Eylül dostluğumuza burada devam (:

eftelya gerçekten çok zor bi durum bence senin değil eşinin dr.a gidip destek alması lazım işe girmene izin verir mi en azından senin için değişiklik olur kafan dağılır

Şu haliyle okuyunca amaaann,sorunmu diye düşünülebilir,söylenenlerde sinirle ağızdan çıkan sözlerdir falan.Ama bunun sürekli yaşandığını düşününce...

Artık tahammül edemiyorum.Sürekli yaptığım herşeyde,aldığım her kararda kızacak mı,sinirlenecek mi,ne der,ne diyecek diye düşünmekten hiç birşey yapamaz oldum.Anneme de laf eder durumda.Ben ne kadar sinirlenirsem sinirleneyim seninde annen şöyle baban böyle demedim,diyemem.Niye soğutayım kendimden.Ki o kadar düşkün ki ailesine,ben bişeyi yüz kere yap desem ciddiye almıyor,babası yada annesi bişey desin anında tamam diyor.Aklı hep onlarda.Umrunda değilim,düşüncelerim hiç umrunda değil...

İşte o imkansız birşey canım.Ben ayrılmayı düşünürken... (Yine de büyük konuşmayayım da)

senin eşin çok kıskançtı dimi eftalya? yazdıklarını okudum belki kuzenlerinden bile kıskanıyor seni.. bu arada akrabasınız senin kuzenin onunda kuzeni oluyor sanırım. tanıdığı bildği insanlardan dahi kıskanıyor, evlenmeden öncede bunla ilgili sorunlarınız olmuştu.. benim babamda yeni evlendiklerinde çok kıskançmış ama kısıtlamamışta gittiği yerlere, arada damarı tutar kriz çıkarırmış giydiklerine karışırmış annemin.. ama şimdi hatta evlendiklerinden 2-3 yıl sonrasında anlamış gereksiz yere kıskandığını ve bidahada hiç sorun çıkmamış.. huyuna gitmeye çalış tatlı dille anlat sana güvenmesi gerektiğini.

eftelyacım baştan her istediğini yaptın da acaba ondan mı bu kadar baskın oldu gerçi yine böyle olmasını gerektirmez ama ben olsam o kadar alttan almam valla sen ona çok iyi davranıyosun sanırım o da senin onu bırakamayacağını düşünüyo heralde bi de akrabalık var ya erkekler her zaman 'karımı kaybedebilirim' korkusuyla yaşamalı bence onlara öyle hissettirmeliyiz taviz vermemeliyiz onlarla eşit olduğumuzu ıspatlamalıyız

bencede bi işe girsen senin açından çok iyi olur, hem bi meşguliyet olur.

ama eğer bu lafları o anlık değilde sürekli böyleyse eşinin sorunları var bi anlık sinir falan değil bunlar, kendinde görme suçu, kendini ezme.. ne desem ne yapsam kızacak diye düşünüp kendini sıkma, konuş niye böylesin ne yapayım ben ne istiyosun de.. derdi ne acaba.. birde benim düşüncem kesinlikle sorunlarınız çözülmeden çocuk düşünme.

eftelya gerçekten çok zor bi durum bence senin değil eşinin dr.a gidip destek alması lazım işe girmene izin verir mi en azından senin için değişiklik olur kafan dağılır

Onunla birlikte olduğumdan ve iş ciddiye bindiğinden beri kendimi eve kapattım zaten.Ne özgüven kaldı ne bişey.Bu yüzdende işte ne iş konusunu düşünebiliyorum,ne bir yere gitmek istiyorum,ne arkadaşlarımla görüşebiliyorum,kendimi herşeyden geri çektim.Nişanlıyken çalışma diyen adam şimdi orda burda gezmektense işe gir çalış demeye başladı.Bu düşünceyle izin veriyor yani.Sakın çalışma diyenlerde var.

Değişecek gibi değil.Böyle bağırıp çağırıp küfür edip,sakinleşincede hiç birşey olmamış gibi davranıp benimde öyle olmamı bekliyor.Düşünce değişmiyor,haklı olmasına rağmen! küs kalamadığı için beni AFFEDİYOR!muş...

Herkese Selam ;

Bu anlattığın 1 kez bile olsa asla dönüşü yok canım...
Bak kendine yazık etme benim görümcem böyle bir adamı 8 sene çekti 2 çocuğu var 29 yaşında kafasını vuruyor şimdi keşke cesaretlenip direk boşansaydım diye.
8 yılı boş yere kayıp olarak geçti eşi aldı Allahın dağına götürdü ailesinden uzakta olsun diye hala boşanamadılar ama gününü bekliyor. böyle bir adam ile ömür geçmez..
Eşinle konuş tabiki de ya değiş yada bitecek de zaten bişeyler değişmez ise hayatını kendine de ailene de zehir etme aman biz akrabayız aramız bozulur falan diye de düşünme
olmasın böyle amca oğlu da zaten

ay çok sinirlendim ya bu ne be böyle dağda mı yaşamış anlamadım.

bu ağzını burnunu kırarım lafları peki sence sadece sözde sinirlemi söylenmiş laflar? yoksa gerçekten böle bi potansiyel varmı?

ve sence onun böle davranmasının bir nedeni varmı?daha önce onu kıskandıracak senin yaptığın birşey yada kuzeninle alakalı bi durum?

eftelya canım üzme kendini, psikolojini anlayabiliyorum. Sen psikiatriste gidiyordun ya bide evlilik danışmanına gitseniz birlikte, eşin için öfke kontrolü tedavisi falan olabilir belkide. Bide bişey sormak istiyorum eşinin söyledikleri lafta kalıyor dimi? yanyana olduğunuzda zarar vermiyor dimi sana

anlattıkların amann denecek şeyler değil canım..1 kerelik yaşanan kriz değil de üstelik..hanzadenin de dediği gb senin değil eşinin tedaviye ihtiyacı var..
kabul etse ne güzel olur mutlu mesut yaşasanız şu 3 günlük dünyada...ailen ne diyor durumunuza canım..anladığım kadarıyla eşin senin akraban..

Canım yanlış anlama ama bu konuda, sizin en büyük probleminiz bence konuşamamak.

Aşağıdaki olaydan yola çıkarsak; eşin neden kuzenini sevmiyor yada gitmeni istemiyor.Bunu konuşmanız lazımdı. Vardır elbet bi açıklaması.
Bizim nişan sırasında, bazı akrabalarımız eşimi sevmedi.Nedenini bilmiyorum ama soğuk davrandılar. Selam vermediler, nasılsın demediler falan.
Benim eşim olacak insana bu şekilde davranmalarından ötürü onlarla muhabbeti kestim. Kimse eşimi sevmek zorunda değil ama herkes saygılı olmak zorunda.

eşinin, o yada bu nedenden Kuzenine karşı negatif duyguları varsa, sende gidip uzun süre kalıyorsan problem oluşması bence normal. Pasta kesilmeyi versin, sen eşine ne zaman gelceğini söylemişsin, bi yalan uydur çık ordan.

Orada ailelere durumu çaktırman hoş olmamış bence. Bu arada eşinin sarf ettiği kelimelerde hiç hoş değil.Eğer ki şiddet varsa hiç düşünme bile ama, diğer konularda birbirinizi biraz daha anlayamaya çalışın bence.

Nişanlıyken tokat yedim,arkadaşımın yanında.Yüzüğü fırlatıp attım ama değişen bişey olmadı.Ben hep başkaları için yaşadım diyorum.

Annem rahatsız,sinir ilaçları kullanıyor,bayılıyor.Ona hiç anlatamadım,amcamla konuşmak istedim,oda kalpten ameliyat olmuştu stend takıldı,babam hep engelledi,o hasta ona anlatma üzülür diye diye ... Ama sinirlendiğinde korkuyorum,fazla üzerine gidersem ne yapacağı belli olmaz.O yüzden de birşey söyleyip susuyorum sadece...

Kuzenime dediğim gibi evlenmeden çok gidip gelirdik.Askerdeyken çok kaldı orda.Çok muhabbet tez ayrılık mı getirir ne,evlendikten sonra gitmek zor gelmeye başladı.Birde çok çirkin düşünceler var.Madii anlamda,takıyı kendisi takmamışta,amcamdan alıp takmışta,ev görme hediyesi getirmemişte,karşılığını alamaıyolarmışta.Bu düşünce amcamların düşüncesi ve eşimde çok fazla etkileniyor zaten onlardan,oda öyle düşünüyor,savunuyor.Deli oluyorum.Eniştedende kıskandığı oldu...

Kabul etmiyor gitmeyi.Psikiyatristim demişti aslında.Nişanlıyken gittik ama kavga ettik sonra yine :) İnceldiği yerden kopsun diyolar aslında ama babam pek belli etmiyor arkamda olduğunu.Bu yüzden eşim cesaret alıyor,amcamda haklıdan yana,gitsen geri gönderir diye gururlanıyor kendi kendine :)

canım bu senin hayatın ve eşin sana açıkca psikolojik şiddet uyguluyor, sen zaten hassassın ve tüm bunlar seni daha çok mutsuz ve huzursuz ediyor..

Nolur sadece kendini düşün ve ona göre karar ver, böyle bir hayat istemediği düşünüyorum,eşinlede konuş eğer değişmeyekse artık olmayacağını bilsin, kaybetme korkusu olmayan böyle hoyratça davranabiliyor.. Güçlü bir ailen olduğunu biliyorum anlatıklarından, babanın yanında olacağını düşünüyorum..Seni sindirip içindeki çocuğu öldürmesine izin verme..

belkide yaşadıklarını tam anlatmadığın için babam tüm bunları bilmiyordur,

kızlarında dediği gibi eşinin dr. gitmesi gerek, kendinde özgüven eksikliği var sana baskı yaparak, bunu gizliyor kendince..

Eftelya Allah yardımcın olsun büyükte konuşmak istemem ama ben asla yapamam öyle biriyle. Ne yapacagını en iyi sen bilirsin ama eşinin ciddi bir tedaviye ihtiyacı var.

olayları,boyutları,davranışları sadece sen bilirsin ne sölesek yalan olur..ama benim tek söylebileceğim şu :

SADECE KENDİNİ DÜŞÜN...annem hasta,amcamda stand var fln fln,bunları tamamen geride bırak.sadece sen ne istiyosan onu yap..böle tokatla tehtitle yürümez..Allahtan başka kimsedende korkma.ne yapacak..bir tokat daha atar en kötü döver..senin ise hayatın kurtulur...

hayatını yaşa ya çık dolaş,gerekirse iş bul çalış..kendini kapatma en kötüsü bu

en büyük hatanın farkından bak ne güzel..Başkaları için yaşamak onları kendinden önce düşünmek..o zaman ne yapacaksın önce kendin için yaşayacaksın..
bende senin gibiydim aman annem hasta babam hasta anlatmayayım kendim geleyim üstesinden olmadı gelemedim..keşke babam sağken anlatsaydım diyorum hep..babam eşimi yola daha çabuk getirirdi..o yüzden babanla açık açık konuş sen onların evladısın tabi yanında olucaklar merak etme..
canım bak benim yaptığım hatayı yapma ben babama anltamadan babamı kaybettim aklımızda bile yokken ansızın..
sen anlat kocan görsün senin ailenin kıymetlisi olduğunu..
kısıtlama kendini kararlı ol..benim eşim ilk zamanlar aileme neden her hafta gidiyorsun demeye kalktı kıyamet koptu işte..
taviz vrme taviz tavizi doğurur..şimdi hergün bir yerdeyim..dileğim gb yaşyorum olması gerekn de bu zaten..
eşinin hareketleri yüzünden sakın onun yaptıklarnın doğru olduğuna inanmaya kalkma..ya da aman daha sinirlenmesin susayım bitsin gitsin deme..cesaretini artırır bunlar eşinin unutma..

bende kesinlikle katılıyorum fiziksel şiddet yaşamasanda çok ciddi bir psikolojik şiddet yaşıyorsun.. sürekli tedirgin yaşanmaz canım. daha çok gençsin hayatını bu şekilde mahvetmesine izin verme. önce fikirlerini ailene anlat, arkamda olmanız gerekiyor de bence de baban arkanda olacaktır. yaşadıklarını anlatı ailene, ve sonra otur ciddi ciddi eşinle konuş ve bu şekilde devam edemeyeceğini söyle resti çek.

huylu huyundan vazgeçermi sizce?

cevabını gerçekten bilmiyorum..onu bırakamayacağını biliyor.birkaç gün annende kalsan..bilmiyorumki ozaman artık beni bırakabilir dermi???

bazen eşimle şakayla karışık muabbeti geçiyor.ayrılsak annen sen eve almazki diyor.annem bunun sinyallerini bazen bana veriyor,ki öle herşeyde bırakıp gitmiyim die..eşim bile buna bazen güvenebiliyorki bunu söylüyor..bende öle bişeyin mümkün olmayacağını sölüyorum.gerekirse kendim ev tutarım diyorum susuyor ozaman..

demekki erkekler bunu önemsiyor.zaten erkekler her an gidebilme potansiyelimizin oldugunu bilmeliler.emin olun davranışlar farklılaşıyor

bence yabacı değil kuzeninin doğumgününe gitmiş aynı şeyleri biz de yaşıyoruz bazı şeyler geçikebiliyo sonuçta amaç doğum günü kutlamasına katılmak ve kocasına da pasta henüz kesilmedi diye söylemiş ne var 1-2 saat daha beklese yabancı yer değil sonuçta kocalarımızı bu kadar alttan alırsak çok eziliriz beni belki yanlış anlayabilirsiniz kesinlikle kocanıza karşı gelin inatlaşın her dediğinizi yapın demiyorum tabi ki karşılıklı anlaşarak ortak karar vermek lazım ama bu tür olaylar çok saçma benim eşim çok sinirli bi yapıya sahip gerçekten çok esprili komik biridir ama bu tür kişiler sinirlenince çok kötü olurlar emin olun ama çok şükür ki dengeyi koruyoruz va biz hala hiç kavga etmedik komşularım kahkalarımız haricinde daha 1 kez bile sesimizi duymamıştır allahıma şükürler olsun ayrıca eşimin ailesinden abilerinden bile duyuyorum zor biridir iyi anlaşıyosunuz şaşıyorum diye çünkü inanılmaz kıskançtır giydiğime gittiğime geldiğime o da karışmaya çalışır ama ilk çıktığımız andan beri taviz vermedim hem onu kırmadım hem de eşit olduğumuzu her fırsatta dile getirdim
size eşimi bi anlatsam o kadar senarist ki bunun farkında ama allahtan eskiden bi yere gitsem teli duymasam biraz merak etse bir sürü senaryolar yazardı bi de bana anlatırdı komik şeyler kıskançlıktan kaynaklanıyo ama artık o kadar değil evlendiğimizden beri daha da rahatız aklımın ucundan bile geçmezdi kızlarla buluşabileceğim hayatta izin vermezdi şimdi kendine şaşırıyo başından beri burayı hergün anlatıyorum çünkü o kadar benimsedi ki eşli bile görüşmek istiyo
çok uzattım ama eftelya sen de konuşmaya çalış o sinirleniyo diye korkup sustuğun için üstüne geliyo ben başından beri taviz vermedim istediğimi dile getiriyorum sonra artık onun ayarını biliyorum sinirinin belli noktasına gelince susuyorum hiç konuşmuyorum sessizlik biraz süre geçince iki cilve erkeklerin kaynama noktası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…