Evsiz Kalmak ve Arkadaşım

merllins06

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2019
489
1.449
113
35
Merhaba,

Geçtiğimiz sene bir araştırma projesi için teklif aldım ve yurtdısına taşındım. Gitmeden önce Ankara'da erkek arkadaşım ve benim çocukluk arkadaşım birlikte yaşıyorduk. Ev erkek arkadasıma aitti, ailesiyle birlikte daha önce kirada yaşadıkları bir ev, ailesi yurtdısına gidince erkek arkadasım kalmaya basladı.

Erkek arkadaşımın babası rahatsız olduğu için hiç kafamızda yokken mart ayında evlenmeye karar verdik, yurtdısına yerleşdik.Eskiden beraber kaldığımız arkadaşım ben kalayım evde bana devredin dedi bizde tamam dedik. Çok sembollik bişey verdi eşyalar için. Herşey yeni olmasına rağmen ben oyle istedim.

Olaylar buradan sonra baslıyor. eşim iş bulamadı orada. Gittikten iki ay sonra dönme ihtimalimiz olduğu ortaya çıktı. Bu arkadaşım laf arasında evden çıkmasını isteme durumumuza karşı (ki öyle bi niyetim hiç olmadı) öyle bi niyeti olmadığını hissettirdi. Kaldı ki o eve çıkmak için hiç bi düzen vs. bozmadı, hiç bi masrafa girmedi. Ailesiyle yaşıyor normalde, ailesinin evi Gölbaşı'nda biraz uzak. Bizim evimize de işe ve yüksek lisans yaptığı okula daha rahat gidip gelebilmek için girmişti. Eşim onun bize verdiği sembolik parayı verip evimize geri gireriz dedi. Çünkü sadece 3 ay olmuştu. Hiç böyle bişey teklif etmedi. Aa siz hiç planda yokken döndünüz geri gelin evinize o zaman demedi. Ve dediğim gibi bizim yeniden bi ev açacak durumumuz olmadığını biliyor, kendisinin ve ailesinin de durumu gayet iyi bu arada.

Sizce bu yaptığı düşüncesizlik mi? Yoksa normal mi karşılamalıyım? Eğer evden çıkarsa ödediği parayı geri vereriz ve 3 ay önceki hayatına geri döner kaldığı yerden. Bizimse şu an yeniden eşya alacak paramız vs. yok, yeni evli bi çift olmamıza rağmen orada burada kalıyoruz. Bu biraz bencillik değil mi?

Son düzenleme:
Madem öyle o sembolik rakamı bile hiç teklif etmeyip ne olur ne olmaz bekli geri geliriz diyip söyleseydiniz. Az miktar bile olsa parasını vermiş ve kullanım hakkı onun olmuş.

düz mantıkla evet böyle bir sonuç çıkıyor. ama çok çok yakın bi arkadaşınız, 25 senelik arkadaşınız için bu şekilde düşünür müydünüz? 5 bin tl verdim ve kullanım hakkı benim oldu vermeselerdi der miydiniz? ben demezdim de.

Arkadaşınız o eve istekliymiş, sizin gerçekten eşyalar için iyi bir para istemeniz ya da kabul etmemeniz lazımdı bu devirde kim kime eşya vermiş. Arkadaşınız rahatına düşkün, istediği evi eşyasıyla almak ve düzen bozmamakmış. Şimdi tek kalmaya da alıştı ben eşyaları ucuz mucuz aldım, yanımada ev arkadaşı istemem modunda. Arkadaşınız hukuki açıdan haklı, orası artık onun evi ama ben olsan arkadaşlığımı bitiririm, çok bencil birisi, sizi düşünmüyor.

düz mantıkla evet böyle bir sonuç çıkıyor. ama çok çok yakın bi arkadaşınız, 25 senelik arkadaşınız için bu şekilde düşünür müydünüz? 5 bin tl verdim ve kullanım hakkı benim oldu vermeselerdi der miydiniz? ben demezdim de.

Siz demezsiniz ama insanlar der :) Bu gibi durumlarda işte onların gerçek arkadaş mı yoksa arkadaşcık mı olduğunu anlarız...

Iyi de siz o eşyaları 2.el spotcuya satsaydiniz da o kadar para verirdi. Arkadaşınız bir süre burda kalabilirsiniz deseydi hoş olurdu ama demedigine göre evde kimseyi istemiyor.

Merhaba,

Geçtiğimiz sene bir araştırma projesi için teklif aldım ve yurtdısına taşındım. Gitmeden önce Ankara'da erkek arkadaşım ve benim çocukluk arkadaşım birlikte yaşıyorduk. İkisi de arkadaş, aynı zamanda işi gücü olan insanlar. Eve birlikte çıktık fakat erkek arkadaşımındı eşyaların çoğu, eksik olan seyleri de yine erkek arkadaşım aldı. Ben yurtdısına gidince doğal olarak kız arkadaşım evden ayrıldı, erkek arkadaşım tek kalmaya başladı.

Erkek arkadaşımın babası rahatsız olduğu için hiç kafamızda yokken mart ayında evlenmeye karar verdik, o da benim yanıma geldi. Eskiden beraber kaldığımız arkadaşım ben çıkayım eve eşyaları satmayın boşuna falan dedi. Biz de tamam dedik. Çok sembollik bişey verdi eşyalar için. Herşey yeni olmasına rağmen ben oyle istedim, çünkü gerçekten çok yakınız ve çok fedakar çok cömert biridir normalde.

Olaylar buradan sonra baslıyor. Erkek arkadaşım/eşim iş bulamadı orada. Gittikten iki ay sonra dönme ihtimalimiz olduğu ortaya çıktı. Bu arkadaşım laf arasında evden çıkmasını isteme durumumuza karşı (ki öyle bi niyetim hiç olmadı) öyle bi niyeti olmadığını çok hafif hissettirdi. Kaldı ki o eve çıkmak için hiç bi düzen vs. bozmadı, hiç bi masrafa girmedi. Ailesiyle yaşıyor normalde, ailesinin evi Gölbaşı'nda biraz uzak. Bizim evimize de işe ve yüksek lisans yaptığı okula daha rahat gidip gelebilmek için girmişti. Bu arada bizim de 5 kuruş paramız yoktu dönerken, hala da yok. İkimiz de işsiziz şu anda. Eşim onun bize verdiği sembolik parayı verip evimize geri gireriz dedi. Çünkü sadece 3 ay olmuştu. Hiç böyle bişey teklif etmedi. Aa siz hiç planda yokken döndünüz geri gelin evinize o zaman demedi. Ve dediğim gibi bizim yeniden bi ev açacak durumumuz olmadığını biliyor, kendisinin ve ailesinin de durumu gayet iyi bu arada.

Sizce bu yaptığı düşüncesizlik mi? Yoksa normal mi karşılamalıyım? Gerçekten hiç böyle düşüncesiz ve bencil bi insan değildi, o yüzden anlamlandıramıyorum. Eğer evden çıkarsa ödediği parayı geri vereriz ve 3 ay önceki hayatına geri döner kaldığı yerden. Bizimse şu an yeniden eşya alacak paramız vs. yok, yeni evli bi çift olmamıza rağmen orada burada kalıyoruz. Bu biraz bencillik değil mi?
Siz haksızsınız ,
Çocuk oyuncağı değil sonuçta , 5bin de olsa verip , evin eşyalarını almış.
Bundan sonra siz eşyalı bi apart tutup , yaşayın.
Ki ikiniz de işsizken evlenip , bile bile risk almışsınız.

Bence bencillik değil yaptığı. Madem o kadar yakınsınız siz kendiniz neden teklif etmiyorsunuz eve dönmek istiyoruz diye? Evin kullanım hakkını az veya çok ödemiş orası artık onun evi. Hadi benim aklıma esti geldim geri şimdi evden çık şeklinde düşünmeniz bana garip geldi asıl. Evli insansınız kendi kalacağınızı yeri kendiniz ayarlayabilmelisiniz. Keşke dönme ihtimalinizi hesaplayıp ona göre adım atsaymışsınız

Iyi de siz o eşyaları 2.el spotcuya satsaydiniz da o kadar para verirdi. Arkadaşınız bir süre burda kalabilirsiniz deseydi hoş olurdu ama demedigine göre evde kimseyi istemiyor.

söylemek istediğim şey şu. kendisi hayatında hiç bi plan değişikliği yapmadı o eve çıkmak için. biz gitmesek ailesiyle yaşamaya devam edecekti. ve bu durum olalı sadece 3 ay oluyor. hiç beklemediğimiz sorunlar gelişti ve biz bu şekilde dönmek zorunda kaldık. eşimle kalacak yerimiz yok, annemin babamın evinde salonda çekyatta yatıyoruz şimdilik.

ben mantıksal veya hukuki açıdan sormadım. ki sorsam evin kontratı hala benim üzerime. ben 25 yıllık arkadaş ne yapar böyle davranır mı o konuda fikir istedim.

Siz haksızsınız ,
Çocuk oyuncağı değil sonuçta , 5bin de olsa verip , evin eşyalarını almış.
Bundan sonra siz eşyalı bi apart tutup , yaşayın.
Ki ikiniz de işsizken evlenip , bile bile risk almışsınız.

ikimiz de işsiz değildik. bambaska durumlar gelişti gittikten sonra. eklemek gerekirse benim sağlığımla ilgili problemler de oldu. hepsini çok yakından biliyor. her gün saatlerce telefonda konustuğum bi insan.

söylemek istediğim şey şu. kendisi hayatında hiç bi plan değişikliği yapmadı o eve çıkmak için. biz gitmesek ailesiyle yaşamaya devam edecekti. ve bu durum olalı sadece 3 ay oluyor. hiç beklemediğimiz sorunlar gelişti ve biz bu şekilde dönmek zorunda kaldık. eşimle kalacak yerimiz yok, annemin babamın evinde salonda çekyatta yatıyoruz şimdilik.

ben mantıksal veya hukuki açıdan sormadım. ki sorsam evin kontratı hala benim üzerime. ben 25 yıllık arkadaş ne yapar böyle davranır mı o konuda fikir istedim.
Arkadaşın senin evine zorla mi geldi? Ailesi ile yaşıyordu da sizin evde para vermeden mi kaldı? Ordan gitme kararı alınca eşyalara bedava mi konmuş? Siz ailenizde kalıyorsanız sizin kararınız gidin apart tutun

hayatta herşey materyalist mantıkla mı ölçülür? bilemiyorum haklısınız ben haksızımdır o zaman. ama aynı durumda ben olsam, arkadaşım 100.000 tl'ye yakın masraf yaptığı evi sırf arkadaşlığımız hatrına 5.bin tl'ye al senin olsun ben artık yurtdısında yasayacağım dese. ama sağlık sorunları çıksa, işlerini kaybetseler ve beş parasız dönmek zorunda kalsalar, benim de maddi durumum çok iyi olsa bana ne bi kere verdiler vermeselerdi diye düşünmezdim. aklımdan bile geçmezdi. bilemiyorum belki de ben saçma düşünüyorum. sonuç olarak çok incindim.

sonuçta 3 ay önce oyle bi evi yoktu. düz mantıkla bakarsak kontrat faturalar bile hala benim üzerime. ben 25 yıllık arkadaş gibi bakmayı tercih ediyorum, o yüzden de belirttim ilk mesajda.

hayatta herşey materyalist mantıkla mı ölçülür? bilemiyorum haklısınız ben haksızımdır o zaman. ama aynı durumda ben olsam, arkadaşım 100.000 tl'ye yakın masraf yaptığı evi sırf arkadaşlığımız hatrına 5.bin tl'ye al senin olsun ben artık yurtdısında yasayacağım dese. ama sağlık sorunları çıksa, işlerini kaybetseler ve beş parasız dönmek zorunda kalsalar, benim de maddi durumum çok iyi olsa bana ne bi kere verdiler vermeselerdi diye düşünmezdim. aklımdan bile geçmezdi. bilemiyorum belki de ben saçma düşünüyorum. sonuç olarak çok incindim.

sonuçta 3 ay önce oyle bi evi yoktu. düz mantıkla bakarsak kontrat faturalar bile hala benim üzerime. ben 25 yıllık arkadaş gibi bakmayı tercih ediyorum, o yüzden de belirttim ilk mesajda.
Daha önce de yazdım keşke yanima gelin bir süre burda kalın dese. Demiyorsa gerçek dostunuz değildir başka alternatifler bulmak zorundasınız. Arkadaşınızın yaptığını affedemiyorsanız silin gitsin

Merhaba,

Geçtiğimiz sene bir araştırma projesi için teklif aldım ve yurtdısına taşındım. Gitmeden önce Ankara'da erkek arkadaşım ve benim çocukluk arkadaşım birlikte yaşıyorduk. İkisi de arkadaş, aynı zamanda işi gücü olan insanlar. Eve birlikte çıktık fakat erkek arkadaşımındı eşyaların çoğu, eksik olan seyleri de yine erkek arkadaşım aldı. Ben yurtdısına gidince doğal olarak kız arkadaşım evden ayrıldı, erkek arkadaşım tek kalmaya başladı.

Erkek arkadaşımın babası rahatsız olduğu için hiç kafamızda yokken mart ayında evlenmeye karar verdik, o da benim yanıma geldi. Eskiden beraber kaldığımız arkadaşım ben çıkayım eve eşyaları satmayın boşuna falan dedi. Biz de tamam dedik. Çok sembollik bişey verdi eşyalar için. Herşey yeni olmasına rağmen ben oyle istedim, çünkü gerçekten çok yakınız ve çok fedakar çok cömert biridir normalde.

Olaylar buradan sonra baslıyor. Erkek arkadaşım/eşim iş bulamadı orada. Gittikten iki ay sonra dönme ihtimalimiz olduğu ortaya çıktı. Bu arkadaşım laf arasında evden çıkmasını isteme durumumuza karşı (ki öyle bi niyetim hiç olmadı) öyle bi niyeti olmadığını çok hafif hissettirdi. Kaldı ki o eve çıkmak için hiç bi düzen vs. bozmadı, hiç bi masrafa girmedi. Ailesiyle yaşıyor normalde, ailesinin evi Gölbaşı'nda biraz uzak. Bizim evimize de işe ve yüksek lisans yaptığı okula daha rahat gidip gelebilmek için girmişti. Bu arada bizim de 5 kuruş paramız yoktu dönerken, hala da yok. İkimiz de işsiziz şu anda. Eşim onun bize verdiği sembolik parayı verip evimize geri gireriz dedi. Çünkü sadece 3 ay olmuştu. Hiç böyle bişey teklif etmedi. Aa siz hiç planda yokken döndünüz geri gelin evinize o zaman demedi. Ve dediğim gibi bizim yeniden bi ev açacak durumumuz olmadığını biliyor, kendisinin ve ailesinin de durumu gayet iyi bu arada.

Sizce bu yaptığı düşüncesizlik mi? Yoksa normal mi karşılamalıyım? Gerçekten hiç böyle düşüncesiz ve bencil bi insan değildi, o yüzden anlamlandıramıyorum. Eğer evden çıkarsa ödediği parayı geri vereriz ve 3 ay önceki hayatına geri döner kaldığı yerden. Bizimse şu an yeniden eşya alacak paramız vs. yok, yeni evli bi çift olmamıza rağmen orada burada kalıyoruz. Bu biraz bencillik değil mi?
en başından kabul etmeyecektiniz teklifini ve önünüzü görmeden bir yola çıkmayacaktınız hata sizde ve bencillik değil o ev ve eşyalar artık onun , sizde ona evden çık deme hakkına sahip değilsiniz, artık evli olduğunuz içinde sizinle aynı evde kalacak değil.

Aslına bakarsanız bende gelin kalın ben ailemin yanına dönerim derdim. Madem o evi siz kurdunuz ve o kadar masraf yaptınız ve bu kadar da yakınsınız benim içim el vermezdi. Belli ki arkadaşınız o evi benimsemiş ve ailesinin evine dönmek istemiyor o yüzden de teklif etmemiş olabilir.

Back
X