Farklı kültürde yetişmek...

Siz eşinizin ailesini tanimamiş olabilirsiniz diyelim ama eşiniz hem ailesini hem sizi taniyor. :) Problem cikaracak, onlara uymayacak bir yapiniz olduğunu dusunseydi eşiniz sizinle evlenmezdi bence, siz de eşinizle anlaşamazdiniz.
Suan size garip gelse de çok sivrilebileceginizi dusunmuyorum ben acikcasini soylemek gerekirse.

Ha eşim ailesi gibi degil, oyle dusunmuyor
benii onlara uymaya zorlamaz diyorsaniz dusunmeniz gereken bir durum yok ortada uymayin.
Çocuk konusunda henüz çocuk yokken, çocuk baba evine yakışır kafasında olduğunu söylemiştim.
elbet etkinlendiği noktalar var bence.
Bilmiyorum yorgunum...

Hanımlar :) nişanlılığım korona dönemine denk geldi hiç akraba görüşmeleri kendi içimizde çok görüşmeler olamadı. Bunları görseydim de geçer diye düşünürdüm sanırım.

Güç verecek fikirlernizi bekliyorum.
Hanımcım
Biriyle iyi anlaşıyorsak evlenme yoluna gireriz
Siz önce evlenip sonra mı tanışmaya karar verdiniz?

Gerçi cevabı kendiniz vermişsiniz
Görsem de göz ardı ederdim diye
E bu saatten sonra da yalandan şoktan şoka girmeyin artık
Durumunuzu kabullenin

Tanımadığınız bi adamla evlenerek kumar oynamışsınız ama kaybetmişsiniz

Biri daha demişti
Sizde karşı koyacak veya boşanacak kumaş yok gerçekten
Ömür boyu böyle dertlenir gidersiniz

Derler ki sarımsağı gelin etmişler kırk gün kokusu çıkmamış

O yüzden doğru demişler gelinin boğazı dar olur

Öyle davranıcan artık geçmişine ailenene bir çizgi çekicen nereye gelin olursan oraya alışıcan alışmak zorundasın

Kusura bakma

Umarım ironidir :KK57:

Nişanlılık dönemi akraba görüşmeleri için midir çiftler iyi tanışsın görüşsün diyedir diye biliyoruz biz
Akrabaları ne alaka acaba sizin eşiniz zaten annesine uymuyormuydu?

akrabalık kan bağıyla geçiyor da karakter düşünüş tarzının biraz insanla alakası var kan bağıyla değil

yetiştiği kültürün saçma tarafını atan pek çok insan var

ayrıa görücü usülü de tavsiyeyle olur aslında size daha yakın ailelerin çocuklarıyla görüşmez misiniz?

latife mi yapmaya calistiniz ben anlamadim?
Benim yorumlarıma denk gelmediniz galiba eğer denk gelseydiniz bunu sormazdınız

Ne.demek stedigimi anlardiniz

Tabiki ironi yapmaya çalıştım

Boyke gelinin boğazı dar olur diyen kişiler benim yazdıklarımın aynısını der ve öyle düşünürler

Onların düşüncesi benim değil

Derler ki sarımsağı gelin etmişler kırk gün kokusu çıkmamış

O yüzden doğru demişler gelinin boğazı dar olur

Öyle davranıcan artık geçmişine ailenene bir çizgi çekicen nereye gelin olursan oraya alışıcan alışmak zorundasın

Kusura bakma
21 mart ekinoksu mu herkesi etkiledi yoksa ironi mi
Böyle etkileri olmuyordur umarım

Benim yorumlarıma denk gelmediniz galiba eğer denk gelseydiniz bunu sormazdınız

Ne.demek stedigimi anlardiniz

Tabiki ironi yapmaya çalıştım

Boyke gelinin boğazı dar olur diyen kişiler benim yazdıklarımın aynısını der ve öyle düşünürler

Onların düşüncesi benim değil
Ay yalan yok
Öyle ciddi yazılmış ki insan bi şüpheye düşüyor 😂

Kültür farkı ne yazıkki zamanla evliliği ele geçiriyor. Eşinle problemin olmasa dahi ailesinin verdiği huzursuzluktan dolayı zamanla aranız açılıyor.

doğu ve batının yetişme tarzı gerçekten farklıymış zamanında bana da çok söylediler de sanırım anlamak istemedim. eşimin asimile olduğunu düşünmem,mega şehirde oluşu, müzisyenlik yapışı sanırım cezbetmişti beni. zaten nişanlıyken de farklı şehirlerdeydik kendisi yalnız yaşıyordu. bir nevi de görücü usulü tanışıp evlenmiş bulunduk.

koloniler halinde yaşıyorlar.d yapışıklar yani osurunca hep beraber osuruyorlar düşünün ki öyle bir bağlılık. sözde gelinlerine değer veriyor gibi görünüyorlar ama tatlı dille de olsa sürekli hizmet hürmet bekleyişleri herşeylerini ortaya koyuyor.

Eşimle olan problemlerimi sürekli aştım, ama ailesinin arada oluşundaki problemleri asla aşamadım.(ki en büyük etken bu) böyle mükemmel evliliği bir de çocukla taçlandırdım.
Sadece eşimle çoğunluk iyi şeyler de yaşasak ne yazıkki bir avuç kötü olaylar beni artık soğuttu. boşanırdım çocuk asla engel değil fakat kızım hasta babasına ve bana hatta bizim bir arada oluşumuza en ihtiyaç duyduğu dönemlerden geçiyor...

çok uzattım sanırım arkadaşım benden sana naçizane tavsiye belki de evliliğin şuan çok yeni olabilir, ama arada çocuk yokken bırakıver gitsin. amaaan ailesinden banane deyip geçme hayatının her alanında zebellak gibi karşındalar. evliliğinin kırılan noktası olacaklar. eşin ailesinden vazgeçemeyecek ve bu kısır döngü hep devam edecek. sonunda olan sana olacak.

Ailesini boşverin artık, nasıl yaşıyorlarsa yaşıyorlar.
Eşinizle derdiniz var mı, ne derdiniz var?

Aileler farklı düşünebilir. Benim kayinvalidemin gelinden beklentilerinin dikkate alacak olsam ohoo.

Eşiniz önemli olan burada ve malesef asıl sıkıntı da o. Çocuk baba ocağında büyür, bir ihtiyaç olursa anneanne değil babaanne bakar diyen biriyle evlisiniz. Aile elbette önemli ama eşiniz bakış açısını değişecek pek birşey katmamis kendisine.

Çok büyük şeyler yaşamamaniza rağmen yorgunum demeye başlamışsınız, bu farklılara karşı koyacak, kendi doğrulariyla ilerleyecek bir yapıda da görmüyorum ben sizi malesef.

Siz eşinizin ailesini tanimamiş olabilirsiniz diyelim ama eşiniz hem ailesini hem sizi taniyor. :) Problem cikaracak, onlara uymayacak bir yapiniz olduğunu dusunseydi eşiniz sizinle evlenmezdi bence, siz de eşinizle anlaşamazdiniz.
Suan size garip gelse de çok sivrilebileceginizi dusunmuyorum ben acikcasini soylemek gerekirse.

Ha eşim ailesi gibi degil, oyle dusunmuyor
benii onlara uymaya zorlamaz diyorsaniz dusunmeniz gereken bir durum yok ortada uymayin.
Çocuk konusunda henüz çocuk yokken, çocuk baba evine yakışır kafasında olduğunu söylemiştim.
elbet etkinlendiği noktalar var bence.
Bilmiyorum yorfö
Hanımcım
Biriyle iyi anlaşıyorsak evlenme yoluna gireriz
Siz önce evlenip sonra mı tanışmaya karar verdiniz?

Gerçi cevabı kendiniz vermişsiniz
Görsem de göz ardı ederdim diye
E bu saatten sonra da yalandan şoktan şoka girmeyin artık
Durumunuzu kabullenin

Tanımadığınız bi adamla evlenerek kumar oynamışsınız ama kaybetmişsiniz

Biri daha demişti
Sizde karşı koyacak veya boşanacak kumaş yok gerçekten
Ömür boyu böyle dertlenir gidersiniz
Kumaş çirkin bir benzetme bence.
Boşananlar sağlam kumaş mı ben anlamadım :)
Ki “boşan” ı bir tavsiye olarak görmüyorum.
Buraya ne yazsam muhalifsin giggles , genelde herkese öylesin. Bunu vazife mi edindin bilmiyorum.
Umarım böyle yadırgadığın şeyler başka türlü önüne çıkmaz. Ben fazla hoşgördüm en büyük hatam bu oldu benim. Neticelerini yaşıyorum evet.

Aynen ironi

Ve öyle gelinin boğazı dar diyen ailelerin genel lafları

Uyarsan bu uymazsan yerin yok tavırları maalesef

Yorumlarınıza az-çok denk geliyorum, ironi olduğunu tahmin ettim ama o kadar ciddi yazılmış ki "acaba mı" dedim.
Yine de ben sizi, konu sahibinin eşini tanıdığından daha iyi tanıyormuşum :KK53:

Arkadaşlar benim yorumlarıma denk gelenlerin bu tarz konulara nasıl tepki verdiğini okumuşsunuzdur.

Yada denk geçmişinizdir bbilenlerdiyyeim.benim.ne demek.istedigimi anladılar zaten
Ama bilmeyenlere bu ironiyi anlamayanlara yazayim

Bu tarz aileler genelde benim yazdığım.ilknyorum gibi düşünürler biraz da onların dilinden yazdım

Ya bu deveyi gidersin ya.bu diyardan gidersin tavırları vardır

Gelinin boğazı dar olur diyenler gelinin ailesini unutmasininartik bu taraflı olduğunu artık bizim malımızsın tavrın da olanlar
Benim yazdığım gi i cahilce düşünürler

Sanki gelin uzaydan gönderilmiş annesi babası yok
Sulamayı büyütmek için çocuk dogurmaknicin hizmet için gelmiş sahiplenir etrafına dikenlintel örerler

Benim ki biraz irini biraz.kinaye.biraz onların cahil ağzı oldu

Malesef boyke düşünen aileler cok

Aileler farklı düşünebilir. Benim kayinvalidemin gelinden beklentilerinin dikkate alacak olsam ohoo.

Eşiniz önemli olan burada ve malesef asıl sıkıntı da o. Çocuk baba ocağında büyür, bir ihtiyaç olursa anneanne değil babaanne bakar diyen biriyle evlisiniz. Aile elbette önemli ama eşiniz bakış açısını değişecek pek birşey katmamis kendisine.

Çok büyük şeyler yaşamamaniza rağmen yorgunum demeye başlamışsınız, bu farklılara karşı koyacak, kendi doğrulariyla ilerleyecek bir yapıda da görmüyorum ben sizi malesef.
İnanmak istiyorum düzeleceğine. Ben değişmeye başladım aslında. Tuhaf yanlış gelen hiçbir şeye susmuyorum. İçsel olarakta değiştim, o saf görüşüm kırıldı daha gerçekçi bakıyorum.0

Gelinlere kendi taraflari unutturulmamistir
Gelinler meraklidir kendi ana babalarini unutmaya. Nerelisin,kocam köylü olmak hoslarina gitmistir.

Bu arada gelinlerdeki durus onemli. Siz saglam durursaniz,mesafeli ve saygili olursaniz kimse sizi sacmasapan atasozleriyle ezemez.

Back
X