Facebook bağımlılığı

joli_joli

Nirvana
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2009
790
550
648
Ankara
Hanımlar herkese iyi akşamlar. Benim sıkıntım sosyal medya bağımlığı. Küçük bir şehirde yalnız yaşayan bir bayanım. Evden işe, işten eve gidip geliyorum. Doğru düzgün arkadaş çevrem yok. Aslında var ama herkes ya evli ailesiyle meşgul ya da başka meşguliyetleri var. Şöyle çıkayım da bir arkadaşıma gideyim, sohbet edeyim diyebileceğim kimse yok. Ben de mecburen can sıkıntısından sosyal medyada özellikle facebookta çok takılıyorum. Sabah gözümü açar açmaz facebooktayım. Akşam yatmadan önce en son facebooka girip öyle uyuyorum. Hatta baz geceler lavaboya gittiğimde bile yatağa uzandığımda dur bi facebooka bakayım öyle uykuya dalarım diyorum. Bazen kapatmayı deniyorum. Dayanamıyorum yeniden bir kaç gün sonra açıyorum. Bu sorunum için sizleri değerli fikirlerini bekliyorum.

Kapat başka ne gibi bir çare sunabiliriz ki

yada azaltarak bırak

Bence bağımlılık değil bu.
Sonuçta yapabileceğin şeyler kısıtlı ve bundan keyif alıyorsan
Yapabileceğin bir bu varsa başka ne gibi bir çözüm olabilir ki?

Ne bileyim mesela sosyal bir hayatın olsa falan o ara kendini tutamayıp her ara bakıyor olsan bağımlılık demeni anlayacağım da bu bağımlılığa girmez

Aslinda çok eski uyeyim..yıllar önce surekli giriyordum..bende sifre hatirlamama sorunu var..oyuzden eski uyeligime uzakdan el salliyorum..

Facebook a günde bikere baksam yetiyo.
zaten artik cılkı çıkmış durumda.

ama fena halde KK bagimlisiyim.
nolcek sonum bilmiyorum.

Facede paylaşım yapmazsan bildirimlere bakma merakın da olmayacağı için zamanla daha az girmeye başlıyorsun. Benim takip ettiğim mesaj grubu var, bunun için faceyi açıyordum, mesajları okuyunca da haber kaynağını turluyordum ki dipsiz kuyu gibi in in bitmiyor. Messengerı yükleyince bu sorun da ortadan kalkmış oldu :)

Ne kadar az paylaşım yaparsan, nasıl olsa kim yorum yapmış kim beğenmiş dürtüsü olmayacağı için o kadar az girme ihtiyacı duyuyorsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…