benimde anti tpo hep yüksekti ama tsh hep iyiydi.bu ay ilaç dozu arttırdık tsh düştü t4 arttı felan..endokrinologa da gitim..ilacın dozunu düşürdük bu ay işte tüp bebeğe başladık..sanırım bende önce tsh ı ölçtürüp sonra hcg ye bakacaz..doktor her ay ölçtür..özellikle ilk üç ay önemli dedi..bebek bencildir anneden troidi emer ilk üç ay troid üretemez anneden beslenir dedi..eğer troid düşükse yada yüksekse düşükler ve sakatlıklar bu nedenle olur dedi..bende ilacımı aksatmadan içmeye gayret ediyorum..bende dikkat ediyorum..işimiz zor allah kolaylık versin..dere otu troide iyi gelir diyorlar denedin mi bilmiyorum??
merhaba ,
benım sayım çok fazla sayı oldugundan düşük 137,5 ile başladık 150 ve 187,5 ile devam ediyorum 9. gun bugun
ama az önce doktordan geldım. 4-5 tane gelişen var dedi .Çok az değil mi sizce???
offf(
CANIM AYNEN anti tpo korkunç yüksek bendede ilacımı hiç aksatmadım ben ama yinede kurtaramadım bebeğimiz kontrol altına almak 10 gün sürüyor ve korkunç baş dönmeleri ben izinde alamadığım için o şekilde çalıştım daha önceki bebeğimde çok pişmanım kesinlikle istirahat et bu sefer allahım nasip ederse kesinlikle işe gitmiycem tehlikeye atmıycam bebeğimi( ne yazıkki ben bankacıyım ((ev hanımı olmayı çok isterdim.
kızlar merhaba, benim de salı günü transferim oldu. isallah Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Ben de kan pıhtılaşması sorunu olmadığı halde doktorum bana kan sulandırıcı iğne verdi. Size de kan sulandırıcı verdiler mi? Tarnsferden sonra hangi ilaçları kullanıyorsunuz? ben progrsteron, estorefem ve kan sulandırıcı kullaıyorum. Cevao verirsenz sevinirim.
Ay ebruli canım hamilelik takvimi çokkk yakışmış ya valla
İnşallah sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına alırsın
merhaba arkadasim hosgeldin hayirli olsun transferin insallah guzel sonuc alirsin..bende oyle bir sorun yoktu ama banada kan sulandirici igne verdi canim bunlara fazla takilma bana progesteron ve clexane igne, elevit, estrofem verdi
tesekkurler mervecim aminnn insallah
herkese günaydın, doktora gidiyorum benim için dua edin lütfen e2 yüksek çıkmasın ve tedavim ertelenmesin(
arkadaslar hepinize gunaydinnnn....
sayfalarin hepsini okudum ama alinti ile cevaplarken aklim karisti:):):)
hepinize ayri ayri tesekkur ediyorum cok sagolun insallah darisi sizlerin basina sizleri cok seviyorum hepinizin allah yar ve yardimcisi olsun dualarim sizinle rabbim hepinizin yuzunu guldursun kucagini doldursun kimseye evlat yoklugunu yasatmasin yuce rabbim
kızlar merhaba, benim de salı günü transferim oldu. isallah Allah emeklerimizi boşa çıkarmasın. Ben de kan pıhtılaşması sorunu olmadığı halde doktorum bana kan sulandırıcı iğne verdi. Size de kan sulandırıcı verdiler mi? Tarnsferden sonra hangi ilaçları kullanıyorsunuz? ben progrsteron, estorefem ve kan sulandırıcı kullaıyorum. Cevao verirsenz sevinirim.
beklemek. hayatımın amacı oldu bu kavram. daha ne kadar beklemem gerekecek, bilmiyorum. tedaviye başlayabilmek bile bir türlü nasip olmuyor. bir kereden tedaviyle bebeğine ulaşabilecek şanslılardan mıyım onu da bilmiyorum. o bile şans çünkü. sanki hayatım bir noktada durdu, ama yaşım ilerliyor. bebeğim benden gideli tam 1,5 sene oldu. o zamandan beri hiç yol katedemedim. şimdi bayram dolayısıyla kasıma ertelenince ne çıkacak bilmiyorum. yine mi polip oluşmuş olacak, yine mi yumurta kistleşmiş olacak, spermin değeri ne olacak, daha mı düşecek? bilinmezlikler...bazen düşünmek istemesem de düşünüyorum. ya hiç olmazsa? nasıl bir hayatım olur o zaman? senenin kaç gününde buruk kalınır? yılbaşı, anneler günü, babalar günü, okulun açılış günü, bayramlar...ben bu acıyı hak edecek kadar büyük bir kusur işlemiş olabilir miyim 33 yıllık hayatımda? bu yaşım tevekkül öğrenme yaşıymış. onu anladım. eğitimime devam ediyorum...tevekkül...
canim benim tavsiyelerin için çok tsk ederim bu benim 5 inci tup bebek tedavim,zaten bende rezerv azligi sorunu var dahami kötüledi acaba diye takildi kafama,yoksa butun testleri yaptim,genetige kadar,tek yumurta ilede tedaviye devam ettigimiz oldu ilk tedavimde ama maalesef embriyo olusmadi,o yuzden bu sefer risk almak istemediler..
dozaj konusuna gelince,en yuksek dozlar kullaniliyor..
ayrica ben yurt disinda kaliyorum,ve kafama gore kan verip test yapamiyorum,doktordan belge gerekli burada..
Rabbim hepimizin gonlune gore saglikli hayirli evlatlar nasip etsin insaAllah,guzel dileklerin için sagol canim:)
bir hamile daha var ne güzel, çok sevindim darısı başımıza inş... doktordan geliyorum e2 değerim 2900 çıkmış değerin çok ii dedi doktorum. cumaya opu var fakat transfere henüz karar vreremedi nedeni ise rahim kalınlığı, normalde kalın olması gerekiomuş ama benimki biraz fazla kalınlaşmış sanki bu da tutunmayı zorlaştırıyomuş. kızlar transfer sırasında rahim kalınlığınız ne kadardı bilior musunuz?? 2 tedavimde de böyle sorunlarım olmamıştı. allah hakkımızda hayırlısını versin acele ediyorum ama hayırlı olmıcaksa bişr ay daha beklerim mecburen(
150lik gonalf kullanıyorum adetin 3.günü test yapmadılarki bana geçen ay histeroskopi yapılırken 2.gün kan almışlardı
hayal arkadasim hayirli olsun gozun aydin cok sevindim allah tamamina erdirsin saglikla kucagina alirsin insallah
arkadaslar bugun tekrar test yaptirdik ilk degerim 757.8 cikmisti bugun 1350 kusur cikmis esim aldi sonucu ben gitmedim esim soyledi telefonda ama misafir vardi 1350nin gerisini anlamadimama onemide yok zaten guzelce yukselmis onemli olan bu benim icin rabbim kimsenin kucagini bos birakmasin insallahhh
Asla kendine bunu yapma. Aklına bu düşünceler gelse bile saçmalama de kendi kendine. Losemiye yakalanan bir tanıdık hastanye yattıgında asla neden ben demedi. Bu bir sureç demekki hayatımın bu doneminde bunları yaşamam gerekiyormuş dedi. Agbisi ben kanser oursam asla tedavi almayacagım dedi. Cunku gerçekten cok zorlu bir sureç. Tam 8 ay hastanede yattı. kemoterapiler radyoterapiler çok agır geçti. surekli olumun eşiğine geldi. akyuvarları yani beyaz kurelerinin sayısı surekli duşuyordu. onların düşmesi demek bağışılık hucrelerinin duşmesi yani savaşçılarının düşmesi demekti bu durumda tum enfeksiyonlara açık hale geldi. 8 ayın sonunda hastaneden çıktıgında doktor enfeksiyon riskinin yuksek oldugunu evden cıkmaması gerektiğini soyledi. o ise tam tersini yaptı. haftanın neredeyse 5 gunu dışarı çıktı. ustune ustluk otobuş kullanıyor ve parti çalışmaları nedeniyle surekli kalabalık içinde. bir sefer enfeksiyon kapıp hastanelik de oldu ama yine vazgeçmedi aynen yaşamına devam etti. ugraştığı işler onu mutlu ediyordu çünkü. sonuç olumlu 4 senedir yaşıyor . geçtigimiz mayıs ayında asla bir daha akyuvar sayısının artmayacagı soylendiği halde arttı. gecensubat da deger atrmış. once umursamamış herhalde yanlışolcum yapılmış olmalı demiş. tekrar test bile yaptırmamış. bir sonraki kontrolunde inanılmaz bir gerçekle karşı karşıya kalınmış. gerçekten degerler artmış. temmuz'da da normal insandaki seviyeye gelmiş. bu arada kanser oldugunu ogrendiginde bu insan tekrar sigara başladı ve yaklaşık 1 paket de sigara içiyor.
Şunu demek istiyorum asla bana niye oldu bu deme. bu bir sureç. Çocuk olsa iyi olur bende kendimi bildigimden beri isteiyorum bebek sahibi olmak ama demek ki yaşamamız gereken bir sureçmiş bu. Eşim ne der biliyormusun! Çocuk ozlemi ırkın devamı içgudusel duygusundan geliyor. sonuçta herkes yook olup gidiyor onemli olan insan ırkının devamı. Boyle bakınca olsada olur olmasada. hayat neden olmuyor diye kendi kendimizi kahretdecek kadar uzun değil. Uzulme sakın kendini suçlama. Sen ne kadar pozitif olursan o kadar iyi sonuçlar alırsın.
Ayrıca ben 2006 yılında hepatit b taşıyıcısı oldugumu ogrendim. 2 gun yıkıldım ama sonra hızla internet ve doktorlardan bilgi aldım ve toparlandım aklımdan bile çıkardım. durumum gayet iyi. degerlerim iyi.Sağlıklı bir taşıyıcı olarak omur boyu devam etmek istiyorum. Şu anda hayatıma engel değil. mutlu bir yaşam surmeye gayret gosteriyorum. ilaç kullanmıyorum bu hormon ilaçları hariç ne yazık ki. Bunun dışında bana niye sorusunu sormuyorumç yapacak ve yanıt bulacak bir soru değil. demek ki yaşamamız gerekiyormuş.
Başka şeylerle ilgilen. Şurada birbirimizle bir çok şey paylaşıyoruz ama bazen burası bile bizi umutsuzluga surukluyor.k kalınca başkalarının hikayesinde istemeden kendimi onların yerine koyarak uzuluyorum. İnan bana değmez.
ilk tedavimde sonuç negatif dediklerinde her seye öfkelendim . en çok da kendime. şöyle yapmasaydım şuraya gitmeseydim... eşime kızdım anneme kızdım... bu defa hiç kimseye hiç bişey diyemiyorum. herşey o kadar güzeldi ki. o kadar mutluydum o kadar huzurluydum ki anlatamam. kahkahalarla güldüm transferim yapılırken hiç acı hissetmedim. bu kadar yolundayken herşey bu sonuç çok yordu beni. içimde sessiz sessiz ağlayan bi kadın var sanki. ama yüzüm gülümsüyor((
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?