Eyvah kaynanam geliyor!!!

Belki konu disi olacak ama sunu kesinlikle anlamiyorum: neden cogu cift ayaklarini yorganlarina göre uzatmiyorlar anlamiyorum ve hic bir zaman da anlamiycam...neden illa evlenirken hersey dörtdörtlük olmali? Neden sonradan zorlanacaklari apacik ortada olmasina ragmen herseyi ama herseyi alma cabasindalar? Biz esimle evlendigimizde hem de yurtdisi gibi bir yerde neredeyse 1 yil benim ögrenci evimde kaldik (ev dedigimde 18metrekarelik mutfagi da icinde olan bir oda!!!)) Neden? Cünkü kimseden birsey kabul etmedigimiz icin ve tabiiki biraz da macera, degisiklik olsun diye (ilerde Allah nasip ederse cocuklarimiza anlatabilecegimiz degisik bir ani olsun diyehihoyyyt)
Ama tabiiki en önemli neden ise, her aklimiza geleni alipta sonradan bin bir sIkIntI cekmemek icin...
Esya kacmiyor ya... Allah`a sükür su an herseyimiz var...
Sabretmesini bilelim arkadaslar...
Konudan saptigim icin kusuruma bakmayin lütfen, ama söylemeden gecemedimturkbayragi

Son düzenleme:
oğluna yani eşime üvey evlat muamelesi yani..

siz böyle diyorsunuz ama belli ki eşiniz bu durumdan hiç rahatsız değil...
sizinle beraber aynı sıkıntıları o da çekti
sizin için kaynananız kayınpederiniz el, ama eşinizin öz annesi babası onlar, canı daha fazla acımış olması gerekmez mi bu tavırlarından ötürü?
fakat o hiç birşey olmamış gibi davranıyor
ya siz onlara sinirli oldugunuz için durumu biraz abartıyorsunuz yada yanlış eş seçmişsiniz be kuzum...

detayları okudukça çok üzüldüm canım bu kadar haksızlığa uğranmak çok üzücü bende bir takım şeyler yaşadım buna benzer ama düşmez kalkmaz bir allah.sen yine geleni geri çevirme zaten evinin 1+1 olduğunu görünce onlarda çok uzun kalamaz.ama ne olursa olsun sen iyiliğinle onları utandır.

canım seni çok iyi anlıyorum. yaşadıkların benim yaşadıklarımın yanında inanki bir hiç kalıyor. tabi herkes kendi çektiği acıyı bilir...
en son yaptıklarından sonra 1 yıl görüşmedim gitmedim, gelmediler. en sonunda kayınvalidem hastaanmış dr kardiyolojiye sevk etmiş koca ankarada bi kardiyolog bulamamışlar (kuyruklu yalan) eşim streslerde ne olacak ne bitecek diye. bayrama gidecekti gelirken yanında getir bizim hastanede ben muayene ettiririm dedim, eşim çok mutlu oldu, sarıldı, öptü falan (ailesi gelip, gidene dek sürdü mutluluğu çünkü sonrasında hep daha fazlasını bekledi.) nihayet geldile ilk bikaç gün süklüm püklüm yaptıklarından utanır haldeler sonra bi baktım bizim kediler yine canavara dönüşmüşler (yani utanmaları yok). şimdi hala tavrımı koruyorum en son 3 gün diye gelip 15 gün kaldılar ses etmedim hatta giderlerken keşke daha uzun kalsaydınız dedim. anlamadılar imamı ama olsun...balık bilmezse halik bilir demişler. rabbim hesabımı benden önce sorsun onlardan başka bişi demem.

Ancak çok yüz verirsende astarını istiyolar haberin olsun. tavrını koy, mesafeyi koru ama asla kötü olma derim ben.

biraz abartmışsınız bence
maddı açıdan yardım etmemelerını bu kadar takmamalısınız
sonuçta evlılığıe sız adım atarken kımseden bı yardım gelecek dıye bunu yapmadınız deıl mı :umursamaz: o yüzden o ınsanların sıze yardım etme zorunluluğu yok
anlattığınıza göre zaten eşinizin ılk evlılığınde yardım etmışler yeter daha nolsun
eşiniz her evlendığınde yardım etcek güçlerı yok demekkı
o yaşta ınsanlardan cok sey almak yerıne vermek gerekır bence
hem maddı hem manevı anlamda opuyorumnanaktan
bu yüzden ne eşinizi üzün ne evınızı terk edın nede kendınızı yıpratın
sonra ılerde cocuğunuza ne cvp verceksınız:umursamaz:
bıde cocuğunuz kız dıye tepkı vermışler
ben hıc ınanmadım kusra bakmada cok tatlı dıllı dıyorsun ıyıler dıyıorsun kalkıp öle bı laf etsın cok tuhaf CADIARZU
cocuğu dunyaya getıren sızsınız bakma yukumluluğu onlarda değil sızdeler sevgılerını verıyorlarsa daha ne beklersınızkı
hem bız nasıl bır dunyada yasar olduk yahu :gitme:maddıyat herseyın önune geçmış
bende bı evlılılık yapıcam ınan bana nışanlımın aılesıne dedımkı bız herseyı bırlıkte alcaz
sız hıc canınızı sıkmayın
kendı aılem(babam emeklı annem calısmıo)memlekette yasıyolar ve ben herseyımı kendım aldım
hemde cok az maasla
evlılık zaten bırlıkte bışeyler yapıldığı an güzeldır
ANNE ve BABA var karşınızda saygı ve seygıyı asla kaybetmeyın
sımdık iyi davrancam dıyorsunuz ama bunu bız dedığımız ıcn yapmayn
içinizden geldığı için yapın
ve sevgıyle kalın :ecrin_bebek:

eşlerimizde bizim gibi taştan çıkmadılar elbette annesi babası kardeşi evlerimize gelecekler ortada yaşanmış en büyük sorunlarda bile aile atılmaz atılamaz bugün ben dedim diye ailesini çağırmayacak kabul etmeyecek adamı ben koca diye yanımda tutmam insan olanın evine gidilir sizde gerektiince hörmetinizi gösterin onları gezmeye çıkarın bırakın eski meseleleri yapılan iyiliği unutmayın ama kötülüğü hatırlamayın bile

bu böcük çok akıllı bi kız:1hug:canımbenim allah gönlüne göre versin

Birçok kadın eşinin ailesinin yaptıklarından şikayetçi iken siz yapmadıklarından şikayetçisiniz.
Tamam haklısınız ama öyle boşanmayı düşündürecek kadar abartılı olmamalı.
Sonuçta onun ailesi ve özlem duyması, evinde ağırlamak istemesi son derece doğaldır.
Bence siz de artık ne kadar kalacaklarsa hiç strese girmeden, katlandığınızı düşünmeden en iyi şekilde ağırlamaya bakın ki onlar utansınlar.
İyi veya kötü o aileye gelin gitmişsiniz bir yararalarını görmediğiniz gibi zararlarını da görmemişsiniz.
En azından hiç bir minnetiniz yok ve kafanız rahat. Huzurunuz var mı ona bakın.a.s

pardon bu cinsiyet ayrımı konusunda yalan düşündüğümü sanıyorsunuz sanırım. koca insanlar ve mübarek günlerde asla günahlarını alamam o mesuliyete giremem. ben ne varsa paylaşmak istedim sizlerle.. bana karşı tatlı dilli. ama bebek kız - erkek ayrım olduğunu eşim vasıtasıyla bana yansıtıldı. hatta kızmı eminmisin doktorda eminmi vs muhabbetten sonra görümcemde başka doktora gidin baktırın 2 dağmı emin misin falan tarzında şakalaşmalar gerçekleştirildi.. tatlı dilli dememin sebebi bana karşı öyle şeyler söylemedi. sadece eşime yansıtıldı bende eşimden duyduklarımla burada paylaştım.
iyi günler..

neyse arkadaşlar yorumlarınız için sağolun.
sayenizde fikirlerimde değişme oldu.
daha fazla yoruma ihtiyaç duymuyorum teşekkür ediyorum.

Aynı durumu bende yaşadım canım..gelmeleri daha iyi olur davranışlarınla belli edersin canım...arada laf da vurursun düğünle ilgili falan bir daha da gelmezler::))

bırak gelsinler sen de yırt yüzünü bütün içini dök siz bana bunları bunları yaptınız ben bunları hakedecek ne yaptım de. oğulllar arası ayrım yapıyorsunuz niye diğer geline tapusuyla ev verdiniz de.
benim aklıma bu geliyor. hem içinde büyütmemiş olursun, onlar da sanmasınlar ki sen bilmiyorsun anlamıyorsun..

valla yüz vermeyin derim bir daha gelemezler. mesafeni koru fazla muhabbet etme. benim kaynana düğüne ertesi evinden kovdu eşimi sonra tabiiki bana hakaretelr felan. meğerse borları ödememek için kavga çıkartmışlar. borçlar bitince kavgada bitti derken tekrar kavga. yaz gelip düğünler başlayınca barışıyor kış gelip kurban geçince hemde bayramın 3.4. günelri tekrar kavga. bıktım usandım artık derken eşimle bir kavga daha ettiler ohhh ne güzel huzur varmış eşimde görüşmüyor artık. yeter yaptıklarınız diyor.sizde pek yüz vermeyin eşinde vermesin.

eşinin ailesi elbette gelecekler
ömrünüzün bundan sonraki kısımlarında da biraraya gelmek,paylaşımlarda bulunmak zorundasınız
sevmeyebilirsin iz ama saygısızlık yapmamalısınız mesafeli olursunuz zaten onlarda da olacaktır bu mesafe fakat en azından şimdiden sonra ilişkileri daha iyi yapmaya gayret etmelisiniz onlar yapmadı diye siz de kin tutarsanız kısır döngüye girersiniz bizim de ilk başlarda çok sorunlarımız oldu,herşeyi kendimiz yaptık ama kin tutmadım ben sanki herşeyimi dört dörtlük yapmışlar gibi davrandım sohbet ettim,aradım sordum zamanla beni sevdiler,alıştılar ve hatalarını telafi etmeye çalıştılar farkındayım ben
iyilikten zarar gelmez sizin evinize taşınmıyorlar ya şimdi gelseler en çok bayramdan sonra giderler değil mi?herkes kendi evinin rahatlığını ister ve misafirlik sınırlarını bilir

nasıl engel olmayı düşünüyorsun cnm size gelmelerini?valla bir laf vardır kaçamıyorsan zevk al diye...buda onun gibi bişey aslında.inan eşinle huzurunu bozduğuna değmez sen insanlığını yap onlara karşı heralde kalıpta 6 ay sizde kalmayacaklar.biraz dişini sıkıver cnm be.senide anlıyorum ama yapacak pek bişey görünmüyor gibi CADIARZU

neyse arkadaşlar yorumlarınız için sağolun.
sayenizde fikirlerimde değişme oldu.
daha fazla yoruma ihtiyaç duymuyorum teşekkür ediyorum.

Canım niye fikirlerinde değişme olduğunu anlamıyorum onlar senin hissettiklerin.bir çok haksızlığa uğramışsın ve eşinin ailesi ile yüzleşmen gerektiğine inanıyorum.bi süre sonra istesende istemesende patlıycaksın .insanlar senin annenin eşin tarafından istenmese nasıl hissedersin demişler .senin ailen en zor zamanlarda evlerini açmışlar .niye eşin aileni istemesin ki .bazı yorumlar laf olsun diye yazılmış gerçekten.

Her insanın bir tahammül sınırı vardır .bence kötü kötüdür iyi de iyi. sırf beni doğurdu diye kötü bir insanın yaptıklarını sorgulamadan kucak açılması çok saçma mantığa sığmıycak şey. 1+1 evin neresinde yatacak misafirlerin acaba eşin çok düşüncesizmiş .tam rahata erdiğin zamanda sabrını sınıyor herhalde sana danışmadan böyle bir davet yapmamalıydı.

Senin yaşadığın şeyleri yaşayanlardan biride benim ama ben kötülükleri sindirecek kadar erdiğimi düşünmüyorum eşimin annesiyle kardeşiyle kayınpederle hata yaptıkları anda yüzleştim .yaptıklarını yüzlerine vurdum.hatalarını anlamadılar dahada içlerindeki kötü niyetlerini belli ettiler.bu da benim kazancım oldu.bana zararı dokunacağınını bildiğim insanlarla ne yemek yerim nede evime sokarım.eşimde ailesinin yaptıklarını gördü.daha önce şunu şunu yaptınız demeyen kocacım ailesi hata yaptığında şunu şunu yaptınız diyebiliyor artık.
Bunlar benim fikirlerim haksızlığa asla tahammülüm yok .Allah hepimizi eşit yaratmış öbür tarafta herkesin hesabı ayrı niye kendime zulm ettireyim ki.Hem karşımızdaki insana hatasını söylemezsek karşımızdaki insana devam et ben herşeyi hakediyorum msj ı verdiğimizi düşünüyorum
Sabredende erer inşallah ne diyim

bu böcük çok akıllı bi kız:1hug:canımbenim allah gönlüne göre versin
:kedi::Saruboceq:

yalan düşündüğünü sanmadım naısl olurda tatlı dıllı bı ınsan bunu sorun eder dedım
aklım almadı anlamında
sıze yalan konusuyorsunuz gunah alıyorsunuzda demedımkı o sızı ılgılendırır tabıkı
belkıde esınızın aklından gecen bı düşünceydı aılesının haberı bıle yoktur
bazı erkekler erkek cocuk ısterler ya onu hıc düşündunuz mu
neyse sorun o deıl cnm
kısaca demek ıstedığım saygı ve sevgıyı eksık etmemenız

Güzel yazmışsın canım sağolasın.
diğer kızlarada çok tşk ettim

bencede hic gelmesinler daha iyi evlenirken ilgilenmezler evlendikten sonra bakmazlar işleri dusunce cagırılar gelirler anne babalık mı bu ya bende istemem!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…