Evlilkte mutluysan eğer eşin her istediğini yapmak kölelik midir?

daha yazdım on senelik onbir girdik sayılır

hay maşşallah
Elmascım tarzlarımız farklı, kafalarımız hepten farklı ama bu demek değil ki birbirimizi kıyasıya eleştirmek durumundayız, sen mutluysan sorun yok, bize bal yemek düşer
annelerimiz, babannelerimiz vs tarzı bi kadınsın sen yuvayı dişi kuş yapar kadın çekip çeviricidir diyen kadınlardansın, bu seni yıpratmıyosa senin evliliğinde böyle iyi güzel, fabrikasyon olmak zorunda değiliz ya Allah daim etsin

Bir an hayatında eşinden başkası yok zannettim
Neyse ki normal bir yaşamın varmış.
Hobiler arkadaşlar vs.
Diğer söylediklerine gelince sen mutluysan bize laf düşmez.
Hepimiz bir fabrikadan çıkma ürünler değiliz, hayır öyle değil böyle yaşamalısın deme hakkına da sahip değiliz.
Mutluysan Allah artırsın diyelim

Evlilikte ikiti tarafta yaşadığı şeyden mutluysa o zaman sorun yoktur. kim ne kadar fedakarlık etmiş nelere izin vermiş veya boyun eğmeş neyi kabul etmiş çok önemli de sayılmıyor aslında kişiler isteyerek kabul ettiyse.

ama şöyle bir şey var tıpta ağrının yeri çok önemlidir. bir hastalığın varlığını ancak anormal olan şeylerden buluyoruz. Bir ağrı bir yara vs.çok basit bir baş ağrısıdır bakılmaz ölüme götürür adamı...buda bunun gibi birşeydir.

siz mutlu olduğunuzu söylüyorsunuz ama bence olduğunuzu zannediyorsunuz evet belki gerçekten mutlusunuz ama genel anlamda. bu yaptığınız fedakarlıklar ki bence fedakarlık değil sizi mutsuz etmese de mutlu etmiyor. eğer öyle olsaydı yapmanıza izlemenize izin vermediği şeyleri yapmaya diretmezdiniz.

şöyleki dizi izlemek için fırsat kollamaz dizi izlemek aklınıza gelmezdi ya sende bilgisayardasın tv izlemiyon bari şimdi izliyim gibi birşey söylemezdiniz. veya eşiniz özellikle size bilg. alırken forumlara girmicen şeklinde şart koşmasına rağmen eşiniz yokken buraya gelip üye olmaz üstüne üstlük konu açmazdınız bu aklınıza gelmezdi. siz eşinizin istemediği bir şeyi gizliceyapıyorsunuz. demekki her konuda olmasa da bazı şeylerde kısıtlandığınızı düşünüyorsunuz. demekki bir sorun var. bunu kabul etmek lazım

ha bu eşinizi çok kötü bir adam yapar mı bence yapmaz, sizi haftasonları biryerlere götürüyormuş beraber güzel vakit geçiriyorsanız ki 10yılı aşkın bir süredir evlisiniz bu bir boşanma sebebi sayılmaz ama sizi yalnızlaştırdığıda kesin...

birde dikkatimi çeken şu tokat meselesi varki orada size çok şaşırdım. tokatın sayısı şiddeti bence önemli değil yani 10 yılda 2kere tokat yemişim bunu herkes yer nolcakki filan bu kendini kandırmadır. benim annem babamdan bir kez olsun tokat yememiştir. aynı şekilde babamın babasıda babanneme bir kez olsun tokat dahi atmamıştır. babannem de babam da her zaman der... yani tokat normal karşılanabilecek birşey değil ama eyvah sana tokat atmış boşan da diyememkarışık bir durum.

sonuç olarak mutluyum çünkü mutsuz değilim şeklinde düşünmemek lazım . Allah Sizi mutlu etsin 20,30. yıllarınızı görürsünüz inş

Evlilige ve ciftlere gore degisir bence. Karsilikliysa amenna ama hep
Karsidaki bekliyorsa senin fedakarlik yapmani bencillil vardir.orada.

Siz mutluysanız;eşiniz mutluysa konuyu çokta eşelemek anlamsız ama eşiniz için yaptığınız şeylerin çeteresini tutuyor olmanız bana aslında bu konunun sizi içten içe rahatsız ettiğini hissettirdi. Benim fikrime gelince; evliliklerde fedakarlıklar çok önemlidir ama aslını bozmadan. Birincisi eşim tv de ne izleyeceğime karar veremez. Alternatif sunabilir, teklifte bulunabilir (Bugün dizi izlemesekte maç izlesek vb) ancak beynimi ve fikirlerimi dizilerle uyutulabilecek kadar önemsiz bulamaz. Bulursa karşı cevabını alır. Bir gün ben fedakarlık ediyorsam ertesi günde ondan aynı jesti beklerim. Yapmıyorsa çeker öbür odaya giderim.Benimle birlikte oturmak isteyen insan benim tercihlerime de saygı duymayı öğrenmelidir.Elimde değil. Benim karşıma geçip nette saatlerini geçirip bana msn'e girme, face girme tarzı yasaklar getiremez. Getirebilmesi için kendinin de bunlardan feragat etmesi gerekir.Ailemle ne zaman görüşeceğimi o planlayamaz ancak birlikte planlarız. Zaten öncesinde ben yarın için bir planımız var mı yoksa akşam annemlere yemeğe gidelim gibi fikrini sorarım. Tuvalet konusuna da gelince çok üzgünüm ama diğer wc'yi de kullanmayı öğrenecek. Hayat müşterek ben de diğerini kullanmaktan hoşlanmadığım için sürekli bunu tercih ediyorum demektir.Kıssadan hisse eşim için bile olsa ben bu kadar değişemem. Kendimle çelişirim. Kendime olan saygımı kaybederim. Hani benim tercihlerim, isteklerim? Ben bu hayatın neresindeyim diye sorarım kendime.Buda benim 5 yıllık mutlu evliliğimin sırlarından biri : Nazar :

karşılıklı mutluysan hiiç de kölelik değil bence
mesela durum raporu verir gibi her yaptığını sevgilisine aktaran kızlardan iğrenirdim hep,hala da itici geliyolar ama artık çok normal gelmeye başladı,hatta bahane oluyo konuşmak için ne güzel.arayacağın yoksa bile arıyosun şöyle şöyle yapçam bitanem/iyi bakalım dikkat et kendine/seni seviyorum falan..gün içinde sohbet etmiş oluyosun :)
yani artık ben de durum raporu veriyorum ama daha önce gördüğüm gibi esaretimden değil,sevdiğimden-istediğim için

siz de bütün bu hoşlukları içinizden geldiği için yapıyosanız eşiniz içinize çok güzel hitap ediyo demektir ki,ne mutlu :))

diyordum zaten ben uzaylı değilim beni anlayanda çıkacak ve eşin istediği gibi biri olmak onun istediklerini yapmak kölelik değildir olsa olsa aşk olur.
bence bu asla yapmam,kölelik bu,kişiliksiz diyen kadınlar klavye kabadayısı gerçekte benim gibi benim düşüncemde olmasada bana yakın düşünce içinde olduklarını biliyorum.

Bence de kölelik, kişiliksiz demem, çünkü hakaret etmeyi sevmem, klavye kabadayısı değilim. Gerçekte de düşüncelerim aynı zaten istesemde sizin gibi olamam dominant bir yapım vardır.

Farklı düşünceleriniz için saygı beklerken sizin gibi düşünmeyenlere bu şekilde atıfta bulunmanız çelişkiden ibaret. Siz topik açarsanız tabi ki karşıt görüşlerde olacaktır. Ve hala düşüncelerinizi ispatlama çabanızı, topiğinizin amacını anlayamıyorum.

canım enim klavye kabadayılığı atıf değil hakaret değil bu bir deyim hani herkes kullanıyor.
Konuyu açmamdaki amaçsa buradaki hanımların aslında benim gibi düşündüğünü fakat işte farklı söylediklerini bildiğimden.alışmışız hep asarım keserim boşarım diyen kadınlara haliyle ben yadırganıyorum ama inanın kötü bir şey değil sizde itiraf edin istiyorum.

ha kadınlar kulubundeki kadınların hepsi gerçekten dedikleri gibiyse inanması biraz zor.çünki aynı düşüncelerin hepsinin bir araya toplanmış olması rüya gibibişey

aslında güzel bir tartışma konusu.evlilik bazen fedakarlık da gerektirir tabi ama sizinki biraz fazla olmuş sanki.tabiki zaman zaman alttan alacaksınız ama bazan de eşiniz alacak.zaman zaman eşinizin istdiği olacak,zaman zaman da sizin.siz ne kadar fedakarlık ediyorsanız eşiniz de etmeli.işte o zaman kölelik olmaz.
ama siz hep kendinizden ödün vererek maalesef eşinizin kendisini sizden üstün görmesine sebep oluyorsunuz.sizin eşinize karşı saygınlığınız,ağırlığınız kalmıyor.va anladığım kadarıyla sizden hiçbir konuda korkmuyor,zira sizin huzursuzluk çıkmaması için her şeyi kabul edeceğinizi alttan alacağınızı biliyor.
şunu da belitmek isterim ki evlilik bir gemi değildir,bir bütün olmak ve hayatı paylaşmaktır.
konunuz gerçekten güzel.bu konuda farklı görüşler,yorumlar bir çok kişiye yardımcı olabilir.ama yukarda yazdıklarım da benim görüşüm.herkes kendi doğrusuyla mutlu.
mutluluğunuz daim olsun...

süper bir konu eğer seviyeli devam ediyorsa gerçekten tartışılması gereken bir konu şu anda hiç vaktim yok ama geri gelip bütün yorumları okuyup bende kendi fikrimi yazıcam

süper bir konu eğer seviyeli devam ediyorsa gerçekten tartışılması gereken bir konu şu anda hiç vaktim yok ama geri gelip bütün yorumları okuyup bende kendi fikrimi yazıcam

sonunsa bu konuyu neden açtığımı anlayanlar çıktı sabrın sonu selamettir

Allah Allah bir ara hararetlenmiş ama pek ilgilenen yok artık konuyla.aslında tatışmaya değer bir konu.

allah allah bir ara hararetlenmiş ama pek ilgilenen yok artık konuyla.aslında tatışmaya değer bir konu.

3.şahıslar karışmayacak arkadaşlar ben onu bilir onu sölerimm.eş anasının babasının lafına bakmayacak kendi aklına yattıgı gibi davranacak.sonuçta karı koca 4 duvar arasında yaşıyo bi ömür aynı hayatı paylaşıyor..kaynanaya kayınpedere laf düşmez onlarda kendi başlarının çagresine baksın..allahh allahh sinirlerin zıpladı..

Eşinizin her dediğini istemeden yaparsanız o evlilik mutludur ,denilemez.Erkek mutludur,denir.

arkadaşın konusunda 3.şahıs,kayınpeder,kayınvalide olayı yok zaten.bayan,eşinin her dediğini,istediğini yapıyormuş.kendi fikirlerini söyleyemiyormuş bile tartışma çıkmasından çekindiğinden.ve eşinin istediği doğrultuda yaşadığı için,eşini böyle mutlu ettiği için çok mutluymuş kendisi.
''böyle de mutlu olunabilir,siz ne dersiniz''diye konu açmış.

herkesin evlilik ve mutluluk anlayışı farklıdır.sen hayatından memnunsan bunu sorgulamak kimseye düşmez.
ben kendi adıma en sağlıklı evliliğin iki tarafında fikirlerinin önemsendiği evlilik olduğunu düşünüyorum.kimse sadece ben dememeli yeri geldiğinde iki tarafta alttan almayı fedekarlık yapmayı bilmeli.evlilikte saygı çok önemliiki kişininde fikirlerine önem verilmeli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…