evlilikten sonra soyisim

SEL_MAA

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2013
148
29
68
evlendikten sonra kendi soyismimle eşimin soyismini kullanıyorum kimliğimde
ama artık sadece eşimin soyismini kullanmak istiyorum
kimliği çıkarttırıken bana eğer tek soyisme dönmek istresen mahkeme kararı olması gerekir demişti
ne yapmam lazım bilen varmı

evlendikten sonra kendi soyismimle eşimin soyismini kullanıyorum kimliğimde
ama artık sadece eşimin soyismini kullanmak istiyorum
kimliği çıkarttırıken bana eğer tek soyisme dönmek istresen mahkeme kararı olması gerekir demişti
ne yapmam lazım bilen varmı
ne güzel işte ben sadece şimin soy ismini aldım ama içim buruk olmuştu, bence sorun yaratmıyorsa değiştirmeyin,yani gerekiyorsa mahkemeye başvurmanız gerekiyor diye biliyorum bende

evet mahkemeye başvurmanız gerekiyor .Çocuk oyuncağı değil bu.Kararlıysanız hemen bir dava açın .

Yeni çıkan kanunla isim ve soyisim değiştirilmesi oldukça kolaylaşmış.
Nasıl olsa herkesin numarası var artık, adın değişse de numaran değişemez ne de olsa, bütün bilgilerin numarana kayıtlı kalıyor.
Ama isim değiştirmek için yine mahkeme gerekiyor mu, bilmiyorum?
İsterseniz hukuk forumlarından birine sorun bunu.. Daha kesin yanıtlar alırsınız..
Üstelik, yeni kanunla ilgili bilgiler de vardır orada zaten..

ben en başından sadece eşimin soyismini istedim ama birsürü iş olacak diye erindim (ehliyet ruhsat kartlar üzerime kayıtlı bazı şeyler falan) ama şimdi bir evrak geliyor kendi soyismimle sadece eşimin soyismini hem seviyorum hem kullanmak istiyorum
eşim sorun etmedi hiçbirzaman ama geçen gün bir evrak geldi sadece kendi soyismim sonra bende de hala kendi soyismim alışkanlığı dediki bana hanım hala kendi soyismindesin bende değilsin tabi güzelce söyledi bunu
bende bu yüzden sadece eşiminkini kullanmak istiyorum

birde şu sorum var sadece eşimin soyismine geçersem bütün bu işlemler (ehliyet ruhsat kartlar üzerime kayıtlı bazı şeyler falan) ve mahkeme bana sıkıntı olurmu acaba

Bende sadece eşiminkini kullanıyorum. Keza peşpeşe çok manasız oluyordu. Bana fazladan gelior nedense. Bir tanıdığımız var. Kızın soyadı koçoğlu eşinin soyadı ise koç tu. İkisinde kullanıor koçoğlu koç olduu:-D:-D böyle bişey olsaydı güzel olurdu ama atıorum gül öztürk yılmaz olunca komik gelior bana. (Kendi adıma kullandığım soyisimler sallamasyondur. Türkiyede çok olduğunu düşündüğümden onşarı salladom örnek olsun diye )

Yeni çıkan kanunla isim ve soyisim değiştirilmesi oldukça kolaylaşmış.
Nasıl olsa herkesin numarası var artık, adın değişse de numaran değişemez ne de olsa, bütün bilgilerin numarana kayıtlı kalıyor.
Ama isim değiştirmek için yine mahkeme gerekiyor mu, bilmiyorum?
İsterseniz hukuk forumlarından birine sorun bunu.. Daha kesin yanıtlar alırsınız..
Üstelik, yeni kanunla ilgili bilgiler de vardır orada zaten..
en hızlı cevaplar bu bölümden geliyor
diğer bölümlerde cevaplanmayabiliyor

Bende sadece eşiminkini kullanıyorum. Keza peşpeşe çok manasız oluyordu. Bana fazladan gelior nedense. Bir tanıdığımız var. Kızın soyadı koçoğlu eşinin soyadı ise koç tu. İkisinde kullanıor koçoğlu koç olduu:-D:-D böyle bişey olsaydı güzel olurdu ama atıorum gül öztürk yılmaz olunca komik gelior bana. (Kendi adıma kullandığım soyisimler sallamasyondur. Türkiyede çok olduğunu düşündüğümden onşarı salladom örnek olsun diye )
ay koptum ahahhaa koçoğlu koç :D

Ben de hem kendi soyismimi hem de eşimin soyismini kullanıyorum. Eşim başta sadece benimkini kullan demişti sonra kimlik yenilerken benim istediğim gibi yapmış sağolsun :KK68:
Ben çok mutluyum böyle. Bence sen de değiştirme. O erindiğin işleri yine yapmak zorundasın yoksa.

Bende ikisini kullanıyorum toplamda adım soyadı 19 harf oldu ikisini de kullaninca ama böyle seviyorum neden vazgeçmek istediğinizi anlamadim

Bende ikisini kullanıyorum toplamda adım soyadı 19 harf oldu ikisini de kullaninca ama böyle seviyorum neden vazgeçmek istediğinizi anlamadim
evrak geliyor sadece kendi soyismimle eşimin soyismi üzerinde değilmişim gibi haliyle kullanamıyorum eşimin soyismini seviyorum ve kullanmakta istiyorum

Ne oldu ki?
Kal öyle ne olucak?
Eşin mi sorun çıkartmaya başladı..
Başınıza dert alıyorsunuz resmen.

evrak geliyor sadece kendi soyismimle eşimin soyismi üzerinde değilmişim gibi haliyle kullanamıyorum eşimin soyismini seviyorum ve kullanmakta istiyorum

Sadece eşinizin soyadını kullansaniz yine öyle gelmeyecek mi o evrakların geldiği yerden kimlik bilgilerinizi degistirseniz

Ben de hep ikisini birden kullanmak istemistim ama benimki arka arkaya eklenince cok komik bir anlam cikiyor ortaya. Galiba sadece esiminkini almak zorunda kalicam :(

mahkemede değiştirebilirsiniz. dava açıyorsunuz iki şahidinizle gidip mahkemeye katılıyorsunuz. sonra kararı gazetede yayınlatıyorsunuz, gazeteyi de alıp adliyeye gidip bi işlem daha yaptırıyorsunuz.

biraz uzun sürüyor öyle pat diye olmuyor.

Back
X