Doğuma Hazırlık Eylül sonu doğum yapacak olanlar! Zaman azalırken sohbet edelim mi?heyecanımız, hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Anladım canım, ailemdekiler hiç kullanmadı o yüzden gerçekten merak ettim. Benimki zaten meme tutmuyor, acaba onu emmek ister mi, versem mi acaba diye düşündüm. O yüzden sordum canım.

dumaamm meme tutmuyor derken seni hiç emmiyo mu yani? mama mı veriyosun? başta ben de biraz problem yaşadım ama o emmedikçe ben verdim şimdi maşallah çok güzel emiyor. oğlum başta biraz zayıflamıştı , normalmiş ya doğumdan sonra her bebek zayıflarmış biraz .sonra 11o gr aldı 2 günde. normalde günde 20 gr almaları gerekiyomuş en az bizimki iyi aldı başta.sonra ben iki gün kendi beslenmeme dikaat edemedim düşmeye başladı ve bugün doktordaydık tekrar 2 günde 80 gr almış çok şükür.doktor bana mama ver dediği halde vermedim .o emdikçe sütüm arttı. tabi her bebek aynı olmaz.
mesela bi de bi ara sağ göğsümü hiç tutmuyodu çok üzüldüm verince vıyak vıytak ağlamaya başlıyodu solu verince mis gibi emiyodu. ben de inatla hep sağı verdim artık onu da emiyo...
bu arada ben de yalancı memeye karşıyım bazen mecbur kalınca veriyorum a-ma çok nadir alıyo genelde kabul etmiyo...bugün 17 günlük olduk doğum kilomuza daha bugün ulaştık sizde durumlar nasıl?

anlattıklarının hepsi bizde de vardı canım hala da var ama biraz daha düzene girdi. hakkaten insan başına gelmeyince konuşması kolaymış :) ben de sallamam diyodum yalancı meme vermem diyodum mecbur kalınca hepsini de yaptıroyolar adama:)

Aynen dogru diosun..basina gelmiyince anlamiosun..benim kizimda bir de soyle bir huy var uykuya cok gec daliyor..memeyi cok guzel emiyor..sonra memede uyuyor..besige aldim mi gozler fildir fildir etrafi seyretmeye basliyor..tabii oyle olunca uykuya dalmasi da uzun surunce tekrar acikiyor yine meme..

Bu arada bugun ilk banyosunu yaptirdik kayinvaldemle..cumartesi gobegimiz dustu...masallah kizima hic ses etmedi aglmadi bile..dedim zaten anasina babasina cekmis suyu sevecek dedim..

Bu uyku duzeni ne zaman oturur kizlar bilgisi olan var mi???

canım biz bugün 18 günlük olduk artık uykumuz düzene girdi diyebilirim. başlarda aynen dediğin gibi beşiğine alınca gözleri açıyodu.kucağıömda bekletirsem uyuyodu.ama şimdi eğer uyuyacağı varsa top atsan duymuyo uyuyo mışıl mışıl.ama eğer gece güzel uyuduysa gündüz daha az uyuyo.ya da tam tersi. zaten 2 saatte bir emzirmek için uyandırıyorum.
bizimki de banyoyu seviyo. ama su dökmeye kesersem ağlıyo s dökdükçe hoşuna gidiyo:)
siz kaç günlük oldunuz canım?

Kızlar merhaba hepinize..!giremedim nete ne zamandır,bütün vaktim nerdeyse kızımla geçiyo,emişiyoruz,gazımızı çıkarmaya çalışıyoruz,uyuyoruz,altımızı alıyoruz..şikayetçi değilim,bana kalsa hep kızımla olmak istiyorum..ama annem böyle alıştırma,işini gücünü nasıl yapıcan diyo,haklı da,ama ana yüreği işte..çok uslu değil benim Bıcırığım,ama çok yaramaz da değil şimdilik..sizlerin nasıl geçiyo günleri?kendinize ve bebişlerinize çok ii bakın,öptüm hepinizi..

Biz 3 ekimde dunyaya geldik normalde 40. Haftam 18 ekimde doluyodu..2hafta once geldik yani 14 gunluguz..

Benim kizimda ayni oyle memede misil misil sonra besige aldik mi gozler fildir fildir..sabahlarida o sekilde ama geceleri gibi uyumasi o kadar zor degil..gunduzleri bende 2saatte bir uyandiriyorum meme icin..emsinki aksamlari daha uzun uyusun diye ama nafile.. geceleri daha zor geciyor..
Acaba bazen diyorum gozleri acik mi uyuyor? :))

Birde ne soracagim bu kadarlik bebeklerde gece gunduz ayrimini yapabiliyorlar mi?
Insallah bizimkisi de yari 40'i cikinca misil misil uyur..

ohh maşallah ona bende doğduğunda nar suyu vermiştim burda bir topikte okumuştum gaz prablemimiz yok o yüzden mi bilmiyorum ben emziğe alıştırdım çünkü aç olsada olmasada sürekli beni emmek istiyor çok yoruluyorum şimdi biraz daha iyiyiz bugün 22 günlük olduk

biz hiç kilo kaybetmedik 2900 doğmuştu ptesi yani 20 gnlükken 3900 olmuş kuzucuğum

bende merakla bekliyorum uykusunun düzene girmesini gece 2 saat yapmadığım şe kalmıyor uyuması için

Canim selam,

Emzige nasil alisti agzina koydugunda anda meme emermis gibi emiyor mu?vee dusurmuyor mu o emzigi agzindan?dusurunce yaygara koparmiyor mu?

Birde ne aldiniz emzik yani bir marka falan var mi yeni doganlar icin ayri satiliyordur herhalde degil mi??

Çok şükür sütüm yetiyor, mamayı günde 1 kez falan veriyorum o da bezen ama memeden değil biberondan alıyor sütümü. Hala emmemekte ısrarlı, ucundan damlayanları yutuyor ama bi ağzımı kapatayım da ben çekeyim demiyor kerata.
Elektrikli süt pompasıyla 2,5 saatte bir sağıyorum ben canım.

Memeden sonra gazını çıkartmadan mı beşiğine alıyorsun canım?
Geceleri karnı doyunca, beşiğine yatırmadan gazını çıkartayım diyorum ama çıkartmıyor, sonra 2 saat kucağımda uyuyor. Gaz çıkartmadığı için beşiğine yatırmaya da korkuyorum, hadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bi bakıyorum bi sonraki öğün zamanı gelmiş. Sizlerinde böyle mi oluyor kızlar? Gaz çıkartmadan beşiğine yatırdığınız oluyor mu?

Birde ne soracagim bu kadarlik bebeklerde gece gunduz ayrimini yapabiliyorlar mi?
Insallah bizimkisi de yari 40'i cikinca misil misil uyur..

Gece gündüz ayrımı yapabileceklerini düşünmüyorum canım. Bizimki de gündüz daha çok uyuyor.

Selam canim,

Dun doktora gittim ama bir cozum verdi onu uygulayacagim..gunduz gece ayrimi olmadigi icin bebeklerin gunduzleri vakit gecirin,uyutmayin dedi..zaten meme emerken uyudugu icin o uyku ona gunduz yetecektir dedi..ve bu yuzdende aksam uyuyacaktir dedi..ki dun tesadufen gunduz hic uyumadi dogru durust meme de emmedi ama aksam misil misil uyudu..3saatte bir kalkti ve sonra kalkip meme emip uykuya dalmasi cok kisa surdu..ve 3 saat inanin cok iyi geliyor..

Ayrica doktor demisti eger memede uyuyp yataga koyuyorsaniz gazini cikartmaya gerek yok dedi..zaten o gazini uykuda kakasini ederken cikartir dedi gercekten de oyle benim kizimin fazla gaz problemi yok o yuzden rahatimda..

Suan banyo yapti salona gunes geldigi icin salona koydum misil misil uyuyor ama uyandiginda meme verdikten sonra uyutmicam ki aksam rahat uyusun..
Hee birde besikte yatirdim dun aksam belki onunda etkisi vardir..kayinvaldemle yatiigim icin ortamizda yatti ama kafasi bana donuktu..belki de kokumu aldigi icin de guzel uyumus olabilir..

Bugune allah kerim..

canım kusura bakma ancak girebildim ilk verdiğim zamanlarda midesi bulanıyordu çok üstelemedim sonra o ittikçe ben 5 sn sonra tekrar veriyordum bambino marka damaklı emzik almıştım emmez belki o kadar çok para vermeyeyim diye şimdi daha kaliteli bişe alacağım 0-3 aylık damaklı emzik kullanıyorum dalınca kendisi atıyor ağlamıyorda

galiba benim kızım uykusu düzene girdi..geceleri cok iyi uyuyor fixledik zaten 2,5-3 saatte bir kalkıyoruz sonucta ama uyumada zorluk çekmiyoruz açıkçası..
yanlız beşiğe karşı kesin bir alerjisi var..beşikte yine aynı şey oluyor..yatırdığımız anda gözler fıldır fıldır.. :)

benim yatakta yatıyor vee yastıkla yastıgın uzerine koyuyoruz..galiba yuksek yerde yatmayı seviyor..
ama korkum şu ki inşallah yanımda yatmaya alışmaz..ama alışacak gibi.. :)

yatağında yatıran var mı başka yani yan yana yatan??

bende bazen gece uyku sersemi iken emzirdikten sonra yanıma koyuyorum ama beşiktede yatıyor ama gündüzleri ve akşamları beşiğine yatırıp yanından ayrıldığımızda hemen uyanıyor bizde hangi odada oturuyorsak orada yatırıyoruz .sen aynı yastıkları beşiğe koyup üstünede senin kokunun sindiği bir kıyafetini örterek bir dene istersen

Ben gündüzleri odasinda salonda yanliz yatiriyorum bizim sorunumuz geceleri..bizde geceleri daha yorgun düştüğümüz içinde hemen uyusunda nasil uyursa uyusun durumunda oluyoruz..

Kayinvaldem halen bizde kaliyor bugun 24 günlük olduk..ama uyku duzeni ne zaman duzene girer bilmiyorum..benim en buyuk problemim uykusuzluk...hic dayanamiyorum hemen kafam düşüyor,gözlerim kapaniyor..o yuzdeb de kayinvaldem geliyor zaten..ama kadininda bir duzeni var evi var sonucta..

Ne zaman uyku duzenimiz acaba yerine oturur yani 4-5 saar bir fiil boyunca uyur?uyurum?? :)))

kızlar görüşemiyoruz artık nasılsınız bebişlerin de keyifleri yerindedir inşallah.bizim yarın kırkımız çıkıyo....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…