- 25 Nisan 2014
- 4.058
- 7.534
- 168
Aslında herkese çok güzel bir cevap vermiş bence. Oğlumun sünnet oluşunu paylaşabilirim değil mi demiş. Şu sıralar sünnet düğünleri falan var ya çokça. Belki de onunkisi toplumsal bir eleştiri niteliğindedir :44:
arkadaşlar bu facebook hayatımıza girdi gireli herşeyi paylaşır olduk maksadım kimseyi kınamak değil ama benim listemdeki bir kaç kişeden rahatsız oldum artık yok kocişimle kahve keyfi yok kocişim bana şunu aldı bunu aldı ayyy ne bulursalar paylaşıyorlar yaaa
birde beğen diye yazmıyorlarmı hepten tepem atıyor
toptan kapatıcam gidicek bende rahatlıycam bazı kişilerin sahte mutluluk tablosunu görmekten
Bir de ben anne olan kadinlarin devamli o kucuk cocuklari halka mal etme cabasini anlayamiyorum. Bu yetmezmis gibi devamli annelige methiyeler diziyorlar. Bir kadin dogurdugu an artik muhtesem bir varlik oldugunu, bunu da sadece dogurarak kazandigini gozumuze gozumuze sokmak icin elinden geleni yapiyor. Hi hi evet canim anneler kutsaldir, sen de oylesin tamam.
Hic dusunmezler ama cocugu olamayan kadinlari, senin yedigin yemegi yiyemeyen insanlari.
Bir iki kere olur da gunun her saati senin cocugunu gorup "masallah" demekten yoruluyoruz be bacim.
Ve kocalarini donlu atletli ceken kadinlar... susuyorum.
Niye sahte olsun ki!! İnsan o an ki hoş olan,hoşuna giden durumunu resmedip paylaşabilir.Ama bu demek değil ki 7/24 gülücük atalım,hayata hep mutlu mesut bakalım.İnsanın hatında evliliğinde dalgalanmalar oluyordur.Ama genel tabloya bakmak lazım.Kahve içebiliyorlarsa birlikte,hediye alışverişi yapabiliyorlarsa birbirlerine mutludurlar genel anlamda.Yoksa kanlı bıçaklı,hergün kavgalı olan insanlar dur kahve pişirelimde face sahte gülücük atıp koyalım demezler.Listem de ki insanlar mutluluk pozlarını koyabiliyorsa sevinirim.Mutlu olurum onlar adına.Allah bozmasın derim.Herşeylerini paylaşıp paylaşmamak onların insiyatifinde.Sen sevmezsin paylaşmazsın.O sever paylaşır.arkadaşlar bu facebook hayatımıza girdi gireli herşeyi paylaşır olduk maksadım kimseyi kınamak değil ama benim listemdeki bir kaç kişeden rahatsız oldum artık yok kocişimle kahve keyfi yok kocişim bana şunu aldı bunu aldı ayyy ne bulursalar paylaşıyorlar yaaa
birde beğen diye yazmıyorlarmı hepten tepem atıyor
toptan kapatıcam gidicek bende rahatlıycam bazı kişilerin sahte mutluluk tablosunu görmekten
Ben de bazı şeylerin bir sonu olmadığını düğünüyorum. Misal anneler gününde herkes paylaşım yapıyor değil mi ama annesini yeni kaybetmiş birileri de olabilir arkadaşları arasında. Ya da gidilen bir yer paylaşılıyor, bir ülke. O ülkeye çok gitmek isteyip de maddi imkansızlıklar yüzünden gidemeyen de vardır. Bu örnekler çoğaltılıp iş hiç bir paylaşım yapmamaya kadar gider ki o da o zaman "sosyal paylaşım alanı" olan bir uygulamanın en başta kurulma amacına ters. "sosyal paylaşım" a karşıyım diyelim çıkalım işin içinden o zaman.
kusura bakmayın ama ikisi aynı değil. kızım artık oldu (olgunlaştı manasında) ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi saçmalamış...'kızım dün bekaretini kaybetti ' diyede bir paylaşım beklenir bu babadan. :26:
face'i sevmiyorsun,küs olduğun arkadaşını kardeşinin face'inden takip ediyorsun,ilginç çok ilginç
Hayir, dozunda paylasim yapanlara kesinlikle lafim yok. Onlari takip etmekten keyif aliyorum hatta. Ornek vereyim, bir arkadasim cocugunun fotografini ayda yilda bir paylasirken diger arkadasim abartmiyorum bir saatte 3 - 4 kere paylasiyor. Bu artik gorgusuzluktur. Her sey dozunda guzel bana kalirsa.
kusura bakmayın ama ikisi aynı değil. kızım artık oldu (olgunlaştı manasında) ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi saçmalamış...'kızım dün bekaretini kaybetti ' diyede bir paylaşım beklenir bu babadan. :26:
Bir de çocugum olmadıgından bılemıyor olabılırım.... arkadaslık ıstegı gelıyor, ortak arkadaslara bakıyorum evlı karı koca, davetı gonderene bakıyorum, ya yenı dogmus, ya dogacak ya da 1-2 yaslarında bebeklerıtamam acsınlar bır hatıra olur da nıye birde arkadas cevresı olusturulmaya calısılıyor, bırak cocuk buyuyunce eklesın ıstedıgını
şaka bir yana bu ısın mantıgını de cozemedım, ee mecbur kabul edıyoruz, suan bır suru bebek arkadasım var :26::26:
Aynen katiliyorum sana Teyteyyy
Arkadas insan gunde 3-4 saatte bir cocugunun resmini niye ekler ki?
Haa ayda bir atar ona lafim yok benimde. Hakikaten cogu insan abartmis durumda. Mahrem diye birsey kalmamis.
birde kucucuk cocuklarini wc de cekip resim ekleyenlerde var. ustte anlattim..
kucucuk kizini ic camasiri gorunur vaziyette oturtmus klozetin ustune "kizim cisss yapiyor" ohaaa ya !
daha neler neler.. Allahim islah etsin boylelerinii..
Hayir, dozunda paylasim yapanlara kesinlikle lafim yok. Onlari takip etmekten keyif aliyorum hatta. Ornek vereyim, bir arkadasim cocugunun fotografini ayda yilda bir paylasirken diger arkadasim abartmiyorum bir saatte 3 - 4 kere paylasiyor. Bu artik gorgusuzluktur. Her sey dozunda guzel bana kalirsa.
Niye? Neden ne fark var?
Kızım olgunlaştı, kadınlığa bir adım daha yaklaştı demek istemiş bence, ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi neden olsun?
Ben bu tür paylaşımı yapar mıydım hayır yapmazdım ama ben oğlum olsa idi " oğlum erkek oldu pipisinin ucunu kestik gelin eğlenelim, size pilav yapayım yiyin sonra gelin bizim oğlana altın takın" anlamındaki o -bana göre- saçma ve gereksiz sünnet düğünlerini de yapmazdım.
Bu ülkede "Errrrrkkek" olmak hep özenilir de kadınlığımızdan neden utanalım işte onu anlamıyorum ben...
takipten kastınız nedirsabah aç karına 1 bakış.. tok karına 3 bakış falanmı
Evet yazdigina soke oldum. Ve cocuk icin cok uzuldum. Allah boyle insanlara cocuk nasip etmesin. Kendini yetistirememis bir kadin o masum cocugu nasil yetistirebilir ki, yazik.
Niye? Neden ne fark var?
Kızım olgunlaştı, kadınlığa bir adım daha yaklaştı demek istemiş bence, ilgilenenler benimle irtibata geçsin mesajı vermek istiyormuş gibi neden olsun?
Ben bu tür paylaşımı yapar mıydım hayır yapmazdım ama ben oğlum olsa idi " oğlum erkek oldu pipisinin ucunu kestik gelin eğlenelim, size pilav yapayım yiyin sonra gelin bizim oğlana altın takın" anlamındaki o -bana göre- saçma ve gereksiz sünnet düğünlerini de yapmazdım.
Bu ülkede "Errrrrkkek" olmak hep özenilir de kadınlığımızdan neden utanalım işte onu anlamıyorum ben...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?