Doğuma Hazırlık Eylül sonu doğum yapacak olanlar! Zaman azalırken sohbet edelim mi?heyecanımız, hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

annelerimiz aynı kafadan desene ) ben de hastane çıkışlarını artık almalıyım diye panik yaparken bugün doğsa sen doğururken biz yetiştiririz merak etme diyodu :)

hasta bezi fazla kanamamız olursa diye canım.genelde olabiliyormuş malesef;

ayy canım şekerlerını daha almadım ben,karar veremıyorum,bakıyorum bazı sıtelere,cok pahalı yaa,abartmak ıstemıyorum,şöle sembolık kucuk bısıler olsa alırım,aslında kendımde yaparım ama malzemesını nerden bulcam burda hasta bezını şundan alın dıyolar doğum yapan arkadaslarım,sezeryan yada normal doğum farketmıyomuş,yatağa serıyolarmış hemsıreler kanama durumunda,hem kendın kullanıyosun hemde yatağa serıyolarmış,iç çamasır bende alıcam daha buyuk boylardan,bazıları çöp poşetı ve terlık fılanda koyuyomuş,ya bı suru bısı yazanlar var,onları koysam herhalde ıkı uc valızle gıtmem lazım hastaneye:)) ben cok bısı koymadım,3 tane yenıdoğan setı,7-8 tane cocuk bezi,3-4 tane corap,(kendınıze de corap koyun sezeryan olursa soğuk odaya alıyolarmış)kendıme gecelık ve bır pıjama,camasır alcam ıste daha,hasta bezi,bebek bıberonu,emzık,göğüs pedi...bu bıle cok aslında ama herseyden az koydum ben.aksılık olmazsa zaten en fazla ıkı gun kalınır hastanede o da yeter herhalde. Kilo konusunda da şöle dıyım ben cok almadım 5 kılo sımdılık ama kuzum ben zaten kendım kıloluyum,kılolu hamıle kalanlar cok almıyolar genelde o yuzden,zaten fazlası var:)))senın ıcın rahat olsun,verırsın hemen zaten:)bende doğumdan sonra sıkı spor yapacam artık,nasılsa doğum ıznım olcak:)

hasta bezi fazla kanamamız olursa diye canım.genelde olabiliyormuş malesef;

Arkadaşlar hasta bezi konusunda külotlu olanlarını öneririm. Canped'in külotlu olanları güzel. Diğerlerinin kayma ihtimali var maalesef. Aklınızda bulunsun. Onlardan kullanırsanız hastane için altınıza çamaşır giymenize de gerek kalmaz.
Ben öyle yapacağım.

Kızlar, birşey soracağım;
Karınlarınız aşağıya inmeye başladı mı? Benimki 3-4 gündür biraz aşağıda gibi. Hatta bana biraz küçülmüş gibi geliyor.
Sizlerde durum nasıl?

hadi ya iyiymiş ben de ondan alayım o zaman inşallah bulurum :)

Kızlar, birşey soracağım;
Karınlarınız aşağıya inmeye başladı mı? Benimki 3-4 gündür biraz aşağıda gibi. Hatta bana biraz küçülmüş gibi geliyor.
Sizlerde durum nasıl?

benim ki aynı gibi daha .bizim küçük bey yukarlarda tepikleyip duruyo..çok fena oynuyo ama ya çıkarın beni burdan der gibi yazık yavrucum sıkıldı heralde içerde )

benim ki aynı gibi daha .bizim küçük bey yukarlarda tepikleyip duruyo..çok fena oynuyo ama ya çıkarın beni burdan der gibi yazık yavrucum sıkıldı heralde içerde )

Sıkılmıştır seninki. Benimki eskiden göğüs altıma çok baskı yapıyordu, artık baskı da yok galiba artık vakit yaklaşıyor.
Zaten yarın 35. haftamızda olacağız inşallah.

evet ya bazıları çok abartıyo gibi geliyo bana da hastane çantasını. ben de senin gibi 3 tane hastane çıkışı (ki 3 tane fazla sanırım 2 de olabilir) ,kendim için gecelik ve sabahlıklı pijama (sabahlık çok lazım oluyomuş arkadaşlar aniden üztümüze alıvermek için biri geldiğinde falan kanama geçmiş olabilir nolur nolmaz), hasta pedi , emzik ve biberon koymayın diyolar vermeyin süt gelmese bile diyolar. korkmamak lazımmış aç kalcak diye gelene kadar emzirmek lazımmış.ama nolur nolmaz diye dayanamayıp koyar mıyım bilmiyorum ), bebek bezi koycaz hıııı bi de lohusa tacımızı unutmayalım lütfen onu da alcam daha )

oh kapı süsüne kadar herşey hazırmış süper.benim hazırlıkları hızlandırmam lazım. aslında herşey hazır da çantaya yerleşecekler henüz yıkanmayanlar da var..

benimde herşey hazırda bir tek yerleştirilmesi kaldı. bebek şkeri ve süsler içinde daha erken diye düşünüyorum bir kaç hafta daha geçsinde kızımda pazartesi günü 1900 gr idi bende 10 kg aldım ama herkes hiç değişmemişsin diyor artık nereye aldıysam :)

çok abartmadan hazırlamışsın bende öyle hazırlamayı düşünüyorum sonuçta 1-2 gün kalacağız

Marketten aldım canım. Üstelik ilçedeyim, küçük bir marketti yani.

ya ben buldum canpedin külot gibi olanını da almadım kararsız kaldım.. 10 lu paketti ama paket kocaman göründü gözüme sanki çok aşırı kalın bişeymiş gibi geldi yani. bi de üstünü okudum. normal külot gibi giyiniz, sonra da kirlenince bezi değiştiriniz diyo. yani külot gibi giyilen şey içinden tek bir tane çıkıyo da yine bezleri mi değiştiriyoz anlamadım gitti bi sana sorayım dedim :)

seninle çok yakınmış doğum tarihlerimiz )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…