Anladım canım, ailemdekiler hiç kullanmadı o yüzden gerçekten merak ettim. Benimki zaten meme tutmuyor, acaba onu emmek ister mi, versem mi acaba diye düşündüm. O yüzden sordum canım.
Arkadaslar ben daha bekliyorum
Gelsin artik bebisim :)
kizlar valla benim gece uykusu ile basim dertte..dun gece ilk defa kocamla ayri yattik yanimda kayinvaldem yatti..agladim duygulandim cnk esimle ne kadar kavga etsek yine ayni yatagi paylasiriz..ama sabahlari cok erken kalktigi icin ve 1 gece oncesinden de hic uyuyamadigi icin yapacak bir sey yok..dun gece yine az uyuduk..meme agzinda uyuyor super saatlerce oyle uyuyabilir ama ne zaman besige yatirsak teninden et koparircasina agliyor..en sonunda su yontimi bulduk yalanci emzik ile uyuyor ama emmiyor..uyudugunda da emzigi agzindan cekioz sonra 2saat misil misil..sonra tabii yine ayni seyler..
Istemedigim herseyi yapiyorum besikte sallamam dedim besigi salliyorum..emzik vermem dedim veriyorum..malesef kukla oluoz..insallah bu gece uyur daha dogrusu meme aldiktan sonra rahat uyur..cok ugrastirmaz..
ne kadar geçti canım günün? daha fazla bekletmez inşallah bebişin.hatta belki gelmiştir haber ver :)
anlattıklarının hepsi bizde de vardı canım hala da var ama biraz daha düzene girdi. hakkaten insan başına gelmeyince konuşması kolaymış :) ben de sallamam diyodum yalancı meme vermem diyodum mecbur kalınca hepsini de yaptıroyolar adama:)
daha bekliyorum40+2 olduk
Aynen dogru diosun..basina gelmiyince anlamiosun..benim kizimda bir de soyle bir huy var uykuya cok gec daliyor..memeyi cok guzel emiyor..sonra memede uyuyor..besige aldim mi gozler fildir fildir etrafi seyretmeye basliyor..tabii oyle olunca uykuya dalmasi da uzun surunce tekrar acikiyor yine meme..
Bu arada bugun ilk banyosunu yaptirdik kayinvaldemle..cumartesi gobegimiz dustu...masallah kizima hic ses etmedi aglmadi bile..dedim zaten anasina babasina cekmis suyu sevecek dedim..
Bu uyku duzeni ne zaman oturur kizlar bilgisi olan var mi???
canım biz bugün 18 günlük olduk artık uykumuz düzene girdi diyebilirim. başlarda aynen dediğin gibi beşiğine alınca gözleri açıyodu.kucağıömda bekletirsem uyuyodu.ama şimdi eğer uyuyacağı varsa top atsan duymuyo uyuyo mışıl mışıl.ama eğer gece güzel uyuduysa gündüz daha az uyuyo.ya da tam tersi. zaten 2 saatte bir emzirmek için uyandırıyorum.
bizimki de banyoyu seviyo. ama su dökmeye kesersem ağlıyo s dökdükçe hoşuna gidiyo:)
siz kaç günlük oldunuz canım?
ohh maşallah ona bende doğduğunda nar suyu vermiştim burda bir topikte okumuştum gaz prablemimiz yok o yüzden mi bilmiyorum ben emziğe alıştırdım çünkü aç olsada olmasada sürekli beni emmek istiyor çok yoruluyorum şimdi biraz daha iyiyiz bugün 22 günlük oldukmerabalar... kız bebek olduğu için gaz problemi yok fazla, doğar doğmaz da nar suyu içirmiştik biz gaz problemi olmasın diye. işe yaamış olabilir. nadiren emdikten sonra uyumuyor da nedeni gazdır diye düşünmüştüm, çıkartamıyor muyum diye...eşim omzuna alır almaz çıkartıveriyo da, ben yapınca ıı ııhh... :) alttan gAZINI SÜPER YAPIYOR AMA :)
benim yanımda kimse yok geçen haftadan beri, bugün 15 günülk oldu, kendim hallediyorum şükür herşeyini, 1 kere yengemle yıkadık bebeği... emziği benimki de almıyor polyanna ya, diliyle iterek çıkarıyor ciyak ciyak bağırıyo sonra :)
biz hiç kilo kaybetmedik 2900 doğmuştu ptesi yani 20 gnlükken 3900 olmuş kuzucuğumdumaamm meme tutmuyor derken seni hiç emmiyo mu yani? mama mı veriyosun? başta ben de biraz problem yaşadım ama o emmedikçe ben verdim şimdi maşallah çok güzel emiyor. oğlum başta biraz zayıflamıştı , normalmiş ya doğumdan sonra her bebek zayıflarmış biraz .sonra 11o gr aldı 2 günde. normalde günde 20 gr almaları gerekiyomuş en az bizimki iyi aldı başta.sonra ben iki gün kendi beslenmeme dikaat edemedim düşmeye başladı ve bugün doktordaydık tekrar 2 günde 80 gr almış çok şükür.doktor bana mama ver dediği halde vermedim .o emdikçe sütüm arttı. tabi her bebek aynı olmaz.
mesela bi de bi ara sağ göğsümü hiç tutmuyodu çok üzüldüm verince vıyak vıytak ağlamaya başlıyodu solu verince mis gibi emiyodu. ben de inatla hep sağı verdim artık onu da emiyo...
bu arada ben de yalancı memeye karşıyım bazen mecbur kalınca veriyorum a-ma çok nadir alıyo genelde kabul etmiyo...bugün 17 günlük olduk doğum kilomuza daha bugün ulaştık sizde durumlar nasıl?
bende merakla bekliyorum uykusunun düzene girmesini gece 2 saat yapmadığım şe kalmıyor uyuması içinAynen dogru diosun..basina gelmiyince anlamiosun..benim kizimda bir de soyle bir huy var uykuya cok gec daliyor..memeyi cok guzel emiyor..sonra memede uyuyor..besige aldim mi gozler fildir fildir etrafi seyretmeye basliyor..tabii oyle olunca uykuya dalmasi da uzun surunce tekrar acikiyor yine meme..
Bu arada bugun ilk banyosunu yaptirdik kayinvaldemle..cumartesi gobegimiz dustu...masallah kizima hic ses etmedi aglmadi bile..dedim zaten anasina babasina cekmis suyu sevecek dedim..
Bu uyku duzeni ne zaman oturur kizlar bilgisi olan var mi???
ohh maşallah ona bende doğduğunda nar suyu vermiştim burda bir topikte okumuştum gaz prablemimiz yok o yüzden mi bilmiyorum ben emziğe alıştırdım çünkü aç olsada olmasada sürekli beni emmek istiyor çok yoruluyorum şimdi biraz daha iyiyiz bugün 22 günlük olduk
dumaamm meme tutmuyor derken seni hiç emmiyo mu yani? mama mı veriyosun? başta ben de biraz problem yaşadım ama o emmedikçe ben verdim şimdi maşallah çok güzel emiyor. oğlum başta biraz zayıflamıştı , normalmiş ya doğumdan sonra her bebek zayıflarmış biraz .sonra 11o gr aldı 2 günde. normalde günde 20 gr almaları gerekiyomuş en az bizimki iyi aldı başta.sonra ben iki gün kendi beslenmeme dikaat edemedim düşmeye başladı ve bugün doktordaydık tekrar 2 günde 80 gr almış çok şükür.doktor bana mama ver dediği halde vermedim .o emdikçe sütüm arttı. tabi her bebek aynı olmaz.
mesela bi de bi ara sağ göğsümü hiç tutmuyodu çok üzüldüm verince vıyak vıytak ağlamaya başlıyodu solu verince mis gibi emiyodu. ben de inatla hep sağı verdim artık onu da emiyo...
bu arada ben de yalancı memeye karşıyım bazen mecbur kalınca veriyorum a-ma çok nadir alıyo genelde kabul etmiyo...bugün 17 günlük olduk doğum kilomuza daha bugün ulaştık sizde durumlar nasıl?
Aynen dogru diosun..basina gelmiyince anlamiosun..benim kizimda bir de soyle bir huy var uykuya cok gec daliyor..memeyi cok guzel emiyor..sonra memede uyuyor..besige aldim mi gozler fildir fildir etrafi seyretmeye basliyor..tabii oyle olunca uykuya dalmasi da uzun surunce tekrar acikiyor yine meme..
Birde ne soracagim bu kadarlik bebeklerde gece gunduz ayrimini yapabiliyorlar mi?
Insallah bizimkisi de yari 40'i cikinca misil misil uyur..
Çok şükür sütüm yetiyor, mamayı günde 1 kez falan veriyorum o da bezen ama memeden değil biberondan alıyor sütümü. Hala emmemekte ısrarlı, ucundan damlayanları yutuyor ama bi ağzımı kapatayım da ben çekeyim demiyor kerata.
Elektrikli süt pompasıyla 2,5 saatte bir sağıyorum ben canım.
Memeden sonra gazını çıkartmadan mı beşiğine alıyorsun canım?
Geceleri karnı doyunca, beşiğine yatırmadan gazını çıkartayım diyorum ama çıkartmıyor, sonra 2 saat kucağımda uyuyor. Gaz çıkartmadığı için beşiğine yatırmaya da korkuyorum, hadiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii bi bakıyorum bi sonraki öğün zamanı gelmiş. Sizlerinde böyle mi oluyor kızlar? Gaz çıkartmadan beşiğine yatırdığınız oluyor mu?
Gece gündüz ayrımı yapabileceklerini düşünmüyorum canım. Bizimki de gündüz daha çok uyuyor.
Canim selam,
Emzige nasil alisti agzina koydugunda anda meme emermis gibi emiyor mu?vee dusurmuyor mu o emzigi agzindan?dusurunce yaygara koparmiyor mu?
Birde ne aldiniz emzik yani bir marka falan var mi yeni doganlar icin ayri satiliyordur herhalde degil mi??
galiba benim kızım uykusu düzene girdi..geceleri cok iyi uyuyor fixledik zaten 2,5-3 saatte bir kalkıyoruz sonucta ama uyumada zorluk çekmiyoruz açıkçası..
yanlız beşiğe karşı kesin bir alerjisi var..beşikte yine aynı şey oluyor..yatırdığımız anda gözler fıldır fıldır.. :)
benim yatakta yatıyor vee yastıkla yastıgın uzerine koyuyoruz..galiba yuksek yerde yatmayı seviyor..
ama korkum şu ki inşallah yanımda yatmaya alışmaz..ama alışacak gibi.. :)
yatağında yatıran var mı başka yani yan yana yatan??
bende bazen gece uyku sersemi iken emzirdikten sonra yanıma koyuyorum ama beşiktede yatıyor ama gündüzleri ve akşamları beşiğine yatırıp yanından ayrıldığımızda hemen uyanıyor bizde hangi odada oturuyorsak orada yatırıyoruz .sen aynı yastıkları beşiğe koyup üstünede senin kokunun sindiği bir kıyafetini örterek bir dene istersen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?