Bu konular çok içinde olduğum şeyler değildir, biz evlendiğimizden beri ailelerden uzakta yurtdışında yaşıyoruz... Ama empati kurarak "ben olsam ne yapardım?" sorusuna yanıt aradım....
Öncelikle sakin olmanı öneririm...
Dediğim gibi empati kuruyorum ve bende rahatsız olurdum ama gelmelerinden çok eşinin emri vakisinden... Diğer arkadaşlarda belirtmiş asıl yanlış bence de eşinin tavrında, yani bilet parasında, biletin alınıp alınmamasında değilim, siz o evde birlikte yaşıyorsunuz, hayatı paylaşıyorsunuz; artık her zaman iki ayrı birer birey gibi davranma lüksünüz yok, yeri geldiğinde "ben"den öte "biz" olmayı bilmeli... Eve misafir geleceği zaman eşinin uygunluğunu düşünmeli veya önce eşiyle bu fikri paylaşmalı derim... Hele de bu kadar uzun süreli yatılı bir misafir sözkonusuyken... Misafir diyorum çünkü anne baba da olsalar o evin birer bireyi değiller...
Ama aradaki kırgınlığın, kırgınlık yoksa da soğukluğun gitmesi adına onların geliyor olmasını da yabana atma... Yani durum öyle olmayabilir ama eşin böyle düşünüyor olabilir, hem yaşları da ilerlemişse; yarın birgün pişman olmamak adına annesiyle babasını evine davet ediyordur, torunlarını görmelerini istiyordur...
Naçizane tavsiyem, geleceklerse gelsinler, bu konuda eşinle kavga gürültü koparma, sonra her olayda hem eşin, hem de ailesi bu konuyu öne sürer ve gereksiz yıpratılırsın bence... Eşine onun bu konudaki emri vaki şeklindeki tavrından dolayı duyduğun rahatsızlığı sakince ama kendinden emin bir şekilde anlat, yine de gelmelerine karşı olmadığını da belirt derim... Ancak kalma sürelerinin evin koşulları ve bebeğinizin beslenme/uyku düzeni için o kadar uzun olmasının doğru olmadığını düşündüğünü belirt, bu benim fikrim öyle yap, böyle yap demiyorum da de... Bırak kararı kendi versin... Geldiklerinde de elinden geldiğince sakin ol, bebeğe bakımına karışabilir, laf sokabilir, parlama sakın, daha sonra eşin eve gelince ona anlatılması, şikayet edilmesi çocuk oyununa dönüşebilir... O tür bir durum olursa sen sakinliğinle, olgunluğuna utandırırsın... Bu sana birşey kaybettirmez, hatta kazandırır... En kötü ihtimalle eşin kendi kendine de olsa, eşim benim için bütün önceki olanlara rağmen saygısızlık etmedi der...
Neyse evinin 1+1 olduğundan bahsediyorsun, allah huzurla, sağlıkla oturmayı nasip etsin... 4 kişi ve birde küçük bebekle, kayınvalidenin ve kayınpederinin çok da rahat edebileceklerini düşünmüyorum o da ayrı...
Ve herşey bir yana belkide, artık arada kırgınlık olmasın, küslük olmasın demek için geliyorlardır... Ben hep iyi düşün, iyi olsun derim... Ve lütfen sakinliğini her durumda korumaya çalış... Kızın allaha şükür sağlıklı ve yanında, eşinle ne zorluklar atlatmışsınız, birbirinize kenetlenmişsiniz, bu olayın aranıza girmesine izin verme...
Tavsiyelerim naçizane kendi kendime sesli düşünmelerimdir, yanlış anlaşılmaya mahal verecek bir cümlem falan olmuşsa, kasti değildir biline... :)
uzun kalma işini eşinizle en baştan açıkca konuşacaksınız o halde. hiç kıvırmayın şöyle böyle demeyin en başta tatlılıkla tavrınızı koyun gerekiyorsa kalp kırmadan bunu kayınvalidenizzede hissettirin yada söyleyin . yapacak başka bişey yok.
evet birde bebeğime bakımına karışmaları çıkacak ki bunu kabullenemiyorum.. geçen telefonda konuştuklarında daya inek sütünü daya yumurtayı hiçbişeyi kalmaz demiş eşime (kızım grip olmuştu) geldiğinde uzmanların önermediği şeyleri yaparsa ben kafayı yerim yok yok kesin yerim..
evet 1+1 le ben zor sığışıyorum birde 2 bireyle daha nasıl olcak bilmiyorum.
birde 7/24 benimle olcaklar rahat duşa bile giremem.
teşekkür ediyorum benimle olup bu kadar emek verip yorumladığından ötürü..
ay bu görevi eşime bırakırsam vay halime.. 2 ayından geçtim 2 yıl kalırlar..
eşim çok değişik bir kişiliğe sahip tabiri caizse pemgamber sabırlı
bu yüzden hiç tartıştığımı hatırlamıyorum :)
elifcim daha onlar gelmeden senaryo yazma kendi kendini strese sokuyorsun arkadaşım varsayımlarla sinir harbi yapıp yok olmaaaz olamaza dayıyorsun işi.
canım şu dünya üzerinde hiç bir gelin yokki(istisnalar hariç)şu yukarıda yaşadıklarını yaşamasın bende yaşayanlardan biriyim ama aklımla susturdum.nasıl dersen şöyleki;
kızının bakımı ile ilgilenen sensin ne yedirilecek ne içirilecek ne giydirilecek ilgilenen her türlü ihtiyacını karşılayan sensin yani k.validen sadece konuşacak şöyle yap böyle yap diye o konuşarak yedircek içircek yapa diyecek varsın konuşsun haticeye değil sen neticeye bakacaksın.
duş olayına gelince orası senin evin bir laf vardır misafirlik 3 gündür 3 günden sonra misafirlik kalkar diye. sen edep dışı acaip bir şey yapmayacaksın ki duş alacaksın ne var bunda duşunu da alırsın kızınada bakarsın onlarıda ağırlarsın ne aileler var bir odada 10 kişi yaşıyorlar hemde misafirlik olayı felan değil sürekli yaşıyorlar onlar napsın
kendini körükleme şöyle olur böyle olur şöylede yapmışlardı böylede yaparlar vs vs diye kendini dolduruşa getirirsen ben söyliyeyim bu maçı k.validen ve k.pederin açık arar ile kazanırlar fark atarlar.
çünkü eşiniz intikam alma peşinde değil her eden kendine eder mantığı ile yaklaşıyor olaylara da ondan kaldıki bu çok büyük bir erdem bu adamla evlisiniz ve o çok sevdiğiniz adam onların evladı.
intikam ve kin kişinin kendine edebileceği ve verebileceği en kötü zarardır kimseye değil bu duygularla yanlızca KENDİ KENDİNİZE KÖTÜLÜK EDERSİNİZ.
normalde geçmişten geleceğe bu kadar kin tutup kinci bi insan olduğuma inanmıyorum.
şuan kaynana kayınpeder gelse buradaki paylaşımlarım gibi tabiki yaklaşamam.. ben sadece içimde ne var ne yok buraya döktüm bi nevi rahatlamak adına.. yoksa bu duygu & düşüncelerimin %1 ni bile hissettirmedim onlara hissettirememde..
diğer sayfadada dediğim gibi varsın buda beni kötü yapsın..
elifcim benim hangi cümlemden sana kötüsün dediğim anlamını çıkardın ?
sen elbette içini dök ve rahatla hatta buraya dökülenlerden sonra onları daha iyi karşılayacaksan oh ne ala.
ben nacizane fikirlerimi söyledim seni kıracak bir şey söylediğimi sanmıyorum ama sen kırıldı isen yinede kusura bakma.
Sen sana yapılanlara göre haklısın ama eşinin hatırı için onlara iyi davran hatta öyle iyi davranki bırak onlar utansınlar yaptıklarından.
evet bencede en mantıklısı... dişimi sıkcam artık..
bir ümit belki gelmezler :)[/QUOTE]
bak sana konu dışı olacak ama belki bir çağrışım yapar diye kendi başıma gelen bir şeyi yazayım(kırmızı ile altını işaretlediğim yer yüzünden)
k.validem beni çook sever :)) görümcem ona keza bende bu ve buna benzeyen bir sürü şey yaşadım ve hala da yaşamaktayım neyse ,
2 yıl evvel memlekete gideceğiz her yaz olduğu üzere (eşimle aynı köylüyüz)ama ben o arar yaşadığımız bir olaydan ötürü k.validemle görümceme kırgınım ve gitmek istemiyorum (bu arada belirteyim k.validelerde istte.ama yazdan yaza köydeki eve gidiyorlar kışa kadar.görümcem evli ama oda tatilde gelir)neyse zoru zoruna kendimle savaşa savaşa ikna oldum gideceğim ama nasıl dua edip temenni de bulunuyorum görümcemler gelmesin diye
gideceğimiz tarih belli olup gideceğimiz güne kadar allahım nolur x ler orda olmasın diye dua edip duruyorum gitmemize 3-5 gün kala görümcemlerin gitmeyeceği haberini aldık enişte tatil yapmayıp ücretini almış neyse ben bir sevindim bir sevindim rahatlama geldi bana.
hazırlandım yola çıktık babam arabasını verdi rahat gidelim diye yolda şarkılar muhabbetler vs benim aklımda da arada ohh iyiki yoklar var :))
6 saatlik yoldan sonra sabah vardık daha bismillah arabadan ineceğim kapının önünde bir araba k.validenin suratında kocaman bir gülümseme allah allah dedim içimden bu araba kimin ki hoş beş ediyoruz eşimin yengesi dediki aaa iki süpriz birden sizi biliodukda xleri bilmioduk onlarda 10 dk önce geldiler.laelaelaelaelae
ben şok tabii ve içimden ezel sana müstehaktır kötü düşündün başına geldi o kadar çok gelmesinler dedinki al senden evvel gelmişler.
YANİ KÖTÜ FİKRİM KENDİME DÖNDÜ kendime çok kızdım hakettin ezel dedimkötükedihüso
evet bencede en mantıklısı... dişimi sıkcam artık..
bir ümit belki gelmezler :)[/QUOTE]
bak sana konu dışı olacak ama belki bir çağrışım yapar diye kendi başıma gelen bir şeyi yazayım(kırmızı ile altını işaretlediğim yer yüzünden)
k.validem beni çook sever :)) görümcem ona keza bende bu ve buna benzeyen bir sürü şey yaşadım ve hala da yaşamaktayım neyse ,
2 yıl evvel memlekete gideceğiz her yaz olduğu üzere (eşimle aynı köylüyüz)ama ben o arar yaşadığımız bir olaydan ötürü k.validemle görümceme kırgınım ve gitmek istemiyorum (bu arada belirteyim k.validelerde istte.ama yazdan yaza köydeki eve gidiyorlar kışa kadar.görümcem evli ama oda tatilde gelir)neyse zoru zoruna kendimle savaşa savaşa ikna oldum gideceğim ama nasıl dua edip temenni de bulunuyorum görümcemler gelmesin diye
gideceğimiz tarih belli olup gideceğimiz güne kadar allahım nolur x ler orda olmasın diye dua edip duruyorum gitmemize 3-5 gün kala görümcemlerin gitmeyeceği haberini aldık enişte tatil yapmayıp ücretini almış neyse ben bir sevindim bir sevindim rahatlama geldi bana.
hazırlandım yola çıktık babam arabasını verdi rahat gidelim diye yolda şarkılar muhabbetler vs benim aklımda da arada ohh iyiki yoklar var :))
6 saatlik yoldan sonra sabah vardık daha bismillah arabadan ineceğim kapının önünde bir araba k.validenin suratında kocaman bir gülümseme allah allah dedim içimden bu araba kimin ki hoş beş ediyoruz eşimin yengesi dediki aaa iki süpriz birden sizi biliodukda xleri bilmioduk onlarda 10 dk önce geldiler.laelaelaelaelae
ben şok tabii ve içimden ezel sana müstehaktır kötü düşündün başına geldi o kadar çok gelmesinler dedinki al senden evvel gelmişler.
YANİ KÖTÜ FİKRİM KENDİME DÖNDÜ kendime çok kızdım hakettin ezel dedimkötükedihüso
mesaj alınmıştır :)
o zaman kaynanam inşallah gelirler çok özlemiştim zaten bende
şaka maka gelirlerse gelcekler tabi de dilerim inş. çok kalmazlar en azından bunu istiyorum tanrım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?