Doğuma Hazırlık Eylül sonu doğum yapacak olanlar! Zaman azalırken sohbet edelim mi?heyecanımız, hazır

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....
Kızlar, birşey soracağım;
Karınlarınız aşağıya inmeye başladı mı? Benimki 3-4 gündür biraz aşağıda gibi. Hatta bana biraz küçülmüş gibi geliyor.
Sizlerde durum nasıl?

Benımkı gayet yukarda:))hatta ayaklarını boğazımdan bıle cıkarabılır:)))kaburga kemıklerımı cok sevıyor:)benımkının gelmeye nıyetı yok gıbı:)

Merhaba arkadaşlar, Eylül 15 ten sonra kızım gelecek inş.18 sene sonra 2.doğumum ama ilkinden hiç bir farkı yok..Sorunlu bir gebelik yaşadım.Ama Allahın izniyle az kaldı. İnşallah hepimiz sağlığı ile bebeklerimizi kucağımıza alırız:

Canım evet bezler büyük gibi ama ben sınava giderken askılı uzun bir elbise giymiştim. Hatta 1. oturumla 2. oturum arasında 3 saatlik zaman vardı. Biz eşimle çarşıya çıktık, yemek yedik, gezdik dolaştık. Yanımda çamaşırda vardı ama beni ped rahatsız etmediği için (birde zaten her ihtimale karşı kullandım zaten temizdi hep) çıkarma gereği bile duymadım. Yani bunu yazmamın sebebi: gecelik gibi altı bol birşey giyildiği müddetçe büyük olmasına rağmen ne dışarıdan belli oluyor ne de seni rahatsız ediyor.
Kirlenince çıkarın kısmı: hepsi yani 10'u da külot şeklinde, kirlendiğinde yenisini kullanıyorsun-giyiyorsun diyeyim. Ama ciddi anlamda çok rahattım.
Onu almadan önce normalinden aldım (yeşil paket). Ama kullanabileceğim gibi değildi. Yapışkanı vs. yoktu. Sanırım normal olanlar yatalak hastalar için. Bu külotlu olanlar yürüdüğün zamanda kayma vs yapmıyor.
Normal çocuk bezinin yanlarından dikişli olup bacaklardan giyilip çıkarılan versiyonu gibi düşün canım.:13:

kızlarrr bugün baby&me nin yenidoğan ıslak mendilinden aldım içinde hediyesi pipiped var :)) çok güldüm öğrenince erkek bebeklerin çiş kazalarına karşı birebirmiş tavsiye ederim alın siz de tabiki daha kullanmadım ama zannediyorum ki çok işe yarıycak.bezini değiştirirken takıveriyosun etrafı sulamasın diye sonra da yıkayıp bi daha kullanabiliyosun. bu arada baby&me de 3 al 2 öde kampanyası vardı. bir kutuda 12 paket var ben 3 kutu aldım biri bedavaya geldi.paketi 39 lira bu arada.....

işe yararmı demişsiniz ya.ben 2012 nısan annesıyım bebegım yarın 4 aylık olacak..ccok kez bu kaza oldu ben bıraz hava alsın dıye acık bekletırken poposunu o bahçe sular gibi hooop yatagın üstüne..güzelmiş bı tanede bana lazım..bu arada heyecanınıza tanık olmak için bakayım topiğinize dedım..allah yardımcınız olsun..bugunlerı anarken sankı hiçç yaşamamışsınız gibi olacak emın olun kafaya bişi takmayın..allah yardım edıyor..

topiğimize hoşgeldin :) valla bizimle deneyimlerini paylaşırsan çok seviniriz .ne güzel almışsın bebeğini kucağına darısı bizim başımıza eksiklerimizi tamamlamaya çalışıyoruz bizler de....bulmuşken sorayım sana :) dün ıslak mendil alırken bebe yağlarına da baktım .bebe yağı kullanılıyo mu illaki yani olmazsa olmaz mı? acemilik hep bişeyler duyuyoruz kimisi al diyo kimisi alma diyo..

hosbuldum canım..bebe yağı kullanmadım ama kullanabılırsınde..cunku bebısın 2 aylık olana kadar sureklı cıldı kuruyup soyulacak..muhakkak nemlendırmen gerekecek.bebe yağı bu konuda işine yarayabılır..ama masajı muhakak öneririm.gaz sancısına falan da cok iyi gelır..ıslak mendılı hastahane ve cok acil durumlar dısında kullanma.bebısıne özel bi kap al.poposunu ılık suyla sil.sonra bezle kurula..pişik kremini sür sonra bezini tak.asla pişik yaşamazsın.poposu üşümediği için de karnı agrımaz gazı olmaz canım..
benım 3. bebeğim tecrubelerımı paylaşırım sorularınızı cevaplamak ısterım

Son düzenleme:
merhaba kızlar...ben de eylülde doğum yapıcam inşallah, asıl tarih 6 ekim ama eylül 20den sonra 38 haftam bitmiş oluyor,sezeryan olucam çünkü, diyabet hastasıyım. herkes herşeyini hazırlamış maşallah. biz çok yavaşız herhalde :) tayinle yer değiştirdik, ev yerleştirmesi derken eksikler bitmedi, eşim de göreve yeni başladı, zamanımız olmuyor alışverişe, e malum masraflar da var taşınma nedeniyle
size sorum olacak, oda takımı almak istemiyorum bebek için, portatif beşik işimi görücek,onu da arkadaşım vericek, ama eşyalarını koyacak bi yerim yok bebeğin, lbise dolabımız dolu, e şimdi bebek odası ihtiyacı doğdu, sizler naptınız? oda takımını aldınız mı hep? başta gerekyok diyor ehrkes ama ayrı ayrı dolap mı alayım şimdi, almışken takım alır ilerd ekullanılır bari... ne dersiniz?

Son düzenleme:

canım,
baby&me konusunda çok kararsız kaldım. beğendinmi sen. yenidoğan için uygun mu sence ?

canım,
baby&me konusunda çok kararsız kaldım. beğendinmi sen. yenidoğan için uygun mu sence ?

alırken ben de çok kararsız kaldım dükkana 3 kere girip çıktım hatta ama sonunda içime sinerek aldım. ben başta uni baby almayı düşünüyodum ama ikisini de inceleyince pek bir farkı olmadığına karar verdim. ikisi de sadece saf su ve pamuktan oluşuyor.zaten baby me de yenidoğan diye yazıo üstünde bi de kız ve erkek bebekler için ayrı ayrı üretmiş. uni baby nin daha pahalı olmasının sebebi uzun zamandır var olan bir marka olması bence. baby me, e bebek in kendi üretimiymiş sanırım 3 aydır falan üretiyolar. daha önce burdaki forumlarda da önerenleri duymuştum daha kullanmadım tabiki bilemem ama tüm bunlara dayanarak aldım gitti valla dükkanda satıcının bana söylediği uni baby kullananlar bu çıkınca baby me ye devam etmişler ve memnun kalmışlar inandım ben de sonuçta aynı dükkanda ikisi de satılıyordu.adam daha pahalısını da satmaya çalışabilirdi. bi de biz bazı alışverişlerimizi de e bebekten yaptık biraz güven oluştu yani aramızda kısacası tavsiye ederim canım :))

çok sağol dikkate alıcam hepsini...

merhaba canım tayininiz de bebişiniz de hayırlı olsun:) ben de ilk başta oda yapmayı gereksiz gördüğüm için kendi yatak odama mobilya beşik aldım sadece.dediğin gibi ayrı dolap alsam bölük pörçük olacaktı ilerde tam takım çocuk odası yaparım dedim. bizim beşiğimizin dört tane çekmecesi var zaten onlar belli bir eşyayı alcak gibi. bi de ben kendi tuvalet masamdaki çekmeceleri ve dolap kısmını komple bebek için ayırmaya karar verdim.şöyle bir baktım da oraya koyduğum şeyleri sürekli kulanmıyorum albümlenmiş fotoğraflarımız var çoğu gözde.belki sadece en üst çekmeceyi kendim için ayırırım o kadar diğer bütün rafları boşaltıp bebek için kullanıcam o da fazlasıyla yeter. başta ben de dolap alayım hiç yerim yok diyodum ama biraz zorlayınca yer açılıyo sanki :)

amin canım..............

Merhabalar,size katilmak istedim.benim ne zaman dogum yapacagim belli degil.20 haftadan beri plasentada yaslanma var,normalde 10 ekim tarih ama her an olabilir modunda doktor.bu da heycan katiyor,kontrollere haftada 1 gidiorum,gelisimi ve suyu takip edilmekte.hazirliklara gecen hafta basladim,pek halimde olmuyor.en buyuk sikinti cocuk arabasi oldu:) kraft twist travel dusunuorum,indirimdede hem
Cocuk odasini ve besigi girdim ikinci dukkandan gecen hafta siparis ettim,gezecek halim yok butceme uygun hepsi ayni geldi,netten baktigimda da.
Bir suru eksigimiz var ve bir an once hastane cantasini hazirlamaliyim.
Bu arada kizimiz olacak:))
Cocuk arabasi ve diger alisverislerde paylasimlarinizi okuyorum ve bekliyorum.duyduklarimizi paylasirsak,sicaklardan cok disari cikamiyoruz malum bide ben malesef 20 kg aldim,zayiftim hamile kaldigimda ama simdi bide beni gorup cahil arkadaslarin tombalak demesi,aciyarsk zayiflarsin demesi sinirimi bozuyor.sanki ben onlardan yardim,akil istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…