Evliyken başka birinden hoşlanmak ? Boşanma süreci.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Izabelya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2016
252
212
103
Merhaba,
Konu uzun olabilir. Şimdiden özür dilerim.
8 yıllık evliyim ve bir çocuğumuz var.
Eşimle çok problemler yaşadık, çok kez boşanma noktasına kadar gelip sevdiğimiz için vazgeçtik. Çocuktan sonra iyice işin içinden çıkamaz hale geldik. Ani sinirleri ve bağırma huyu var. Aslında normalde çok iyi çok ilgili bir baba. Oyunlar oynar, öz bakımı ile ilgilenir. Ama sinirlenince çocuğa da çok kızıyor. Geçen dışarıda yemek yedirme savaşında yediremeyince ne .ok yiyorsan ye dedi 2.5 yaşındaki çocuğa.. Sonra çok özür diledi ama ben gerçekten çok soğudum.
Sürekli böyle çıkışları ve sonra özür dileyişleri var. Yakın bir zamanda çok sevdiğim bir arkadaşımı / kardeşimi kaybettim. Bir süredir de psikolojik tedavi görüyorum. Ama hiç destek olmuyor mesela. Bir dert anlatıyorum aman sende taktığın şeye bak diyor. İletişim hiç yok. Sevgi gösterme asla yok. Lohusayken bile ayaklarına kapanıp beni nolur sev diye ağlamışlığım var. Evet seviyor ama bunu dile getirmiyor.

Bir diğer konu da aynı iş yerinde çalıştığım biri ile sohbet ede ede ( son zamanlarda sohbetimiz arttı) ne kadar çok ortak yönümüz olduğunu, iletişimimizin ne kadsr çok kuvvetli olduğunu fark ettik. Durum artık hoşlanmaya gidince ikimiz de böyle bir şeyin içinde bulunamayacağımızı söyleyip vedalaştık ve iş dışında asla iletişim kurmuyoruz. Fakat ben aklımdan çıkaramıyorum. Zaten boşanmayı düşünen ben, bir fe üstüne bu eklenince ne eşime ne kendime bunu yapamayacağımı düşünüp bir kaç gün içinde boşanmak isteyeceğimi söyleyeceğim. Tek korkum çocuğum. Ayrı evlere alışır mı ? Psikolojisi kötü etkilenir mi ? Ya da ben sonra pişman olur muyum ? Kafam o kadar bulanık ki..
Maddi olarak kaygım hiç yok. İyi bir maaşım ve yatırımım var.
Lütfen yargılamayın ve asla başıma gelmez demeyin. Ben dedim çünkü.

Bu evliliği devam ettirmenizin en ufak mantığı yok. Aklınız bir kere başkasına kaymış, ama eşim sevgi göstermedi bir bahane. Erkeklerde 'karım bakımlı değil, işveli cilveli değil' diye sunuyor bu cümleyi. Siz başka birine ilgi duyabiliyorsanız o evliliği daha fazla devam ettirmeyin. Ki öncesinde zaten sorunlarınız varmış. Çocuklar elbette duruma alışır.

Çocukların psikolojisini etkileyen mutsuz ve kavga eden ebeveynlerdir boşanan çiftler değil.

Boşluğa düşünce birileri tarafından anlaşılmak kötü bir şey değil zaten gayet bilinçli bir şekilde sınır koymuşsunuz.

Aslında evde hır gür olmaz bizim. Çünkü asla izin vermiyorum çocuğun yanında kavga etmeye. Bir kaç kez oldu sadece. Ama yine de evin enerjisi çocuğa geçiyordur bilemiyorum ki
Teşekkür ederim gerçekten beni anlayabildiğiniz, yargılamadığınız için.

Lütfen yargılamayın ve asla başıma gelmez demeyin.
Yeminle bayyydi bu laf .
Beni ginayaaan benim goynegimi giysin Müge appla .
He ablam he hepimiz açık ilişki yaşıyoruz evlilikte aşci uşaga , uşak bahcivana , sonra herkes uşaga

Elbette enerjisi geçiyor, aranızdaki sevgisizligi, uyumsuzluğu ne bileyim sevgi gosterilmemesini görüyor çocuklar. Sırf çocuk için evli kalmak zaten başlı başına hata değil mi zaten?

Elbette enerjisi geçiyor, aranızdaki sevgisizligi, uyumsuzluğu ne bileyim sevgi gosterilmemesini görüyor çocuklar. Sırf çocuk için evli kalmak zaten başlı başına hata değil mi zaten?
Ne bileyim sanki babasından ayırdığım için kötü anne gibi hissediyorum kendimi. Çocuk için sık dişini dayan kalbini gözünü kulağını kapat yaşa git diyesim de geliyor.

Evlenmeden sadece birkaç gün önce eşim etrafımda fır dönerdi evlendim muhabbet kesildi yetmedi stresten kanser oldum ilgilendi sağ olsun ama oldukça soğuk açıkçası böyle bir değişimi naklen yaşadığım için karşı cinsten çocukluk arkadaşımdan, kuzenimden bile soğudum

Yargılamak haddime değil ama şu anda mental olarak eşinizi aldattıgınızı kabul etmeniz gerekir.Önce boşanın,bosanmadan yapılan her türlü eylem aldatmaya girer.

Uzak durmanız iyi olmuş, duygusal boşlukta olan her insan hata yapmaya bir adım daha yaklaşır ne yazık ki. Boşansanız dahi siz bir annesiniz, sadece ortak yönleriniz var diye, hoşlandınız diye, uzun uzun sohbetler edebiliyorsunuz diye bundan sonraki hayatınızı en ufak tanımadığınız birine teslim edemezsiniz. Eşinizle de bir zamanlar mükemmeldiniz, seviyordunuz, hatta bir çocuk da yaptınız. Umarım anlatabilmişimdir. Şuanki duygularınızla fevri davranmayın. Babamın mükemmel bir lafı vardır : hayat hata kabul etmez kızım derdi. Lütfen siz de bolca öz eleştiri yapın, eşinizi suçlayacak konu toplamaktan ziyade aileyi dağıtmak daha mı mutlu kılacak sizi, düzeltebileceğiniz sorunları büyütüyor olabilirsiniz yada gerçekten büyük olabilir, bunu ben bilemem. Demek istediğim evliliği yapmak kolay, yıkmak zordur. Hakkınızda en hayırlısı olsun dilerim.

Yargılamak haddime değil ama şu anda mental olarak eşinizi aldattıgınızı kabul etmeniz gerekir.Önce boşanın,bosanmadan yapılan her türlü eylem aldatmaya girer.
Elbette kabul ediyorum. Bu yüzden boşanma fikrimi öne çektim zaten. Bir kaç gün içinde konuşacağım.

Ruhsal boşluktasınız. Evli iken başka bir erkeğe ilgi duymanız kesinlikle normal değil. Size tavsiyem evliliği bitirecekseniz bunda ilgi duyduğunuz x kişisinin etkili olmasına kendi içinizde asla izin vermeyin.
Boşanmak da evlenmek gibi bir hak. Kimse boşanacağım diye evlenmiyor neticede. Olduramıyorsanız boşanın,çocuk için evli kalmak o çocuğa çok daha büyük zararlar veriyor.(kendi ayaklarının üzerinde duramayan,aile desteği ve maddi gücü olmayan kadınlar için değil sözüm)

Boşanma konusunda kararlıysanız boşanın. Kendinize düzen kurun. Ama boşanınca hemen özgürüm,bekarım diye o şahsı ya da bir başkasını kolayca hayatınıza almayın derim. Bu hız sizi yorar.Hele ki evladınız var büyük travmalara yol açarsınız.

Kaldı ki çocuğunuzun babası ile hayatınızı ayırmaya niyet ederken bile çocuğun psikolojisini düşünüp,tanımadığı birini bir çırpıda hayatınıza almamanız gerektiğini biliyorsunuzdur diye düşünüyorum.

Yeni bir ilişki için acele etmeyin derim ben.

Seviyesiz bir duruma düşmeden boşanın hoşlandığınız kişi haricinde zaten evliliğiniz berbat boşanmanız şart

Ama bunu eşinizi aldatmadan da yapabilirsiniz

Aşk biter sonsuza kadar sürmez zaten yerini sevgi ve saygı alır ama bu gibi evlilikte sevgide saygıda yok şiddet var boşanın

aslında evli iken başka birine ilgi duymak gayet doğal. zira evlilik denilen şey, sizin sandığınız kadar kutsal bir şey değil; sadece iki tarafı olan bir anlaşmadır. anlaşma şartı ise, -toplum yapısını korumak adına- evlilik süresince tarafların sadakatidir. henüz aksiyona dökülmüş bir durum yok ortada.
kadın kendini yeteri kadar kötü hissediyorken yanlış tespitlerle daha da suçluluk duygusu salmayın içine

Ne bileyim sanki babasından ayırdığım için kötü anne gibi hissediyorum kendimi. Çocuk için sık dişini dayan kalbini gözünü kulağını kapat yaşa git diyesim de geliyor.
Evliliğiniz bu şekilde devam edebilir mi sizce? Çocuk büyüdüğünde pişman olmayacak mısınız? O çocuk demeyecek mi annem benim için hayatından vazgeçmiş mutsuz evliliğini sürdürmüş diye? Ki bu büyük bir sorumluluk..

Yani şu an büyük bosluktasiniz, boşanma gibi bir kararı ne üçüncü kişilerle ne de çocuğunuzla alamazsınız tamamen kişisel bakmanız gerekiyor. Sorun eşinizin yetmemesi, yetmeye çalışmaması..

Evli iken başka birine ilgi duymak "size göre"gayet normal,saygım sonsuz. Ben "bana göre"yazdım. Burda kaç tane farklı hayatlar süren farklı fikirlere sahip kadınlarız herkesin tek tip düşünceye sahip olması mümkün değil öyle değil mi?

Aksiyona dökülen bir durum da görmedim bende zaten,yargılayıcı yahut hakaret içeren hiçbir ifadem yok. Hanımefendinin ruhsal bir çöküşte olduğu,zor bir dönem geçirdiği çok belli.

Sizin fikrinize duyduğum saygıdan rica ediyorum ve yanlış tespit derken yine aynı yere geliyorum kime,neye göre?

Eşimi fiziken aldatmadım. Mental olarak evet zaten bunun ağırlığını kaldıramadığım için boşanmak istiyorum.
Sizin gibi kalbinin patronu olmuş, direktifler veren biri değilim demek ki. Üzgünüm.

Bir ilişki için acelem yok. Zaten boşanma sürecinde buna vaktim de ruhsal sağlığım da olduğunu sanmıyorum. Böyle bir şeyin içinde yer almak istemiyorum. Her şeyden önce anneyim ve kızım için en sağlıklısı neyse onu yapmaya özen gösteriyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…