- Konu Sahibi icimdekibosluk
-
Haklısınız. Dolup dolup buraya yazıyorum. Ama bu kez kararım kesin. Herkese , bunca zaman sakladığım arkadaşlarıma bile anlatıyorum. Anlatıyorum ki beni bilesinler o adama karsı. Zaten kızıyorlar bana kendini bu kadar nasıl değersizleştirirsin diye.Bir türlü vazgeçemiyorsunuz,dolup dolup buraya yazıp deşarj oluyorsunuz galiba.açtığınız bütün konulardan bunu çıkardım.
Tabii ki böyle giyinirdim. Hatta tayt giyerdim, ip askılı elbise giyerdim. Bana sadece tayt ve ip askılı giyme demişti. Onun dışında giydiklerimi çok beğenirdi. Hatta başın açık ama kapalılar gibi giyiniyorsun bile demişliği vardır. Onun tek derdi, onun memleketinde dikkatli giyinmemdi. Mesela kalın adkılı uzun elbiselerimi bolero ile giyinmemdi. Tek buydu. Tek ricası buydu. Tabii ki problem yapmayıp tamam dedim. Ama evlendik evleneli her şeye kulp bulur oldu. İlk buluşmada giyindiğim buluzu 1 yıl sonra yıl dönümümüzde giyindim. Buluzu çıkartırıp parçaladı. Sonra dedim ki bunu ben ilk buluşmada giyinmiştim. Şaşırdı, bu muydu fln dedi. Evlilik boyunca sürekli nişan elbisemin ve gelinliğimin ne kadar açık, ne kadar uçlarda olduğunu söyledi durdu. Söylemlerinin dozu arttıkça arttı. Başkalarının, arkadaşlarının eşlerinin giyimiyle benimkini kıyasladı, tv'den oyuncuların giyindiklerinden örnekler verdi. Seksenler dizisinden gülden'in elbiselerinden örnekler verdi. Bak, böyle elbiseler de var gibisinden. (Dizi 80'lerde geçiyor. Elbiseleri getirin gözünüzün önüne) yani sürekli sürekli ağzında kıyafet mevzusu. Ve sonu tartışmalar. Tartışmalarda bardak fırlatmalar, küfürler, boğaza sarılmalar, kıyafetlerimi kesmeler.... Her kavgadan sonra suçlu ben oldum. Ve önceden tamam dediği bir kıyafetıme hayır demeye başladı. Her kavgadan sonra 'artık bunu da giyemezsşn' dedi. Elinde oyuncağa döndüm. Bir kıyafetten bunlar olmamalı dedim. Pes edip tamam dedim, her anlamda istediğin şekilde giyineceğim. Çünkü merak ettim düzelecek mi. Sadece 1 hafta sürdü. Bambaşka şeylerden yine manyaklaştı. Kesin anladım ki bu adam manyak.Eşiniz hastalıklı tip gibi geldi bana.
Siz evlendiğinizden önce demi böyle giyinirdiniz?
Ve bunu biliyormuydu,bunu kabul edip evlenmişdi değil mi?
Daha öncelerdende mi böyle karışırdı ya son zamanlarda başladı bu sorgular?
Niçin soruyorum çünki bunu kabul etmeyen erkekler vardır ki,
hiç etmezler ve evlenmezler.Evlendikten sonra olan bu tavrı hiç anlayamıyorum.
şiddetin değişik versiyonları yani.Bizimki kiyafete karismakla kalmiyor. Eteklerimi kesiyor, habersiz pantolonumu cope atiyor, elbiseyi ustumde parcaliyor...
neyse ki üstünde tepinmemiş.Tv kanalini degistirdim diye once bardak firlatip sonra bogazimi sikip ardindan sirtustu yere dusurup yarim saat sonra bir seyin var mi, bir yerin morardi mi, nasil yaptim gibi seyler soyleyen bir adam bu. Onun bu dengesizliklerine kim katlanabilir. Ben safim , katlandim maalesef.
kesinlikle seni aldatıyor. ondan bu kadar paranoyak.Iki gun once yaptigini da anlatmak istiyorum. O, yurt disinda oldugu icin ve evim isime cok uzak oldugundan, tek de kalmak istemedigimden (bunu o adam da istemiyor) ailemde kaliyorum. Arada kendi evime geciyorum. Aksam uyuyakalmisim, telefon da titresimde ve mutfakta kalmis. Bu adam aramis aramis aramis, sonra mesajlar: nerdesin acaba / zaten guvenmiyorum sana boyle yaptikca iyice guvenim gidiyor / umarim nerde oldugunu ispatlarsin ... Bu tip mesajlar atmis. Uyandim, mesajlari gorunce elim ayagim titredi. Uyuyordum diye cevap verdim. Dedi ki hemen evde kendinin fotografini cekip hatta elinle iki isareti yapip bana yolluyorsun. Ayip bu yaptigin, dedi. Hemen foto cek yolla dedi. Ve kendime kiza kiza dedigini yaptim , yolladim. Utandin mi? Dedim. Hayir, yaptigim cok normal bir davranis, dedi. O gun bitmistir bu adam dedim.
kıldığı namaz değil başka bir şey.Manyaklığını şurdan da anlayın. Aramız limoni ama mesajlaşıyoruz. O yurt dışında bu arada. Mesajlarına geç cevap vermemden yola çıkarak ' dışarda sürtüyorsun di mi? Zaten güvenim yok bir de böyle yapıyorsun. Biz asla düzelemeyiz. Ben kocayım attığın adımı söyleyeceksin.' Şok oldum. Daha sormamış evde misin, dışarda mısın diye.. Ağzını topla , dışarda olan her insan sürtmek için mi dışarda oluyor dedim. Senşn kardeşin de , anndn de şu an dışarda olabilir. ' dedim. Cevabı: ' sen dışardaysan sürtmek için dışardasındır' ve bu lafları ederken ben evimizin yakınındaki marketteydim. Utan utan dedim. Seninki kul hakkına girmek dedim. İnsan karısına nasıl sürtük der dedim. ' kul hakkını senden mi öğreneceğim?' Dedi. Beyimiz beş vakit namazında . Dini konularda ben ağzımı açamam güya. Ve ertesi gün oldu ne bir özür ne pişmanlık.
Pişman olacak diye beklemiyorum aslında. Pişman olsa içim soğuyacak sadece. Pişman olsa ne affedeceğim ne devam edeceğim.... Valla çok ciddiyim. Bazı arkadaşlar benim yine döneceğimi söylüyor. Dönme ihtimalim olsaydı arkadaşlarıma hatta iş arkadaşıma bile durumumdan bahsetmezdim. Şu an ailem dışında en yakın arkadaşlarım biliyor. En ince ayrıntısına kadar anlatıyorum ki beni sarssınlar, beni doldursunlar adama karşı. Zaten doluyum da başkalarından duymak insanı daha da kararlı yapıyor. Mesela sizlerin bu forumda yaptıği yorumlar beni daha da kamçılıyor.Sizin kocanız adam olmaz. En iyisini yapıyorsunuz.
Pişman olcak diye de beklemeyin başkasını da kandırıp onunla evlenir. Siz boşanıp kendi hayatınıza bakın bu kadar.
Bence de. Yine da insanın ibadetinin makbullüğü Allah2a bağlıdır. Ama aklı olan insan düşünüyor. Adamın ağzından küfür eksik olmuyor, karısını hırpalıyor, baskıyla istediğini yapmaya çalışıyor. Sonra da oruç tutup namaz kılıyor. Eee kul hakkı nerde kaldı? Onu gördükçe dinden uzaklaşıyordum adeta.kıldığı namaz değil başka bir şey.
hakiki ve huşuyla kılınan namaz insanı insan yapar.
Bilmem ki. Yurt dışında, haliyle takip etmem imkansız. Ama birlikte olduğumuz zamanlarda telefonu ortadadır, şifre yoktur. Facebook adresi hep açıktır, hiç kapatmaz. Watsup yazışmalarınızı okurum. Arkadaşlarının hepsini tanırım, bensiz çıkmaz dışarı. Ama bunlar birlikteyken böyle. Ben Türkiye'ye döndüğümde bazen 2 ay bazen 3 ay ayrı kalıyoruz. Hiç hissetmedim öyle bir şey. Yine de bilemem tabii.kesinlikle seni aldatıyor. ondan bu kadar paranoyak.
Güvenle ilgili onunla konuştuğumda eğer aramız iyiyse " Sana güvenmesem böyle ayrı ülkelerde devam edemezdik, sana güvenmesem en başta evlenmezdim. Sana sonsuz güveniyorum. Beni kızdırdığın anlarda senden bu şekilde intikam alıyorum. Biliyorum ki güvenle, ahlakla, namusla ilgili şeyler dediğimde canın acıyacak." şeklinde şeyler söylüyor.kesinlikle seni aldatıyor. ondan bu kadar paranoyak.
Psikolojik şiddet bunun adı. Literatüre çoktan girmiş ama geleneksel kafadaki insanların haberdar olmadığı bir boşanma sebebi.şiddetin değişik versiyonları yani.
boşamaman hata olurdu.
illa devamlı değildir. günübirlik ilişkileri olabilir.Bilmem ki. Yurt dışında, haliyle takip etmem imkansız. Ama birlikte olduğumuz zamanlarda telefonu ortadadır, şifre yoktur. Facebook adresi hep açıktır, hiç kapatmaz. Watsup yazışmalarınızı okurum. Arkadaşlarının hepsini tanırım, bensiz çıkmaz dışarı. Ama bunlar birlikteyken böyle. Ben Türkiye'ye döndüğümde bazen 2 ay bazen 3 ay ayrı kalıyoruz. Hiç hissetmedim öyle bir şey. Yine de bilemem tabii.
çünkü ben manyağım diye bitirmeliydi cümleleri.Güvenle ilgili onunla konuştuğumda eğer aramız iyiyse " Sana güvenmesem böyle ayrı ülkelerde devam edemezdik, sana güvenmesem en başta evlenmezdim. Sana sonsuz güveniyorum. Beni kızdırdığın anlarda senden bu şekilde intikam alıyorum. Biliyorum ki güvenle, ahlakla, namusla ilgili şeyler dediğimde canın acıyacak." şeklinde şeyler söylüyor.
Belki, bilemem. Kim %100 tanıyor ki karşısındakini.illa devamlı değildir. günübirlik ilişkileri olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?