Farklı kültür evliliği...

Başta hepsi aynı şeyi diyor zaten tutupta seni çok mutsuz edicem gün yüzü göstermicem diyemez ya :)) önüne bak bence erkek arkadaşın bile belki öyledir senden gizliyodur. Ben o tarz insanı değil yatagıma almak yüzüne bile bakamam.

Farkli kultur evliligi olmayacak bir sey degil ama ben bayramlari dugunleri falan dusunuyorum. Bayram tatilleri zaten kisa. Ulkenin bir ucundan diger ucuna gitmekle bitebilir. Ablamin eski esi de farkli bir kulturdendi (göçmen). Kultur farklılıkları evliliklerinin sonunu getiren temel etken oldu. Ben yapmadim yapamazdim.

Kultur farkindan cokca ayrilan insan var ve kimse baslarken ayrilacagini dusunmez.
Bir de erkek milleti farkli gosterip evlilikte degisebilir.

aile önemli annen haklı, anneni dinle pişman olma..

İngiltere'de yaşayanlar da acaba
Sen London'dasın , Manchester'a gelin vermem diyo mudur
Fikrim ; Ayrılık doğru karar.

bunu okudum iş değişti. kabul etmezdim şahsen
geçen gün donarak şehit olan askerlerimize eski milletvekilleri bir laf söyledi şimdi o geldi aklıma
tüylerim diken diken oldu
evlenme sakın, bunu bu kadar rahat paylaşabilen bir insanın ailesinden herşeyi beklerim

biz doguluyuz esimin tarafi karadenizli . ikimizde ist dogma buyume o yuzden sorun yasamadik hic kultur farkliligi yuzunden

Canım yakın arkadasımda aynı senn gbiydi farklı kultır oglan dogulu bir doktor du kız memur ıkısı evlenip dugun dernek yaoacaklardı iste gidildi gelindi isteme olucakdı erkek tarafı su koymaya basladı pişmis aşa dedilerki bizim oglumuzun maaşı bziimdir siz kendinize ayrı bir para ayırmayın hersey ortada brlkte olsun beraber yyelim icelim dediler kız basta b ben hallederm dedi ama cıks erkek dediki bzde baba ne derse o olur ben maaşımı onlara vermelyım ev yaptırcaklar dedi arsa alıncak o arsada babanın ustune olcak dedi bzde bi dort bes sene idare edcez senn maasla geciniriz dedi kıza :) kız bakdı vay be bu iş nereye gdiiyor :) hemen ayrıldı oralarda oyleymis gelir bir ayrılmıyor gelinede ole değer verlmiyor cok

Kanada'da yaşayan ve malum partiyi destekleyen bir amca.
Yabancı bir yenge.
8 kardeş.

Senaryo 1:
Kendinin öyle olmadığını söyler gerçek yüzünü evlendikten sonra gösterir.

Senaryo 2:
Evlenirsiniz mutlu mesut yaşarsınız.

Senaryo 3:
Ileride anlaşamayıp boşanırsınız, aşiret girer araya.

Senaryo 4:
Bi sekiz çocukta biz yapalım der senin kabul etmeyişin ardından olay kan davasına döner.

Ben karadenizliyim eşim kürt hemde kuyruklusu onlar öyle diyorlar yani

Evet kültür farkı evlenene kadar çok fark edilmiyor ama evlendikten sonra gözüne gözüne batıyor.
Mesela onlar içi içe olmayı, birbirlerine çat kapı gitmeyi, birbirlerinin evinde günlerce yatılı kalmayı, aile büyüklerine koşulsuz şartsız ses etmemeyi bir şey sanıyorlar. Biri vefat ediyor bütün sülale 15 gün yatmalı kalkmalı orada kalıyor. Memleketten biri geldiğinde herkes evinde yatılı ağırlıyor çağırmamak çok büyük ayıp. İki eşli olanlar var sülalede ama yaşı büyük bu insanlar yeni jenerasyonda öyle bir şey yok. Boşanmak çok mümkün değil ve bana kalırsa kadının pek değeri yok. Para yönetimi tamamen erkeklerin elinde ama kadınların hiç bir eksiği yok ve geneli çalışmıyor. Erkekler evden işe işten eve dışarıda farklı bir hayatları yok. Erkek erkeğe bir araya gelelim, içelim, maç izleyelim yok yani her yere eşlerle gidiliyor. Benim gözlemlerim bunlar. Evet hepsi malum partiyi destekliyor. Bir aradayken hep kürtçe konuşuyorlar işte o anlarda Allahım ben ne yaptım dediğim oluyor hala :)

Bana mutlu musun farklı kültür evliliğinden dersen mutluyum. Herkesten uzak bir şehirde yaşadığımız için, çalıştığım için belki bilemiyorum ama eşim ev işlerine yardım etsin, tatillerde, bayramlarda yedi sülale bir araya gelmek yerine tatile gidelim isterdim.

Eskiden kültür farkı muhabbetine kızardım.
Evlilik tecrübem öğrettiki insan kendi yaşadığı çevreden biriyle evlenmeli.

Sizin durumun tersini ben yaşıyorum. Doğuluyum ve doğunun adetleri terbiye ve ahlak anlayışlarını reddediyorum.
Eşim egenin bir köyünden. Ben kendi kültürüme reddedip insana insan muamelesi yaparken hiç hak etmeyen insancıkların "kültür" çirkinliklerinde boğulur oldum.

Olay kültür meselesinden öte insan meselesi.
Kişi ne istiyor?
Maddi ve manevi bağımsızlığını kazanmamış kişiler evlenme eylemi gerçekleştirince kişiler değil aileler evleniyor ve bu durum özellikle kadınların aleyhine oluyor.
Bu nedenle diyorumki gelenek görenek diyen farklı kültürdeki insanlar evlenip hayatı kendine zehir etmemeli.

Kürt ve terör bağdaştırmasına gelelim.
Bütün doğuyu terörle bağdaştırmak, ötekileştirmek bunu yapanların ayıbıdır.
Ağır hakaret işitmekten gına geldi. Ben insanları utandırmaktan bıktım onlar hakaret etmekten bıkmadı.

Her aile bir değildir. Amcasının paylaşımı o kişinin ve ailesinin düşüncesi olmayabilir.Bu bütün aileyi aynı kefeye koymaya sebep olmamalı.

bizimde kultur farkimiz var ailesi kendi arasinda sorun ediyormu bilmem umrumdada degil ama esimle hic sorun yasamiyoruz kultur farkli olabilir ama hayata bakis acimiz acimiz dusuncelerimiz ayni
bana sorarsaniz evlilikte kultur farkida tamam uzerinde durulmasi gereken bir konu ama daha onemli seyler var bence sizin bakis aciniz ailesinin hayata bakis acisi sen a derken onlar b diyorsa ve bu aranizda ssorun oluyorsa ozaman skinti

Türk ve Kürt arasında kültür farkı olduğunu düşünmüyorum. Türkiye'nin doğusu ile batısı arasında kişilerin ırklarından bağımsız olarak bir fark mevcut, bence. Seviyorsanız çok yanlış yapmışsınız. Tabi ki temel şeyler, ailelerin ne derece müdahil olacağı, temelde nasıl bir hayat sürüleceği vs. baştan konuşulmalı. Yaşam tarzlarınız ciddi anlamda farklı değilse, ailesi açısından kaldıramayacağınız hususlar yoksa bence ona da, kendinize de bir şans verin. Aileniz belki tanıyınca ön yargılarından kurtulurlar. Zaten şu yılda, şu zamanda hala bunları konuşmamız.. Yani inanamıyorum hala bize.

İnanın kültür farkı çok önemli.

Doğudayım. İnanın batıdan çok insanlık var. Zaten malum partiden olanlar belli. Ben artık ailemin yanına gidince burayı özlüyorum.

F fizyoterapist tecrübemi aktarayım. Eşler arası sorun olmaz ama aile bağları kuvvetli olduğundan herşeye karışma potansiyeli yüksek bi aileye gelin gidersin. yetiştirilme tarzının uçurumundan dolayı ne sen onları anlayabilirsin ne de onlar seni. Kararını tam vermeden önce aileyi iyice gözlemle

Bak bunu demen iyi oldu, demekki genleri o yönde, ben uzak dur derim, mesela ben şahsen düğünüme evime o insanların gelmesini asla istemem.

Yaklaşık 10 yıl çok samimi bir arkadaşım vardı hiç politika görüşmedik fakat Birgün leşlere şehit diye hitap edince arkadaşlığımı bitirdim, kendisine sordum önce inkar etmedi ama zamanla eşinin ve ailesinin desteklediğini söyledi, eşi amcasının oğlu, hiç üzgün değilim, önce gelen değerlerim var benim

Diğer yorumları çok okuyamadım ama ciğerimi yakan bi konu olduğu için zaman kaybetmeden tecrübemi paylaşmak istedim.
Ben de kürt kültüründen bi evlilik yaptım sadece annesi kürttü bu arada ve evlendiğim adam ailesiyle doğru düzgün yaşamamış, genelde babannesiyle (babannesi türk) ve sonrasında da yalnız yaşamış.Fikirleri flört zamanımızda benimle birebirdi.
Kültür farklılığını hiç ama hiç hissetmedim.
Aileler araya girmeye başladıkça, özellikle evlendikten 1 yıl sonra kadar annesinin aşırı yönlendirmesiyle evlilik yürütmeye başladık, annesini konuşturmayan adam bi zaman sonra "annem cümle kursa da ağzının içine baksam" der gibi yaşamaya başladı. Benden bir kürt gelini gibi (onların kültüründe ki kürt gelini) hizmet etmemi, itaat etmemi istedi.
Bizim kürtlerdeki gelinler olsa şöyle yapardı, böyle yapardı, çocuk doğururdu dedi.
Başını ört dedi, rujunu sil dedi falan falan..
Konu kürtlük değil yanlış anlaşılmasın lütfen benim 20 senedir canım ciğerim dostum kürt ve biz etle tırnak gibiyiz, konu gerçekten ırk değil konu yetiştirilme tarzı.
Bende onlara farklı geldim, itaat etmedikçe sorumsuz oldm , kabullenemeyen oldum, ailesini benimseyemeyen oldum falan falan..
Sonunda 6 yıllık evliliğimi yaka silkerek bitirdim.
Lütfen çok iyi düşün, lütfen.
Lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…