Evrenin saç baş yolduran espri anlayışı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Koalina Koalina lütfen gel ve yorum yaz, lütfen.

Ağlamak ile çığlık atmak arasında gidip geliyorum.
Erken yaşta evlendim, evlenirken amacım üremek değil, sevdiğim adamla aynı evde olmaktı. Hatta üniversiteyi bıraktım evlendiğim için, sonra beni eşim okuttu.
10 küsur yıldır da evliyim.

Kendimi bildim bileli emin olduğum tek şey çocuk istemediğimdi. Hatta bir tık üstü, çocuk sevmem. Bir çocuğa tebessüm etmem için çok sevimli ya da güzel olması gerekir. Ağladığı anda araziyim.
Bunca yıl gayet güzel korun, bir kere bile kürtaj ya da hamilelik deneyimin olmasın, sonra pat!

Yıllardır deli gibi uğraşanlar, ilaçlar kullananlar, çocuk diye yalvaranlar varken elbette çocuk istemeyen birisi hamile kalacaktı, çünkü hayat böyledir. Murphy kanunları geçerlidir.

Önce evde test yaptım, 2 tane. 5 dakika bile beklemeye gerek kalmadı, anında iki çizgi.
Testler aynı markaydı, bozuktur dedim, ama içten içe hissediyorum, zaten hayatımda ilk defa test yapma gereği duydum.

Koştur koştur git sağlık ocağına. Sabah 10a kadar kan alıyorlarmış. Devlete gidersem mesai bitimine çıkarmış. (saat daha 11)
Koş özel hastaneye. Sonuç? Beta denilen bir şey varmış 4000e yakınmış, gözüm aydınmış. Ama kese diye bir şey varmış, o olmazsa dış gebelikmiş yani gebelik yokmuş. Randevu al, ultrasona gir.

Bir gözünüz aydın silsilesini de orada ye. Nasıl bir suratım varsa artık
"şoktasınız galiba"
"istenmeyen gebelik galiba"
"3. çocuğunuz falan mı çok mu geldi"
gibi laflar duydum sık sık.

Bunlar söylenirken eşim ayağıyla beni dürtüyor. Benim yerime cevap veriyor. Ben hayatım boyunca uğramayacağıma emin olduğum kadın doğum bölümünde irite bir şekilde etrafa bakıyorum, kadınlar birbirlerini anlayan, onaylayan bakışlarla bakıyor. Yanımda bir çocuk olmadığına göre karnımda var demek, ben de onlardanım demek, herkes mutlu, ben içime böğürüyorum.

Tek kalmış bir prezervatif, kutusu olmayan, tek duran, onun yanında da jelatini daha açılmamış yeni kutu. Sevişme anında kim jelatini, arkasından kutuyu, arkasından da prezervatifi sırasından koparır? Tek başına duran varken kimse yapmaz işte. Yapmazsan böyle oluyor demek. Yırtıldı belki de.

Keyfi kürtaja karşıyım, haliyle benim için seçenek değil.

Zaten bütün bunlar olurken eşin ne alemde derseniz, eşim çocuk istiyordu ama ben istemediğim için ve çocuk %99 annenin alanı olduğu için baskı yapmıyordu. Şu an çok mutlu ama mutsuz olduğum için anlık mutluluk yaşayabiliyor. Adama yine huzur yok yani.

Gerçekten anlamıyorum. Çocuk isteyenlerin beni anlamayacağını da biliyorum. Peki ben sizden ne istiyorum?

4 haftalık mıymış neymiş, 2-3 hafta sonra bir şey için gidecektik unuttum ne için olduğunu da, ben (olumsuzluk harici) hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik mannelik yok içimde. Ben nasıl alışacağım? Bana tavsiye verin.

Arkadaşım "kızım-oğlum" diyerek karnını sev dedi. Ben karnımı ellediğimde tek düşündüğüm "zaten 8-9 kilo fazlam vardı, bir de bu çıktı" oluyor. Diyetisyene gideceğim, neden? En faydalı besinler nedir diye değil, en az kiloyu alarak nasıl atlatırım onu öğrenmek için.

Çok mutsuzum. Umutsuzum. Hayatın artık bittiğini düşünüyorum. İpoteklendi hayatım.
Bu yazdıklarımı okumak zorunda olan, tedavi gören arkadaşım senin için de mutsuzum. Benim bunları yazmam yerine senin mutlulukla "hamileyim" diye konu açman gerekiyordu. Lütfen bana kızma. Hayat adil değil, bunu bilmiyor muyduk zaten?
Ahahaha hayat iste. Espri anlayisi hep boyle. Yapacak bir sey yok. 18 . Hafta itibari kle ortalama olarak su an hissettiklerin anlamsiz olacak. Cunku mini tekmeler, hickiriklar olacak hayatinda ve mucizeyi yasayacaksin.

sımdıden hamılelık depresyonu sonrası lohusa depresyonu kı bunu cok cıddıye alın
hamılelıgı ve dogum sonrası surecı en az hasarla atlatmanız ve cabuk sekılde yenı hayata adapte olabılmenız ıcın psıkolojık destek almanız sart. almayıp akısına bırakanlar genelde sinir hastası olup cıktılar .

Sizden ricam bir daha ki kontrole gittiğinizde doktordan kalp atışlarını size de dinletmesini isteyin lütfen bunu yapinn... sonra tekrar konu acın zira sizi merak edeceğim... siz istesenizde işitemesenizde birden gelen annelik hisleride doğanın bir parçası edinilen bir sey değil... Ben nedense sizin cok iyi bir anne olacağınıza inanıyorum...
Çok teşekkür ederim, çok tatlısınız.
Kalp atışına varmış daha, ben de onu bekliyorum. Belki yardımı dokunur bana.
Size de sağlıklı doğumlar diliyorum.

Onu karnınızda hissedince seviceksiniz canınızdan, kanınızdan bir parça evet büyük sorumluluk zorluğu vardır ama onun yüzüne bakıp gülümsemesini görünce herşeyi unutursunuz güzelce düşünün eşinizide babalık duygusundan mahrum etmeyin vakti gelmiş ki Allah nasip etmiş unutmayın cennet annelerin ayakları altındadır ne mutlu sizde anne olucaksınız .😊😊

Şu an doğumdan korkuyorum. Sezaryen olursa karnımda bırakacağı iz ve şekilsizlikten, normal doğum olursa geniş geniş olacak bir vajinadan, doğum süresinden ve acısından...
Sonra da rahat hayatın bitişinden...
sezeryan oldum hıc ız yok ? estetık yapıyorlar dırek yapıstırma gercekten hıc ız yok gobek falan da yok dumduz

Ahahaha hayat iste. Espri anlayisi hep boyle. Yapacak bir sey yok. 18 . Hafta itibari kle ortalama olarak su an hissettiklerin anlamsiz olacak. Cunku mini tekmeler, hickiriklar olacak hayatinda ve mucizeyi yasayacaksin.
Kendini komik zanneden, ailenin güdük eniştesi gibi. Kenarda "hehe-he" diye gülüyor da kendinden başka gülen yok.

Çok özür dilerim size bunları hatırlattığım için. Yazdıklarınızdan hangisine daha çok üzüldüm bilmiyorum.
Vicdan azabı kesin çekerim, gün geliyor haberlerdeki bir şeye oturup ağlıyorum, insanlara üzülüyorum (öncesinde, hamilelikle ilgisi yok)
Bu cvbı veren biri bence iyi bir anne olur. Merak etmeyin her şeyiniz çok güzel olacak. Hiç tanımadığı birine üzülen biri kanından canından olan bebeğin yüzünü gördüğünde dünyaları karşısına alır. Hem öyle annelik direk yüklenmiyor ya doğsun hareketlensin şebeklik yapsın bak bakalım onu görmeden zaman geçirebilecek misin? ☺️

Kese varmış, kalp demek ki 2-3 hafta sonraki. Hani belki kalp atışı işin içine girince duygulanır mıyım acaba bilemiyorum ki.

Keyfi kürtaja karşıyım, evet. Evlilik dışı değil, sağlıkla ilgili de bir problem çıkmazsa doğacak.
Üzüldüğünüz için teşekkür ederim, anlamışsınız beni demek ki.
Biyolojik saat dediler, an gelecek isteyeceksin dediler, hiçbiri olmadı. E bariz hamileyim şu an, hala his yok.
Adım adım gideyim o zaman. Sırada kalp atışı.
Herkes hamilelikte anneliği hissediyor die bişey yok ki öyle sartlandirmayin

Koalina Koalina lütfen gel ve yorum yaz, lütfen.

Ağlamak ile çığlık atmak arasında gidip geliyorum.
Erken yaşta evlendim, evlenirken amacım üremek değil, sevdiğim adamla aynı evde olmaktı. Hatta üniversiteyi bıraktım evlendiğim için, sonra beni eşim okuttu.
10 küsur yıldır da evliyim.

Kendimi bildim bileli emin olduğum tek şey çocuk istemediğimdi. Hatta bir tık üstü, çocuk sevmem. Bir çocuğa tebessüm etmem için çok sevimli ya da güzel olması gerekir. Ağladığı anda araziyim.
Bunca yıl gayet güzel korun, bir kere bile kürtaj ya da hamilelik deneyimin olmasın, sonra pat!

Yıllardır deli gibi uğraşanlar, ilaçlar kullananlar, çocuk diye yalvaranlar varken elbette çocuk istemeyen birisi hamile kalacaktı, çünkü hayat böyledir. Murphy kanunları geçerlidir.

Önce evde test yaptım, 2 tane. 5 dakika bile beklemeye gerek kalmadı, anında iki çizgi.
Testler aynı markaydı, bozuktur dedim, ama içten içe hissediyorum, zaten hayatımda ilk defa test yapma gereği duydum.

Koştur koştur git sağlık ocağına. Sabah 10a kadar kan alıyorlarmış. Devlete gidersem mesai bitimine çıkarmış. (saat daha 11)
Koş özel hastaneye. Sonuç? Beta denilen bir şey varmış 4000e yakınmış, gözüm aydınmış. Ama kese diye bir şey varmış, o olmazsa dış gebelikmiş yani gebelik yokmuş. Randevu al, ultrasona gir.

Bir gözünüz aydın silsilesini de orada ye. Nasıl bir suratım varsa artık
"şoktasınız galiba"
"istenmeyen gebelik galiba"
"3. çocuğunuz falan mı çok mu geldi"
gibi laflar duydum sık sık.

Bunlar söylenirken eşim ayağıyla beni dürtüyor. Benim yerime cevap veriyor. Ben hayatım boyunca uğramayacağıma emin olduğum kadın doğum bölümünde irite bir şekilde etrafa bakıyorum, kadınlar birbirlerini anlayan, onaylayan bakışlarla bakıyor. Yanımda bir çocuk olmadığına göre karnımda var demek, ben de onlardanım demek, herkes mutlu, ben içime böğürüyorum.

Tek kalmış bir prezervatif, kutusu olmayan, tek duran, onun yanında da jelatini daha açılmamış yeni kutu. Sevişme anında kim jelatini, arkasından kutuyu, arkasından da prezervatifi sırasından koparır? Tek başına duran varken kimse yapmaz işte. Yapmazsan böyle oluyor demek. Yırtıldı belki de.

Keyfi kürtaja karşıyım, haliyle benim için seçenek değil.

Zaten bütün bunlar olurken eşin ne alemde derseniz, eşim çocuk istiyordu ama ben istemediğim için ve çocuk %99 annenin alanı olduğu için baskı yapmıyordu. Şu an çok mutlu ama mutsuz olduğum için anlık mutluluk yaşayabiliyor. Adama yine huzur yok yani.

Gerçekten anlamıyorum. Çocuk isteyenlerin beni anlamayacağını da biliyorum. Peki ben sizden ne istiyorum?

4 haftalık mıymış neymiş, 2-3 hafta sonra bir şey için gidecektik unuttum ne için olduğunu da, ben (olumsuzluk harici) hiçbir şey hissetmiyorum. Annelik mannelik yok içimde. Ben nasıl alışacağım? Bana tavsiye verin.

Arkadaşım "kızım-oğlum" diyerek karnını sev dedi. Ben karnımı ellediğimde tek düşündüğüm "zaten 8-9 kilo fazlam vardı, bir de bu çıktı" oluyor. Diyetisyene gideceğim, neden? En faydalı besinler nedir diye değil, en az kiloyu alarak nasıl atlatırım onu öğrenmek için.

Çok mutsuzum. Umutsuzum. Hayatın artık bittiğini düşünüyorum. İpoteklendi hayatım.
Bu yazdıklarımı okumak zorunda olan, tedavi gören arkadaşım senin için de mutsuzum. Benim bunları yazmam yerine senin mutlulukla "hamileyim" diye konu açman gerekiyordu. Lütfen bana kızma. Hayat adil değil, bunu bilmiyor muyduk zaten?

Duygusuzlukta tavan yapmışsınız. Çok üzüldüm. Sizin adınıza değil bebek adına. Kendinizi onun yerine koyun sizi istemeyen bir anne. Ne kadar üzücü. Bebeğinizin hakkında hayırlısı olsun. Bakamıcaksanız anne olamıcaksanız doğurmayın.

Gebelik istediği halde gebe kaldığını öğrenince garip hisler yaşıyor bir çok kadın normal buluyorum 🙅ah evren ah şu güzel espirini bir de bana yap söz çok gülücem 😁
Bu arada birr hayırlı olsun da benden sağlıkla dogurun minik kavunu 😊

Karga yavrusunu şahinim diye severmiş. Kirpi de yavrusunu pamuğum diye severmiş.
Hani bir çocuğu sevmem için çok tatlı veya çok güzel olması lazım diye yazmışsınız ya, onun için yazdım bunları.
Ben şimdi çocuklarımın güzel yerlerini ve iyi yönlerini yazmaya kalksam sayfalar dolar. Hiç gerek yok ☺️
5 yaşındaki kızım " iyi ki varsın anne seni çok seviyorum" dedi diye saatlerce ağzım kulaklarımda gezdim. 🙂
Sizin de bu hislerinizin bebeğiniz doğduktan sonra değişeceğini düşünüyorum. Hatta bunun için dua edeceğim.

Hamilelik depresyonu da mı var? Doğum sonrasını biliyordum da hamileliği duymamıştım. Ama ondan değildir benimki.
Bu bi başlangıç diyelim:)
Yine siz 10 sene hayatın keyfini çıkarmışsınız ben evliliğim ilk ayı hamile kaldım aynı sizin gibi hiç sevinmemiştim
Eşimde öyle çok çocuk isteyen seven birisi değildi hamileliğimde ağır depresyon geçirdim vesaire ama çocuğum oğlum oldu ya sanki dünyada ondan değerli kıymetli bişey yok şimdi ergen bi oğlum var zaten başka çocukta yapmadım ..dedim ya depresyondan herhalde 🙄

Şu an doğumdan korkuyorum. Sezaryen olursa karnımda bırakacağı iz ve şekilsizlikten, normal doğum olursa geniş geniş olacak bir vajinadan, doğum süresinden ve acısından...
Sonra da rahat hayatın bitişinden...
Bence siz çok iyi bir anne olacaksınız :) şuan bunları yaşayacağınızı bildiğiniz için korkuyorsunuz ama belki yarın kaza geçirecektin ve ameliyat olman gerekecekti yada bir uzvunu kaybedecektin ve hayatın yine tepetaklak olacaktı bilemeyiz ki hayat sürprizlerle dolu ve sizinki çok güzel bir sürpriz tadını çıkarın bence ve korkmak yerine ben güçlüyüm ve bunu yapabilirim deyin 😇

Ben evliliğimin ilk gününde hamile kaldim. Oldu bir sekilde :KK53: Ama zerre uzulmedim cok sevindim ilk andan itibaren hic acabam yoktu. Buna ragmen doğumdan sonra depresyon gecirdim hayatim bitti artik dedim bebegim de kolikti surekli agliyordu. Ilk yil cok zor gercekten, su anı sorarsan bebeğim 20 aylik cok seviyorum cok mutluyum iyiki var diyorum. Ama arada eski hayatımı tabiki özlüyorum.

Çok teşekkür ederim. Dilerim dediğiniz gibi ilerler. Milyon tane soru var kafamda dediğiniz gibi.
Hepsi geçecek her zaman sorular olacak ama korku dolu değil yerini mutlu sorulara bırakacak. Siz destek alın bence daha rahat atlatirsiniz bu süreci. Hamilelik inanılmaz sabır işidir stres bi anda çoğalıverir size de bebeğe de zararlı olmasın.

Şu çocuğa üzüldüm, duygusuz vs diyenleri de anlamıyorum. Bi kadın hamileliğini öğrendiğinde şak diye analık hissi inmez bi anda. Zamanla olur bebeği hissettikçe, doğum yapıp çocuğu görünce, o çocuk büyüdükçe. Hele sana bakıp gülümsedikçe, anne dedikçe ❤️

Kese varmış, kalp demek ki 2-3 hafta sonraki. Hani belki kalp atışı işin içine girince duygulanır mıyım acaba bilemiyorum ki.

Keyfi kürtaja karşıyım, evet. Evlilik dışı değil, sağlıkla ilgili de bir problem çıkmazsa doğacak.
Biyolojik saat dediler, an gelecek isteyeceksin dediler, hiçbiri olmadı. E bariz hamileyim şu an, hala his yok.
Oyle deme yaa ooo minik kalbinin gum gum attigini duyunca sonra hareketlerini hissettikÇe icinde senden bi parcanin bi canlinin olup senden beslendigini daha karnindayken an ve an seninle buyumeye basladigini algiladiginda boyle dusunmeceksn bundan eminim zamanla hissiyatin degisir su an daha cok yeni,, misal ben melegimi dogurabilmek icin sirf yasasin diye dunyanin ta bi ucundan bi ucuna gittim baska carem yoktu cunki bi basima sukurler olsun ki memur olabildim onun sayesinde.Bu yazin burda dursun 8 ay sonra bu yazdiklarini okuyunca haksizlik ettigini anlicaksin .)

Bir de bu tip konulara gelip kadını cani anne ilan edenlere de hayret ediyorum.
Ben isteyerek yaptım çocuğumu. Hamileliğim kolaydı, bir gün bile bulantı yaşamadan hoplaya zıplaya doğurdum. Çocuğum kolik değildi. Her bebek gibi memeye düşkündü. Sürekli memedeydi ilk aylarda. Haliyle ilk altı ay üç saat beş saat uykuyla sersefil oldum. Camdan dışarıya, caddeye bakar ağlardım. Herkes geziyor eğleniyor ben ne haldeydim diye. Hayatım kaydı bilsem yapmazdım bu kadar zor olduğunu diye. Öyle kucağıma alır almaz sevmedim. Emzirmeyi altıncı ayında sevmeye başladım hatta.
Ama şimdi aklımı kaçırıyorum. Öyle seviyorum. Bizim aşkımız doğar doğmaz olmadı yavaş yavaş oldu. Ve her gün her gece büyüyor. Herkesin annelik serüveni bir değil. Herkes anaç olmak zorunda da değil. Ben geç adapte olmuş olabilirim. Ama ilk günden şiirler yazan anneler biliyorum çocuk üç kere bu ne dese bağırıveren, yere bir şey dökse dövmekten bahseden. Ben bir gün olsun sesimi yükseltmedim, ne yaptıysam içimde yaşadım ona yansıtmadım.
Bilemezsiniz. Konu sahibi de şu an nasıl bir anne olacağını bilemez. Belkş ilk görüşte aşık olacak belki benim gibi zamana ihtiyacı olacak. Ama anne ve çocuk kendi özel iletişimini bulacak, kendilerine has bir dilleri de olacak.

peki yanlis anlamayin, gercekden anlamak icin soruyorum. diyelim mi kalp atisinda bisey hissetmediniz, ilk kipirdanmalarda bisey hissetmediniz, cinsiyetinde bisey hissetmediniz odasini esyalarini kiyafetlerini hazirlarken bisey hissetmediniz. o zaman ne olacak? yani dogunca sevgi hissedebilecekmisiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X