Eylül de düğünüm var ne yapacağımı bilmiyorum?

kardelen3434

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2012
658
6
96
Kızlar annemle baya bir hararetli tartıştık bu konuda. ben ne desem ona daha var diyo. her hangi bişey alacaz diyelim çok erken diyo. nikah günü alıcaz diyoruz çok erken diyolar. ya ben eylülün 21 inde düğünüm var kızlar. nikah ve düğün salonlarını hallettim. ama benm sadece beyaz eşyalarım hazırlandı. buzdolabı alınması sadece ve diğer bütün beyaz eşyalar ve küçük ev aletlerim hazr. ama diğerlerinin hiç birisi hazır değil. ne bindallım hazır ne kına gecesinde giyeceğim elbise hazır hiç bişeyim hazır değil ve hazır olmamakla birlikte baktığım hiç bişeyide beğenemiyorum arkadaşlar. kızlar şimdi ben ne yapıcam. gelinlik bakıyorum hiç beğenemiyorum internetten. dün bi çıktık bakmaya fiyatlar uçmuş bi model beğendim onuda eminönünde bi geliklikçi var bizim yakın arkadaşımız ona gidicem modeli anlatıcam ama bizimkiler çok erken daha diyo ben diktiricem geç bile kaldım gibi geliyo bana iş yerinde arkadaşlar öyle söyliyo. diktiriceksen 5 veya 6 ay önceden gidilmesi gerek dediler ben ne yapayım haftaya pazar günü gidip görüşücem hemen diktirmeye başlasam mı yoksa annemin dediği gibi erken mi bana yardım edin ne olurrrr...

Son düzenleme:
eğer maddi bir sorununuz yoksa her şey son ayda da halledilir.

gelinlik konusunda da,düğününüze daha çok var.kilo alıp verme durumları olbiliyor.bu nedenle sıkıntı yaşayabilirisniz

bence hiç acele etme.düğünnden 6 ay önce gelınlığı kınalığı napıcaksın.1-2- ay öncesınden al kı kılo alıp verirsin, aklına yenı modeller gelır...son aylara bırakman maddı sorunlar olmadığı sürece çok daha iyi olur.ben öyle yaptım çok da ii oldu.

doğru aslında ama bende şunuda düşünüyorum son ana bıraktım diyelim çok zor beğenen birisiyim bide diktiricem ya olduda olmadı gelinlik istediğim gibi o zaman ne yapcam diye düşünüyorum :S

bence bi model beğen, yaz başında da modele iyice ekliceklerını ekle.yani son aylara kadar beğendıın bı model olsun ama son zmanda dıktr bence.çünkü diktirdikten sonra bıdaha dönemezsın.

canım benimde 29 eylülde düğünüm nasipse bende bakmıyorum açıkçası. iş yerindeki arkadaşlar gelinlk bakıyomusun vs diyolar yooo diyorum şaşırıyolar. sen millete kulak asma benimde daha hiçbişeyim hazır değil inan senin daha çok çeyizin var benden. acelede etmiyorum. daha 200 gün var
sen gelinlik modeli bak internetten falan bende yavaştan bakmaya başladım. ama gelinlk düğünden 2 bilemedin 3 ay önce sipariş verilir düğüne az zaman kalana kadar biter çünkü düğüne kadar kilo alma yada verme durumu olabilir. bence sakin ol. nikah tarihi içinde daha çok erken tadını çıkar boşver

doğru diyosun ya modeli kafamda belirleştiriyim dediğin gibi sonra 3 ay kala giderim olmadı. şansa bırakıorum o zamanda ama napalım öyle yapcaz yani olduda dikiş yapan kız yapamadı beğenmedim o zaman napcam dedim ama bi problem çıkmaz inşallah diye dua etcez artık

Bence öncelikle sakin ol :) Ben 5 haziranda kaçıverdim 29 temmuzda da düğünüm oldu :) Gel gör ki herşeyim 1 sene hazırlanmış gibidir :) ( tabi bu acele iyi birşey değil )

Bence sen şimdi sadece çeyizlerini hazırla ve tamamla. Kıyafetler için çok erken. Gelinliğimi düğünden 1 hafta önce teslim aldım tadilatı felan vardı. Dediler ki alma 2 3 gün kala alırsın. Kilo felan verirsen yaptırırız hemen demişlerdi. Yok dedim verin bana gelinliğimi Yedek askıda almıştım ama takmayı hiç mi düşünmüyordum. Düğün günü geldi fotoğraf çekilcez Gelinlik durmuyo üstümde koşa koşa gittik terziye askı diktirmeye :) Yaniii Bekle gelinliğini seç ama son anda al :)

Düğününüze 2 ay kala gelinlik bakın, bir buçuk ay kala diktirmeye başlayın..

En doğru bu..Kararlar değişebiliyor, kilo değişiyor v.s v.s

En azından son bir kaç gün kala, son provada bedene göre tekrar ölçü alınıp sonra kapatılıyor gelinlik.

Ayrıca bu kadar erken bakılırsa kafalar daha çok karışıyor, işin içinden çıkamıyorsunuz.

Güvendiğiniz bir modacıya gidin diktirecekseniz eğer, karşılıklı bir model tasarlayın.

Ben kendi gelinliğimi kendim tasarlamıştım.

Hemde hiç gelinlik bakmadım..Sadece isteklerim doğrultusunda yaptırmıştım.

...

Nikah tarihi içinde eğer özel bir gün değilse çok erken almanıza gerek yok..
Nikahı salonda yapacaksanız ve nikah gününe göre ayarlayacaksanız biraz erken davranmalısınız tabiiki.

Çünkü nikah günüyle salon denk gelmeyebiliyor.

Son düzenleme:
Nikah günü ok
Gelinlik kesinlikle cok cok erken.

Zaman o kadar bol ki. Rahat rahat halledersiniz.
Panik yapmayin, rahat olun.

ben gelinliğimi 2ay kala gittim beğendim. 3prova ile dikildi. hayli hayli yetiyor zaman. 2-3ay iyidir.

kına kyafetimi yarım saatte aldım kınama 2gün kala. çerezdi, kınaydı... vs. aynı gün aldım.

evim belliydi. eşyalarıma bakmaya başladım 4-5ay kala.

nevresimdi, yazmaydı, havludu... onları sözümen beri ufak ufak alıyordum zaten. mutfak eşyaları, yatak odası eşyaları, banyo eşyaları için liste yap. onları almaya başla.

ben gelinliğimi diktiriyorum 30 mayısyta teslim alıcam 16 temmuzda giyicem nasipse aradan çıkması gerekiyodu bi an önce çünkü tayin işimiz var hangi il çıkarsa oraya gidip gelicez gelinliği düşünemem o ara, bide bünyem kilo almaya müsait değil 10 senedir aynı kilodayım nerdeyse, düğün stresi kilo aldırmaz kilo verdirir gibi geliyo bana

arkadaşlar tşk ederim yardımlarınız için bende 2 ay kalaya kadar gelinliği kafamdan atmaya karar verdim son 2 ay kalana kadar gelinlik bakıcam sadece sonra gidip sipariş vericem en iyisi dediğiniz gibi çok teşekkür ederim bilgileriniz için

canim benimde bir arkadasim dügününden bir 6 ay önce almisti gelinligini... dügün yaklastikca begenmemeye baslamisti ve dügüne 1 ay kala baska bir gelinlik aldi... bence acele etme, sürekli yeni modeller cikiyor, dügüne az kala alirsin gelinligini...

Annenizi böyle meseleler için üzmeyin :) herşey hallolur.

yok cnm üzdüğümden değil niye üzeyim onu ama oda acemi bilmiyoki nasıl yapcaz :) zaten az kaldı çok özlicem onu nasıl dayanıcam ben kına gecesinde hiç bilmiyorumm bide benm şark görevim var ben sadece evden değil şehirden de gidicem

ama arkadaşlar benim gelinliğim biraz fazla işlemeli gelinlikçimle konuştum cumartesi gidicem provaya çünki benm gelinliğimi görseniz anlarsınız baya bir işlemeli geç bile kaldın diyor :) cumartesi modeli bulursam yüklerim buraya :):):)

Benimde 30 eylülde düğününm olacaktı...
Herseyim hazırdı eksiksiz..gelinliğim bile..
Gelin ata binmiş ya nasip demiş sözünü doğruladıgımz zamanları yasıyorum..
Acele etmeyın son aylarda halolur..
Allah yardımcınız olsun dilerim mutlu olursunuz..

Kızz daha erken evet bak ben 3 ay kala gelinlik diktirdim kınalığımı da 2 hafta önce aldım
Hem yeni seçenekler gözüne takılır görüp pişman olma erkenden almanın dezavantajı var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…