Farklı kültür evliliği...

mavisaclikiz35

Guru
Kayıtlı Üye
14 Eylül 2013
196
165
303
35
İzmir
Herkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Ama içim o kadar sıkılıyor ki...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Ben bu kültür farklılığını aşamayacağız diye bitirdim ama her an aklım onda.
Çıldırmak üzereyim...
Fikirlerinizi bekliyorum...

Kültür farklılığı problem bana göre, mevcut sevgi ile olası problemlerin aşılması mümkün olabilse bile yıpranma da işin ciddi bir boyutu. Göz önünde bulundurulası bir durum yani.

En ufak bir şeyde bahane edilecek yegane şey bu benim çevremden gördüğüm kadarıyla. maalesef.

Farklı kültürden evlilik zor. Sadece söylediğiniz yöre değil, her yerden zor. Eğer ailesi ile çizgiyi çekemezse. Aile yapısında oğlumuzun evi bizim evimiz gelir kış boyu kalırız gelin de hizmetimizi yapar mantığı varsa, siz de bunu kaldıramam derseniz yürümez. Bu tip şeyleri baştan konuşmak en iyisi.

yabancı falan sandım ilk etapta, milyonlarca insan vardır bu şekilde evli.
biraz aile yapısına da bağlı, çok katı kuralları olan bir aileyse sıkıntı yaşayabilirsiniz. Sevgilinizin hayata bakışı da kafa yapısı da önemli.

valla kürt sevgilim oldu zamanında hiçbir kültür farklılığımız yotu çünkü aileden ayrı yaşıyordu ailesini bayramdan bayrama görüyordu, aileden uzak olunacaksa aile ile parasal anlamda bağı yoksa sıkıntı olmaz...
ama aileler iç içe olacaksa bu sıkıntı yaratır..

Konulurken ya da görüşürken aranızdaki kültür farkını hissediyor musunuz ?

Kocamla farkli kulturlere sahibiz. Mutlu bir evliliyim olsa da bir tarafim boş sanki. Bazen cok zorlaniyorum.
Ama asilamayacak bir sey deyil.
Bence ayrilmakla dogru karar vermissiniz.

bizde doğuluyuz kardeşimin nişanlısı göçmen. bir problem olmadı hiç bu zamana dek hatta bizi bizden daha çok düşünüyorlar maşallah..
teyzemin oğluda ingiliz bir kızla evlendi geçen sene ingiltereye yerleştiler..
kafa yapısı önemli aradaki aşk sevgi saygı bağı önemli bana göre.. adetler falan filan bahane kii zaten çokta kalmadı artık ağır adetler töreler.

Kulturlerin farkli olmasi 5 yil gozumun kör olmasi. Ve nisan aferesinden baslayipta evlilikte suren bu anlasmazliklardan dolayi bosaniyoruz. Konularim var zaten.ailemin evindeyim. Bana kalirsa herkes kendi kulturunden evlenecek.bunun medeniyetle alakasi yok.siz medeni olsaniz aileler olmuyor. Dugunde bir taraf kurtce calinsin dendi doger taraf delirdi. Her sehit haberimde laf yedik. Yani bir kere daha dusun derim.

Hepinize yargılamayan, anlayışlı cevaplarınız icin cok teşekkür ederim hatta Allah razı olsun:)
Biraz detay vereyim
Ben aslen konyaliyim ama babam memur oldugu icin yıllarca gezdik. Su an izmirde yaşıyorum, 7 yıldır buradayım. Fizyoterapistim. Ailemin tek cocuguyum.
O da insaat mühendisi, üniversiteye kadar bitlis ve vanda okumuş, üniversiteyi izmirde okumus. Burada kendi isini kurmus, maddi anlamda aileden bağımsız. Tek başına yaşıyor.
Aile kalabalık, 8 kardeşler.
Bir tane amcası Kanadada yaşıyor, esi de yabancı.
Bildiğim kadarıyla farklı düşünceleri yok vatan millet konusunda, aynı ortak milli ve manevi değerlere sahip oldugumuzu söylüyor ama kanadada yaşayan amcasının facebook paylaşımları beni cok tedirgin etti. Malum partiyi destekleyici ya da malum oluşumu destekleyici paylasimlar. Zaten bitirmeme sebep de bu oldu. Kürt olması değil, amcasının böyle fikirlere sahip olması yani. Kendisi böyle olmadığını söylüyor ama amcasının paylaşımlarından sonra icimi kurtlar yiyor...

yani konya ile ilgili de çok şeyler söyleniyor baktığımızda :)

şu amca olayı can sıkıcı benim kabul edebileceğim bir durum değil mesela, bunu okuduktan sonra olumlu yorum yapamıycam maalesef :/

Bana çok değer veriyor, çok duygusal bir insan. Sen ne istersen, nerede yaşamak istersen, hangi eşyayı secmek istersen, kac cocuk istersen, nerede çalışmak istersen o diyor. Ben zaten küçük şeylerden mutlu olan biriyim, önemli olan senin mutlu olman diyor. Kafa olarak da cok iyi anlaşıyoruz ama ama ama...

Uzak dur bence bulaşma. Son cümleye kadar her şey normaldi de. Bende böyle bi şeyi yiyip yutamam şahsen. Bi daha aşık olursun seversin zibilyon kadar erkek var memlekette

bizde mezhep farklılığı var. bizim aramızda bu sorun olmasa bile işin içine aileler girince mutlaka sorun çıkıyor. eğer dayanıklı isen, gerektiğinde sen de o da ailelerinize tavrınızı koyabiliyor iseniz bi sorun olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…