Facebook belası

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
yok anacım..ben sevmedim ve çıktım..
zaten önceden bağımı kopardığım insanlarla sonradan tekrar ne diye karşılaştı isem..
hayatımda büyük bir değerleri olsa yanımda olurlardı değilmi??
bilmiyorum ama benim işim olmaz...

Öncelikle facebookum yok, olmasinida istemem acikcasi, gereksiz buluyorum...

Iyi yanlarida vardir mutlaka, mesela aradigin veya gözden kaybettigin bir arkadasini bulmak gibi....benneyaptımki

Ama biz insanlar herseyin suyunu cikartmayi cok iyi biliriz, kötüye kullanmayi, güzel bir olayi amacinin disinda kullanarak negatif yapmakta üstümüze yoktur....

Youtube siteside bana göre yüzde 70 kötü niyetle kullaniliyor...

Bence bu olayi biran evvel unut arkadasim...birdaha girmesin olur biter

öncelikle konu başlığı muhteşem..
kesinlikle felaket book.. bence saçma ve gereksiz
yıllar önce görmediğiniz bi şekilde aynı ortamı paylaştığınız
aynı sıralarda oturduğunuz insanları bulunca ne olacak
zaten çok samimiyseniz arkadaşsanız yanınızdadır değil mi
saçmalık tek kelimeyle bırakın yıllar öncesinde kalan orda kalsın karıştırmayın
ayrıca facebook msn e çevirdiler hatta arkadaş arama sitesine çevirdiler
tanımadığın bir sürü insanla muhattap oluyorsun ister istemez
resmini görüp ekliyor tanışalım mı bilmem ne
amacından sapmış bir site kesinlikle
üye değilim üye olanlarada aynı şekilde düşüncelerimi belirtiyorum
sizde üye olmayın bu amacından sapmış siteye pirim vermeyin

insanın olduğu her yerde iyi, olumlu, güzel şeyler de vardır, kötü, olumsuz şeyler de bu internet, evimiz, sokağımız ya da başka bir yer hiç fark etmez neyi nasıl kullandığınıza bağlı
facebook a ben üyeyim ve zamanım çoğunu orda geçiriyorum fake kişiler de var listemde facebook aracılığıyla tanıştığım kişilerde var internet ortamında tanıştığım kişiler, üniversite arkadaşlarım, lise arkadaşlarım, kuzenlerim ki kuzenlerimle telefonla bile görüşmüyorduk normalde (o da ayrı bi konu girmeyeceğim) her neyse facebookta istediğiniz şekilde ayarlamalar yapabiliyorsunuz istediğiniz kişileri listenizde olmasına rağmen engelleyebilir, profilinizde kimlerin neyi görmesini istiyosanız onu istediğiniz şekilde ayarlayabiliyosunuz

insanın olduğu hiç bir yer güvenli değildir, ben buraya yani kadıblar kulübüne bile pek çok erkeğin girdiğini biliyorum, ya da bazı kişilerin sevgililerine ya da eşlerine kendi şifrelerini verdiğine de tanık oldum, burda da dedikodular yapılıyor, burda da olumsuzluk var
en basitinden biz ara benim lezbiyen olduğumu konuşanların olduğunu bile tesadüfen öğrenmiştim ki ben siteyi çok fazla takip eden ve sitede çok fazla kişiyle diyaloğu olan biri değilim

eğer hiç canınız sıkılmasın, hiç sinirlenmeyesiniz istiyosanız internetten tamamen uzak durmanız lazım çünkü internet sanıldığı kadar büyük bi ortam değil zaten dünyada çok büyük değil

insan bir yaşam olmadığına göre ve insanın olduğu yerde her şey olduğuna göre ve insanlardan uzak yaşamak da mümkün olmadığına göre seçim yapmak bizim elimizde kimlerle görüşeceğimizi, ne tür etkinliklere katılacağımızı seçmek bize kalmış ve internet üzerinde insanları silmek, engellemek, gerekli ayarlamaları yapmak bizim elimizde

ben de en başta zaten görüşmek istediklerimle görüşüyorum ne gerek var mantığıyla girmemiştim facebook a sonra sürekli arkadaşlarım davet etti e bi bakayım dedim şu anda da sayfam var ama güvenlik ayarlarım en üst düzeyde arkadaşlarımdan başkası sayfamdaki fotoları göremiyor arkadaşlığını kabul ettiklerim de sadece tanıdığım kişiler bir iki tanımadığım insandan arkadaşlık iletisi aldım ama yoksayınca sıkıntı olmadı
ben genelde şehir dışındaki kardeşlerim ve arkadaşlarımdan daha kolay haber almak için kullanıyorum
sanırım güvenlik ayarları sağlam olmazsa çok sıkıntı çıkarabilir ama şimdilik bi zararım olmadı
bir de sorun olan grupları, yorumları şikayet edebilirsiniz
sizi rahatsız eden yorumlarda çok çok haklısınız şikayet hakkınızı kullanın çok ayıp edilmiş insanlar ergenlik çaığını atlatıp da büyüyemiyorlar bazen galiba

Mutlaka ayarlar bize bağlı haklısınız ama şu bir gerçek ki Exorcistin dediği gibi neredeyse artık arkadaşlık sitesi haline dönüşecek..Sarıböceq de haksız değil işim olmaz derken bence.

Facebook yorumlarından alıntılar
“Arkadaş aramaktan çok, arkadaşını ara” belki de beni Facebook’ta ilk cezbeden özellik olsa da, doğruya doğru; ilk günlerdeki acemilik atlatılınca, ortada kocaman bir “zaman yeme makinesi” ile karşı karşıya olduğunuzu anlıyorsunuz.Evet, gerçekten eski arkadaşlarınızı da arada bulup seviniyorsunuz ama aradan geçen onca yıl sizde eski üç beş anıdan başka iz bırakmadığı için alınan tadın ömrü pek de uzun sürmüyor. Ve arkadaş listeniz başlıyor büyümeye. Doğal olarak da daha çoğu yenilerle
Her türlü görüşün paylaşıldığı tartışma grupları, blog yazıları; birbirinize gönderdiğiniz sanal çiçekler, kucaklamalar; duvar yazıları, paylaşılan resimler… Online ‘merhaba’ demenin yerine geçen dürtmeler (poke)… Ve dışarıdan geliştirilebilen yeni uygulamalarla (video ve müzik paylaşım, oyunlar, sosyal aktiviteler&#8230 işin cazibesi de, sitede kalma süresi de uzadıkça uzuyor…Farklı sitelerden bölük pörçük elde ettiğiniz paylaşım ve sosyalleşmenin tamamını size tek yerden vermeye çalışıyor.

“Facebook: Şeytan mı, Melek mi?”

- Eski arkadaşlarımızı bulmaya yaradığı kadar yenilere az yer mi açıyor?
- Kimin ne yaptığını bilmek güncel kalma adına işe yararken, casusluk güdülerimizi mi okşuyor?
- En güzel resimlerimizle algımızı mı yönetiyoruz?
- Katıldığımız ‘event’ler ne kadar sosyal olduğumuzun mesajı mı?
- Bağımlılık yaratıyor sanki, doğru mu?
- ‘Yeni nesil msn’ görüşüne katılır mısın?
Gelen ilginç yorumlardan bazıları ise:
“Facebook ya da feci book.”
“Melek yüzlü şeytan.”
“Anti-sistemci .”
“Big brother’ı kendi elimizle bize yarattırdılar.”
“Daha yeni bir şey çıkana kadar facebook hayatımızda büyük bir yer alacak gibi…”

bende güvenlik ayarlarını sıkı tutuyorum.ayrıca biri ismimi yazıp baktığında ben sanki face de kayıtlı değilim gibi görünüyr.o yüzden sadece arkadaslarım beni görebiliyor.

Mutnojmet evet haklısınız hala ergenler sanki bırakın artık ergenler bile ne kadar olgun ve düşünerek konuşuyor.Sosyal hayatta muhatap dahi olmak istemediğiniz kişiler sanal alanda dilediğince yorum yapabiliyor hakkınızda,alanı serbes buldukları için.Mutlaka hepimizin bu hakkı ve özgürlüğü var fakat uslubunda kullanmalı değil mi.İnternet öyle uçsuz bucaksız bir dünya ki aslında burada da herşey vicdanımıza kalmış,gerçekteki gibi.Belki de çok takmamam gerek

bu eşler veya sevgililer facebook'a neden bu kadar takar anlamış değilim. tamam facebook amacını aşmış bi site olabilir ama sen amacına uygun olarak kullanıyorsan neden problem olsun ki. sonuçta senin istemediğin kimse listene eklenmiyor ve sana ulaşamıyor. kaldı ki sadece eski arkadaş bulma sitesi olduğunu düşünmüyorum. sürekli görüştüğüm arkadaşlarım var benim listemde ve ailem tabi. onlarla bişeyler paylaşmak, aynı şehirde olmadığım arkadaşlarımla iletişimimi koparmamak için kullanıyorum. resimlerimize bakıp mutlu oluyorum. birbirimizi daha sık hatırladığımızı düşünüyorum böylece. bazen telefon açıp konuşmak zor geliyo ama arkadaşımın bıraktığı bir not beni düşündüğünü anlamama yetiyo.
kısacası sevgilin sana güvenmiyorsa bu onun problemi bence, ya da sen bu güveni kazanamamışsın üzgünüm. tabiki birbiriniz için fedakarlıklar yapabilirsiniz ama birbirinizi kısıtlamanıza hiç gerek yok bence...

aa canım bugün bi yöntem öğrendim senin de işine yarayacağına eminima.s gizlilik ayarlarından görmesini istemediğin kişilerin ismini yazarak onların ilişki durumunu görmesini engeleyebilirsin :jeyyar: o zaman istediğini yazarsın görmesini istemediklerinde göremezler :lepi: böylece bu sorunu halletmiş olursun :1rolleyes: ben öyle yaptımmm çok işime yaradıııı sırnaşık şey

nasıl yapacağını bilemezsen bana özelden msj at ben sana anlatıyım a.s bu arada kimseyi engellemiyorsun sakın yanlış anlama sadece ilişki durumunu göremiyorlar :sm_cool:

Benimde facebook hesabımı svegilim silmemi istedi ilişkisi var bende yapamıyordum akrabalar var diye
Neyse sevgilime dedimki (bir çok şeye karıştığı için ilişkimiz yıpranıyordu) beni ya olduğum gibi seversin face hesabımla bile!!!!!!!!
Yada bu ilişkiyi devam ettirmeye gerek yok dedim
Şimdi artık hiçbişeyime karışmıyor
Şunu unutma kimse için hiçbirşeyden taviz verme bu sevgilin dahi olsa sakın bunu yapma
Bir iki tavizle birlikte öyle değişirsin ki kim olduğunu şaşırırsın
Artık öğrendimki beni olduğum gibi kabul etmeye kim olursa olsun ona kapım açıktır istediği zaman gidebilir lülülülülülü sositososito

arkadaslarr herkes ne doluymuş bu konudaa haklısınız da,
cok sacma yanları var,
ılkkokul arkadasım mesela samımı olduk msne ekledık telefonları aldık da ne oldu?
ben zaten senle gorusmek ıstememısım bellı 20 yıl gecmıs daha neden telefonunu verırsın bana ılkokulda tamam kardes gıbı arkadas gıbıydık ama 20 yıl gecmıs dıle kolay ne beklıyorsun kı benden
ancak işte oraya resım eklerım bakarsın edersın dımı ama,

benım sevgılım ılıskıde yapmıorm dıye cok kırıldı kısıtlamadım da ona ve arkadaslarına kısıtlıycaktım ama herkes gorsun bosvereyım dedım ılıskıde yaptım umursamadım ne dıyeyım

tümden sacma zaten

bir kız arkadasımla unıversıteden snra görusmedık cok da samımıydık araya kıskanclık gırdı vs konusmadık, sonra gecen gun eklemıs benı konustu yazı yazdı evlendım ıste ne yapayım iş evlılık vs dedı, evet ne guzel dıymı ya dıye oldukca olumlu bır yazı yazdım, coluk cocuk vs var mı dedım en son ve bu buna cevap yazmadı, sonra bır baktım cocuguyla resımını koyms evlenmıs cocuk yapmıs resım koymus, sonra kocasının facesınden gırmıs yorumlar yazmıs etmıs hani bakın kocamın sıfresı bende ıstedıgımı yapıyorum olayı

ve yaptıgı sadece bunlardan ıbaret, ve sadece eskı bız arkadaslarını eklemıs sey gıbı sankı bız onu kıskandık o da haset yapıyor bunları yapmıs, delılık dız boyu, sımdı mesela onu lıstemden sılsem bı turlu sılmesem bır turlu ama gelıp yaptıgı şu cocukluklara bakın goya cocuk dogurmus buyumus yani. hayır buyumemıs işte benden daha cocuksu hala.

ama ne denılebılır kı manyak dolu yani anlıycagınız ugrasmaksa cok sıkıcı. aslında haber almasınlar ne guzel degıl mı .. amaan.. hıc takmaya deymez ben de yapıstırdım ılıskıde yı umrum degıl goren gorsun banane sorun edemıycem hıc

valla facebook hesabım yok..asla da açmam...kapatın gitsin....ne boş muhabbet bu face yaa...

Eşlerimizin, sevgilelerimizin facebook hesapları olsa kıyametleri koparırız kendimize geldimi toz kondurmuyoruz.

Eşlerimizin, sevgilelerimizin facebook hesapları olsa kıyametleri koparırız kendimize geldimi toz kondurmuyoruz.

Niye kıyamet koparacağız ki canım kafamçokkarıştı

Arkaşlarıyla görüşüyor diye mi :uhm:

ay kızlar ben bu feysbukun nimetlerinden faydalanmış bi insanım gamyoncuiremsu
eski arkadaşları bulup buluşmak çok modaydı ya bizde yaptık ondan :lepi:
ortaokuldan 15-20 kişi toplandık sonuçsa şu
şu an ortaokuldan sınıf arkadaşımla nişanlıyım sırnaşık şey

ama tabi sonra zıvanadan çıktı bu feysbuk profilde nişan resmim var adını duymadığım adamlar beni ekliyor :uhm:
bir oldu iki oldu doğal olarak nişanlım kapatmamı istedi hak verdim ve de kapattım kendisi de kapattı şimdi gayet mesuuduz :asigim:
Türk milleti olaraktan herbişeyin suyunu çıkarmakta üstümüze yok kanımca -tatlicadiarzu-

hem eskiden feysbuk mu varmış sırnaşık şey kk neyine yetmiyor klava: :enbuyukkk:

hepınız sıl gıtsın yap gıtsın et gıtysın mı dıonuz

acaba kısıtlı mı yapsam 5-10 kısıye mı ılıskıde dıye gostersem napsam ne etsem

Cok gereksiz bir sitenin SIKINTISINI yapmissin..Sevgilinmi önemli sitemi allasen ya.
He madem korkuyorsun iliski durmunu ögrenecek olanlardan..Sana sorduklarinda burda cok asilan tipler var bende öyle yaptim dersin..
Ama sanirim seninle ilgilenen baska birileri var sende iliski durumunu ögrenmelerini istemiyorsun..(Bu sadece bir his)....Sevgilisini seven biri valla orda tanidiklarinida takmaz Iliski durumuna getirirdi.ona görede bir kilif bulurdu.Senin asil cekindigin sey yakinlarin degil,iliskini ögrenipte senden ilgisini cekecek insanlar..Kusura bakma ben böyle düsünüyorum ve saklamam acik sözlüyümdür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…