Evllilik icin para mı biriktirdiniz yoksa borçla mı aldınız?

Hayatkisa12

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2019
149
71
13
35
Öncelikle merhaba herkese. Evli olan arkadaşlar. Evlilik icin bir birikiminiz mi vardı yoksa eşinizle her seyi borçla mı aldınız. Artık devir değişti aileler pek karışmıyor evlenen Kişiler kendileri alıyor herseyini diyorlar. Gercekten böyle mi? Bizim adetimizde kız tarafı sadece mutfak eşyası alır. Erkek tarafına düşer diğer seyler. Sizin nasıl oldu? Para mı biriktirdiniz yoksa borca girerek mi aldınız esyalarınızı

Yaşımız epey büyük olduğu için kenarda paramız vardı,çok şükür,yetti paramız.
Aileler teklif etti ama istemedik.

21 yaşında evlendim eşim işsiZdi o dönem. O yüzden ben kredi çektim öyle hallettik. Ailelerden bir yardım almadık

biraz birikmiş biraz aile yardımı ile borçsuz evlendik.

yazsam çok uzun gelir ama adet vs olaylarına girmedik. ben mesela çok az mutfak eşyası aldım. neredeyse tüm tenceremi tavamı kayınvalidem almıştı.

borçsuz evlenmek en güzeli. imkan varsa biriktirin ve borçsuz evlenin. gerekirse bazı şeyler eksik olsun. ben evlenirken mesela masa, konsol vs almayacaktım paramız yetmiyor diye. ailesi alalım dedi ama o an lüks geldi almadık. sonra dedesi hediye etti yemek masasını. konsolu da düğünden gelen nakit ile aldık.

yani herkes imkanı ölçüsünde açılmalı bence. burada iki sene borç ödedik vs yazanları okuyorum da resmen zulüm bence.

Evlilik arefesindeyim, biz herşeyi şuan kendimiz yapiyoruz. Üstüne bir de yeri geldiğinde ailelere yardım ediyoruz. Ben her ay maaşın büyük bir bölümüyle mutfak elektrikli cihazlar vs hallediyorum az birşey kaldı ama herşey ateş pahası. Erkek arkadaşım krediyle ev aldı. Geri kalan büyük eşyaları da beraber alacağız. Ağustos'a kadar ne aldık aldık. Kalanı borçla halledecegiz.

ikimizde çalışıyoruz bizleri okutmuşlar bu yeterde artar bile her şeyi kendimiz yaptık borç ile. şu anda da ödüyoruz ve bu durum bizi daha çok birbirmize bağlıyor evlilik her şeyin hazırına konmakla olmamalı zaten öyle oldu mu eşyayı başkası seçiyor kavga kıyamet huzur kaçıyor.

kenarda 13bin tl var .. Annemde biriktirmiş 5bin -6bin kadar..
nişanlmn ailesi yardım edecekmiş çünkü nişanlmn bi birikmişi yok ( daha önce sözlendiği için birikmişi ona gitmiş) bu yuzden ailesi yardım edecek dugun parası ile kızkardesıne borcumuzu ödeyecegız.. keşke etmese ama söyledim bi kaç kere daha fazla karışamıyorsun.. İş değiştirme durumu var inş olur da tazminatını alır o sekılde yapılır

Hem ailelerden aldık (eşim 13 yaşından beri çalışıp ailesine veriyordu zaten parayı) hemde kendimiz ödedik kendimizden kastım ben , eşimin evlendikten sonra bile para istendiği için ben ödedim beyaz eşyalarımızı balayımızı halı perdemizi 21 yaşındaydım üstelik eşimde 22

Tabak canak nevresim kucuk ev aletleri gibi ufak tefekleri çalışırken yavas yavaş aldim. Salon icin çok az kapora verip ayırttık,kalanı düğünden sonra takılan paradan verdik. Mobilya beyaz esya gibi yuksek tutarli kaba eşyaları da aynı mağazadan alıp senetle taksit yaptırdık. Diğer eksikler için de 8bucuk sene önce 20bin tl kredi çekmiştik.

Evi,mobilyaları vs kendi ailem aldı.Erkek tarafı avizeler,perdelerdi sadece sanırsam gelinliğim pahalıydı bu arada o masraflı oldu biraz eşim 15 bin kredi çekti ben 15 bin ben kendi ihtiyaclarım için çekmiştim böyle.Yalnız çok borca girmeyin çünkü evlenince gezmek isticeksiniz vs zor geliyor insana

Bütün beyaz esyaları mutfak masası sandalyesi halısı perdesi herşeyini babam aldı. yatak odası ve koltuk takımını kp aldı. Sonrada taktıgı takıları geri aldı borcunu ödedi :)) yani onlarıda ben alıp bileziklerimle takılarımla ödesem daha kardaydım :)))))
bence çekin kredi kendiniz yapıp ödeyin herşeyinizi sonra sinir hastası oluyorsunuz benden söylemesi

Artık kız tarafı erkek tarafı kalmadı dediğin gibi çiftler elinden geleni yapıyor . Eşim para biriktirmişti yarısını öyle hallettik kalanını da düğünden gelen altınlarımızı bozdurup ödedik. Yatak odasını ailem aldı . Altınımız kalmadı ama borcumuz da kalmadı gece rahat uyuduk

Hiçbir şeyi borçla yapmadık, çok şükür.. bir tek ev borcum var o da peşinat verilmişti evlenmeden önce .. kalanı da kredi çekilmişti, az kaldı 1 senemiz var :)

eşimin 20 bin civarı birikmişi vardı
nişan kına düğün ev eşyası balayı hepsini kendimiz yaptık
sadece düğün salonumuz 15 bindi
ayranı yok içmeye atla gider s.çmaya hesabı

kredi kartına çöktük ev eşyasını falan hep kredi kartıyla toplu çektik 1 sene oldu evleneli
2 aya bitiyo borcumuz çok şükür
altınları hiç bozdurmadık bankada duruyo
ikimizde çalıştığımız için çok kasmadık zevkimizden gezmelerimizden hiç geri kalmadan 1 senede bitti borç
iyice sıksak 7-8 ayda biterdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…