Evlilkte mutluysan eğer eşin her istediğini yapmak kölelik midir?

Evlilikte mutluluğu daim etmek isteniyorsa bence bazı fedakarlıklarda bulunmak gerekir bu da kölelik değildir. yapılan fedakarlıklar zorunlu değil isteyerek yapılmış ve karşılıklı olmuşsa zaten değerli olur.

ve istenen şeyler mantığa uygunsa kişilerin bir ömür boyu yapabileceği şeylerse olabilir...

bizi düşünüyorum 3,5 yıllık evliyim nelerden vazgeçtim bişeyden vazgeçmemişim ya da vazgeçtiysemde hatırlamıyorum çok ufak tefek şeylermiş demekki... işten gelir gelmez eşofman giymemi istememişti hatırladığım işe giderken süsleniyorsun evde de süslü ol beni öyle karşıla derdi . e bu konuda hak verdim :) şimdi tatil gününde bile öğlene kadar pijamalıyımdırsonra kendim bir hevesle süsleniyorum sadece eşim için :)

eşimde benden habersiz hiç bir yere gitmez hiç bir yere söz vermez bunuda ben en başında istemiştim ondan gittiğin her yerden heberim olcak.bir plan yaparken öncesinde bana sormalısın belki benimde bir planım vardır yada unuttuğun atladığın birşey olabilir.diyerekten. o da beni haklı buldu.

ama sizin eşinizin istekleri biraz garip geldi çünkü siz istemediğiniz bir şeyi yapıyorsunuz, zorunluluktan kabul ediyorsunuz... öyle olmasaydı eşiniz yokken ondan gizli burda olmazdınız.
o yüzden bana göre yapılan her fedakarlık kölelik değildir diyemeceğim. aslında fedakarlığın zorunlu mu değil mi onu iyi kavramak gerekir. zorlama varsa işin içinde kölelikte vardır...

kullandığın çoğu cümle "gidemiyoruz, izleyemiyorum" vs gibi bitiyor farkındamısın

buna türkçe'de "yeterlilik", ingilizce'de "abilility" deniyor
yani
Tanım: Fiile bir işi yapabilme, gücü yetme, rica, izin verme ve ihtimal anlamaları kazandırır. Fiillere -abil, -ebil getirilerek yapılır.

bak burdan bile anlaşılıyor
sen kendi isteklerini yapaBİLMEK için İZİN ALMAK zorundasın
ve evet bu köleliktir.

işte bu yüzden düzgün bir çevrem var...
sağlam kadınlarla bir aradayım ve dolu...ahhhaaa...

hayır dersem kavga,tartışma çıkar.tartışmalarıda sevmiyorum hiç yoktan huzurumuz bozuluyor.o zamanlar benim dünyam yıkılıyor sanki mutsuzluğu sevmiyorum

tmam bakalım önümüze
sen durup durup dün benle dalga geçtiler demezsen

AYRICA
benim için
çay mı kahve mi içeyim demek ile
dizi mi izleyeyim belgesel mi?
arasında hiç fark yoktur...

çayla dizi arasında çok fark var.bana göre tabi.sonuçtta dizi konusunda ona katılıyorum boş iş olduğunu hepimz biiyruz değilmi.bunda hemfikir olduğumuzu düşünüyorum.ama yok çay içme kahve içeceksin diye bir dayatma olursa bu tamamen köleliktir evet.

bak bu diğer konuda yazdığın
eşinin istemediği durumlarda neler olduğunu görüyoruz işte

eşim sürekli evde olduğu için kadınlar bana gelemiyor.bir iki oldu eşimi diğer odaya geçirdim ama çok sıkıdı orada.zaten kadınların sohbetide beni açmıyor.hepsi benden yaşlı,ilgi alanlarımız farklı.bir tane komşum var onunlada ev gezmesi yapmıyoruz yazın yürüyüş yapıyoruz.onada kızdı bir ara.kızmak demeyim yanlış anlıyorsunuz trip yaptı.bende hergün değil 2-3 günde bir yürüyüşe çıktım.orta yolu bulmaya çalışıyorum huzur için.

peki sen bu yazdıklarını tekrar okuyunca
senin tüm eylemlerinin "o"nun izin verdiği kadar olduğunu farketmiyormusun?
benim anlayamadığım bu.

yoksa anlamak mı istemiyorsun
şaka gibi yemin ederim.

Diğer topicte dışarı yalnız çıkmadığınızıda söylediniz. Eşinizin bütün gün evde olduğunu bu yüzden de kimseye gidemediğinizi kimsenin gelmediği, dışarı bile birlikte gittiğinizi.

Eşin her istediğini yapmak yapmak kölelik değil ama gelişmemiş kişiliktir. Çünkü kimse kimseye koşulsuz tamam diyemez. Madem dizi dışında eğitici prgramlar izliyorsunuz belki rastlamışınızdır. Arif Verimli bir konuşmasında "eş psikolojik" rahatsızlıklardan bahsetti. ( Eş derken karı koca değil eşit anlamında) Aynı evde yaşayan bir kişi eğer psikolojik bir rahatsızlığa sahipse diğeride bir süre sonra ona uyum gösterirmiş. Valla bana sizin örnek çok uygun geldi. Eşininiz rahatsız sizi dışarı bırakmıyor, herşeyi birlikte yapıyorsunuz, başka odaya bile tahammül edemiyor ve siz buna uyum sağlıyorsunuz.

Kimse kimseye deli divane aşık bile olsa yetmez / yetemez. Dışarı çıkmak ister, kahve içmek ister, bi dost, arkadaş sesi duymak ister. O zaman kimsenin dostu arkadaşı olmasın bir tek eşler yetsin, bu mümkün olabilir mi?

( Bu kadar şey yazdım ama niyeyse bizle kafa bulduğunuzu düşünüyorum. Elbet bir yerden kokusu çıkar )

Son düzenleme:
sewmissin evlenmişsin aynı ewi paylaşmaya baslamıssın
böyle olunca insan esini mutlu edecek heerseyi yapar yapmalıdır kadın erkek farketmez benm için

ahhhhh elmass yanaklarını sıkasım geliyo sana ne desem ki, dünde konuştuk zaten :44:

yaptığım fedakarlıklar istediğim için olduğu için mutluyum.benim eşimde paspallığı sevmiyor.karşısına hergün düzgün çıkmamı istiyor.

haklısın bende bazan sıkılıyorum ama o kadar olacak.melekmiyim ben

Son düzenleme:
sadece eşini mutlu etmekle mutlu olduğunu zannediyorsun,ama değilsin.öyle olsaydı dünkü konuda bunu dile getirirken bazen mutlu bazen mutlu değilim yazmazdın.eşimin isteklerini yaparak çok mutlu olyorum yazardın

kusura bakma canım ama yaptığın apaçık kölelik. onun istediğini izlemek o na haber verip wc ye gitmek falan
ama 10 senedir böle yaşıyorsanız ve halinden memnunsan diyecek birşey yok.
mesela sana bilg almış iyi hoş. ama çocuk gibi seni kısıtlamış şuna gir şuna girme falan. ya kaç yaşında kadınsın olacak şey mi? birde sadece onun onay verdiği kişiler ile gidip gelmeniz de saçma geldi. senin kafa yapına kim uygunsa onunla görüşürsün. senin arkadaşlarını eşinmi seçecek.
bence sen kendini mutlu olduğuna inandırmışsın ve hali ile bu sana mutluluk gibi geliyor. peki canın hiç mi farklı şeyler istemiyor her dk eşinle olmak bıktırmadı mı hiç. onun seçmediği insanlarla görüşmek. ne bileyim intenette canın ne istiyorsa onu yapmak. ya şaka yollu bile olsa wc nin sorun yaratması hiç hoş değil. bu en temel insan ihtiyacı ne yani hastasındır belki günde 15 kez gitmen gerekiyordur. eşinin keyfini mi bekleyeceksin. bizim evde 3 wc var ama ikimizde genelde aynı wc yi kullanırız. ama tutki o kullandığımız dolu öbürünü kullansın diğeri ya bu konuşma konusu bile edilmeyecek kadar basit birşey.
yanlış yoldasınnnnnnnnnn umarım hayatın senin istediğin gibi gider ve asla mutsuz hissetmezsin ama gün gelip bu basit olayların seni rahatsız ettiğini görmen de mümkün.
merak ettişm peki eşinin face varmı o sohbet yapıyormu onu kontrol edebiliyormusun yani?

böyle olunca insan esini mutlu edecek heerseyi yapar yapmalıdır kadın erkek farketmez benm için

bunların dışında eşimde beni bunu etmek için çırpınıyor.bana sürprizler yapamaya bayılır,bende öyle büyük şeyler değil küçük şeylerden mutlu oluyorum.bir çiçek getirdiğinde havalara uçuyorum,o çiçeği sevip okşuyorum onunda gözlerinin içi gülüyor.

karşılıklı ise ne ala
tek taraflı ise
cıksss

Hani kadın erkek eşitti.Tüm haklara aynı oranda sahiplerdi.Aşk mutluluk her istediğini yaptırmaya sebep değildir.Kimse kimseden de üstün değildir.Bana göre köleliktir kusura bakmayın.Eşimi seviyorum diye her istediğini yapıcam aman o kızmasın triplenmesin diye onun belirlediği şeyleri yapıcam.Olmaz.Eğer eşde bu evlilikte mutluysa aşıksa erkekte kadının diledikleri yapsın.Yapmaz o erkek,yaptırtmayız.Böylelikle biz erkekleri üstün varlıklar olarak niteliklendiriyoruz işte onları bu derece yüceltiyoruz.Çok şükür artık kadınlar çalışma hayatı,söz hakkı,bir çok haklarının farkına vardılarda ezdirmiyorlar kendilerini.Ama ezilende yok değil.(şiddet taciz aşağlanma bunlarıda yaşayan biz kadınlarız.)

Aman erkeğimdir evimin direğidir zihni geride kaldı artık.Saygı farklı sevgi farklı.Seviyorum aşığım diye her dedini yapıp istemediklerini yapmamak saygı değildir.O istediği tuvalete girsin die haber verip girmek abartı.Tek tuvaletiniz olsaydı napıcaktınız merak ettim doğrusu.

dışarı yalnız çıkamıyor değil çıkmıyorum .bu belkide benim işime geliyor.toplu taşım araçlarını sevmiyorum gideceğim arabayla gidiyoruz.belkide onu ben alıştırdım böyle,

Belli ki bi "aferin" alma çabası içindesin eşine karşı, belli ki çok seviyorsun. Ama bu zordur. Zamanla o evin içinde silikleştiğini hissedersin. Hiç çizgilerin olmadığı hissine kapılır endişelenirsin; tıpkı o olur kendini yok edersin. Bence sen artık endişelenmeye başlamışsın bile...

dediğin anlamda şiddet,aşağlanma,hakaret görmedim.evliliğimizin ilk yıllarında bir iki tokat olmuştur ama bende ona saldırırdım o zamanlar.

konu dışı ama polanegri yazı sitilini değiştirirmisin canım.okunmuyor.senin yazılarını hep es geçiyorum ya da alıntılayıp öyle okuyorum

mutluysan, zaten herşeyi senden beklemez ki eşin.kıymaz sana..oda yapar..

dediğin anlamda şiddet,aşağlanma,hakaret görmedim.evliliğimizin ilk yıllarında bir iki tokat olmuştur ama bende ona saldırırdım o zamanlar.

her bir mesajında bizleri şaşırtmayı başarıyorsun
şimdi çıkıyor işte "mutlu" olmanın sebepleri

hayır dersen, onun isteklerini önemsemezsen sonun ne olacağını biliyorsun...

ayrıca bir iki tokat şidder değil midir?
şiddet olarak adlandırmak için ille hastanelik mi olmak gerekir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…