facebooktaki mutlu aile tabloları hepsi gerçekmi

Ben de oyle omuzlarim hep asagi donuk. Halbuki annecim diyeydi kizina memen cikiyo gurur duy gerine gerine yuru artik diye :)

Sanırm göster amcalara pipinin tam karşılığı olması bakımından dediniz. Bence pipiyi de memeyi de göze sokmaya gerek yok. Tabi kambur edecek bir saklama olayına girmeden.

sünnetti, cinsel ayrımcılıktı yahu bir konuda da sosyolog kesilmeyin yahu, bireyin özeli topluma servis edilmez, edilmemelidir. sünnet düğünü ama diyenler e o da abes artık bıkmadınız mı yanlışları yanlışlarla denklemeye veya yanlışları pohpohlamaya, toplum ataerkil, yapısı bu, dini böyle, geleneği böyle ütopik hayallerimiz var diye üç günde değişmiyor yüzyılların etkisi, biraz bunu kabullenip daha realist bakmalı olaylara. ayrıca yazarken kızının fikrini sormuşmu acaba o baba. o ruh halinde hiç bir kız çocuğu buna onay vermez. kızının bu paylaşımdan sonra ne zorluklar yaşayabileceğini tahmin etti mi baba. muhtemelen kız utancından ağlamıştır..

fark ettiğim kadarıyla toplumda sünnet ile adet değil, sünnet ile doğum karşılaştırılıyor.. yani kızların adet olması ile erkeklerin "ergenliğe girmesi" aynı şey.. sünnet ve doğumun paylaşılması yine bir derece ama ergenliğin detaylarının paylaşılması çok çirkin geliyor bana..

paylaşılacak şey var paylaşılmayacak anlar vardır
geçen arkadaş hamile ve eşi ile alışverişe gitmişler ellerinde özellikle markaları gösterek poşetlerin aynen şöyle yazmış''KOCİŞ BANA CİCİŞLER ALDIIIIIIIIIIIIII''birde böyle gülücükler bişile rkoymuş açıkçası ben çok itici buldum ve karnıda gözüküyor...ya arkadaş allah analı babalı büyütsünde eşinin sana aldığı ciciden,markasından bize ne değil mi?
bebek bekleyen olabilir bebeği olmayan olabilir özenen olabilir imrenen olabilir
bunları düşünerek paylaşım yapsak daha iyi olmaz mı?
haa eşinle şık bir yere gidersin tek bir kare koyarsın
değişik bir yere gitmisşindir tek bir kare eyvallah ama
yok ''KOCİŞŞŞŞ ŞUNU ALDI YOK BUNU VERDİ''bunlar bana çok cahilce ve sonradan görmelik geliyor
konu sahibi arkadaşa katılıyorum
mutluluk paylaşılır mutlaka ama her anınıda paylaşacaksın diye birşey yok
ben eşime facede ''KOCİŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞŞ''diye hitap etsem eşim çok rencide olur

cinsiyetçilik kötü, ayrımın her türlüsü kötü ama artık her olayı bir şeye bağlama kafasından vageçmeliyiz. bir kızın adet olması kimi ilgilendirir? bir insanın çükünden bir parça almak da kimseyi ilgilendirmez ama bu artık bi gelenek, görenek, ritüel artık adı ne koyarsanız ondan olmuş. madem o baba sünnetle bir tuttu bi düğün yapsaydı ne bileyim pilavlı milavlı mevlid okutsaydı dagelelim iki tulumba yiyelim.

sen bir baba olarak pekala bu durumdan bir heyacan duyabilirsin ama bunu tutup facebook'a herkesle paylaşmak normal bir davranış değil. bunun gelişmişlikle, gelişmemişlikle, gelişmekte olmakla falan alakası yok..

ee çocuklarda halıyle gorduklerıne ozenıyor ve bu tv dekılerden daha etkılı, cunku gördüklerı gercek kısıler.. hatta burada bır ogretmen arkadas konu acmıstı, sanırım ortaokul ogrencılerı el ele foto koymuslar facebooka. ee özentı degıl de nedır? sizinle aynı fıkırdeyım.

Katiliyorum. Erkeklerle esit olacagiz diye biz de otobuste bacaklarimizi acip oturamayiz ya.
Bana kalirsa iki durumun da afise edilmesi hos degil. Sahsen bir gun oglum olursa sunnetinden sonra "oglum sunnet oldu, cok mutluyum." diye yazmayacagim. Kizim olursa da reglini kutlamayacagim. Gayet olagan seyleri abartip milletin gozune sokmaya gerek yok. Kimsenin benim oglumun ve kizimin cinsel organlarini agizlarina almalarini istemem.

[/COLOR]

ne acı değil mi

Başkalarını çekiştirmekten aldığımız haz onları aşağıladığımız ölçüde kendimizi yükselttiğimizi sanmaktan ileri gelir. Tercihlere saygı duymayı, o kadar eleştirdiğimiz ortamlarda bulunmamayı başarınca çok şey değişecek bu ülkede.

en son kpssye ilk hazırlanmaya basladıgımda gecenin bi yarısında babamdan gelen " sorular feysten mi gelecek?" mesajından sonra feysimi dondurdum çok da iyi yaptıgımı düşünüyorum.

Çünkü son dönemlerde feysbuk bana herkes mutlu bi sen mutsuzsun mesajı vermeye başlamıştı

Belki de ağlamamıştır? Belki de ailesi öyle bir yetiştirmiştir ki toplum baskılarının keyfini bozmasına müsaade etmemeyi öğrenebilmiştir? :44:

Olaylara realist bakacağız diye bu dünyanın daha güzel bir yer olması için hiç çaba sarf etmeyecek miyiz yani? Birileri kendini feda edecek ve ancak bu şekilde o ütopik bulduğunuz seviyelere gelebileceğiz. Keşke herkes cesur olsa şu lanet zincirlerini kırabilse de o günleri biz de görebilsek

12-13 yaşında bir çocuktan bahsediyoruz !!!, o yaşlarda insan ağır bir bunalım dönemine giriyor. cinsel organlardan utanma, memelerden utanma, tüylerden utanma, cinsellikten utanma, sivilcelerden utanma... kaldı ki, adet burada konuştuğumuz şey! ne kadar medeni olursak olalım kimseyi ilgilendirmez..bu durum babayı ilgilendirmez, bu durum anneyi de ilgilendirmez, bu durum o kız çocuğuna ait kişisel bir olaydır . kız çocuklarına her teyze sorar: adet oldun mu? sana ne??? yani sorusu bile beni çok tedirgin ederdi, kaldı ki ben değil başka biri benim bu özel durumumu (herkes yaşıyor diye özel sayılmaz denemez!) böyle dünya aleme duyursun... kimsenin yüzüne bakamazdım uzun bir süre. zaten eminim bu tip kışkırtıcı şeyler toplum alışsın diye yapılıyor, yine de, yine de, yine de orada bir küçücük kız çocuğu var, dünyayı tanımaya çalışan ve duyguları olan. rahat bırakın o çocuğu, adeti madeti kimseyi ilgilendirmez.

Aynen öyle...
Toplum böyle, adetleri böyle vs vs.. Kabul edelim, at gözlüklerini takalım böyle ancak mutlu olabiliriz.Ne de olsa cehalet mutluluk ya..
Devekuşu gibi kafamızı kuma gömerek yaşamaktansa yanlış bulduklarımız konusunda konuşsak, tartışsak, anneler babalar evlatlarını daha adil bi dünya için yetiştirse daha iyi olmaz mı?

bazen dogru bazen gercek ..
sanal ortam sonucta ..

benim çevremde ne regl oldu diye hayata küsen,ne de memeleri çıktığı için rahatsız olan bir kız yok.gayet rahatlar ve bizlerden de çok bilinçliler

Şimdi bizim bahsettiğimiz konu aslında daha farklı bir şey. En azından benim bahsettiğim diyim.

Şöyle ki, çocuğumuz da olsa onun özelinin ondan habersiz paylaşılmasına ben de karşıyım. Benim az önce demeye çalıştığım şey şu ki biz bu adama YUUUUUHH demeden önce bir durup düşünelim acaba neden böyle söylemiş. Belki de aslında o da böyle bir şey paylaşmayacaktı ama sünnet durumlarını paylaşanlara sinir olduğu için biraz da topluma ayna tutmak gibi bir sebeple bu yazıyı yazdı :44:. Yani olley be kızım regl oldu yuppi herkes duysun gibi değil de içerisinde toplumsal bir eleştiri barındırdığını düşündüğüm için o açıdan bakmaya çalıştım. Yoksa keşke sünnet de regl olmak da olağan karşılanabilse ve üzerinde bu kadar durulmasa, övünülecek ya da utanılacak şeyler olmasa yani özetle.

Kendimi açıklama gereği duydum, yanlış anlaşılmamak adına

Bence bu dediklerin çok geride kaldı. Utanmanın bunları kapmadığı bir gençlik var şu an.

benim çevremde ne regl oldu diye hayata küsen,ne de memeleri çıktığı için rahatsız olan bir kız yok.gayet rahatlar ve bizlerden de çok bilinçliler

Valla ben hatırlıyorum ilk 15 yaşında regl oldum.Oldukça geç bi yaş ve tüm kız arkadaşlarım benimle o zaman daha olamadığım için dalga geçiyorlardı.
Ve bu 20 sene öncesi.
Şimdikiler çok daha bilmişler..

Yok ben sizi de anladim. O adamin bir kizi varken o kiz uzerinden toplumsal mesaj vermeye calismasi bana bencilce geldi.

Mesaj kaygisini kizi uzerinden gidermeseydi keske.
Yanlisa yanlis yaparak dikkat cekmis. Ama belki de adamin kizi bile yoktur ve boyle bir mesaj vermek istemistir, o zaman anlarim.

Sinirlenmeyin lütfen, zira beni anlamanızı güçleştiriyor.

Bu bahsettiğiniz utanç sebepleri(!)nin hepsi bize öğretilen şeyler. Ben de diyorum ki o kız belki de bunları öğrenmemiştir belki de ona bunlar öğretilmemiştir. Yani kendi vücut gelişiminin utanılası, yerin dibine girilesi bir durum olduğundan belki de bu kızcağızımız haberdar değildir? Bir dakikalığına kendi duygularınız, kendi düşüncelerinizi unutun. Belki de o sizden bizden farklı hissediyordur ve kendisinden utanmıyordur. Olamaz mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…