İşlerine gelecek ki bulsunlar, buradan tek sonuç bu çıkıyorbanada aynı şeyi söylediler.Ama siyasi olaylarda herkesi tutuklucaz vs. gibi bişiler söylüyorlardı İP adresini bilgisayar okuyan cogu kişi bulabiliyor diye biliyordum.Yanılmışım o zaman ben
anladım şifrelerinize . ? gibi karekterler koymayı unutmayın buseferHayır şifrelerimizi çıkmaya başladıktan sonra ortak yapmıştık. Ama gidip yıldönümümüzden şifre oluşturduk, girmek isteyen biri için tahmin etmesi pek zor değildir sanırım. Zaten kolayca girdi belli ki ve şifreyi değiştirmedi, hesabı da çalmadı. Girdi ve çıktı sadece.
Herkese merhaba, başıma gelen çirkin bir olayı paylaşmak istiyorum...
Erkek arkadaşımın bir meşguliyeti varken, ricası üzerine onun facebook adresine girip kuzeniyle YGS sınavı ve sonuçları üzerine konuşmaya başladım. Bir anda kuzenine benim tarafımdan cinsel içerikli mesajlar gönderilmeye başlandı. O an yaşadığım şoku anlatamam size. Belli ki şifre ele geçirilmişti ve biri benim tarafımdan kuzenine yazmaya başladı. Önce karşı tarafla erkek arkadaşımmış gibi konuşarak cinsel muhabbetlere girdi; "Ben şimdi QueenBee ile sevişmeye gidiyorum ona şunu şunu yapacağım" vs. şeklinde.. Sonra farklı biri olduğunu belli etti ve erkek arkadaşıma hitaben konuşmaya başladı: "QueenBee'de çok güzel, tatlı hatunmuş, tüm fotoğraflarını indirdim paylaşırım bir ara internette" vs. diyerek hakkımda sözlü tacizde bulundu. Ardından kuzenine çok seksisin diyerek sözlü tacizde bulundu. Ve kuzenine güya facebook üzerinden erkek arkadaşımla birbirimize attığımız sevişirken çekilmiş fotoğraflarımızdan bahsetti ki böyle birşey kesinlikle yok. Ardından yine erkek arkadaşıma hitaben "Hadi ben çıkıyorum hesabından kendine iyi bak, Allah'a emanet ol" deyip çıktı. Hemen şifreyi değiştirip tüm cihazlardan çıkış yaptık. Tüm sosyal medya hesaplarımızın şifresini değiştirdik. Ve ertesi gün ilk iş karakola gidip suç duyurusunda bulunduk. Sözlü taciz ve kimlik bilgilerinin ele geçirilip kullanılması şeklinde ifademizi verdik. İfadelerin 1 hafta içinde savcılığa gönderileceği söylendi. Bulunmasını ve bulunduğu takdirde davacı olacağımızı söyledik ve cezalandırılmasını istedik. Polis, bulunursa para yada hapis cezası alacağını söyledi.
Daha gelin olarak yeni yeni aralarına girmeye başladığım akrabalarına karşı bu çirkin iftiralara uğramak beni fazlasıyla sarstı. Ki kuzenide fazlasıyla boşboğaz bir kızdır ve eminim şuan erkek arkadaşımın tüm sülalesi bizim olmayan sevişme fotoğraflarımızdan haberdardır. Sonuçta yok öyle birşey desek de olup olmadığını nereden bilecekler, çamur at izi kalsın hesabı.. Gece uyku uyuyamadım.. Böyle birşey kendisinin yada bir tanıdığının başına gelen var mı ? Bu şerefsiz bulunur mu ? Böyle birşeyi kim niye yapar anlam veremiyorum.. Tek dileğim bir an önce bulunup cezalandırılması...
Hayır zaten il dışına gitmiştim bir kaç ay istanbulda değildim.Ağustosta olan bi dava bu aralıkta gittim en son hala bulamadık diiynce dedim bunlar ne iş yaİşlerine gelecek ki bulsunlar, buradan tek sonuç bu çıkıyorGerekirse bilgisayar okuyan, bu işin ehli başka insanlara danışacağım. Sen savcılıktan ses seda çıkmayınca alternatif birşeyler düşünmedin mi ?
Öncelikle teşekkür ederim yorumun için. İki tane haysiyetsiz için kendini soyutlama bu tip meselelerden bana kalırsa. Facebook başta olmak üzere tüm sosyal hesaplar artık hayatın kendisi haline geldi. Mesela ben öğrenciyim öğretmenlerimiz faceebook'dan notları yayınlıyor, ders işleyip işlemeyeceğini yazıyor ve kullanmayanlar olayların dışında kalıyor. Amaç kullanmamak yada kaldırmak değil de, ihlal edip üzerinden suç işleyenleri titizlikle tespit edip caydırıcı yaptırımlar uygulamak olmalı. İnşallah bulunur, bulunursa hapis yada para cezası uygulanacağı söylendi. Bakalım...Çok kötü olmuş gerçekten çamur at izi kalsın şeklinde.
inşallah yapanları bulursunuz.
çok geçmiş olsun. bu olaylardan facebook açmaya korkuyorum o kadar kolay ki internet üzerinden suç işlemek.
hiç de ilgilenilmiyor bir yaptırımı olmuyor.
Hey Allah'ım ya.. Benim meselede senin işe dönmez umarım. O kadar beklemem alternatif başka yollar aramaya koyulurum bende ne yapayım.. Bu işin piri insanlar var, belki onlar bulur. Umut dünyası işte...Hayır zaten il dışına gitmiştim bir kaç ay istanbulda değildim.Ağustosta olan bi dava bu aralıkta gittim en son hala bulamadık diiynce dedim bunlar ne iş yahemen hemen aralıka kadar her ay gidip sordum.
Çok teşekkür ederim dediğiniz gibi fazlasıyla sarsıcı bir durum. Şifremizi ikimiz dışında bilen birisi yoktu. Ama yıl dönümümüz ve ona ek birkaç harfi içeriyordu şifre. Tahmin eden olmuş mudur bilemiyorum. Zaten şifre kıran yeni şifre koyup o şekilde girebiliyor yani hesabı çalmış oluyor. Bu şahıs olan şifre ile girdi ve şifre değişmedi. Şifreyi tahmin ettiyse de bizi tanıyıp yıldönümümüzü bilen ve kafa yoran biri olmalı. Ki buradan da tanıdık biri olduğu sonucu çıkar..Benim başıma geldi bi benzeri
Öncelikle çok geçmiş olsun çünkü ne kadar sarsıcı olduğunu biliyorum
Savcılığa gidip suç duyurusunda bulundum arkasından polise ifade verdim
Facebook Ip adresi vermiyormuş her durumda
Sizin şifreyi bi şekilde bilen biri girmiş olabilir mi şifre kırma işi çok zor herkes yapamaz diye biliyorum
Ortaligi iyice sapiklar sardi Allah evlatlarimizi oyle insanlardan korusun insallah yakalanir cnm bundan sonra daha dikkatli olunHerkese merhaba, başıma gelen çirkin bir olayı paylaşmak istiyorum...
Erkek arkadaşımın bir meşguliyeti varken, ricası üzerine onun facebook adresine girip kuzeniyle YGS sınavı ve sonuçları üzerine konuşmaya başladım. Bir anda kuzenine benim tarafımdan cinsel içerikli mesajlar gönderilmeye başlandı. O an yaşadığım şoku anlatamam size. Belli ki şifre ele geçirilmişti ve biri benim tarafımdan kuzenine yazmaya başladı. Önce karşı tarafla erkek arkadaşımmış gibi konuşarak cinsel muhabbetlere girdi; "Ben şimdi QueenBee ile sevişmeye gidiyorum ona şunu şunu yapacağım" vs. şeklinde.. Sonra farklı biri olduğunu belli etti ve erkek arkadaşıma hitaben konuşmaya başladı: "QueenBee'de çok güzel, tatlı hatunmuş, tüm fotoğraflarını indirdim paylaşırım bir ara internette" vs. diyerek hakkımda sözlü tacizde bulundu. Ardından kuzenine çok seksisin diyerek sözlü tacizde bulundu. Ve kuzenine güya facebook üzerinden erkek arkadaşımla birbirimize attığımız sevişirken çekilmiş fotoğraflarımızdan bahsetti ki böyle birşey kesinlikle yok. Ardından yine erkek arkadaşıma hitaben "Hadi ben çıkıyorum hesabından kendine iyi bak, Allah'a emanet ol" deyip çıktı. Hemen şifreyi değiştirip tüm cihazlardan çıkış yaptık. Tüm sosyal medya hesaplarımızın şifresini değiştirdik. Ve ertesi gün ilk iş karakola gidip suç duyurusunda bulunduk. Sözlü taciz ve kimlik bilgilerinin ele geçirilip kullanılması şeklinde ifademizi verdik. İfadelerin 1 hafta içinde savcılığa gönderileceği söylendi. Bulunmasını ve bulunduğu takdirde davacı olacağımızı söyledik ve cezalandırılmasını istedik. Polis, bulunursa para yada hapis cezası alacağını söyledi.
Daha gelin olarak yeni yeni aralarına girmeye başladığım akrabalarına karşı bu çirkin iftiralara uğramak beni fazlasıyla sarstı. Ki kuzenide fazlasıyla boşboğaz bir kızdır ve eminim şuan erkek arkadaşımın tüm sülalesi bizim olmayan sevişme fotoğraflarımızdan haberdardır. Sonuçta yok öyle birşey desek de olup olmadığını nereden bilecekler, çamur at izi kalsın hesabı.. Gece uyku uyuyamadım.. Böyle birşey kendisinin yada bir tanıdığının başına gelen var mı ? Bu şerefsiz bulunur mu ? Böyle birşeyi kim niye yapar anlam veremiyorum.. Tek dileğim bir an önce bulunup cezalandırılması...
Teşekkür ederim, amin...Ortaligi iyice sapiklar sardi Allah evlatlarimizi oyle insanlardan korusun insallah yakalanir cnm bundan sonra daha dikkatli olun
Siber suçlar polisi de facebook'un Türkiye'de şubesi olmadığı için ip numarası alamadıklarını ama hotmail'i ele geçirdiyse yada girdiyse alabildiklerini söyledi. Yurt dışına istek yapıyorlarmış çoğu zaman cevap gelmiyormuş sanırım. Ama ne olacağıda belli olmaz siz suç duyurunuzu yapın dedi. Ama benim anlamadığım o saatte facebook'a giriş yapılan ip adresleri facebook arşivinde çıkıyor. Hatta ben 2 tane yabancı ip tespit ettim. Biri istanbul biri almanya kayıtlı. Bu şahıs facebook'da iken diğer aktif oturumda istanbuldan gözüküyordu. Bulunmaya çalışılan ip adresleri bu arşivde çıkanlar değl mi yani ?Sanal ortamda delil bırakıyorlar ama facebook ve twitter ip numarasi vermiyor işte. Özel hayatınız beni ilgilendirmez diyor. Ancak cinayet olursa veriyor. Nasıl bulunur sana mesaj atan kişinin profilinde kayıt olduğu mail adresi gözüküyorsa hotmail veriyor ip adresini yoksa bulmak çok zor ve o kadar çok dosya var ki ilgilenmiyorlar bile.
Sözlü taciz var, kimliğin ele geçirilip kötüye kullanılması var, fotoğraflarımı internette paylaşacağına dair tehdit var, hakaret var, iftira var, manevi yaralama var... Bu ülkede rahatsız edici bir dava olarak ciddiye alınmam için illa öldürülmem mi gerek anlamıyorum ki. Ama benimde hiç inancım yok bulunacağına... Hayırlısı deyip bekliyorum işte...şifrede herhangibir değişiklik yok, fake bir hesap yok. zaten bulunan bir hesaptan giriş yapılmış. Bu davanın sonuçlanıcağını zannetmiyorum umutlanmayın yani boşuna. bundan 2 sene önce buna benzer konuyla ilgili bi avukatla görüşmüştüm, ''hiç bişi olmaz'' diye kendi söylemişti bana..
onca cinayet, sanal banka soygunları falan gibi olayların yanında biraz hafif kalıyo sanırım bilemiyorum.
kuzenine gelince, erkek arkadaşınızın alacağı tavır hareketler, belki kuzeninin susmasına yardımcı olur..
geçmiş olsun.
Teşekkür ederim, benimde inancım yok ama bir umut deyip bekliyorum işte... Öldürülmediğim sürece yasal süreçte ciddi alınmayacağımın farkındayım.. Bakalım.Çok can sıkıcı bir durum üzüldüm adınıza bir yakınım daha başına benzer bir durum gelmişti yetersiz delilden kapadılar dosyayı sanmıyorum ama inşallah sizinki bulunur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?