Farklı cinsiyet için 3.çocuk getirir misiniz?

Bakabileceğim, gücümün yetebiliceği kadar çocuk yapardım illa şu cinsiyet olsun diye uğraşmak bence çok yanlış. Milletin ağzı torba değil ki büzesin her şeye bir şey buluyorlar soruları bir türlü bitmiyor.

Farklı cinsiyet için 3. Çocuk çok saçma.
Çocuk oyuncak değil. Maddi manevi yetebilecek misin ? Doğunca kendi kendine büyümeyecek.
İstediğin cinsiyette doğacağı meçhul.
Hakkı ile bakacaksan 10 çocuk fazla değil. Maddi manevi yetemeyeceksen 1 çocuk bile fazla.

Hayır 2 istiyorum ama eşim dahil 3 e kadar yolu var diyor tabi o cinsiyet için değil çocukları seviyor Allah var bakıyor da
Doğuran eşlerimiz olsa 1. Yi bile doğurmazlar göt korkularından eminim.
İkinci Erkeğe hamileyim . Allahtan bir sürpriz olmadığı sürece benn yapmam mesela
Bitane de kız olsun diye yapıyim derken o da erkek olursa 3 erkekle tımarhaneye yatırsınlar beni direk

İkizlerim var 1.5 yaşında. Tüp bebekle kavuştuk çok şükür. Çevremdeki herkes iki çocuk yeter, bir daha doğurma, bakmak zor vs. diyorlardı. Şimdi doğal yoldan istemeden gebe kaldım. Artık bundan sonra doğurma diyorlar. Çocuklar 3-4 yaşında olsaydı eminim "bi tane daha doğur yaşın geçmeden." Derlerdi Aldırmayı düşünüyor musun diye de sordular. Hiç aklımdan geçmedi. Allah vermiş. Onun da bu dünyada bir nasibi var demek ki. İleride yaşım 40a dayandığımda "acaba bir çocuk daha mı yapsaydım?" diye ikilemde kalmam diyorum. Sonra işi gücü bırakmak, tekrar doğurmak, kurulu düzeni bozmak zor gelir.

Çocuk getirmek cümlesine takılmış birçok arkadaş
Bu bir dilin diğer dile yansımasıdır
Mesela nasıl İngilizce konuşan biri şunu diyebiliyor
"Sen var gelmek "bunun gibi
Kürtçede çocuk doğurmanın türkçe tercümesi çocuk getirmedir
Buna benzer birçok örnek vardır
Mesela "Kendine oturuyorum":)
Yada bir kelimeyi soru cümlesi yapabilir bir vurguyla
Ben hiç yadırgadım biliyorum çünkü
Yadırgayan arkadaşları anlıyorum ama:)

Bazıları cinsiyet beğenmezken, bazılarıda bir tane sağlıklı evlat olsun diye ne kadar gözyaşı döker uğruna servet harcar. Rabbim tez zamanda hayırlısıyla bu mutluluğu tattırsın inşallah
Ben bir tane evladım olsun diye dualar ederken insanlar cinsiyet muhabbeti yapıyor.Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim canım

Yöresel ağız bu. Doğu illerinde oluyor. Çocuk getirdik, adını şu bıraktık falan. Eşimin kardeşi üçüncü çocuğu yaptı kız olsun diye o da erkek oldu, onun için bakabileceksen yapacaksın. Benim iki çocuğum var, ikiside aynı cinsiyet. Üçüncü zor geliyor bana. İki çocuk bile yorucu.

Evet bizim buralarda çocuk getir denir.Ağız alışkanlığı bu kadar yadırganacak ne var anlamadım

Ayrıca herkes 2 biz iştesiniz kim bakıyorsa demiş merak edenlere nöbetli işler olduğu için çeviriyoruz ayrıca 1 yıl süt izni var dönüyor yani.

3 kizi va 3 oglu olanlar konuya akin etmeli bence :) garantisi mi var ucuncunun farkli cinsitette olacagi. Cogu zaman da olmuyor zaten burada gordugum kadariyla. Cevremde bu kafada kimse yok :))

Burada kim ne dese linç ediliyor.Sanki dünyada tek benim 3 çocuğum olacak kaldı ki mesela dedim zaten daha ilk çocuğum bile büyümedi.Her yazılan olacak mı sadece fikir almak istedim.Bazıları her şeyi çok iyi biliyor ve yapıyor gibi alakasız yorumlar yapıyor.Sürekli açık arama şu bu.Bana da anlamsız geliyordu çok çocuk ama anneliği çok sevdim annelik bana göre dedim .Önceden 1 taneye nasıl bakacam derdim ama anne olunca bakacağımı anladım evet çok zor ama çok güzel duygular.

Bak bu düşüncede olursan linç yemezsin. Direk farklı cinsiyet dedin. Olabilir imkan vardır . Beden sağlığı vardır . Anneliği kalabalık aileyi seviyorsundur 10 tane de olur kimse birşey diyemez ki. Bizim toplumumuzda genelleme yapmim kızdan sonra erkek olana kadar devamdır. Nedense erkek olanlar kız olsun diye de uğraşmıyor o kadar. Kaçıncı yüz yıla geldik hala da ayrım. Bu tür konular hassastır, kırılmaya kırmaya da müsaittir.

Yok canım ya bu üyeyi benim hiç gözüm tutmadı
Her türlü linç yer bu üyemiz
Kocam tatilde milleti kesiyor dedi
Sonra ben kıskancım onun suçu yok demeye getirdi
Çocuğu bana verip gitti müzik dinleme diyor sonra eşim çok iyi babadır diyor
Çocuğuma tüp bebekmiş gibi bakıyorum diyor
bu nasıl bir tabirdir
bu benim kıyıdan köşeden konularına vakıf olduklarım
Nereden tutsan elinde kalacak üye

Kız bu o üye mi. Şaşırdım şimdi. Duygular 10 günde nasıl değişiyor ki. Eve gelince iyi baba olmuş demek. Birde tüp bebek gibi niye bakıyormuş onu anlamadım. Farklı mı oluyor

Evlat evlattır deyip geçmeli bence. Hobi bahçesi tasarlar gibi aileye çeşitlilik için cinsiyet derdine düşeni anlamıyorum. (Lafım size değil böyle düşünene)

Hayır 2 düşünüyorum ama insanlar Allah ın hakkı 3 diyor zaten 3 bile bana aşırı çok geliyor
İnsanlar herşeyi der. Mühim olan sizin ne istediğiniz. Ben 2. çocuğu istedim ama kısmet olmadı, ama isteğim cinsiyetle alakalı değildi. 3 çocuk bana göre fazla ki zaten cinsiyet için çocuk istemek mantıksız. Benim fikrim bu yönde..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…