- 12 Eylül 2014
- 3.786
- 6.952
- 158
- Konu Sahibi mavisaclikiz35
-
Başta hepsi aynı şeyi diyor zaten tutupta seni çok mutsuz edicem gün yüzü göstermicem diyemez ya :)) önüne bak bence erkek arkadaşın bile belki öyledir senden gizliyodur. Ben o tarz insanı değil yatagıma almak yüzüne bile bakamam.Bana çok değer veriyor, çok duygusal bir insan. Sen ne istersen, nerede yaşamak istersen, hangi eşyayı secmek istersen, kac cocuk istersen, nerede çalışmak istersen o diyor. Ben zaten küçük şeylerden mutlu olan biriyim, önemli olan senin mutlu olman diyor. Kafa olarak da cok iyi anlaşıyoruz ama ama ama...
aile önemli annen haklı, anneni dinle pişman olma..Herkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Ama içim o kadar sıkılıyor ki...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Ben bu kültür farklılığını aşamayacağız diye bitirdim ama her an aklım onda.
Çıldırmak üzereyim...
Fikirlerinizi bekliyorum...
İngiltere'de yaşayanlar da acabaHerkese merhaba,
Coooook uzun zamandır yazmıyorum buralara. Bahsedeceğim konu da daha önce defalarca yazılmış aslında...
Biriyle tanıştım, epeyce bir süre konuştuk, yüzyüze görüştük. Birbirimize içimiz cok ısındı, hatta onun açısından durum daha da ileri vaziyette, yıllardır bekleyip de en sonunda aradığımı bulduğum hissiyatını veren kişisin seninle evlenmek istiyorum diyor.
Bende bu duygular bu kadar yoğun olmasa da ona şans vermeyi istiyorum. Tabi ki hemen gidip nikah kıymak degil derdim ama en azından tanımak istiyorum, onunla vakit gecirmekten ve onunla konusmaktan inanılmaz keyif alıyorum.
Bu kısmı asla provokasyon amaclı yazmıyorum ama kendisi kürt. Ve annem bunu cok problem ediyor.
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
bunu okudum iş değişti. kabul etmezdim şahsenHepinize yargılamayan, anlayışlı cevaplarınız icin cok teşekkür ederim hatta Allah razı olsun:)
Biraz detay vereyim
Ben aslen konyaliyim ama babam memur oldugu icin yıllarca gezdik. Su an izmirde yaşıyorum, 7 yıldır buradayım. Fizyoterapistim. Ailemin tek cocuguyum.
O da insaat mühendisi, üniversiteye kadar bitlis ve vanda okumuş, üniversiteyi izmirde okumus. Burada kendi isini kurmus, maddi anlamda aileden bağımsız. Tek başına yaşıyor.
Aile kalabalık, 8 kardeşler.
Bir tane amcası Kanadada yaşıyor, esi de yabancı.
Bildiğim kadarıyla farklı düşünceleri yok vatan millet konusunda, aynı ortak milli ve manevi değerlere sahip oldugumuzu söylüyor ama kanadada yaşayan amcasının facebook paylaşımları beni cok tedirgin etti. Malum partiyi destekleyici ya da malum oluşumu destekleyici paylasimlar. Zaten bitirmeme sebep de bu oldu. Kürt olması değil, amcasının böyle fikirlere sahip olması yani. Kendisi böyle olmadığını söylüyor ama amcasının paylaşımlarından sonra icimi kurtlar yiyor...
Canım yakın arkadasımda aynı senn gbiydi farklı kultır oglan dogulu bir doktor du kız memur ıkısı evlenip dugun dernek yaoacaklardı iste gidildi gelindi isteme olucakdı erkek tarafı su koymaya basladı pişmis aşa dedilerki bizim oglumuzun maaşı bziimdir siz kendinize ayrı bir para ayırmayın hersey ortada brlkte olsun beraber yyelim icelim dediler kız basta b ben hallederm dedi ama cıks erkek dediki bzde baba ne derse o olur ben maaşımı onlara vermelyım ev yaptırcaklar dedi arsa alıncak o arsada babanın ustune olcak dedi bzde bi dort bes sene idare edcez senn maasla geciniriz dedi kıza :) kız bakdı vay be bu iş nereye gdiiyor :) hemen ayrıldı oralarda oyleymis gelir bir ayrılmıyor gelinede ole değer verlmiyor cokHerkese merhaba,
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
Herkese merhaba,
Babam henüz bilmiyor.
Çıldırmak üzereyim...
Eskiden kültür farkı muhabbetine kızardım.
Evlilik tecrübem öğrettiki insan kendi yaşadığı çevreden biriyle evlenmeli.
Sizin durumun tersini ben yaşıyorum. Doğuluyum ve doğunun adetleri terbiye ve ahlak anlayışlarını reddediyorum.
Eşim egenin bir köyünden. Ben kendi kültürüme reddedip insana insan muamelesi yaparken hiç hak etmeyen insancıkların "kültür" çirkinliklerinde boğulur oldum.
Olay kültür meselesinden öte insan meselesi.
Kişi ne istiyor?
Maddi ve manevi bağımsızlığını kazanmamış kişiler evlenme eylemi gerçekleştirince kişiler değil aileler evleniyor ve bu durum özellikle kadınların aleyhine oluyor.
Bu nedenle diyorumki gelenek görenek diyen farklı kültürdeki insanlar evlenip hayatı kendine zehir etmemeli.
Kürt ve terör bağdaştırmasına gelelim.
Bütün doğuyu terörle bağdaştırmak, ötekileştirmek bunu yapanların ayıbıdır.
Ağır hakaret işitmekten gına geldi. Ben insanları utandırmaktan bıktım onlar hakaret etmekten bıkmadı.
Her aile bir değildir. Amcasının paylaşımı o kişinin ve ailesinin düşüncesi olmayabilir.Bu bütün aileyi aynı kefeye koymaya sebep olmamalı.
Bak bunu demen iyi oldu, demekki genleri o yönde, ben uzak dur derim, mesela ben şahsen düğünüme evime o insanların gelmesini asla istemem.Hepinize yargılamayan, anlayışlı cevaplarınız icin cok teşekkür ederim hatta Allah razı olsun:)
Biraz detay vereyim
Ben aslen konyaliyim ama babam memur oldugu icin yıllarca gezdik. Su an izmirde yaşıyorum, 7 yıldır buradayım. Fizyoterapistim. Ailemin tek cocuguyum.
O da insaat mühendisi, üniversiteye kadar bitlis ve vanda okumuş, üniversiteyi izmirde okumus. Burada kendi isini kurmus, maddi anlamda aileden bağımsız. Tek başına yaşıyor.
Aile kalabalık, 8 kardeşler.
Bir tane amcası Kanadada yaşıyor, esi de yabancı.
Bildiğim kadarıyla farklı düşünceleri yok vatan millet konusunda, aynı ortak milli ve manevi değerlere sahip oldugumuzu söylüyor ama kanadada yaşayan amcasının facebook paylaşımları beni cok tedirgin etti. Malum partiyi destekleyici ya da malum oluşumu destekleyici paylasimlar. Zaten bitirmeme sebep de bu oldu. Kürt olması değil, amcasının böyle fikirlere sahip olması yani. Kendisi böyle olmadığını söylüyor ama amcasının paylaşımlarından sonra icimi kurtlar yiyor...
Diğer yorumları çok okuyamadım ama ciğerimi yakan bi konu olduğu için zaman kaybetmeden tecrübemi paylaşmak istedim.Bana çok değer veriyor, çok duygusal bir insan. Sen ne istersen, nerede yaşamak istersen, hangi eşyayı secmek istersen, kac cocuk istersen, nerede çalışmak istersen o diyor. Ben zaten küçük şeylerden mutlu olan biriyim, önemli olan senin mutlu olman diyor. Kafa olarak da cok iyi anlaşıyoruz ama ama ama...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?