Eyvah kaynanam geliyor!!!

bizim örfümüzde ailelerin evlatlarına yardım etmesi vardır elbet,ama yardım etmiyorlarsa paşa gönülleri bilir..sırf bu ve dier sebeplerden ötürü bu kadar kin duymanız çok yanlış
ne kadar güzel eşinizi takdir ettim.anne babaya değer veren eşine evlatlarınada verir..keşke her evlat uçak bileti alabilicek güçte olsada rahat ettirse yolculuk ederken anasını babasını
içindeki bu kin ve nefret duygularını yen,onları gelince baş tacı et bence

uzun kalma işini eşinizle en baştan açıkca konuşacaksınız o halde. hiç kıvırmayın şöyle böyle demeyin en başta tatlılıkla tavrınızı koyun gerekiyorsa kalp kırmadan bunu kayınvalidenizzede hissettirin yada söyleyin . yapacak başka bişey yok.

evet birde bebeğime bakımına karışmaları çıkacak ki bunu kabullenemiyorum.. geçen telefonda konuştuklarında daya inek sütünü daya yumurtayı hiçbişeyi kalmaz demiş eşime (kızım grip olmuştu) geldiğinde uzmanların önermediği şeyleri yaparsa ben kafayı yerim yok yok kesin yerim..
evet 1+1 le ben zor sığışıyorum birde 2 bireyle daha nasıl olcak bilmiyorum.
birde 7/24 benimle olcaklar rahat duşa bile giremem.
teşekkür ediyorum benimle olup bu kadar emek verip yorumladığından ötürü..

ay bu görevi eşime bırakırsam vay halime.. 2 ayından geçtim 2 yıl kalırlar..
eşim çok değişik bir kişiliğe sahip tabiri caizse pemgamber sabırlı
bu yüzden hiç tartıştığımı hatırlamıyorum :)

şimdi kızım oldu bir çorap alınmadı diyorsunuz evet bu sizi haklı gösterecek bir durum belki ama eminim çorap alıp gelseler benim kızıma bir çorabı layık gördüler dersiniz...
o kadar tepkili yazıyorsunuz ki, eminim o kadar da tepkili yaklaşıyorsunuz...
diyelim kötü-anne babalar... vicdanınız rahat etsin hadi... ne yapsın adam atsın mı anne babasını...
bir insan size kötü bir şey yapar... ayırmaya çalışır... hakaret eder...sevmezsiniz anlarım...
ama şunu yapmadılar, bunu yapmadılar diye anne-babadan sevmemeyi geçtim bu kadar nefret etmeyi anlayamıyorum...
eğer eşinizin anne babası bir şey yapmıyor diye bu kadar gocunuyorsunuz sizde başınız sıkıştığında anne babanıza sığınmayın olsun bitsin...
tek başınıza evlendiniz başınızın çaresine de bakın...
sonra efenim evlenince yalnız anne babayla evlenmiyorsun ailesiyle de evleniyorsun...
sen birey olmasını becer...birey olarak evlen... anne - babaya saygını göster... bak o zaman sadece kiminle evleniyorsun...
eşinizin ikinci evliliği sonra... ilk evliliğinde herşeyi yapmış diyorsunuz... mecbur mu anne baba oğluna her evlendiğinde ev döşemeye...
elli-altmış yaşından sonra Devlet bile bırakıyor adamın peşini sen otur evde bir işe yaramazsın diyorda bizler kayınvalide-kayınpederin analığını babalığını yargılıyoruz kendimize bakmadan...
elleri ayakları tutuyor çok şükür... size muhtaç değiller...evinize de mi gelmesinler...
annesiniz ya... evladınıza yanlış bir şey düşünürmüsünüz...doğru ya da yanlış kayınvalideniz annesi eşinizin... hiç bir şeyin hatırı yoksa karnında taşıdığı günlerin, çektiği sancıların, uykusuz gecelerin hatrı var bence...

elifcim daha onlar gelmeden senaryo yazma kendi kendini strese sokuyorsun arkadaşım varsayımlarla sinir harbi yapıp yok olmaaaz olamaza dayıyorsun işi.
canım şu dünya üzerinde hiç bir gelin yokki(istisnalar hariç)şu yukarıda yaşadıklarını yaşamasın bende yaşayanlardan biriyim ama aklımla susturdum.nasıl dersen şöyleki;
kızının bakımı ile ilgilenen sensin ne yedirilecek ne içirilecek ne giydirilecek ilgilenen her türlü ihtiyacını karşılayan sensin yani k.validen sadece konuşacak şöyle yap böyle yap diye o konuşarak yedircek içircek yapa diyecek varsın konuşsun haticeye değil sen neticeye bakacaksın.

duş olayına gelince orası senin evin bir laf vardır misafirlik 3 gündür 3 günden sonra misafirlik kalkar diye. sen edep dışı acaip bir şey yapmayacaksın ki duş alacaksın ne var bunda duşunu da alırsın kızınada bakarsın onlarıda ağırlarsın ne aileler var bir odada 10 kişi yaşıyorlar hemde misafirlik olayı felan değil sürekli yaşıyorlar onlar napsın

kendini körükleme şöyle olur böyle olur şöylede yapmışlardı böylede yaparlar vs vs diye kendini dolduruşa getirirsen ben söyliyeyim bu maçı k.validen ve k.pederin açık arar ile kazanırlar fark atarlar.

çünkü eşiniz intikam alma peşinde değil her eden kendine eder mantığı ile yaklaşıyor olaylara da ondan kaldıki bu çok büyük bir erdem bu adamla evlisiniz ve o çok sevdiğiniz adam onların evladı.

intikam ve kin kişinin kendine edebileceği ve verebileceği en kötü zarardır kimseye değil bu duygularla yanlızca KENDİ KENDİNİZE KÖTÜLÜK EDERSİNİZ.

ELFıDA oo siz baya suçlu bulmuşsunuz beni.. saygı duyarım sonuçta herkes yorumunu yapmakta hür..
benimki nefret değil sevmemekten ötürü. sanırım ilerleyen konularda dahada derine indiğim geçmişimi okumadınız.sorunda değil. amacım evi dayaıp döşemeleri değil ben onlara güverenek evlenmedim. fakat en azından torunu geldiğinde küçük bir jest dilerdim çocuk kızmı eminmisin! doktorda eminmi! bunca erkek torundan sonra kız mı! vs. gibi yorumlardan ziyade babaanneliğe yakışır 2 çift cümle yada küçük bir hoşnutluk dilerdim.. geçtim yani borandan kardan...

Son düzenleme:

haklısın canım evet.. dediğin gibi yapacağım..
en azından eşimin hatrına.. ama içimdeki bu kırıklık hiç gitmeyecek..

normalde geçmişten geleceğe bu kadar kin tutup kinci bi insan olduğuma inanmıyorum.
şuan kaynana kayınpeder gelse buradaki paylaşımlarım gibi tabiki yaklaşamam.. ben sadece içimde ne var ne yok buraya döktüm bi nevi rahatlamak adına.. yoksa bu duygu & düşüncelerimin %1 ni bile hissettirmedim onlara hissettirememde..
diğer sayfadada dediğim gibi varsın buda beni kötü yapsın..

elifcim ne demişler ne iyilik nede kötülük unutulmaz.
ama kötülüğe kötülükle de muamelede bulunulmaz tersi olursa onlardan bir farkın kalmaz.a

elifcim benim hangi cümlemden sana kötüsün dediğim anlamını çıkardın ?
sen elbette içini dök ve rahatla hatta buraya dökülenlerden sonra onları daha iyi karşılayacaksan oh ne ala.

ben nacizane fikirlerimi söyledim seni kıracak bir şey söylediğimi sanmıyorum ama sen kırıldı isen yinede kusura bakma.

Sen sana yapılanlara göre haklısın ama eşinin hatırı için onlara iyi davran hatta öyle iyi davranki bırak onlar utansınlar yaptıklarından.

estafurullah lütfen kusurluk olay yok..
ben yorumlardan ötürü kendime birde o yönden bakmak istedim.
senin yaklaşımınla alakası yok lütfen. ki çok yardımcı oldun Allah razı olsun

ister suçlu olun ister masum beni hiç ilgilendirmez...
kendinizi yiyip bitiren sizsiniz...
kayınvalidenize kırıldıysanız alırsınız karşınıza anne ben bunları duydum ve çok kırıldım diye başlar ve sakinlikle içinizdeki zehri akıtırsınız... bir süre konuşmazsınız... tepkinizi koyarsınız biter... geçer...
ama siz yapıcı olmak yerine köprüleri tamamen yıkmayı tercih ediyorsunuz...
haklı olduğunuz konular yok değil... ama ısrarla bu konuyu çözüp bir adım atmak yerine bu sorunlarla yaşamayı tercih ediyorsunuz...
ev döşenmemesini, yardım yapılmamasını sorun olarak buraya yazan sizsiniz, siz yazmadıktan sonra ben bilemem sonuçta...
ama ısrarla çocuk üzerinde duruyorsunuz... neden bu büyükleri istememek konusunda size haklı bir mazeret veriyor... kayınvalidem kızımı istememişti bende onları istemiyorum şimdi... bu konuyu neden çözesiniz ki... çözerseniz evinize gelecek yüzü kendilerinde bulurlar allah muhafaza..
ben sizi çok iyi anlıyorum merak etmeyin... siz böyle devam edin... iyi yapıyorsunuz... kendinizi baltalamaya devam...

benim kayınvalidemle cok büyük kavgamız olmustur bana yapmadıgıda kalmadı ama yinede gelecek olsa evimi terk etmezdim ama öyle 1 ay kalmasınada izin vermezdim gelir oglunu torununu görür 10 günmü 15 gün mü kalır bilemem sonra evine gider ama hayır istemiyorum diyemem çünkü benim annemi esim istemese cok üzülür aglardım ,eşimede bu haksızlıgı yapamam

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…