Eyvah kaynanam geliyor!!!

imzandaki resminle avatarını karıştırmışım canım imzandaki daha güzel o zaman
konuya gelirsek, iyilik yap denize at balık bilmezse halik bilir demişler.
unutma ama nefrette etme inan en çok sana verir nefret duygusu, nasıl olsa onları tanımışsın, ayağını denk alırsın, amma kendin için kendi iyiliğin için affet gitsin
zaten sayılı gün, geçer gider, bu kadar tatlı bi bebişe de kim sırt çevirebilir bilemiyorum ayrıca
:teselli:

tahammülsüz olmam onları sevmemem.. ve geldiklerinde 3-5 gün değil 1-2 ay kalacak olmaları.. geçmişe nazaran, o kadar alttan alacak bünyeye sahip değilim malesef..

teşekkür ederiz ablamız o sizin tatlılığınız yerimseniben

affına sığınarak yazıyorum canım.
öncelikle gerçekten hak veriyorum sana şimdi düşünüyorsun gün boyu onlarla nasıl vakit geçirebilirim diye.
insanın evine yatılı biri gelince gerçekten insan kendini kendi evinde misafir gibi hissediyor rahat edemiyor.
şunu düşündüm hani yazmışsınya hiç bir şey yapmadılar evlenirken hiç bir yardımlarını görmedik herşeyi kendimiz yaptık demişsinya.
okuduğum kadarıyla eşinin ikinci eşisin hani şçyle düşünmüş olabilirlermi.
biz bu çocuğumuzun ilk evliliğinde herşeyi yaptık ikinci evliliğinde kendileri yapsınlar bizden bu kadar diye düşünmüş olabilirlermi?
tabii bu onları haklı çıkarmaz...
birde takıldığım nokta o evde ikiniz yaşıyorsunuz eşin pat diye bilet yollayayım gelin demektense önce senin rızanı almalıydı bence...
sonuçta eşisin sen onun.
hazırlığın olur/olmaz belki misafir ağırlama psikolojisinde yada maddi olarak hazır olmayabilirsinde ondan diyorum..
eşin sana sormalıydı önce...
Allah sabır versin...

onlara kırgın ve kızgın olabilirsin ama yinede eşinin ailesi onlar
sana karşı bir saygısızlıkları yoksa eşinin hatrı için idare et onları
bu sebepten dolayı evini bırakmaya eşini boşamaya değmezlmaz:

ben yerinizde olsam diye başlıycam... ki bende bu yazdıklarınızın çeşitli versiyonlarını taa dibine kadar yaşamış bir insanım...

neyse ben sizin yerinizde olsam,annenden babamdan gördüğüm terbiye adına ve emdiğim süt adına ve evlendiğim adamın anası babası der,elimden geldiğince hürmet hizmet ederdim...
herkes asaletine yakışanı yapar...size davrandıkları gibi davranırsanız ne farkınız kalır ki ?...elinizden geleni yapın...

evet canım olaya tam benim gözümde bakanlardansın.
davetten önce bana bi sormasından geçtim fısıldamalıydı..
teşekkür ediyorum canm sağol

evet en azından insanlık namına bu gerekiyor..
çekcem tabiki yüzüne ne denirki ki ben aşırı yumuşak yüzlüyüm..
o günler çok zor geçecek katlancam artık.. benneyaptımki

her ne yapmış olsalarda ya da neler yapacaklarsada o sizin sevdiğiniz adamın eşinizin ailesi...hiç içinizden gelmemesini sonuna kadar anlıyorum..ama yapacak birşey yok.bu bir tür mecburiyet anladınız mı?uzaktalar nasıl olsa arada bir gelecekler deyip kendinizi avutabilirsiniz..sıkmayın kendinizi sayılı gün geçer..

benim aklıma şöyle bir şey geldi katılır yada katılmassınız ama kuvvetle muhtemel bence böyle bir benzerini ben yaşamıştım ve eşimle NEDEN diye konuştuğum da şöyle cevap vermişti UTANDIRMAK İSTEDİM.

yani demem o ki; eşiniz de yapılan haksızlıkların elbette farkındadır hiç bir erkek zor durumda iken kendi ailesinin evi dururken eşinin ailesinin evinde kalmak istemez zoruna gider,evine haciz geliyorda aranmıyor sorulmuyorsa gücüne gider evladı kız diye sorgulanıyor üstüne birde torunları yokmuş gibi davranılıyorsa gücüne gider ama SABIR eder.

erkekler biz kadınlar gibi tepki vermiyorlar düşünce ve tavır tepkimiz farklı işliyor.
bana kalırsa eşiniz anlayana TOKAT gibi bir cevap misali biletinizi de yollayayım hani istemediğiniz gelininiz hor gördüğünüz oğlunuz var ya gelinde onların yanında kalın insanlık merhamet öğrenin demiş. ama inan bana anlamazlar varsın anlamasınlar sen akıllı ol ve eşine destek çık geldiklerinde iyi ol sabırlı ol kazanan sen ol nerde mi eşinin gönlünde kazanan sen ol. eşin bir şeye kalkışmış köstek olma destek ol.

bu kadar da sert tepkili olmayın zararlı olan siz olursunuz ne demişler
KESKİN SİRKE KÜPÜNE ZARAR!

dikkate alır yada almassınız nacizane fikirlerimdi sevgiler umarım herşey gönlünüzce olsun.

Elif arkadaşım rahat ol relax ol vallaha diyorum sana umursama . éaman gelirler giderler de". inan kendini yıprattığınla eşinide üzdüğünle kalırsın. O koca insan bu saatten sonra değişecek mi ? hayır. İsterse dünyanın en kötüsü olsunlar eşin ana babasından vazgeçecek mi? hayır . Bu nedenle hiççç sinir etme kendini herkes ektiğini biçer hiçte üzülmeyin "gelirler iki gün kalır giderler" zaten oğullarını çok düşkün bir aile olsa belli olur her an yanınızda olurlardı.

inş..
teşekkürler

çok mantıklı yaklaşım..teşekkürler
birde anti parantez bilet teklifini şöyle etti ''annem size gelen bana gelsin özledim sizi biletinizi alıyim siz gelin en azından''

haklı oldugun durumlar olabilir ne çektigini bilemeyiz...
ama herşeyden önce onlar büyük..ve eşinin annesi babası......
bu yüzden elinden gelen saygıyı yap......diyelim ki eşin senin ailene karşı senin gibi düşünüyor ve kötü davranıyor sen nasıl üzülürsen eşininde üzülecegini düşün .....
ve saygında kusur etmeden ......insanlıgını göster.....
sonuçta allah herşeyi görüyor ve biliyor....

2 günü öpüp başıma koycamda kendi evlerini gelini ve oğluna verdiklerinden dolayı bizde 1-2 ay hatta daha uzun kalabilirler telaşındayım daha kendi evime geçeli 3 ay oldu kafamı dinliyorum ohh dedim şükretmemişimki başıma bu çıktı..

evet sabredeceğim.. mecburum seve seve yada zorla..

Bu konular çok içinde olduğum şeyler değildir, biz evlendiğimizden beri ailelerden uzakta yurtdışında yaşıyoruz... Ama empati kurarak "ben olsam ne yapardım?" sorusuna yanıt aradım....

Öncelikle sakin olmanı öneririm...

Dediğim gibi empati kuruyorum ve bende rahatsız olurdum ama gelmelerinden çok eşinin emri vakisinden... Diğer arkadaşlarda belirtmiş asıl yanlış bence de eşinin tavrında, yani bilet parasında, biletin alınıp alınmamasında değilim, siz o evde birlikte yaşıyorsunuz, hayatı paylaşıyorsunuz; artık her zaman iki ayrı birer birey gibi davranma lüksünüz yok, yeri geldiğinde "ben"den öte "biz" olmayı bilmeli... Eve misafir geleceği zaman eşinin uygunluğunu düşünmeli veya önce eşiyle bu fikri paylaşmalı derim... Hele de bu kadar uzun süreli yatılı bir misafir sözkonusuyken... Misafir diyorum çünkü anne baba da olsalar o evin birer bireyi değiller...

Ama aradaki kırgınlığın, kırgınlık yoksa da soğukluğun gitmesi adına onların geliyor olmasını da yabana atma... Yani durum öyle olmayabilir ama eşin böyle düşünüyor olabilir, hem yaşları da ilerlemişse; yarın birgün pişman olmamak adına annesiyle babasını evine davet ediyordur, torunlarını görmelerini istiyordur...

Naçizane tavsiyem, geleceklerse gelsinler, bu konuda eşinle kavga gürültü koparma, sonra her olayda hem eşin, hem de ailesi bu konuyu öne sürer ve gereksiz yıpratılırsın bence... Eşine onun bu konudaki emri vaki şeklindeki tavrından dolayı duyduğun rahatsızlığı sakince ama kendinden emin bir şekilde anlat, yine de gelmelerine karşı olmadığını da belirt derim... Ancak kalma sürelerinin evin koşulları ve bebeğinizin beslenme/uyku düzeni için o kadar uzun olmasının doğru olmadığını düşündüğünü belirt, bu benim fikrim öyle yap, böyle yap demiyorum da de... Bırak kararı kendi versin... Geldiklerinde de elinden geldiğince sakin ol, bebeğe bakımına karışabilir, laf sokabilir, parlama sakın, daha sonra eşin eve gelince ona anlatılması, şikayet edilmesi çocuk oyununa dönüşebilir... O tür bir durum olursa sen sakinliğinle, olgunluğuna utandırırsın... Bu sana birşey kaybettirmez, hatta kazandırır... En kötü ihtimalle eşin kendi kendine de olsa, eşim benim için bütün önceki olanlara rağmen saygısızlık etmedi der...

Neyse evinin 1+1 olduğundan bahsediyorsun, allah huzurla, sağlıkla oturmayı nasip etsin... 4 kişi ve birde küçük bebekle, kayınvalidenin ve kayınpederinin çok da rahat edebileceklerini düşünmüyorum o da ayrı...

Ve herşey bir yana belkide, artık arada kırgınlık olmasın, küslük olmasın demek için geliyorlardır... Ben hep iyi düşün, iyi olsun derim... Ve lütfen sakinliğini her durumda korumaya çalış... Kızın allaha şükür sağlıklı ve yanında, eşinle ne zorluklar atlatmışsınız, birbirinize kenetlenmişsiniz, bu olayın aranıza girmesine izin verme...

Tavsiyelerim naçizane kendi kendime sesli düşünmelerimdir, yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir cümlem falan olmuşsa, kasti değildir biline... :)

hiiiç üzülme kardeşim 1- ayda olsa 2 ay da olsa misafir misafirdir kaldıki ne kadar kötü fikirli olurlarsa olsunlar annedir babadır .

sevmek zorundamısın hayır kaldıki bu onlar içinde geçerli seni sevmeyebilirler ama sende onlarda saygı duymak durumundasınız.
sen gel bu mübarek ramazan ayının hürmetine öfkene kapılma la havle çek ve sana yakışanı yüreğine yakışanı yap.

Ben uzuuuun yazımı yazmaya çelışırken Ezel78 bunları yazmışsın canım... Yazmadan görseydim, onca şeyi yazmaz, ayyneeeennn katılıyorum derdim...vereliniortak

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…