Evliyim calısmalımıyım?

bir mesleğiniz var tabii ki çalışmalısınız. gerisi boş.
kimse için değil kendiniz için çalışın çalışın çalışın...

Kesinlikle ne olursa olsun calısın
Gerekirse kendi paranızla araba alın kendinize kredi cekip eşinin ailesine vermemek icin

ev esinizin ustune olabilir ancak miras olarak cok rahat gosterebilir yani soylemek istedigim çalis ama kendine calis parani biriktir bir garantin olsun
konunda senden baska herkes kendini garanti altina almis cunku
Katılıyorum heleki evlenmeden önce alınmıs ve eşinin üstüne yapılmıssa Allah korusun bi bosanmada mal paylasımına söz konusu edilmeyebilir

eşinin mesleği çok iyi geliri standartların üzerinde dahi olsa her kadın çalışmalı kendi ayakları üstünde durmalı garantiniz olmalı hayat hep öyle toz pembe olmuyor bugün gözünüzün içine bakan eşiniz yarın bi bakmışsınız yabancı biri olmuş üstelik bunun yaşlılığı var emekliliği var zaman ne gösterecek bilemeyiz bence çalışın birikim falan da çok önemli değil bence

Siz çalışın çalıştığınız parayı vermeyin zorla elinizden alacak değiller ya eşiniz veriyormuş zaten devam etsin vermeye. 4 sene fazla da bisey değil ne güzel size ev vermişler 4 sene onların borcunu ödeyip en azından sizinde onlara bi yardmnz olmuş olacak.

Bayılıyorum bu konulara. Eşim benimle birlikte 8 kişiye bakıyor. Borçlarını ödüyor ortada ev falan yok. Sizinki sömürmekse bizimki ne acaba :işsiz:

Buarada 33 bin liraya eviniz olcak onur boyu kira ödemeyeceksiniz
Ben öyle bakardım konuya kiraya çıksan ne kadar vereceksin sonuçta kp gibi düşünme son 2 yıl kalmış 2 yıldan sonra kira ödemiyorsun gibi dusun
Eşinle de konuş Kötüleme suçlama ne kadar doğru olursa olsu n soylediklerin eşin senin ağzından onların kötü old duymak istemez
6 dairesi olan adama yardım edilmez yardım etmesi gereken o ama hiç birşey beklemediğini en azından kendi yağlarında kahrolsunlar biz de kendi yağımızda kavrulalim geleceğe çocuk vs ast düzgünce
Çalışmaya gelince calısıcam ancak kimseye vermem de sen hasta olduğun gün kimse yardım etmediyse kimseden de bisey istemem seni en düşünen benim de duzgunce olsun bitsin
Ama senin kafanda hep bi isterler düşüncesi olmasın vermemi kabullen önce
Kendini de gaza getirme 2 yıl sonra eşin yardım edemesin diye plan kur kredi den bask a yardım ediyorsa da başka masraflar göster elinden al birikim yap

Katılıyorum heleki evlenmeden önce alınmıs ve eşinin üstüne yapılmıssa Allah korusun bi bosanmada mal paylasımına söz konusu edilmeyebilir
bayan mirastan hak sahibi olamayacaginin farkinda degildi sanirim
esi nasil bilmem ama esinin ailesi cok ince hesap sadece cocuklarini dusunuyorlar
bence eside dusunuyordur kim dusunmezki ben olsam bende dusunurum dusunuyorumda hic kimseye bukadar kayirsiz sartsiz guvenilmemeli

Ayda 700₺ ödeyerek 4 sene sonunda bir ev sahibi oluyorsunuz ve bize destek olmadılar diyorsunuz

Bu parayı kiraya ödeyecektiniz size ev vermeseler. Ve 4 sene sonunda elinizde ev sahibinin kirasını 1200₺’ye çıkardığı bir ev olacaktı.

Nasıl hesap yapıyorsunuz?

Yuuuh ! Ne aileler var.
Oğlu varken senin parana göz dikmesinden korkuyorsan demek ki senin de var bildiğin birşeyler
Pesss . Millet der ki,gelinime alayım oğluma alayım. Aman Allah'ım kaynanama bazen sinir olurum ama şükür etcem şuan yani.
Simdi kesin senin annen babanda senden 1 kurus para isteyecek insanlar değillerdir. Genelde öyle oluyor.
Siz onlarsan ev mi istediniz yoooo. Kendileri vermisler. Simdi kendi alacaklari ev icin kredilerine destek cikmanizi istiyorlar sonra adı gelinime ogluma ev verdim oluyor 🤣 Allah vere düğünde esine takılan altınları almadilar insallah?

bizimkilerde bize ev aldılar göyaaaa ,
bütün evin borcunu biz ödedik ama onlar herkese oğluma ev aldım diye gezdi ,
aklına fikrine gelecek bütün düğün borcu üstümüze yıktılar , paşalar gibi oğluma düğün yaptım hiç birşeyi eksik değildi dediler ,
her zaman kocamın cebinden ne kadar parası varsa alıp altın almış geliıne takarız demiş, şukadar bilezik bu kadarlık set taktım diye söyleyip gezdiler ,

yani bunların hepsi böyle , ben oglan büyüttüm verdim şimdi o bize yapmak zorunda diyorlar
Kaynanam söz kesildiginde bana kelepce bilezik taktı..esime soruyorum onu ne kadara aldı annen ya da kim aldi ? Diye..annem aldı diyor valla bilmiyorum ne kadar oldugunu diyor
Nişanda set taktı bana kaynanam onu da soruyorum bilmiyorum diyor.
Dugun altinlarini esim aldı.
Bir de bohca yaptı bana kaynana
Kadinin kocasi yok ben tanistigimda çalışmıyordu biz nisanlandigimizda ise girdi belki birikimi vardi ama bende bu konuya takigim biraz bence esim aldi onlari . Herseyi kurcalıyorum bende ya.acaba etrafta artislik yapiyor mudur benimki de.

Kaynanam söz kesildiginde bana kelepce bilezik taktı..esime soruyorum onu ne kadara aldı annen ya da kim aldi ? Diye..annem aldı diyor valla bilmiyorum ne kadar oldugunu diyor
Nişanda set taktı bana kaynanam onu da soruyorum bilmiyorum diyor.
Dugun altinlarini esim aldı.
Bir de bohca yaptı bana kaynana
Kadinin kocasi yok ben tanistigimda çalışmıyordu biz nisanlandigimizda ise girdi belki birikimi vardi ama bende bu konuya takigim biraz bence esim aldi onlari . Herseyi kurcalıyorum bende ya.acaba etrafta artislik yapiyor mudur benimki de.

evlenmeden önce mumkunse nerelere ne kadar borcun var bunu bilmek istiyorum de ,

evlendıkten sonra basına ne gelecegını ögren ,

bayan mirastan hak sahibi olamayacaginin farkinda degildi sanirim
esi nasil bilmem ama esinin ailesi cok ince hesap sadece cocuklarini dusunuyorlar
bence eside dusunuyordur kim dusunmezki ben olsam bende dusunurum dusunuyorumda hic kimseye bukadar kayirsiz sartsiz guvenilmemeli
Tabiki bi yakınım evini cocuguna verirken 15-20 yıllık cocuklarının eşlerine bile güvenmeyip miras olarak veriyorum bu evi vs diye konusmustu. Şerh koydurup satısına engel olmuştu. Yasal olarak ne durumdadır bilemem ama millet gül gibi gecindigi senelerdir beraber oldugu damatlarına güvenemiyorken o ailede haklı olarak cocuklarına herşeyi yapıp kıza koklatmayacaklar bişey

Adamlar bir ev vermişler, 4 yıl 700 lira ödemek benim gözüme batmazdı açıkçası. Zira sıfır destekle ev almak isteseydiniz ayda kaç 700 lira öderdiniz bir düşünmek lazım.
Çalışma konusuna gelince de çalışmalısınız tabi ki.

İyi de çalışınca kesinlikle onlara para vermeyeceksiniz öyle şey olur mu hiç sakın öyle bir yanlışa düşmeyin.. mesleğiniz varsa çocuk yokken çalışın muhakkak. Zaten kadın çalışınca market alisverisi vs. eve harcıyor parasını e bu da eşini rahatlatıyor, size calissan iyi olur dediğine göre biraz sıkışık.esinize tek soyleyeceginiz ben çalışıyorum maaşım var diye eşinizden daha fazla istemesinler başta ne konustularsa o..bunu yaparsa eşiniz zaten hiç sıkıntı yok.. arkadaşlara katılıyorum ya altın hesabı açın biraz biraz biriktirip ya da bir araba alın borca girin o da birikim sonuçta. Tek şart eşle dediğim gibi konuşun..

Bence calismalisin.
Esimin ailesi alir diye dusunme. Saglikli eli ayagi tutan meslegi olan bir kisi neden calismaz ki?
Is bulamama hastalik vs olsa tabi ki esiniz size bakmali ama bir sebep yokken ben esime böyle yük olmak istemezdim.

Adam krediye mi yetissin eve mi yetissin? Onu da böyle bunaltmazdim.

Siz eve biraz alisveris vs yapar esinizi rahatlatirsiniz. Ufak ufak da biriktirseniz guzel olur.

Mrb hanımlar evliyim esime evlenmeden önce kayınpeder ev hediye etti, kredisiz dediler. neyse bizim evi alıp suan kendi oturdukları evi krediyle almıslar, bizde dügünde yapılan butun borcu odedık onların evinin kredisi ni ödüyoz, kısaca kayınpeder esimi sömürme pesinde esimde iyi niyetli ailesini dusunuyor. Yanlis anlamaayın kayınpeder baya zengin 5, 6 dairesi var. Bende esimin ailesi varken birikim yapamayız. Benim calistigimida alırlar diye mesleğimi yapmıyorum. Esimde gece gündüz yoruyor kendini sagolsun parayı esirgemez elinden geldiği kadar iyi yasayalım istiyor ama ailesinide düşünüyor. Bana calısmam konusunda baskı yapmıyor fakat laf arasında destek olsan ıyı olur diyor. Bende biz birikim yapsak ailen isterse, dedim o da zor zamanda destek olurum geri verirler ailem sonuçta diyince geri vazgeçtim vermezler cünkü. Siz olsanız napardınız calismayıda ısıtıyorum aslında
Zorla hic kimse sizden paranizi alamaz.Vermek istemiyorsaniz vermezsiniz.Mesleginizi yapamamanizla baglanti kuramadim.Neden bu kadar pasiflik?

Tabiki bi yakınım evini cocuguna verirken 15-20 yıllık cocuklarının eşlerine bile güvenmeyip miras olarak veriyorum bu evi vs diye konusmustu. Şerh koydurup satısına engel olmuştu. Yasal olarak ne durumdadır bilemem ama millet gül gibi gecindigi senelerdir beraber oldugu damatlarına güvenemiyorken o ailede haklı olarak cocuklarına herşeyi yapıp kıza koklatmayacaklar bişey
hepimiz cocuklarimiz icin gelecekteki hayatlari icin yemeyip icmeyip disimizden tirnagimizdan arttirip basini sokacak bir evi olsun diyoruz kim ister kizimin oglumunun onlarin gelecegi icin hazirladigim yatirimi biri gelsin hic caba sarfetmeden paylaşsin gitsin miras demelerinin sebebi bu
illa banada bir sey kalain siyen insanda disinden tirnagindan arttirip kendi icin birsey yapmali bence hazira konmak olmamali
annemin ve kayinbabamin birer evi var ben bilmiyomuyum nasil olsa kalacak bir dairem var aman ne gerek var yer icer keyfime bakarim demeyi ama olmuyor iste

Back
X