• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı gelenekler

kaptinn

*14. takım*bşl:63 gnc:56.4 hdf:53
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2015
34.448
50.477
548
kızlar merhaba,

nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum :KK43:
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo

Ya bu akrabalar neden kv ne yaptı diye sorma gereği duyuyor? Onlara ne? Deli oluyorum ya adet madet değil millete rezil olmayalım diye yapılıyor böyle şeyler.
Sana kızmıyorum yanlış anlama, adet diye milletin hayatına burnunu sokup huzur kaçıranlara kızıyorum.

Yok arkadaş bence baştan yanlış yapmışsınız.:KK43:
Madem gelenekleriniz çok önemli,o zaman kendi örf ve adetlerinizi uygulayan biriyle evleneceksiniz.
İnsanlar bilmiyorsa,öğretmen gibi şu şu,bu bu diye öğretmek cidden çok komik.:işsiz:
Oğlanın annesi ben olsam "ne diyorsun kızım,başka işin mi yok" derim.:63:
Geleneksiz hayat ohhh ne rahat!:spor:

Sadece huzur versinler başka bir şey bekleme!adetlere de takılmayın bence,ona yaptı bana yok derken belki acemiliklerine denk gelmiştir:))))

bana kalsa bence de gerek yok ama büyüklere laf anlatmak cok zor.
şimdi onun ailesine söylesem sizin söylemenizle mi yapıcaz olur
benimkilere bosverin diyorum ele güne karşı olur mu diyolar
kararsız kaldım elalem derdinden iflahım kurudu:KK14:

Diğerlerine götürüyorlar size niye getirmiyolar ki hayır biliyorum gözün yok ama benim zoruma giderdi Net.

Sadece huzur versinler başka bir şey bekleme!adetlere de takılmayın bence,ona yaptı bana yok derken belki acemiliklerine denk gelmiştir:))))

bende bu mantıkla hareket ediyorum huzurum bozulmasın yeterli :)

Ben olsam illa konuşulacaksa şu kayınpederin para vermesi yatırılsın masaya.
Bayram değil seyran değil henüz gelin bile değilsin ne alaka harçlık yani? :KK54:

buda adettenmiş gelinin ceyizine destek amaclı sanırım

doğruysanız siz anlatın onlar dinlesinler
dayatılana karşı durun ki değişim için sizinde bir katkınız olsun

kızlar merhaba,

nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum :KK43:
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
1 sene nişanlı kalsanız kayınvalideniz ayda 1 kere size gelse 12 eder her gelişinde kadın hediye mi getirecek size o zaman siz de onların evine her gidişinde anneniz ve babanız hediye alıyor mu almıyordur büyük ihtimalle beklentiye girmeyin hatta annenize de söyleyin beklentiye girme böyle şeylere gerek yok şuan sizi dolduruyor gibi görünüyor kayınvalideye karşı.Belkide kadın çok iyi birisi belkide birbirinizi çok seveceksiniz ama anneniz ve çevrenizde ki kişiler sürekli böyle konular açarsa sizde kadına karşı bir tavır bile oluşabilir istemsizce.

ya cidden geçsek artık bunları. yıl oldu 2016. hala hediye peşinde koşan gelinler, kv ne yaptı diye soran akrabalar... geçiniz ya cidden geçiniz yani.

bana kalsa geçerim tabii
zaten oldum olası hediye almayı sevmem ama büyüklere bunu anlatamıyoruz
annem karsıma geçip kıızım kac ay oldu niye bi corap bile getirmediler dediğinde anne bilmiyorum diyorum ve üzüldüğünü hissediyorum

Ben bir kaç sene evvel edirnede bir köy düğününe gittim, haliyle orada bir kuaföre gittim.
Kuaför kız benim evli olduğumu duyunca eşimin ailesinin bana ne takı taktıdığını sordu.
Ne münasebet bu ne geri kalmışlık ne cahillik yahu.
Şaşırıyorum boyle muhabbetlere

belki diğer gelinler istemiştir de götürmüştür. çok saçma aranızda sevgi saygı varsa getireceği 2 patik bi havlu da olmayı versin. sen akrabalara ne cevap vereceğim diye üzülene kadar ne söylesem de ağızlarının payını versem de bi daha karışmasınlar diye düşün bence. elaleme ne ?
annene de durumu anlat . önemsemediğini düşünüyorsa eğer ona da kv getirmek istiyor da ben istemedim getirmesin diye ne gerek var gelenek mi kaldı falan de

zorla olmaz ki bu işler.
kv nin içinden gelse zaten getirecektir.
zorla getirdiğinde içinize sinecek mi?
büyüklerin baskı yapması da çok saçma.
ne dicen sen nişanlına,annen bana hediye getirsin ailem kızıyor mu diyeceksin.
yoktan sorun çıkartacaksınız aranızda.

1 sene nişanlı kalsanız kayınvalideniz ayda 1 kere size gelse 12 eder her gelişinde kadın hediye mi getirecek size o zaman siz de onların evine her gidişinde anneniz ve babanız hediye alıyor mu almıyordur büyük ihtimalle beklentiye girmeyin hatta annenize de söyleyin beklentiye girme böyle şeylere gerek yok şuan sizi dolduruyor gibi görünüyor kayınvalideye karşı.

annem öyle bi kadın değil ama işte diyorum ya geleneklerde ne varsa o cıkıyo karsımıza.
ayrıca haftada bir geliyolar :)
ben beklenti içinde değilim olsam eminim daha zor olurdu

Back
X