Evllilik icin para mı biriktirdiniz yoksa borçla mı aldınız?

valla ilk defa sizden duydum kız tarafının sadece mutfağı aldığını...

yatak odası (perdeler dahil) mutfak eşyaları, misafir yemek takımı ve bulaşık makinasını ben aldım. Diğer mobilya ve beyaz eşyalar erkekten.

Birçok şeyi kredi kartı ile almıştık nakit azdı. Sonra kredi çekip kart borçlarını bir yerde topladık, evlilik borçlarını bitirdik.

bizim aileler evimize bi çop dahi almadi ama iyi oldu.cunki hicbirseye karistirmadik herseyi istedigimiz gibi yaptik.onlar alsa kesin herseye karisirlardi

Bizim beyaz eşya ve mobilyaları eşim bankadaki aile parasından çekip aldı. Ama o parada eşimin katkısı çok. Aileler yardım etmiş sayılmıyor bana göre. On yıl çalışıp annesine vermiş, annesi biriktirmiş. Evdeki en çok geliri olan da oydu.
Annem babam da yatak odamızı hediye ettiler. Küçük ev aleti tabak çanakları da ben aldım. Ha ailelerim durumu yoksa, kendi birikmişin yoksa kredi çekip ufak ufak yapacaksınız başka yolu yok.

Vallahi calismadigim icin benim alacaklarimi ailem aldi. Esiminde ailesi aldi esyalari vs. Cok kucuk seyleri davetiye vs gbi onlari esim karsiladi sadece.

Ev almasaniz olmaz mıydı

Biz kendi paramızla borçsuz evlendik, aşırıya kaçmadık çünkü. 2 ayrı yerde, biri yemekli biri yemeksiz olmasına rağmen salonlarda yine uyguna geldi. Bizden 1 ay sonra eşimin arkadaşı güzel bir hotelde düğün yaptı ve bizim totalde ödediğimizin 3 katı kadar ödedi.

Aldığımız ev küçük olduğu için eşyalarda çok pahalı değildi. Yatak odama L şeklinde gömme dolap yaptırdım, yatağımızı işbir den aldık, komidini internetten alıp kendimiz kurduk.

Küçük ev aletlerini vs ben önceden alıp kenara atmıştım. Ankastre set olduğundan fırın vs de almamıza gerek kalmadı.

Size tavsiyem olabildiğince borçsuz evlenmeniz olur. Zira para konuları yeni evlilerde ciddi sorunlara sebep oluyor.

Siz mutfak eşyalarını ve yatak odasını alacaksınız aileler şimdi karışmıyor hepsini borçla yaparsanız hem eşiniz hem de siz evlenince çok zorlanırsınız bazı şeyleri nakit parayla almanız lazım hesap yapıp geri kalanını da ödeyebileceğiniz taksit tutarı kadar kredi kartıyla alın evlenince de o ödenir

Evlenene ve ev alana Allah yardım eder. Biz evlenirken ne eşimde ne bende birşey yoktu. Ailelerdende destek görmedik. Birkaç yıl eski bekarlık eşyalarımı kullandım. Ev borcu bitti hepsini yeniliyorum şimdiyavaş yavaş. Herşey birden olmuyor, Sabredersen birazda dikkat ederseniz harcamalarınıza üstesinden gelinir inşallah. Kolaylıklar diliyorum..

Bizde yatak odasi beyaz esya kiz tarafi alir ama babam hic kimseye yatakodasi almadi bu arada 4 kiz kardesiz.onun yerine beyaz esyalari en pahalisindan aldi yatak odasi yerine de hali ve perde aldik.esimin anne babasi yoktu kendisi birikim yapmisti. Hep anneme verdi paralari siz begenin alin dedi. Zaten evi koltuk takimlari camasir makinesi falan vardi. Geri kalanlari begenip oyle evimizi kurmustuk.

Biz evlenirken benim birikmişim vardı, eşimin yoktu. Biz hani bohçaydı filan gibi lüzumsuz adetlere girmedik hiç ama alımlar yapılırken kız tarafı, erkek tarafı ayrımı oldu. Ben herşeyimi kendim de yapabilirdim ancak babam razı gelmedi, babamlarla beraber yaptık. Eşime de babası destek oldu. Borçsuz evlendik. Evimiz de arabamız da kiralıktı. Arabamız zaten şirket aracıydı.

Şahsi fikrim ise, ailelerin bütün masrafları üstlenmek gibi bir zorunlulukları olmadığı yönünde. İmkan varsa ne ala, ama yoksa da yoktur. Evlenecek kişilerin kendi sorumluluklarını almaları gerekiyor.

Bizde Mayis'ta evlendik, bizim biraz birikimimiz vardi biraz da ailelerin yardimiyla yaptik. Ufak tefek küçük ev aletleri, mutfak eşyalari hazirdi benim geri kalanini da abartmadan aldik. Elimizdekini çarçur etmedik. 'Aaa bu olmazsa olmaz' demedik, diyenleride dinlemedik. Kredi kartimiza az bi miktar borcumuz vardi o kadar.

Biz eşimle ikimiz de kredi çektik. Ailelerden yardım almadık. Kredi borçlarımız bitti bile. Bu ay son taksidi ödeyip kurtuluyoruz

Valla sana söyle diyeyim. Herşeyi borcla yaptık . Sadece esim arabasını sattı evin içini yaptı inşaat halindeki. Onun harici takılardan tut mobilyalara kadar kendimiz yaptık kredi çektik. Dügün tek taraflı oluncada cok bi takı takılmadı zaten. Ben düğünden 6 ay sonra işten ayrıldım taksit taksit ödediğim mobilya borcunu tazminatımla kapattm. Kredilerimizide calısarak kapattık. Sonra bi kredi daha cektık araba aldık onu da bitirdik. Herşey tıkırjnda gitti. Ha yeri geldi 50 lira ile bir ayı bitirdik zor bela ama kimseye tutulta söylemedım durumumuz yok borc verirmisiniz diye.
Birde görümcem var borcsuz evlendi. Babası krediyi cekti herşeyini aldı. Dügün çift taraflıydı takılar da üstüne kaldı. Rahmentli kayınpederi 1000 binlira pra verdi. O kadar arabaları vardı sattılar yediler. Ne mi oldu. O kadar bollugun içinden şimdi birsey kalmadı. Baskasında olsa o para bina dikerdi. Yani demem o ki kendinizide kralda yvezirde yapacak sizsiniz rezil de yapacak sizsiniz.

benım anteplıyım burda da yasıyorum

kız dogar dogmaz ceyızı baslar bızım burda , kızlar cok ceyız yapar .
benım tekstıl urunlerım nerdeyse tamdı alıp alıp koymustuk yaklasık 1o yıl kullanacak kadar havlum nevresımım falan vardı mesela sandıga klasık hep kullanılacak koymustuk . bırtek catal kasık tabak ve elektronık kalmıstı bende. onuda calısıyorken bazılarını almıstım gerı kalanlarıda babam yardımcı oldu aldı elektronıklerımı babam aldı.

esım yatak odası takımı salon takımı yemek odası ,evın tum halı ve perdelerını buzdolabı ve camasır makınasını avızelerı aldı
bızde oturma odası, ev aksesuarlar ,tum mutfak esyasını tum mutfak elektronıklerını blander mıkser elektrıklı caydanlık gıbı ve tum tekstıllerı ankastre set ve bulasık makınasını aldık mutfak perde ve halısını mutfak masasını da ben aldım

ıkımızın masrafı hemen hemen aynı tuttu yarı yarıya bolmus gıbı olduk yanı bızım burda erkek tarafı bunları alır zaten ama hıc sız sunu alın bız bunu dıye konusmadık. bız bunları aldık gerı kalanı komple erkek tarafı aldı zaten hatta kayınvalıdem dedı kı cok yemek takımın varmıs 6 kısılık alayım dedım ama fazlası varmıs tencere setını alayım barı dedı ama ben onuda almıstım ne ıstersenız dedı ... bırseye ıhtıyacım yok deyınce fazladan 1 valız fazla bohca yapmıs.

bohca dedıgım seyı de soyle yaptılar bana benım tum gardılobumu yenıledıler. cıktık carsıya esımle , babası kartını vermıs ne ıstersenız alın dedı yazlık kıslık tum kıyafet . onlar bana aldı bende esıme aynı sekılde aldım bunu da benım babam karsıladı esıme aldıklarımı .bızde bohca boyle olur oyle terlık camasır falan degıl gardılop ıcı yenılenır

evlenırken bazı seyler mecbur oluyor ama hıc kullanmayacagım gereksız gostermelık bırsey almadık ıkı tarafda alınanların hepsı kullanılıyor .

dedıgım gıbı masrafları yarıya bolduk sonucta ıkımız kullanıcaz esyaları . esımın babası aldı odedı herseyı benımde tum elektronıklerımı babam aldı gerı kalanı ben kendım maastan almıstım bazı seylerı de annem almıs koymus sandıgıma
babanem halam para verdıler bana halamın verdıgı bayram harclıgıyla utu setımı aldım babanemım verdıgı bayram harclıgıyla da mutfak ıvır zıvırlarını aldım su setlerı bıcak setlerı sepetler gıbı...

yanı bazı seylerı yavastan alıp koymanız lazım hepsını bır anda almaya kalkarsanız cok zor olur
borcsuz evlendık yanı bıraz aıle yardımı bıraz bızım bırıkım benım akrabalar bana bılezık takmak yerıne bayramda harclık olarak parasını verdıler (bayramdan hemen sonraydı dugunumuz) kendıne ceyız al dedıler acıkcası cok ısıme yaradı sagolsunlar ya :)

Son düzenleme:
deli gibi borca girdik hem de erkek tarafı iğne bile almadı herşeyi kendimiz yaptık. Paranız birikmeden evlenmeyin a dostlar !!

Ben çalışmiyorum esim çalışıyor o biriktirmişti kendi annemde yardım etti eşimin ailesinden bir kuruş görmedik

Valla kesinlikle borçla olmaması lazım ben 6ay içinde evlendim borçla 5sene evlenmek için çabaladık 5kurus kenarına atamadı eşim çünkü ailesine destek oluyordu askerden geldi 6ay icinde borcla evlendik 4sene bitti hala dunya kadar borcumuz var cunku elde avucta para yok evlenince bir suru sey cikiyor eksik gedik onlari da mecbur krediyle borcla yapiyorsun odeyemeyince isin icine faiz giriyor v.s isin icinden cikilmiyor yani cok pismanim keske daha da bekleseymişim diyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…