• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

farklı gelenekler

kızlar merhaba,

nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum :KK43:
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
Kız evine her gelindiğinde hediye getirmek mi? Bunun bir de ev dizerken erkeği soyup soğana çeviren versiyonu da var,sizin adetlerde de var mı? Ne diyeyim bilemedim,kafa yapınızı değiştirin desem ağır kaçacak.

,yani anlatmaya çalıştığım siz hediye çorap çamaşır başörtüsü işte her ne ise ondan bekliyorsunuz

onlar da aman bunlar saçma para verelim de ihtiyacını görsün diyorlar

anneniz sussun diyorsanız da kolye vs bir şey alın nişanlınız getirsin bir geldiğinde olsun bitsin

öyle yapılabilir. ama kolyeyi al sen getir dediğimde niye diye sorcak o zaman da anlatmak zorunda kalcam aç gözlü duruma düşmem dimi

öyle yapılabilir. ama kolyeyi al sen getir dediğimde niye diye sorcak o zaman da anlatmak zorunda kalcam aç gözlü duruma düşmem dimi

yoo annem özeniyor dersin

at topu anneye

yani en azından kv kp i karıştırma

nişanlın ile hallet

Yok arkadaş bence baştan yanlış yapmışsınız.:KK43:
Madem gelenekleriniz çok önemli,o zaman kendi örf ve adetlerinizi uygulayan biriyle evleneceksiniz.
İnsanlar bilmiyorsa,öğretmen gibi şu şu,bu bu diye öğretmek cidden çok komik.:işsiz:
Oğlanın annesi ben olsam "ne diyorsun kızım,başka işin mi yok" derim.:63:
Geleneksiz hayat ohhh ne rahat!:spor:
Yanlız tam kaynana olacak hanımsın. :super:Bizlerin sizler gibi kaynana düşünceli güzel insanlara bunu yaşatanlara ihtiyacımız var :KK9:

Kız evine her gelindiğinde hediye getirmek mi? Bunun bir de ev dizerken erkeği soyup soğana çeviren versiyonu da var,sizin adetlerde de var mı? Ne diyeyim bilemedim,kafa yapınızı değiştirin desem ağır kaçacak.

o tip insanlardan değiliz. öyle biri olsam evi yarı yarıya yapalım demezdim bi beyaz esya bi takım koltuk alır cekilirdim kenara.
kafa yapım günümüze uygun merak etmeyin ben sadece kimse üzülmesin kırılmasın istiyorum.
ayrıca yatlar katlar altınlarda beklemiyorum yarım elma gönül alma ufak sefek seyler diyorum ..

Yanlız tam kaynana olacak hanımsın. :super:Bizlerin sizler gibi kaynana düşünceli güzel insanlara bunu yaşatanlara ihtiyacımız var :KK9:
Ah teşekkür ederim.
Çok naziksin.
Ben de çevremde böyle tatlı insanlar olduğu için çok mutlu ve memnun oldum inan ki.

yoo annem özeniyor dersin

at topu anneye

yani en azından kv kp i karıştırma

nişanlın ile hallet

carsıya cıktıgımızda begendiğim kazak vs. de olabilir alıp ona versem arada getirmiş olurlar en azından hem onlara zararı olmaz hem annemin gönlü olur
sevdim bunu:KK22:

nişanlına adetlerinizden bahset o zaman atıyorum senin bi akrabanı istemeye gelmiş olsunlar filan onun üzerinden anlat böyle yapılmış annemler,teyzemler çok taktir etti bilmem ne gibi gibi..

kızlar merhaba,

nişanlımın ailesiyle benim ailem arasında farklılıklar var bunları nişan olayında zor da olsa aştık ama şimdiki sorunumuz anneme göre daha büyük.
bizim adetlerimizde kız evine her gelindiğinde kv kıza hediye getirir ama bana henüz hiç birşey gelmedi yani durumları da var ama yapmıyolar.
sağ olsun kp para vermek istiyo kendine bişeyler alırsın diyo ben var baba sağol diyorum kabul etmiyorum.
ama kv hiç sormadı daha belki adetlerinde yoktur dedim ama duydum ki diğer gelinlerine yapılmış götürmüşler.
benim için sorun yok çalışıyorum çok şükür her istediğimi alıyorum onlardan gelicek patikte cembrde gözüm yok ama akrabalarım kv neler yaptı diye sorunca cevap veremiyorum :KK43:
ne yapsam nişanlıma uygun bi dille söylesem mi çünkü annem cok üzülüyo seni önemsemiyo kv diyo
offf hangi çağda yaşıyoruz yaaaa kimse kimseye birşey almak zorunda değil, durumları müsaitse yaparlar düğününüzü takarlar takınızı oldu bitti, hem elalem için mi evleniyorsunuz sinir oluyorum böyle örf adet zırvalıklarına.....
sizde ben istemiyorum gerek yok anne deyişn bu kadar basit...

kayınpederin verdiği parayı al madem bu kadar anneni üzmek istemiyorsun. annen de kusura bakma ama kızım evlendiğinde mutlu olsun evliliğinde üzülmesin diye düşünsün bence boş işlere üzülüyor şu an... şimdi göz boyamak için hediyelere boğarlar sonra burnundan getirirler bilemezsin yani böyle tiplerde var köprüyü geçene kadar...

kv ye niye yardıma gidiyorsun?
kv mi istedi?
adetten mi bu da.

yetiştiremediği için gitmiştim adetten değil yani yoksa calışıyorum ben kendi evimizi bile akşamdan akşama temizliyoruz bayram öncesi

Turk adetlerınde ufak da olsa vardır boyle jestler.
Hanı bayramda ufak bır corap bıle olsa gonlunu almaktır gelının esas olan.
Sen de ''gonlunden koparsa'' ufak tefek hedıyeler alırsın gıderken..
Ama zorunlu ve zorla olmaz bu ısler.

Ben de bu gelenekleri anlamıyorum yıl 2016 yaaa.eskiden köy yerlerinde kızlar yokluk içinde evlerine bir şeyler yapmaya çalıştıkları için kv kp hediye getirirmiş yemeni patik çorap filan.şimdi kimsenin ihtiyacı yok ki yemeniye patiğe.ben parayı da kabul etmezdim hı ille de vercem derlerse o parayla ufak tefek eşyalarımıza yardımcı olmalarını isterdim.kendi adıma söyleyim öyle bohça mohça saçma geliyor eşime bir külot kendime gecelik alamayacaksam evlenmem zaten.havlu filan da öyle gidip mağazalardan 5 liraya 10 liraya kendm alırım kendi zevkime göre.akrabalar da soruyosa cehaletten konuşacak konu bulamıyoda soruyo.istiyolar ki patikleriniz yemenilerinizi önlerine dökün değerlendirmesini yapsınlar.

carsıya cıktıgımızda begendiğim kazak vs. de olabilir alıp ona versem arada getirmiş olurlar en azından hem onlara zararı olmaz hem annemin gönlü olur
sevdim bunu:KK22:
tuhaf olma zmı ya.
insanların içinden gelmiyor akıl etmiyorlar her neyse işte.
sen niye örtbas edesin ki.
yarın başka mevzu olacak her zaman açıklarını kapatmaya mı çalışacaksın.
neyse odur arkadaşım.
annen de böyle kabul edecek.
bu tür şeyleri önermem

yetiştiremediği için gitmiştim adetten değil yani yoksa calışıyorum ben kendi evimizi bile akşamdan akşama temizliyoruz bayram öncesi

şimdiye kadar nasıl yetiştiriyormuş

diğer gelinler de varmış

bak bir abla nasihati

burada hep yazarım sana da yazayım

10 yılı aşkın süredir evliyim kv nin evinde iki kere bulaşık yıkadım

birinde evin kızını istediler birinde de nişan vardı

herkes kendi evinde kendi işini görsün

hastalık olur ölüm olur ya da işte büyük bir organizasyon olur bunlar ayrı

amma senden önce rutin yapılan hiçbir şeyde yardım vs etme zira görevin olur

bir kere yardım etmezsin laf olur, 5 yıl bayramda gidersin bir kere gitmezsin olay olur vs vs

şimdiye kadar nasıl yetiştiriyormuş

diğer gelinler de varmış

bak bir abla nasihati

burada hep yazarım sana da yazayım

10 yılı aşkın süredir evliyim kv nin evinde iki kere bulaşık yıkadım

birinde evin kızını istediler birinde de nişan vardı

herkes kendi evinde kendi işini görsün

hastalık olur ölüm olur ya da işte büyük bir organizasyon olur bunlar ayrı

amma senden önce rutin yapılan hiçbir şeyde yardım vs etme zira görevin olur

bir kere yardım etmezsin laf olur, 5 yıl bayramda gidersin bir kere gitmezsin olay olur vs vs
ben de samimiyetlerini fazla buldum.
sebebi var tabi:))
ah bu tecrübeler.
zamanında lazım insana

Buralarda adetti, şunu istedik, bunu istedik merasimlerini okuyunca ''gız anam biz bedavaya gitmişik'' diyesim geldi.
bakın örf ve adetlerimiz güzeldir ama işin bu kısmını gösterişe ve maddiyatçılığa götürüldüğü zaman insanlar çok çirkinleşebiliyor.
Değerinizi bohçaymış, bir tane takıymış, eltime onu yaptı bana yapmadı gibi şeylerle ölçmeyin.
Huzur her zaman candır...

Bizim oralarda da kayınvalide nişanlı gelininin evine gelirken hiç boş gelmez.
İlle ufak da olsa bişey getirir.
Ve benim kayınvalide bir kez bile birşey getirmedi.. Hiç... O zaten her konuda görgüsüz ve göreneksiz bir kadındır, beklemedim ben de... Bekledim de beklemedim.. Annem üzüldü biraz göreneksiz olmasına ama bişey demedik.
Boşverin.. Gerçekten boşverin. Nişanlınızla geçinmeye bakın, çünkü 50 yaşından sonra kimse değişmiyor

Bizim oralarda da kayınvalide nişanlı gelininin evine gelirken hiç boş gelmez.
İlle ufak da olsa bişey getirir.
Ve benim kayınvalide bir kez bile birşey getirmedi.. Hiç... O zaten her konuda görgüsüz ve göreneksiz bir kadındır, beklemedim ben de... Bekledim de beklemedim.. Annem üzüldü biraz göreneksiz olmasına ama bişey demedik.
Boşverin.. Gerçekten boşverin. Nişanlınızla geçinmeye bakın, çünkü 50 yaşından sonra kimse değişmiyor

yani bu konulardan nişanlıma bahsetmiyeyim mi
siz ne yapmıştınz konustunuz mu

Back
X