insanın olduğu her yerde iyi, olumlu, güzel şeyler de vardır, kötü, olumsuz şeyler de bu internet, evimiz, sokağımız ya da başka bir yer hiç fark etmez neyi nasıl kullandığınıza bağlı
facebook a ben üyeyim ve zamanım çoğunu orda geçiriyorum fake kişiler de var listemde facebook aracılığıyla tanıştığım kişilerde var internet ortamında tanıştığım kişiler, üniversite arkadaşlarım, lise arkadaşlarım, kuzenlerim ki kuzenlerimle telefonla bile görüşmüyorduk normalde (o da ayrı bi konu girmeyeceğim) her neyse facebookta istediğiniz şekilde ayarlamalar yapabiliyorsunuz istediğiniz kişileri listenizde olmasına rağmen engelleyebilir, profilinizde kimlerin neyi görmesini istiyosanız onu istediğiniz şekilde ayarlayabiliyosunuz
insanın olduğu hiç bir yer güvenli değildir, ben buraya yani kadıblar kulübüne bile pek çok erkeğin girdiğini biliyorum, ya da bazı kişilerin sevgililerine ya da eşlerine kendi şifrelerini verdiğine de tanık oldum, burda da dedikodular yapılıyor, burda da olumsuzluk var
en basitinden biz ara benim lezbiyen olduğumu konuşanların olduğunu bile tesadüfen öğrenmiştim ki ben siteyi çok fazla takip eden ve sitede çok fazla kişiyle diyaloğu olan biri değilim
eğer hiç canınız sıkılmasın, hiç sinirlenmeyesiniz istiyosanız internetten tamamen uzak durmanız lazım çünkü internet sanıldığı kadar büyük bi ortam değil zaten dünyada çok büyük değil
insan bir yaşam olmadığına göre ve insanın olduğu yerde her şey olduğuna göre ve insanlardan uzak yaşamak da mümkün olmadığına göre seçim yapmak bizim elimizde kimlerle görüşeceğimizi, ne tür etkinliklere katılacağımızı seçmek bize kalmış ve internet üzerinde insanları silmek, engellemek, gerekli ayarlamaları yapmak bizim elimizde