Merhaba arkadaşlar , ben 28 şubatta,Prof. Dr. Nebil Bozdoğan'a exoderm + dermabrazyon işlemi yaptırdım. Sırf bu konuda bilgi vermek amacıyla bu siteye üye oldum. Hepimizin derdi cilt sorunlarımız maalesef

Öncesinde akne tedavisi , sonrasında da izleri başımıza bela...Benim de lise dönemlerimde yanak bölgemde küçük küçük sık akneler çıkmıştı. 5 aylık rouccutane tedavisi sonrası sivilceler geçmiş, sonrasında küçük delikler kalmıştı. Bende sonradan bu duruma çok taktım , haliyle araştırmaya başladım. Ankara 'da Nebil Bey'i araştırdım , hem fiyat olarak ( 4.000 tl) cazip geldi, hem de hastalara yaklaşımı , hastaların geri dönüşleri gayet iyiydi. Kendisiyle de konuştuğum zaman çok gerçekçi yaklaştı. Bu izlerin tamamen geçmeyeceğini, en az %50 .lik bir başarı beklediğimizi anlattı. Bunların hepsi benim için olumlu durumlardı. Neyse bende bir cesaret bu işlemi yaptırdım. Öncesinde yüzüme emla krem sürüldü bu madde lokal anestezide kullanılır ( yüzümü uyuşturmak için),damar yolu açılıp serum takıldı. 30-45 dk sonrasında yüzüm uyuşuk bir halde ameliyathaneye alındım, ameliyathanede yüzüme yüz blokları yapıldı( iğne ile lokal anestezik madde enjekte edildi yüzümün çeşitli yerlerine). Böylece yüzüm tamamen uyuşmuş oldu. Sonrasında tüm yüzüme pamuk yardımı ile fenolik asit sürüldü( Bu derin peeling için kullanılan kuvvetli bir asit : buraya kadar yapılan işlemin adı ; exoderm). Daha sonra özel elmas uç ile sadece deliklerin olduğu sahaya dermabrazyon yapıldı , yani zımparalama işlemi... Bütün bunlar 30 dk kadar sürdü. Yüzüme kırmızı bir ilaç (rifocin ) sürülerek odama alındım.İşlem esnasında herhangi bir ağrı ,acı duymadım. Fakat lokal anestezinin etkisi geçtikten sonra 1 saat şiddetli yanma hissettim, bu dönemde damar yolumdan ağrı kesiciler yapıldı, ertesi gün yüzüm, gözlerim patlayacak gibi şişti. Ama bu durum gayet normal.3. günden itibaren şişlikler azalmaya başladı. yüzümde ıslak yer kalmadı, yaralar kuruyup kabuk bağladı.1. hafta sonunda sabah-akşam banyo yapmaya başladım , kabuklar kendiliğinden düştü , kızarık bir cilt kaldı. 2 hafta evden hiç çıkmadım , evde bile 50 faktör üstü güne kremi kullandım sık sık, 2. hafta sonunda yoğun kapatıcılarla işe başladım.. Öncesinde mutlaka güneş koruyucumu sürerek. Şu an 2,5 ay oldu, yanaklarımda hafif pembelik var , sanki allık sürmüşüm gibi. Deliklerde en az %80 iyileşme düzelme var. Bunu ailem ve yakın çevrem de söylüyor

Sonuçtan memnunum...Yüzündeki izlerden şikayetçi olanlara kesinlikle exoderm + dermabrazyonu ve Nebil Bey'i öneriyorum. Zaten şu an en etkili tedavi de bu. Fakat bu süreç psikolojik olarak zor, 2,5-3 ayda ancak cilt kendine gelebiliyor, çok iyi bir şekilde güneşten korumak gerekiyor. Yine de değer mi diye sorarsanız , bence kesinlikle değer. Ayrıca Nebil Bey'e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum , işlem sırasında hep destek verdi, sonrasında da watsapp.dan msj yoluyla resimlerimi takip etti. Gerçekten çok özverili , pozitif yaklaşan bir doktor

.