Evlilkte mutluysan eğer eşin her istediğini yapmak kölelik midir?

Burada kimi tanıyorsunuz ki bu kadar iddialı konuşuyorsunuz. Evet sizin gibi olanlar çoktur itiraf edemeyenler de vardır, ama sizin gibi düşünüp mutlu olduklarını sanmıyorum. Sizin gibi kadınlara çok rastladım ama hiç biri de ben böyle mutluyum demiyordu aksine eşlerinin bu saplantılarından bunaldıklarını ama sevdikleri için ya da başka çareleri olmadığı için katlandıklarını söylüyorlardı. Benim itiraf edeceğim bir şey yok, sizi de inandırmak zorunda hissetmiyorum, siz bu şekilde benim gibi düşünen çok var itiraf edemiyorlar diye kendinizi kandırmaya devam edin ne diyeyim.

sevdiğim erkek için herşeyi yapardım her istedğini hiçde kölelik değil neden olsun ki .

Her şeyin bir sınırı vardır.Yapmayan eşini sevmiyor mu yani ? Tabiki seviyor,ama herkesin bir karakteri var.İstemediğim şeyi kimse bana yaptıramaz.Gönlü olmadan ,aman eşim kırılmasın vs niyetiyle yapanlar da benim gözümde modern kölelerdir.

bu yoruma katılıyorum... tmm eşindir kavga etmek istemiyor olabilirsin ama herşeyinde bi sınırı var hangi tuvalete gireceğime de mi karışacak beni pc de oturtturmucak ama kendisi istediği kadar takılacak üstüne pc de bile olsa benım ne izlediğime karışacak bunlar saygısızlıktır insan yerine koymamaktır bana göre ben kendimde de bukadar çok karışma hakkını göremem komik yani nebileyim ama olan olmuş artık 10 yıllık evliymişsiniz en başından bukadar taviz vermeyecektiniz size saygısızlık yaptığını anlasanız bile çok geç böyle gelmişsiniz böyle devam etmek zorundasınız kocanızı böyle alıştırmışsınız sonuçta senin gbi olup olmayanları merak etmişsin bende kocam için fedakarlık yaparım tabiki ama saygı çevçevesinde kendimden ödün vermeyerek karşımdakinin benı insan yerine koyduguna saydığına emın olarak yaparım :132:

Ben bu şekilde hiç mutlu olamazdım. Evet nedense bana kölelik gibi geldi bu. Dikkat ettim de hep bir taraftan gidiyor giden...

istemediğim şeyi yaptırıyor demedimki istediklerimi yaptırmıyor başka alternatifler sunuyor bende ona uyuyorum çünki farketmiyor benim için.kölelikse evet eşimin kölesiyim ama oda benim kölem benden başka hiçbir şeyi gözü görmüyor,7/24 beraber olmak iityor evin içinde bile 5 dk görmese sesleniyor yanıma gel diye bazan sıkıyor beni ama diğer evlilikleri görünce hep şükrediyorum

Ee, o zaman kölesi olmuyorsunuz ki...Köle olan ,her dediğini yapan,istemediği şeyi 'gık'demeden yerine getirendir.Biz de eşimizin her istediğini yapmasak da kıymetliyiz,değerliyiz.İnanın daha değerliyiz,çünkü kendi ayaklarımızın üzerinde durabiliyoruz.(Benim gibi düşünenler...)

Ne kadınlar gördüm köle gibi davranıp kocalarını kendilerine köle eden:d adamlar ancak kendini kandırır

kendi ayakları üzerinde durmak ekonomik özgürlükse bende duruyorum .sizde kıymetlisiniz tabi değer verilmiyorsunuz demiyorumki.bir çok kişi anlattıklarım karşısında kölelik bu diyor ama evlilikte bir taraf diğerine uymak zorunda bu kadındır bazende erkektir bizde benim uyumlu olan.

peki o zaman sizlere soruyorum eşinizin dediğini köle olmadan nasıl yapıyorsunuz ya da köle olmamak için kendisi yapsın diye nasıl söylüyorsunuz valla ben denedim güzellikle söylememe rağmen sonu kavga gürültüyle bitti:18: ayrıca neden kendinizi yaparak köle olarak görüyorsunuz ki seven insan sevdiğinin isteklerini o gözle yapmaz kölelik olarak nitelendirilince konuyu bu gözle cevapladım

buna katılıyorum ama bu karsılıklıdır diye dusunuyorum yeri gelir erkek kadına uyum saglar yeri gelir kadın adama..evlilik paylasmak demekse fedakarlık demekse eger bu tek bir taraf icin gecerli degildir iki kisi bir evi bir yasamı paylasıyorsa karsılıklı bir fedakarlık sergilemeli

Ne kadınlar gördüm köle gibi davranıp kocalarını kendilerine köle eden:d adamlar ancak kendini kandırır

işte bu .dizi izlelmemi istemiyor bende izlemiyorum buna parlıyor bazı arkadaşla ne var bunda mantıklı bir şey istiyr,diziler beyin uyuşturuyor dizikolik oldu çıktı toplum bunun yerine belgesel yada haber izleyelim diyor ben ara sıra bir iki dizi izlemek istediğim için yapıyor bunu.izlemiyorum kültürümü arttırıyorum bunun nesi kölelik
tuvalete gitmeme karışmıyor tabi ama onun gideceği zaman tuvalet doluysa kızıyor ne çok tuvalete gidiyorsun diye bende öbürüne gitsin diye uyarıyorum tuvaletteyim diye..bunu nesi kölelik
ben günlük hayatımdan abartısız yalansız örnekler verdim herkeste oluyordur bunlar ama hayır dizi izliycem diye tutturursan hem uyuşursun hem kavga çıkar huzursuz olursun
örnek işte

Ayda yılda bir iki dizi islemek için izin alıyorsunuz eşinizden.
Ona dahi hoşgörüyle yaklaşamıyorsa burada sıkıntı vardır bence.

Son düzenleme:
Ayda yılda bir iki dizi islemek için izin alıyorsunuz eşinizden.
Ona dahi hoşgörüyle yaklaşamıyorsa burada sıkıntı vardır bence.

izin istiyorum dedimmi ben açıyorum diziyi kapat şunu belgesel açalım diyor hepsi bu.konuyu çarpıtıyorsunuz.

dizi izlemeye,türk filmlerine tahammül edemiyor başka odaya geçersemde beni özlüyor gitme diyor bende onu kırmıyorum

Son düzenleme:
izin istiyorum dedimmi ben açıyorum diziyi kapat şunu belgesel açalım diyor hepsi bu.konuyu çarpıtıyorsunuz.
Pekala.Özür dileyerek düzeltiyorum:

dizi izlemekten o istemiyor diye izlemiyorum arada sırada kaçamak yaaapıp izliyorum gönlünü alarak.

Konunuzdan alıntıladım.
Çok da fark yok gibi.

izin istemek yapabilirmiyim edebilirmiyim diye sormaktır gönül almaksa işve cilvedir arada çok fark var.

Benim bildiğim kalbini kırdığınız bir insanın gönlünü alırsınız,kendinizi affettirmek için güzel sözler söylemek gibi..

Ek:Yine de dizi izlemek bu kadar olaya sebep olmamalı.
Daha önce de bahsettim biz de pek dizi seyretmeyiz.
Ama mesela Aşk-ı Memnu'nun finalini seyrettik annemle.
Babam da gitti başka birşey seyretti.Bunlar bizim tercihlerimizdi çünkü.Kural değil.''İstemiyorum.'' meselesi değil.
Herşeyden önce beğenilerimize,tercihlerimize saygılı bir aileyiz.

Siz eşinizin isteklerinize huzursuzluk çıkmasın diye evet diyorsunuz.
O sizin isteklerinizi hiç dikkate aldı mı?
Aynı çabayı eşiniz sarf etti mi?
Lütfen.''Beni yanında istiyor,bensiz duramıyor.'' demeyin.Eşiniz sizinle hiç dizi seyretti mi?Madem sizi yanınızda istiyormuş.
O ''maksat eşim yanımda olsun.'' diye,''Eşim mutlu olsun.'' diye aslında hoşlanmadığı bir duruma(dizilere)hoşgörülü yaklaştı mı?
__
Mutlu dahi olsanız eşinizin her istediğini yapmak evliliğin mantığına aykırıdır.
Sırf O ve O'nun istekleri değildir evlilik.
Bir bütünden bahsediyoruz.
Çünkü eşiniz mükemmel değil kusursuz değil!
Aldığı kararların hepsi doğru,isteklerinin hepsinin mantıklı,doğru,yerinde olması beklenemez.
Sizin O'nu dengelemeniz gerekir.Başka bir aileden,başka bir yetişme tarzından gelen siz o ilişkiye kendi fikir ve görüşlerinizle renk katmanız gerekir.

__
Son düzenleme:Konuyu çarpıtmakla suçladınız beni.Altı üstü aklımda yanlış kalmış diye.Özür dileyerek düzelttim.Siz de özür dilemeliydiniz.Kötü bir niyetim yoktu çünkü.

Son düzenleme:
Elbette eşinin her istediğini yapmak kölelik değildir ama yok anacım ben her istediğini yapamam valla kusura bakmasın eli tutuyor ayağı tutuyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…