Evlilkte mutluysan eğer eşin her istediğini yapmak kölelik midir?

El_mas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2011
230
2
46
Diğer
Başlıktanda anladığınız gibi evlilikte eşinin istediği gibi biri olmak eğer sende mutluysan bundan kölelikmidir.bana göre tabi kölelik değildir alan razı veren razı.Bu konu bana dert olmadığı için dert bölümüne açmadım genel olarak tartışalım dedim.
Tabi bu konuda eşimin benden istediklerini ve benim yerine getirdiklerimi anlatacağım,bunların üzerinden fikir alışverişi yağpabiliriz.
Ama ironi yapıyorum diye kişilerle dalga geçmeyin çünki geyik diye konu taşınıyor.hoş ben oradada yazabilirim ama konunun amacı dalga geçmek,geyik yapmak değil.
Birinci örneğim:
Eşim dizilere sinir oluyor,beyin uyuşturması olarak görüyor.İnsanları toplumdan soyutlayıp,beyinlerini uyuşturuyorlar,dünydan bihaber toplum oluşturuyorlar diyor.Bende birazını katılıyorum ama keyif alıyorum dizi izlemekten o istemiyor diye izlemiyorum arada sırada kaçamak yaaapıp izliyorum gönlünü alarak.
(belki size bu garip gelebilir ama özgürlükle bunun alakası yok.o benim huyuma suyuma gitmiyorsa ben giderim.elilikte bu çok önemli,bunu anladım)

İkinci örneğim:
ben çok sık tuvalete gidiyorum,evde iki tuvalat var ama şans işte eşim ne zaman wcye gidecek olsa onun tercih ettiği wcde oluyorum ve artık kızmaya başladı.benim sık wcye gitmem dikkatini çekti haliyle kızmaya başladı.Kızmak derken bağırıp çağırmıyor söyleniyor.Bene espri olsun diye wcye giderken haber veriyorum.Şimdide buna söylenmeye başladı
(sanki ıstırap gibi gelebilir ama düşünürseniz hiçde öyle değil.olağan günlük ilişkilerde buna benzer şeyler olduğuna adım gibi eminim.bir sürü bu şekilde konu var burada.önmeli olan saygının bitmemesi,karşılıklı olarak.

üçüncü örneğik:
eşime sormadan ailemle bile olsa plan yapmam çünki örgütsünüz diyor.ama benim plan yapmama gerek olmadığını anladım zamanla çünki o zaten gerektiği zaman ve bu sık sık olur aileml ve bizim için çok güzel planlar yapar.
(ilk etapta çok kırıcı gibi geliyordu ama bu işide ona bıraktığımdan beri hem onun istediği oluyor hem ben madur olmuyorum.

dördüncü örneğim:
sürekli dibdibe oluyoruz sürekli flört dönemimiz gibi şapur şupr önceleri çok sıkılıyordum hep kavga gürültü.beni bunada alıştırdı artık bende şapur şupurum
(ve onun sayesinde hala taptaze aşkı yaşıyoruz.o bana uymuş olsaydı belki birbirimizden uzaklaşacaktık)
beşinci örneğim:
bu şekile sürekli yakın temasdayız ama yatakta ilk adımı ben atmıyorum.bunuda zamanla öğrendim ilk adım benden geldiğinde sonuç olumsu zoluyor ve birbirimizi boş yere kırıyorduk.artık hep ilk adımı ondan bekliyorum mutlu bir cinsel hayatımız var.
(hep ben hep ben diyorsa kadın ve eşiyle huzursuz olmasına neden oluyorsa bu şekilde denesin.mutluluğu yakalayabiliyorsa devam etsin benim gibi)

Son düzenleme:

Evlilikteki temel konu saygıdır.
Çiftlerin birbirinin düşüncelerine ve zevklerine karşılıklı saygı duymaktır.
Sizin dizilerinizden hoşlanmıyorsa biraz para biriktirip 2. televizyonu alır,farklı programları izlersiniz.
Tuvalet sorunu da garip.
İnsan sıkışınca sinirli oluyor cidden.
Eşinizin kullandığı değil de diğer tuvalettte ihtiyacınızı giderseniz izin almanıza/haber vermenize gerek kalmaz ki.

Evde üç tane televizyon var.Ben diğer odaya gidersem onada bozluyor,yanında olmamı istiyor.buda benim hoşuma gittiği için dizilerden feragat ettim.ama o bilgisayarında sürekli ben televizyonda tartışma programlarını,haber progrmlarını,belgeselleri izliyorum.beraber izliyoruz ama sürekli tv izlemekten sıkılıyorum bunun için arada dizi izlemek istiyorum ama o hoşlanmıyor.bende onu mutlu ederek mutlu olduğum için böyle oluyor.
tuvalet meselesinde bunuda yaptık o senin bu benim dedim ama ben uyamadım yine

evlilik paylaşımdır bana göre.
iki farklı yapıda büyümüş, kendilerine göre doğruları yanlışları olan iki bireyin ortak paydada buluşmasıdır.
iki taraf da birbirlerinin huyunu benimseyip, ego savaşına götürmedikçe olayı, kim kimin hangi isteğini ne kadar yerine getiriyor çok önemli değildir.

ancak bir de tarz vardır.
"su getir, çay demle, yemek hazırla" gibi emir cümlelerinden oluşan komutlara, benim vücudum tepki veriyor.
yapacağım varsa da yapmıyorum.

evilikte mutluluk da göreceli bir kavramdır.
kimi karnım tok, sırtım pek der; eşinin davranışlarından beklentilerini minimuma indirir, elindekiyle mutlu olur
kimisi de ; ben ya da o köle değiliz, bu hayatı beraber paylaşıyoruz, ikimizin de birey olduğunu unutmamak gerekir der.

ben ikinci gruptanım.
eşime sevgimin bağımlılık derecesini beni tanıyan arkadaşlarım çok iyi bilirler.
ancak bu bağımlılığım kendi esaretim olamaz.

şimdi bunu dedim diye kızacaksın bana
ama evet bu köleliktir (bana göre)

benim tercihlerim, benim isteklerim kısıtlandığı anda bu benim için köleliktir.

tamam başka tv olmaz, anlarım
ama ne demek başka odaya gitmeyeceksin, dipdibe olacaksın ve sadece benim istediklerimi seyredeceksin!

kızmayın ama bende katılıyorum buna.kendide hep bilgisayarda mesela o zman o da pc açmasın.derse ki sabahtan akşama kadar dizi izleme ona tamam.

emir verir gibi değilde su iste çayını ister istemesede ben sorarım çay vereyimmi diye.
başka odaya göndermemside beni yanında istemesi belki size ters gelir ama bensiz yapamadığını bana hissettirmesi hoşuma gidiyor.

kızmayın ama bende katılıyorum buna.kendide hep bilgisayarda mesela o zman o da pc açmasın.derse ki sabahtan akşama kadar dizi izleme ona tamam.

bende bunu söyledim ama aşkım sende bilgisayardasın benim canım sıkılıyor dedim.ara ara ses çıkarmadı izledim dizileri.sık sıkda derdim benimde bir leptapım olsa hiç dizi izlemem derdim.diye diye sevgililer gününde bana leptap alıp gelmiş.
fakat sadece okumama oyun oynamama izin var bilgisayaramsn görüşmeleri feysbuk forumlarda yazmak yasak.şimi şehir dışına çıktıda konu açayım dedim.gizli yazıyorum yani ama olsun.

Onunda senin için ufak tefek ya da büyük farketmez, fedakarlıklar yaptığına inanıyor, görüyor, biliyorsan esaret endişesi taşımaz kanımca insan.
Sadece bir ayrıntı lakin; diziler ve tv karşısında geçen onca güzelim zamanın ziyanı konusunda eşin doğru söylüyor. Kısaca birliktelikte kararlar ortak alınıp veriliyorsa dadından yinmez, yok değilse esaretin simyallerini almaya başlayın...

Tuvalete giderken izin alayım, o pcde olmasına rağmen o istemiyor diye dizi izlemeyeyim, diğer odaya da geçmeyeyim ayrı oda istemiyor diye...
eeee...her istediğini verdiğin herkesle ilişkin de sürer evliliğin de...peki o kimle evli olacak...zira onun mutlu olduklarını yapmakla yükümlü biri ben olamaz değil mi...
bana uymaz...evlilik dediğin karşılıklı saygı fedakarlık adım...herneyse ama karşılıklı...

e işte "o"nun izin verdiği kadar varsın
kölelik mi? evet

bu arada derdim var sekmesine açmadığın için çok yorum almaz bu topik onu da söyleyeyim

eşimin mutlululuğu benim mutluluğum
benim mutluluğum, onun çizgileri...

bakış açısı bu olunca...

işte ben esaret yaşamıyorum kendimce,mutluyum.ama bu na kölelik esaret diyenler var.çevremde bir çok kadın aaa ben yapamam diyor bana.benim eşim evde çalışır çok nadir dışarı çıkar.gece gündüz birlikteyiz özel zamanlarımız yok ve ihtiyaç hissetmiyoruz.

kaç yaşındasınız (hem eşin hem sen)?
kaç senelik evlisiniz?
çocuk var mı?

bunları istiyorum bir zahmet

eş kelimesini mantıklı bulmadım...
bence sizin beyiniz...

e işte "o"nun izin verdiği kadar varsın
kölelik mi? evet

bu arada derdim var sekmesine açmadığın için çok yorum almaz bu topik onu da söyleyeyim

acelem yok benim çükü dert değil bu, gibi olan kadınlar varmı diye merak eiyorum,ama aslını söylemeyeninde çok olduğunu düşünüyorum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…