Amin inşallah zaten umut olmasa altından kalkılmaz. Hayırlısı diyip geçiyoruz Rabbim kimseyi sınamasın bizim gibi yaşamayan anlayamaz cidden.(( cnm Allah sabrını da verir emin ol ..inş birgün hayırlı haberlerini de vereceksin.umudunu kaybetme sakın...
asilcim çok geçmiş olsun Allah sasabır versin vardır bunda da mutlaka bi hayır
Sağol canım benim bi dahaki sefere inşallah. Napalım bekleyip görecez şimdiye kadar hep sabrettik bundan sonrada öyle yapacaz
geçmişi okuyorum allak bullak olçdum
asil çok uzuldum , hanı bazen paylasıyorlar ya dr boş gebelık dedi kurtaj olacaktım ama başka dr ye gittim simdı oğlum kızım var vs. diye
nebileyim ,baska bı göz de mı görse,boyle anlatılanlar çok duydum
insan kabullenmek istemiyo kım bilir sen nasıl bı haldesindir,kıyamam sana
inan içim den bişeyler koptu gitti ,keşke yapıloabılecek bıseyler olsa
Rabbim daha buyuk güzellikjler yasatsın sana bu günleri haturlamayın bıle sen de eşinde
zaman herşeyın ılacı ınsan ıllakı unutuyo
kardesim Allah yardımcın olsun
Sağol kuzucum.Zaten bi sakinlik çöktüki üstüme sorma inşallah bi patlama yaşamam ama iyiyim şimdi iyi olunabileceği kadar. Dediğin gibi ne mucizeler duyuyoruz. Böyle bişey geldi başımıza ama çok şükür sıkıntılı bi durum yok. Yaşım büyük değil, Dr.ların dediği bi problem yok zaten sebepsiz infertilite deniyor. Umut var yani. Hepimiz için duam Rabbim daha fazla aratmasın.
naptın tatlım .....
walla cnm vajinal muayene ile tertemiz olmuşsun dedi.. kanaman bir kaç gün sonra geçer dedi.. kan verdim... 4 gibi ara sonucu vereyim.. b hcg sıfırlanmışmı bakalım dedi.. yumurtalıklarında oluşmuş bir kist görünmüyor.. yani iyisin dedi...(( ama bedenen tabi ((
anladım canım o zaman kürlere başlayabilirsin bence ... sevindim iyi olmana ..bende kanamamı bekliyorum bitsin kontrole gideceğim bu gün dr. aradı kanaman bitsin gel bakalım dedi:))
dönüm noktası bir kasımı bekliyorum :))))
tatlım eşime dedim ki bir kasımda soigarayı bırakıyorum inanamadı... çünkü o sigaradan nefret eder benle hep tartışır.. birgün bana sigara mı ben mi demişti... şansını zorlama demiştim :)))) şimdi diyor ki sen bunu dedin ya diyo bir kasımda sana bir bilezik alıp gelcem hediye olarak diyor :)))
Gebeliğe hazırlık dönemi sigarayı bırakmak için çok uygun bir dönem olabilir. Sigaranın zararlarını bilmesine rağmen birçok kişi sigara içmeye devam eder, bir bebeğin sağlığından sorumlu olmak anne adaylarının sigarayı bırakabilmek için daha çok çaba göstermesini sağlar. Sigara içen kadınlarda bir yıl içinde gebe kalabilme olasılığı sigara içmeyenlere oranla %25 daha düşüktür. Sigara yumurta kalitesini bozar, yumurtanın döllenmesini ve döllenen yumurtanın rahme tutunmasını zorlaştırarak gebeliği önler. Sigara içen kadınlarda dış gebelik ihtimali de artar. Nikotin küçük damarların büzülmesine neden olarak vücuttaki kan dolaşımını yavaşlatır, bundan plasenta da etkilenir ve bebeğin gelişmesi için gereken oksijen ve besinlerin bebeğe ulaşması zorlaşır. Sigara anne adayının beslenmesini de bozar, vücuttaki C vitamini seviyesi düşer. Sigara içen kadınların bebekleri düşük doğum ağırlıklıdır. Bu bebeklerde düşük doğum ağırlığının yanında gelişme geriliği de sık görülür. Gebelik döneminde günde 10 adet sigaradan fazla içen kadınların erken doğum yapma riski %80 artar. Gebelik döneminde sigara içilmesi bebeğin akciğer gelişimini ve kapasitesini olumsuz etkileyerek bebeğin ileride akciğer problemleri ile karşılaşmasına neden olur. Gebeliklerinde sigara içen kadınların çocuklarında okul döneminde öğrenme güçlüğü tespit edilmiştir. Bunun da anne karnında bebeğin karbonmonoksit gazına maruz kalmasına ve beynine giden oksijenin azalmasına bağlı olduğu düşünülmektedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?