Eylül dostluğumuza burada devam (:

eftelya rabbim en doğru yola iletsin tez zamanda, ama unutmaki şu hataya 1 kere geliyoruz kendinden başkada kimseyi düşünme, annenelerimizin babalarımızın hastalığı hiç bir zaman bitmez anlat arkandalarmı yoksa karşındalarmı bil yolunu ona göre çiz. Kimse kimseye muhtaç değil bunuda hissettir eşine, iyi kötü bir iş bul sosyal hayata katıl çalış. Peki sakin zamanlarında tatlı dille seni ne kadar üzdüğünü kırdığını konuşmuyormusun, ellerinden kayıp gidiyorum farkında değilsin de...

emin olunca, kaybetme korkusu olmayınca emek harcamıyor insan ne yaparsam yapayım yanımda diyor.. Bide özgüven eksikliği varsa saçmalıyor, neler yaptım hala yanımda, ben önemli biriyim diye kandırıyor kendini..

bende evlenmeden önce arkadaşlarımla buluştuğumda her sn bilgi verecektim,şuraya gitiik şimdi böle yaptık die...yapmazdım bende .. zehir olurdu kavga ederdik...

şimdi ise haber vermem yetiyor.öle dk dk rapor vermiyorum...sonuçta yıllar önce çocuktuk ikimizde..zaman geçtikçe taşlar yerine oturuyor..

Çok zor bir durum bu kıskançlık değil, hastalık. Konuşmayla halledilebilinir mi bilmiyorum. Çünkü baştan ipleri eline vermişsin ne kadar konuşmaya çalışsanda anlamayacaktır.

Bir keresinde bu kuzenimin eşi memleketten gelen erzaklarını almak için müsaitsen geleyim diye aradı,bende tamam abi dedim.Hemen çay koydum,kahvaltıda yapmadı bi çay içti kalktı.Tabi burdayken aradı,bağırdı yine bide kahvaltı mı hazırladın diye.Sen yanlızsın,niye geliyor eve,kapıdan verip gönderseydin.

Ben mi yanlış düşünüyorum,anlamıyorum,onda mı hata.Siz söyleyin.Yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi onlarla,her hafta ordaydık nerdeyse.Siz olsanız öcü görmüş gibi kapıdan verip gönderirmiydiniz poşeti? Yandaki komşu değil ki bu...

Neyse bu yüzden kavga büyüdü,bende ertesi gün mesaj attım anahtarı işte şuraya bırakıyorum ben gidiyorum diye.Aradı açmadım,geri dön dedi cevap vermedim.Sonra haftasonu halamın kızı taşınıyor diye yardıma gitti,babamda gidecekti,benide götürdü.Aranız soğumasın diye.Eve dönmek zorunda kaldım,oda laf oldu tabii,gittinde ne anladın geri geldin diye...

demek manyak derecede kıskançlık var.. hadi kuzenine artık gitmicen diyelim.. bugün kuzenin yarın başka biri .. bence bu kıskançlık konusunun üzerine gidin..eşinle konuşmaktan başka çare yok... kıskançlığın beni bunalttı,vs vs gibi anlat duygularını.. yardım alması gerektiğini söyle .. eğer bu konuyu çözemezsek ben artık yapamıcam fln de... bağırmadan çağırmadan anlat

Eftelya yaşadıkların zor gerçekten ama kızların da dedği gibi susup oturmak sadece sana zarar verir önce oturup konuşmayı dene ama anlamayan bir tip
büyük ihtimal.seni kaybetmeyceğinden okdar emin ki neyaparsam nedersem sonunda benm istediğim olacak diye düşünüyo en iyisini sen bilirsin tatlım tabi ama
bende böyle birine hiiiçç katlanamam.benm babamda çok kıskançmış zamanında anneme hiç izin vermezmiş biyere gitsin annem çekmiş halada karşmaya çalışır
bu yaşta bile tabi annem takmıyo artık.ama nekadar olsa bu iki kişinin arasında sürekli bir problem halinde sürüp gidiyo babam hiç değişmedi huylu huyundan hiç vazgeçmez
ben buna inanıyorum.ama yıllar geçtikçe annem ona karşı gelmeye başladı bu aradaki saygıyıda etkiledi tabi.oyüzden iyi düşünmen lazım ya ömür boyunca çekiceksn yada
inceldiği yerden kopsun diceksin.allah hakkında hayırlısını versin ama önce kendini düşün bunu hiç unutma...
kızlar yaa p.tesi hastaneye gitmek için randevu alayım dedm 1ay sonrasına gün verebiliyoruz dedi olur mu böyle şey yaa aradığım hastane de özel bi hastane.çat kapı gitsem
bakılamazmıyım acaba?

tabi ailesiniz siz ya akrabalarınızla..geleceksiniz gidecekiniz..böyel zihniyetlere öfkem çok büyük ya gerçekten..kusura bakma eftelya bu yazdığımı yanlış anlama lütfen..
ben boşnağım bunu neden söylüyorum herkesin örfü adeti bambaşka..bizde 7 göbek bakılır evlenirken fln.akrabaysa olmaz.komşu kızı fln da alınmaz..
Ve ben annemin kuzenlerinin çocuklarıyla dahi görüşürüm kendi kardeşim gb..eşim başta çok yadırgıyordu nasıl tınısının tınısıyla bile görüşüyorsun derdi..
ama bizde gerçekten böyle hele kendi kuzenlerimizde inanın kendi kardeşimle olduğumuz gibiyizdir..uzakta olmamıza rağmen sürekli tel de konuşuruz..
kuzenim eşi de benim kuzenim gibidir ya..tabi gelecek evime..o gelmesin bu gelmesin ben ağaç kavuğundan çıkmadım ki..benimde akrabam arkadaşım var..
eftelya canım Allah yardımcın olsun..ama ne kadar çabuk karar verirsen o kadar iyi canım..eşinin yaptığını kendi doğrularını(!)sana empoze etmek..ama önce kendi bi baksa doğruları gerçekten doğrumu diye

Haa asıl manyaklığı söylemeyi unuttum.Herkese yemeği bahane etmiş,evde yemek yokmuşta,çalışıyomuşta,aç gelmiş yemek yokmuşta............

İlk defa böyle bişey oldu,ve zaten yemek olsa ısıtıpta yemez.Açta kalmaz,kahvaltılık seviyor zaten patates kızartır,hiç bişey yapmasa dışardan söyler,acımaz yani paraya.Eve gelince dedim bahaneye bak diye,evet bahaneydi diyo,eve gelmen için herşeyi bahane edebilirim diyor!!!

chiitlenbik şimdilik başka dr. görünsen, en azından yaptırman gereken testleri yaptırırsın zaman kaybetmemiş olursun..

nereyi aradığın canım öle ya. 1 ay sonra mı

biz ekole göze gittik randevu almadan. bakmadılar doktorlar doluymus.

dr. gitmesi gerek diye boşuna demiyoruz..
Kafasında onun yaptığında sorun olmadığını senin hata yaptığına inandırmış kendini..

kendi yaptıklarını perdelemek için saçma sapan şeyler söylüyorlar böyle..
benim evi terketmem nasıl oldu biliyormusn..o gün dedim ki anneme gidicem ben işe giderken..daha şu gün gittin dedi yine mi gidiyorsun..dedim ben anneme günleri sayarak mı gidicem..sustu..
msj attım anneme gidiyorum dedim.otobüsteyim konuşuyor konuşuyor..o an dünyam döndü dedim yok ben böyle bir insanı çekemem,bu düşünceyle de yaşayamam..akşam aradı eve gitmiş nerdesin ben daha o eve gelmiyorum dedim..ne dedi bu dedim kapattık.ve o tarihten sonra 40 gün beni hiç aramadı..busürede kuzenlerim geldi eşimle konuşmaya gitti dediği ne biliyormusunuz..bana kahvaltı hazırlamıyor..kuzenlerim demiş sen şakamıın..
evlenmeden önc bekarken hiç kahvaltı yapmayan insan evlenince yeni adetleri türedi.sonra 40 günün sonunda konuşmaya yer arayan msjlar attı hiçbrine dönmedim.vel hasıl 10 gün boyunca kesinliklede dönmeyi düşünmedim ailemde istemedi dönmemi bitir arkandayız dediler..ben yine inandım son kez ve çok şükür ilşk tanıştığımdan da iyi herşey..ama ben belki istinayım..
sonra bana anlattıklarından nasıl ders olduğunu gayet iyi anladım..der ki;
ben senin gidebileceğini hiç düşünmüyordum..eve gelip te kimse olmayınca çok koydu bana dedi..hergün eve girişimde geleceğini düşündüm..
ve ben eve döndükten sonra da bu korku hep kaldı..bi gün uyumuştum kapıyı duymamışım bi geldi evde dolanıyor TEREm TEREM diye ama ağlayacak neredeyse..
Anladı ailesinin ikimiz olduğunu...

ben geldim kızlar biraz daha iyiyim
bizim sorunumuz maddiyat malesef. ama eşim konuşurken ağzının ayarını kaçırdı ona çok kırıldım.
evlenirken hep söylemişimdir sizede herşeyde en makul en uygun olanına kaçtık ama yinede borç oldu. benim kredim vardı. iş yüzünden ödemesi sıkıntı oldu. üstüne faiz eklenince hiç ödenmemiş gibi bir duruma geldi. şimdi yine kredinin taksit günü geldi. eşim hertaksit zamanı böyle deliriyordu. bende sıkılıyorum ama hayat devam ediyor. herşey normal gibi davranıyorum. arkadaşlarımla görüşüyrum ne bileyim elimde el işi yapıyorum. eşim senin böyle herşey normal gibi davranman beni bunaltıyo dedi. evegeldiğinde hep yüzü asık. hiç konuşmuyor. insan hayatım günün nasıl geçti der. işinde olan biten ne bileyim sohbet eder. bende eşime sürekli soru soruyorum konuşsun diye. yoksa eline kumandayı alıyo çekiliyo kenara sonra yat uyu. işte tartışma çıktı. bana sana maddi olarak güvenmiyorum dedi. bana hiç destek olmuyorsun. sanki ben onun baktığı evde bir ikinci varlıkmışım gibi davrandı. ben tabi dayanamadım. ağladım.
gece ağlarken beni aldı yataga götürdü sarıldı filan ama çok canım acıdı. annemle kardeşim sürekli boşan diyo bana. bu durumları hiç bilmiyo. kafam okadar bunaldıki. eşimi sevmiyorlar. insan böyle sürekli bir şeyin baskısını görünce durup düşünüyo. ne yapıyorum ne olacak diye.
eşimle konuştm. ben gebzeden taşınmak istiyorum. ama sebebinin bu boşanma baskısı olduğunu söyleyemiyorum. çünkü zaten eşim anneme zıt. iyice gerilsin istemiyorum. eşimde bana böyle davranınca annem haklımı acaba diyorum. dışımdan gülüyorum ama içimde fırtınalar kopuyor. eşim kötü biri değil. beni sevdiğinden hiç şüphem yok. olsa zaten asla durmam onunla. of ne bileyim. :2:

Buancım egepolu aradım dr.ismi söyleyip randavu istedim 1ay sonra dedi diğer dr.lar peki dedim onlarda öyle takip ettikleri hastalar var dedi.eşim de boşver biz sabahtan gidelim randavuya gerek kalmadan gireriz bence diyo.deniccez bakalım.biz hastaneye gitmek istiyoruz artık böyle muayehanesi olan dr.ları denedik hiç ilgilenmediler adam akıllı tahlil yaptrıcaj yok oraya git buraya git daha çok para alıyolar ama bi işede yaramadılar...

biz eftelyayla hemşeriyiz inanın çok şaşırıyorum bizim orda kadınlar el üstünde tutulur çok kalabalığız zaten kuzenler filan ve hepimiz kardeş gibiyiz evlilik olmaz bizde de ama onlar aşık olmuşlar işte
mesela komşuların bile dikkatini çeker nere gidilse kadınlarda ön planda olur köy derneklerimiz hep faaldir kadın kolları gençlik kolları filan kadınlar gününde büyük etkinlikler düzenlenir sanatçı bile çağırılır eğlence yapılır evde kadın bşy diyosa kocası yapar yani erkek kadar kadın da karar verir çevremde hep böyle gördüm ama istisnalar oluyo işte herşeyde olduğu gibi bu eftelyanın eşinin kişisel-psikolojik problemi benim kuzenlerimle eşim de kardeş gibidir sarılırım da öperim de yanlış anlamaz çünkü biz kardeş gibi büyüdük ve bunu ona aşıladım zaten onlar da bizim gibi fazla fark yok aramızda

ayyy noluyor böyle... cnm senin görmediğin annen ve kardeşinin gördüğü bişeymi var ki ?

sanki daha önceki anlattıklarından annenle, eşinin yıldızının barışmadığını hatırlıyorum,annen o yüzden boşan diyor olabilir..
Erkekleri maddi olaylar çok etkiliyor,eşinin yaptıklarını haklı çıkarmaz ama sinirle söylenenler yüzünden de kendini çok yıpratma bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…