evren beni mi sınıyor

Mesela karşınıza bu tür insanların neden çıktığını sorgulamayın "aman gereksiz işte" deyip geçin. Çünkü gerçekten bu tür insanlarda azımsanamayacak kadar fazla ve bu da bir tür elimizden bir şey gelmiyor.

Duyguları yönetmenin en iyi yolu davranışlarda değişiklik yapmaktır.
Tepki vermemek umursamamak vs zamanla davranış haline geliyor. Bu şekilde davranırken içinizde kıyametler de kopsa sıfır tepki ve hemen bir işe koyulmak.

Ben bunların işe yaradığını çok fark ettim kendimde.
Bir şeye o an tepki vermemek daha kolay geçmesine sebep oluyor.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :KK68:

Evet cidden bu tarz erkekler çok fazlaymış, yaşayarak gördüm.

Evet en iyisi olaya mana katmamak, hayır deyip geçmek. Ama nötr olayı çok mantıklı, zaten boşandıktan sonra duyguların nötr hale gelmesi zaman alıyor bunu biliyorum, demek ki henüz nötr olamamışım.

Çok yardımcı oldunuz teşekkür ederim tekrar :KK200:

koca delisi diyenler de oldu :KK70:
Onlar halt etmis. Boyle abuk sabuk yorum yapanlar keske hic yapmasa .

Bağımlı kişilik şemanız varsa etrafınıza hep böyle narsistik insanları toplarmışsınız terapistim söylemişti. Psikolojik yardım alabilirsiniz, bide kitap önereyim hayatı yeniden keşfedin-Jeffrey E Young

Evet bunları okudum öğrendim. Ama öğrenmekle birden değişmiyor sanırım. Şu an bu insanları niye çektiğimi gayet iyi anladım ama doğru insanı nasıl çekerim kısmında bocalıyorum

Bağımlılıkla ilgili bir çok kitap okudum, bu kitap da elimde mevcut şu an, teşekkür ederim.

Merhaba kızlar, martta boşanmıştım, hayatımdan yanlış insanları da çıkardım, arkadaş akraba kim olursa olsun beni üzen kimseyi istemiyorum artık hayatımda...

Bu arada duygusal boşluğa düştüğüm de oldu, konu da açmıştım sevmek sevilmek istiyorum diye tabi koca delisi diyenler de oldu :KK70: Ama ben biriyle ilişki kurayım diye herhangi bir çabada bulunmadım. İşe gidip geliyorum, kitap spor bol bol dinlenme yürüyüş, derken vakit geçiyor. Zaten sabah akşam 7 den önce eve gelemiyorum, yorgun oluyorum gün içinde insanlarla uğraşmaktan.

Velhasıl bu süreçte önüme bir kaç kişi çıktı; ve hepsinde ortak özellik, neredeyse eski eşimin aynısı. Merhametsiz, kıskanç, kindar, bencil...

Özellikle mi bu tipler denk geliyor bana?? İstemediğim halde , aramadığım halde , beni evren mi sınıyor?

Bir yerde okumuştum, yanlış erkeklere karşı evren bizi denermiş, önümüze çıkanlara hayır dememiz gerekiyormuş, doğrunun gelmesi için.

Sizlerin fikrini merak ediyorum :)

Ha bu arada, vicdansız merhametsiz yanlış bir adamla olacağıma yalnız kalayım daha iyi. Yalnızlıktan herhangi bir sıkıntım yok, evliyken de yalnızdım zaten. İnsan kendisini anlamayan, duygusal paylaşım yapmadığı biriyle evliyken zaten yalnız oluyor.
ben inanıyorum bu evren enerjisine ve sana bir kitap önereceğim canım lütfen hemen edin ve oku Güneş Tan "Kaderini Değiştir". Tamamen bu konuya odaklı bir kitap ve düzeltmek için yol gösteriyor.

ben inanıyorum bu evren enerjisine ve sana bir kitap önereceğim canım lütfen hemen edin ve oku Güneş Tan "Kaderini Değiştir". Tamamen bu konuya odaklı bir kitap ve düzeltmek için yol gösteriyor.

Çok teşekkür ederim, hemen edineceğim.

Sebebi buldum, şimdi sıra düzeltmede :)

muhtemelen hayat içerisinde belirli konularda tepkiniz beklentileriniz vs değişmemiş
bu nedenle aynı enerjideki adamları çekiyorsunuz
kendi enerjinizi değiştirmeniz lazım ki ona uygun adamlar gelsin

Merhaba kızlar, martta boşanmıştım, hayatımdan yanlış insanları da çıkardım, arkadaş akraba kim olursa olsun beni üzen kimseyi istemiyorum artık hayatımda...

Bu arada duygusal boşluğa düştüğüm de oldu, konu da açmıştım sevmek sevilmek istiyorum diye tabi koca delisi diyenler de oldu :KK70: Ama ben biriyle ilişki kurayım diye herhangi bir çabada bulunmadım. İşe gidip geliyorum, kitap spor bol bol dinlenme yürüyüş, derken vakit geçiyor. Zaten sabah akşam 7 den önce eve gelemiyorum, yorgun oluyorum gün içinde insanlarla uğraşmaktan.

Velhasıl bu süreçte önüme bir kaç kişi çıktı; ve hepsinde ortak özellik, neredeyse eski eşimin aynısı. Merhametsiz, kıskanç, kindar, bencil...

Özellikle mi bu tipler denk geliyor bana?? İstemediğim halde , aramadığım halde , beni evren mi sınıyor?

Bir yerde okumuştum, yanlış erkeklere karşı evren bizi denermiş, önümüze çıkanlara hayır dememiz gerekiyormuş, doğrunun gelmesi için.

Ha bu arada, vicdansız merhametsiz yanlış bir adamla olacağıma yalnız kalayım daha iyi. Yalnızlıktan herhangi bir sıkıntım yok, evliyken de yalnızdım zaten. İnsan kendisini anlamayan, duygusal paylaşım yapmadığı biriyle evliyken zaten yalnız oluyor.

Okuduğunuz şey doğru, aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamak almamız gereken dersi almadığımızdan kaynaklanıyor. Hayır demeyi bilin ve hayatınıza nasıl birinin girmesini istiyorsanız onu hayal etmekten çekinmeyin. Hayal etmek bilinçaltını harekete geçirir.

Bir arkadaş bağımlı kişilikten bahsetmiş. Kesinlikle katılıyorum. Öyle bir yapım var. Karsıma hep aynı tip erkekler çıktı. İstisnasız hepsi aldatan, yalancı tipler. Ben de en cok bunlardan nefret ederim.
Bendeki hata bir şeyleri geç görmek oldu, ama ne olursa olsun gördügüm anda hepsine kapının yolunu gösterdim.
Diğer bir hatam da hep aceleci davranmış olmamdı.
Eşimde de aceleci davrandım ama eski hatalarımdan ders aldım, almadığım dersler de oldu ama şunu farkettim ki ben düşünce yapımı değiştirip, tecrübelerime dikkat ettikten sonra eşim gibi biri çıktı karşıma. En önemlisi de bir şekilde geç de olsa hayır demem ve göndermem oldu. Biraz karısık oldu ama şunu demek istiyorum ders alın ve göndermeyi bilin mutlaka dogru kisi çıkacaktır.

muhtemelen hayat içerisinde belirli konularda tepkiniz beklentileriniz vs değişmemiş
bu nedenle aynı enerjideki adamları çekiyorsunuz
kendi enerjinizi değiştirmeniz lazım ki ona uygun adamlar gelsin

Değiştirmek için daha ne yapabilirim bilmiyorum açıkçası.

Okuduğunuz şey doğru, aynı şeyleri tekrar tekrar yaşamak almamız gereken dersi almadığımızdan kaynaklanıyor. Hayır demeyi bilin ve hayatınıza nasıl birinin girmesini istiyorsanız onu hayal etmekten çekinmeyin. Hayal etmek bilinçaltını harekete geçirir.

Daha kaç kere hayır demem gerekiyor acaba :D

İşin şakası, bir yerde yanlış mı yapıyorum diyorum. Sanırım nötr kalmam ve istemediğim değil, istediğim niteliklere odaklanmam gerekiyor.

Bir arkadaş bağımlı kişilikten bahsetmiş. Kesinlikle katılıyorum. Öyle bir yapım var. Karsıma hep aynı tip erkekler çıktı. İstisnasız hepsi aldatan, yalancı tipler. Ben de en cok bunlardan nefret ederim.
Bendeki hata bir şeyleri geç görmek oldu, ama ne olursa olsun gördügüm anda hepsine kapının yolunu gösterdim.
Eşimde de aceleci davrandım ama eski hatalarımdan ders aldım, almadığım dersler de oldu ama şunu farkettim ki ben düşünce yapımı değiştirip, tecrübelerime dikkat ettikten sonra eşim gibi biri çıktı karşıma. En önemlisi de bir şekilde geç de olsa hayır demem ve göndermem oldu. Biraz karısık oldu ama şunu demek istiyorum ders alın ve göndermeyi bilin mutlaka dogru kisi çıkacaktır.

Oh be yanlıştan sonra doğru kişiyi bulan biri varmış sonunda bir umut oldu bana :)

Aldıgınız dersler nelerdi ve dusunce yapınız neydi ne sekle soktunuz?

Evet bunları okudum öğrendim. Ama öğrenmekle birden değişmiyor sanırım. Şu an bu insanları niye çektiğimi gayet iyi anladım ama doğru insanı nasıl çekerim kısmında bocalıyorum

Bağımlılıkla ilgili bir çok kitap okudum, bu kitap da elimde mevcut şu an, teşekkür ederim.
Konunuza yardımcı olamicam ama neden çekiyormuşsunuz?merak ettim belki kendi sorunumu çözmemde faydalı olur

Bakin size karsima cikan erkeklerden birkac ornek vereyim:
- uc sene ciktigim, kariyeristsin diye darlayip yurtdisindaki egitimimi yarim birakmama sebep olan, asiri kontrolcu, sonunda beni aldatti
- iyi bir insan ama cok depresif, dedigim ufacik iyi niyetli bir lafa alinip terk etti
- tanistigimizdan iki hafta sonra sozde hesabina bloke konulan, isinden atilan ve yurtdisindaki kardesi olen, butun bunlar icin benden surekli para isteyen acemi dolandirici
- gozumun onunde baska kizlara yarin disari cikalim diyen, ben tepki gosterince iyi de biz sevgili diiliz ki takiliyoruz cevabi veren asiri durust ve genis bir arkadas (allah icin bunun gizlisi saklisi yoktu)

Ben de 31 yasindayim. Bence evren diil de bacim bunlari biz cekiyoruz kendimize. Reddi basmak lazim. Donguleri kirabiliriz. Aynen ben de senin gibi spora bakima kitaplara verdim kendimi. Open Yale diye Yale universitesinin sitesinden beles dersler izliyorum edx Coursera takiliyorum. Yapacak cok sey var. Ben kendime odaklandikca etrafimda bana iltifat edenler de artti.

Bizim gibi ariza erkek paratonerlerinin cok ama cok dikkatli olmasi ve guclu durmasi lazim.

Mesela karşınıza bu tür insanların neden çıktığını sorgulamayın "aman gereksiz işte" deyip geçin. Çünkü gerçekten bu tür insanlarda azımsanamayacak kadar fazla ve bu da bir tür elimizden bir şey gelmiyor.

Duyguları yönetmenin en iyi yolu davranışlarda değişiklik yapmaktır.
Tepki vermemek umursamamak vs zamanla davranış haline geliyor. Bu şekilde davranırken içinizde kıyametler de kopsa sıfır tepki ve hemen bir işe koyulmak.

Ben bunların işe yaradığını çok fark ettim kendimde.
Bir şeye o an tepki vermemek daha kolay geçmesine sebep oluyor.

Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :KK68:

Su kkda ne akilli kadinlar var ya. Sadece sizi alintiladim ama bu konuya yorum yazan cogunluk inanilmaz iyi yorumlar yapmis. Hepinizin opuyorum seviyorum sizi cidden. Hayat okulu burasi yemin ederim.

Aldıgınız dersler nelerdi ve dusunce yapınız neydi ne sekle soktunuz?
Ben herkese kendi beyanına göre muamele ettim, hal ve tavırlarıyla verdigi açıklara dikkat etmedim. Yani herkesi özü sözü bir,yemin ettiyse yemininde dogru sandım. Birkaç hatayı ufak tefek zannederek tolere ettim. Ama daha sonra hal ve tavırlara çok dikkat ettim ve ufak zannettiğim hataların üzerine gittim. Bir de kesinlikle yapılan yanlışı affetmedim.
Aceleci olmamınsa önüne geçemiyorum. Hemen karar veriyorum ve birini hayatıma kolay sokuyorum. Bu konuda ders aldım ama uygulamaya pek geçemedim. Çünkü bağımlı bir kişilik yapım var. Hayatımda biri olsun, yuvam olsun istedim. Bu da bana cok hata,yaptırdı. Beni kurtaransa sorgulayıcı olmam ve hataları affetmemem oldu

Son düzenleme:
Back
X