meraba kızlar...
ben de sezeryan olunca sütüm 3. gün geldi, göğüslerim bi şişti ki sormayın, 2 gün ağrısını çektim taş gibiydi :) bi ucu alamıyordu bebeğim, diğer uçtan emzirince sonra hemen ona geçiyorduk, bi de pompayla ucunu uzattırıp hemen ağzına veriyorduk, öyle atlattık, şimdi sorun yok. göğüs uçlarım acıyor ama bebek ilk emmeye başlayınca sütü çekerken acıyor neresi acıyor tam bilemiyorum ama, emzirdikçe geçiyor acı...lansinoh lanolin kullanıyorum ben de göğüs ucu için...
benim bebeiş de ne hikmetse gece uyumuyor, gündüz mis gibi :) gece gündüzü biliyomuş gibi, saat başı emmek istiyor gece,anlamıyorum, gündüz 3 saatte uyanmıyor :) her işimi rahatça yapıyorum. gaını çıkartabiliyo musunuz, ben omuz tarafıma aytırıp deniyorum ama pek çokartamadım şimdiye kadar ağızdan. bi de kolun ve dizin üstüne ters yatırıp sırtını sıvazlama yöntemi var ya, onu da deniyorum gene beceremiyorum :)
Kızlar hepinize merhaba..!5 ekim saat 11:50 itibariyle Minik Prensesim dünyaya gözlerini açtı,3,3370 gr ve 51 cm doğduk..sezeryan doğum yaptım,ufak tefek ağrılarım var ama yavrumun mis gibi kokusunu duyduğum an ne ağrı kalıyo ne sızı,sütüm de çok şükür gelmeye başladı,sadece bir göğsüm biraz acıyo onu da her emzirdikten sonra karbonatlı suyla temizliyorum,iyi geliyo sayılır,en azından mikrobunu kırıyo,çok şükür yavrumu aldım ya kucağıma inanın hiçbir sıkıntıyı dert etmiyorum,hepinizi çok öpüyorum..
Bende sut ilgili problem var sutum gelmiyor degil geliyor..ama uyanip o sutu o memeyi bulana kadar akla karayi ediyor..nasil agliyor nasil cigriyor memeyi bulamiyinca..buldum mu problem yok emiyor guzel guzel sonra da gazini aldiktan sonra da uyumak bilmiyor dun gece 2 saat uyuyabildim..butun gece ayaktaydim valla..ve nedense geceleri hep problem gunduzleri hic bir sey yok..suan mesela besige yatirdigim gibi misil misil uyudu..aksam zoru bu kizin benle..ne yapcam bilmiyorum tavsiyesi olan var mi?
Kızlar hepinize merhaba..!5 ekim saat 11:50 itibariyle Minik Prensesim dünyaya gözlerini açtı,3,3370 gr ve 51 cm doğduk..sezeryan doğum yaptım,ufak tefek ağrılarım var ama yavrumun mis gibi kokusunu duyduğum an ne ağrı kalıyo ne sızı,sütüm de çok şükür gelmeye başladı,sadece bir göğsüm biraz acıyo onu da her emzirdikten sonra karbonatlı suyla temizliyorum,iyi geliyo sayılır,en azından mikrobunu kırıyo,çok şükür yavrumu aldım ya kucağıma inanın hiçbir sıkıntıyı dert etmiyorum,hepinizi çok öpüyorum..
meraba kızlar...
ben de sezeryan olunca sütüm 3. gün geldi, göğüslerim bi şişti ki sormayın, 2 gün ağrısını çektim taş gibiydi :) bi ucu alamıyordu bebeğim, diğer uçtan emzirince sonra hemen ona geçiyorduk, bi de pompayla ucunu uzattırıp hemen ağzına veriyorduk, öyle atlattık, şimdi sorun yok. göğüs uçlarım acıyor ama bebek ilk emmeye başlayınca sütü çekerken acıyor neresi acıyor tam bilemiyorum ama, emzirdikçe geçiyor acı...lansinoh lanolin kullanıyorum ben de göğüs ucu için...
benim bebeiş de ne hikmetse gece uyumuyor, gündüz mis gibi :) gece gündüzü biliyomuş gibi, saat başı emmek istiyor gece,anlamıyorum, gündüz 3 saatte uyanmıyor :) her işimi rahatça yapıyorum. gaını çıkartabiliyo musunuz, ben omuz tarafıma aytırıp deniyorum ama pek çokartamadım şimdiye kadar ağızdan. bi de kolun ve dizin üstüne ters yatırıp sırtını sıvazlama yöntemi var ya, onu da deniyorum gene beceremiyorum :)
Benimki de seninki gibi geceleri uyumuyor dun gece sadce 2 saat uyuyabildim meme istiyor memeyi de emmiyor..benim gogus ucum olmadigi icin hastaneden uc verdiler philips avent'in onu kullaniyorum ve sutumde de bir degisiklik yok..gelio cok sukur..gunduzleri 3saat 2,5saat uyuyor rahat rahat sonra emzir gazini cikar uyu..super..gaz cikartmayi ne yazikki beceremiyorum..kafasini tutamadigi icin gaz olayini babasi hallediyor gunduzleri de zaten annemler var..sahsen gece de kayinvaldem burda ama oda bir sure..zaten bir sure gectikten sonra herhalde kendi basima halledecegim..bence en zor meslek annelik bunu ogrendim..ozveri istiyor sabir istyor..
Ayricaaa herkese soruyorum geceleri yaninizda kalan var mi benim gibi yoksa kendiniz herseyi hallediyor musunuz?
Benimki de seninki gibi geceleri uyumuyor dun gece sadce 2 saat uyuyabildim meme istiyor memeyi de emmiyor..benim gogus ucum olmadigi icin hastaneden uc verdiler philips avent'in onu kullaniyorum ve sutumde de bir degisiklik yok..gelio cok sukur..gunduzleri 3saat 2,5saat uyuyor rahat rahat sonra emzir gazini cikar uyu..super..gaz cikartmayi ne yazikki beceremiyorum..kafasini tutamadigi icin gaz olayini babasi hallediyor gunduzleri de zaten annemler var..sahsen gece de kayinvaldem burda ama oda bir sure..zaten bir sure gectikten sonra herhalde kendi basima halledecegim..bence en zor meslek annelik bunu ogrendim..ozveri istiyor sabir istyor..
Ayricaaa herkese soruyorum geceleri yaninizda kalan var mi benim gibi yoksa kendiniz herseyi hallediyor musunuz?
meraba kızlar...
wee uzun bir aradan sonra hepinize selamın hello bacılar :)) nassız eysiz...
kızlar okudum yazdıklarınızı beni tebrik eden bacılar hepinizden allah razı olsun çok sağ olsun...rabbim hepimizin kuzularını bize bağışlasın inşallah...
kızlar meme ucu çatlak sorunu bende de war yaasol göğsümü sanki yerinden söküyo kerata emdikten sonra sıkıntı olmuyo tabi o emerken ben ayaklarımı yerlere wuruyorum..dr bepanten werdi kullandım ama pek bir hayrını görmedim..
gece uykusuzluğu bende de war..meme ağzında uyumak istiyo..gazını çıkartıyorum yatağına yatırıyorum yine başlıyo ağlama :) susmuyoda mecbur birdaha meme
bugün emzik aldım zorluyorum biraz alıyo sonra çıkartıyo nasıl olcak bilmiyorum..
iki kerede üzerime işedi oğlumbenim tosuncuk mırıldanıyo yawaş yawaş kızlar sonra yine gelirim öpüyorum hepinizi allaha emanet olun
anne olmak ne güzel bişeymiş yaa :)
Kızlar tebrik eden etmeyen herkese çok tşk ederim,hepinizden Allah razı olsun..!bizim de şimdilik gece uykumuz pek yok,1-2 saatten bir kalkıyoruz,sütüm çok şükür gelmeye başladı,anneciğim kalıyo benim yanımda da,şimdilik onunla birlikte geceleri dönüşümlü bakıyoruz,neyse kızlar kızçemi yıkıcaz bugün anneannemizle..:))çok öpüyorum hepinizi,sütünüzle kalın..:)))
Kızlar ben pek tavsiye edilmediği için emzik vermedim hiç. Sizler bir faydasını görüyor musunuz?:26:
biz hastanedeyken kendimiz aldık, hemşireler önermedi ama gördüğünde " bizim önerdiğimizi söylemeyin ama inanılmaz rahat oluyor emzik" dedi bebek hemşiremiz :) ama maalesef almıyor , alsa o kadar rahat edicem ki,ağzında memeyle uyumak istiyor bebekler, emziği veriyosun dalıveriyo uykuya...2 emzik aldık,iri sıradan diğeri pahalı ama onu da almadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?