facebooktaki mutlu aile tabloları hepsi gerçekmi

Oy bi dakika oruç gidicek kusucam. Öyle pilavlı bir adet mi var. Kusura bakmayın ama en az kanlı bez kadar iğrenç bir adetmiş ve sünnet ile adet görmek tamamen aynı olmasa da pipi ucu paylaşımı da her koşulda iğrenç ve ters.
Kadınla erkeğin mahremiyeti de bir ayrıca. Ben sünneti bir mahremiyet görmüyorum ama pipi parçasının pilavlı paylaşımı mahremiyettir ve de iğrençtir.

bilemem,sonuçta küs olduğun birinin face'ine kardeşinin face'inden girip bakıyorsun ve eleştiriyorsun

bilmediğiniz konu hakkında yorum yapmayın denk gelmiştir bakmışımdır. harıl harıl takip etme modu değil benm için bir önemi olsa zaten kendime açardım eleştiri yapacağım zamanda izninizi alırım neyse iyi günler size

Ayıp denen şey her iki cinsiyet için de geçerli olmalıdır hanımefendi. Kıza erkeğe ayrı muamele sizin "bu topraklar " olarak nitelendirdiğiniz ataerkil toplumlarda geçerlidir. Ben bu zihniyeti tümden yanlış buluyorum öncelikle bunu belirteyim.
Şu yukarıdaki işaretli bölüm gerçekten kışkırtmak için yazılmış belli ki ama ben hiç etkilenmedim kusura bakmayın.
Pilavın içine pipi eti konsun paylaşılsın o zaman siz ne dersiniz izgüben?
Ben paylaşılmasını desteklemediğimi söyledim zaten ama özeli paylaşılan salt kız çocuğu diye de " isteyenler irtibata geçsin" diye bir anlam da çıkmamalı.
" Hadi oğlum göster pipini amcalara !!"
Tanıdık geldi mi ?

Bence kesinlikle anlamadınız

Erkek olmak ovunulecek biseydir canim. Kadin oluyosan daha 12 yasinda findik buyuklugunde memelerini saklamayi ogretir bu toplum.

sünnetle adet olmayı aynı görüyorsunuz akıl fikir diliyorum size yenidoğan sünneti diye bir şey var, hiç mi duymadınız?
üstelik sünnet yüzlerce yıllık bir gelenek ve eşe dosta duyurularak düğün yapılır. adeti sünnetle aynı kefeye koymamak lazım. adet olan genç kız biyolojik olarak kadınlığa adım atmıştır ancak sünnet olan erkek için aynı şeyi söylemek zor. zira genelde küçük yaşlarda yapılıyor bu olay ve bir operasyonla birlikte çocuk günlerce yatıyor. hem geçmiş olsun ziyareti hem de dinin gereğini yerine getirildiği için tebriğe geliyor insanlar. adet için bu kadar tantanaya gerek yok zaten.tamam ben de toplumun yobazca dayatmalarına karşıyım ancak bu paranoya yüzünden saçma işler yapanlardan da irite olduğumu söylemek zorundayım.

Kim ne yaparsa yapsın da demeden geçemeyeceğim yediği yemeğin resmini paylaşmak tek kelimeyle görgüsüzlüktür.

ay o beğen diyenlere bende uyuz oluyorum ama konu başlığına cevap vereyim mutluluktan ne anladığına bağlı. ben her zaman en mutsuz andan bile kendime mutlu bişeyler çıkarırım bulunduğum şartlar ile her zaman mutlu olmasını bilirim ama tabi kocişimle kahve keyfi veya hediye aldı gibi paylaşımlar hiç yapmadım yapmamda bana tuhaf geliyor öyle şeyler ama asıl soru mutluluksa bu kişiye göre değişirim ben dediğim gibi mutlu olmayı seviyorum :) bi arkadaşım var mesla o da herşeyden huzursuzluk çıkarır her zaman mutsuz ama öyle olmasına rağmen çok mutlu imajı ile facede paylaşımlar yapar

bi kız çocuğunun ilk adet oluşunu düğün dernekle kutluyor musun ki sünnet düğünüyle bir tutuyorsun? bana sorarsan sünnete de karşıyım, lakin toplumda bir yeri, karşılığı var. buradan hangi kafayla kadın-erkek eşitsizliğinden yahut ataerkillikten bir pay çıkardınız merak ediyorum? oldu olacak son adet oluşunu da yazsın bari. sanki o kız bunun elaleme açık edilmesinden çok mu mutlu olacak? hatta bir şölenle felan kutlayalım, havai fişekler patlatalım, olur mu?

Dediginiz gibi insanlar da vardir elbette. Fakat kendi adima soyleyeyim elestirdigim insanlari sanal disinda da tanidigim icin biliyorum ki bahsettiginiz durum onlar icin soz konusu degil.
Ben de tam tersi elestirilecek cok yan goruyorum. Hatirlar misiniz bilmem? Bir ara gencler arasinda kelime ortadinsa l harfini L seklinde kullanmak, z yerine s kullanmak cok moda olmustu. Bu mevzu elestirile elestirile azaldi. He, tabii ki yine var boyleleri. @sqimi Choqq sefiorm 'dan askimi chok seviorum'a kadar geriledi en azindan. Kendi ogrencilerimden gozlemledigim bu.

Dilerim sosyal medyadaki bu luzumsuzluklar da biter veya azalir ki sanmiyorum.

Hi hi evet, modern. Hepimiz istiyoruz ki bizi bu kelimeyle yaftalasinlar. Ve sacmaliyoruz. Ahlaksizligi, modernlik olarak aktaranlara yaziklar olsun. Ne diyebilirim.

Erkek olmak ovunulecek biseydir canim. Kadin oluyosan daha 12 yasinda findik buyuklugunde memelerini saklamayi ogretir bu toplum.

Aynen öyle canım.
Toplu taşıma araçlarında sevgili erkeklerimiz koltuklarda malları meydana yayıp biz kadınları sıkıştırırken ben 36 yaşındaki kadın hala hafif kambur dolaşıyorum salt bu zihniyetin kalıntıları yüzünden..

Biliyorum ve ben de hoşlanmazdım ama biri dilin katli biri ise bir paylaşım alanında paylaşma olayını abartmak. Ve bir kimseye bu kadar bebeğinin fotoğrafını paylaşma deme hakkımız olduğunu böyle bir uyarı için bir mercii olduğumuzu düşünmüyorum. Sonuçta özgür değil mi? Misal biri bana sürekli oyun isteği yollarsa uyarabilirim ama facebookta onlarca oyun oynuyorsun, oynama deme hakkım yoktur.

Son düzenleme:
bana çok yapmacık geliyor her anını facede paylaşanlar ya o ne öle özenti gibi bırakta kocanla aranda bi özel hayatın kalsın kimsenin bilmediği

Bence kesinlikle anlamadınız

bence de siz olayı tam olarak idrak edemediniz anlamadınız....kız isterse "bugün benim için nemli bir gün, adet gördüm..." yazabilir. kimse de neden paylaşıyorsun diyemez ya da erkek "bugün sünnet oldum, tavsiye etmem..." vs yazabilir ve bunu yargılamak kimsenin haddine değildir. fakat bir başkasının bedeni, ruhu, fiziksel gelişimi ve duyguları hakkında paylaşımlarda bulunmak, ebeveyn için dahi kabul edilemez bir durumdur. anlamlı ve özelse, bunu aile içinde eşinle paylaş, sevin, ağla, ne halt yersen ye. kamuya ne duyuruyorsun? 10-11 yaşındaki çocuğun özelini millete duyurmaktan nasıl bir zevk alıyor bu baba ? çok mu modern oldu şimdi onun babası?

Öncelikle, temenniniz için teşekkürler

Bir çocuk sünnet olduğunda nedenbenim oğlum erkek oldu diye söylenir hiç düşündünüz mü? Sanmıyorum Çünkü siz size öğretileni, sizin gördüğünüzü %100 doğru olarak kabul etmeye meyilli bir yapıdasınız.

Sünnetten sonra tebrik, ziyaret (düğün değil ama sadece ziyaret/tebrik, burası önemli) zaten benim karşı çıktığım şeyler değil. Önce bu konuda bir anlaşalım, ama ne yazık ki anlaşamadığımız öyle sanıyorum ki de anlaşamayacağımız nokta şu ki bu adam ve onun gibilerin yaptığı sizin tabirinizle saçma olan şeylerin içinde ciddi bir ima ve toplumsal yara barındırdığıdır. Size de fikir diliyorum, naçizane

Ben de oyle omuzlarim hep asagi donuk. Halbuki annecim diyeydi kizina memen cikiyo gurur duy gerine gerine yuru artik diye :)

Bu arada oructan sanirim kafami toparlayamamisim ve yazacagim seyi yazmadan yazimi sonlandirmisim. :) ama siz anlamissiniz.

Ozgurlukten anladigim farkli benim. Zaten kimseye paylasma demem, cok yakin arkadasim olsa derdim ama bahsettigim abartilikta paylasim yapanlarla benim paylasacagim pek bir sey olamaz. Elestirmek hakkimdir ve ozgurlugumdur ona bakilirsa. Kosemde sessiz sessiz elestiririm. Gerci ben gulumsuyorum artik, eglence malzemesi cikiyor bana baLqonda qeyif yapan insanlardan. Yani kafaya takmis durumda degilim, cok da aktif olmadigim icin sanalda.

Konu sahibinin yoklugunu da simdi fark ettim. Muhabetten kacmis kendisi.

Son düzenleme:
Ben de oyle omuzlarim hep asagi donuk. Halbuki annecim diyeydi kizina memen cikiyo gurur duy gerine gerine yuru artik diye :)

Tamam gurur duyda demesin ama en azından "utanma kızım" diyebilecek biri olsaydılar keşke.
Neyse geleceğe dair umutluyum..

bende hic sanmiyorum canim,hergun yeni bir moda cikiyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…