- 16 Nisan 2023
- 824
- -191
- 18
Ben 5 yasına kadar en azından cocugun anne ile büyümesi terbiyesini ahlakını ve özbenliğini anneden alması gerektiğine inanıyorum. Zaten yapılan bilimsel arastırmalar sizin dediğinizi değil benim düsüncemi savunuyor ama ben bunu baz almam 100 cocuga soralım 100 cevap alalım sizin dediğinizi hic bi cocuk söylemez . Birde annem sabah 6 da ise gidiuor ben 9 da okula gidiuorum diye sacımı öremedi diye beslenme programıma uyamadı diye anne olmaması gerektiği kanaatine nasıl vardınız bilmiyorum anca laf olsun torba dolsun iste ben karsımdakini manipüle edecek seyler söylim kızdırayım sonrada üste cıkarım… ama yok ben size istediğinizi vermeyeceğim…zaten günaydın demiuorsan aksam yemeğini sabah kahvaltısını beraber yapmıyor gününün nasıl gectiğini konusamadıgın cocugu insanun yapmaması gerekir :) cünkü doğuranı sen yetistirebi baskaları oluyor.. he bu arada 4 yasında annem ise gitsin mutlu olurum diyen tek bi cocuk görürsen tekrar yaz, ama görmediğin sürece rica edeceğim üstüne tez yazdığım konuyu bana anlatma olur mu? ( bu arada dipnot araştırmalara göre calısan anne cocukları öz bakım becerileri yönünden evde olan annelerin cocuklarına göre daha iyi olduğuda gercek fakat mutlu olan cocuk annesi ile büyüyen cocuktur ben uydurmuyorum bunu arastırmalar … sen özbakım becerisi yüksek cocuk yetistirmek istersin, ben ise mutlu cocuk yetiştirmeyi seçiyorum zira etraf becerikli ama anneyle az anı bitirmis cocuklarla dolu)sizin anneniz anne olmaması gereken bir kadınmış
kendi anneniz üzerinden %100 gibi genellemeler yapanız hiç sağlıklı değil....
benim annem ev hanımıydı kalabalık aileleri olan bir sülaleden geliyorum kendi evimizde de her zaman en az 4-5 çocuk oldu
iyi okullarda okuduğum için arkadaşlarımın anneleri genelde çalışan kadnlardı
annesininin ev hanımı-çalışan kadın olmasından bağımsız olarak mutlu çocuk da vardı mutsuz çocuk da
ama aynı sizin gibi hiç anne olmaması gerekirken muhafakazar kesimden olması hasebiyle anne olmuş bir doktor hanımın kızı vardı yakın arkadaşım
kızı tesettüre filan sokmuşlardı
nefret ederdi annesinden...evde 1 kere sıcak yemek olmadan büyümüş.
ne oldu sonunda kaçtı ülkeden kurtuldu, annesinin sokmaya çalıtığın kalıpla hiç alakasız bir insan oldu, şimdi gayet de mutlu...ona ve onun gibi çocuklara sorsak evet annelerin çalışmaması lazım..örneklemi nasıl seçtiğinize bağlı bu.
Son düzenleme: