Farklı kültürde yetişmek...

Gelinlere kendi taraflari unutturulmamistir
Gelinler meraklidir kendi ana babalarini unutmaya. Nerelisin,kocam köylü olmak hoslarina gitmistir.

Bu arada gelinlerdeki durus onemli. Siz saglam durursaniz,mesafeli ve saygili olursaniz kimse sizi sacmasapan atasozleriyle ezemez.
Evet ben bu duruşu koruyacağım. Bunlar bana yaşatılmadı benden bir önceki nesile yaşatılmış. Onu gördüm ben.

Yorumlarınıza az-çok denk geliyorum, ironi olduğunu tahmin ettim ama o kadar ciddi yazılmış ki "acaba mı" dedim.
Yine de ben sizi, konu sahibinin eşini tanıdığından daha iyi tanıyormuşum :KK53:
Bende benim ne demek istediğimi anlaşılır diye düşündüm bu kadar ciddi oldugumu fark etmedim :-)

Son düzenleme:
Kumaş çirkin bir benzetme bence.
Boşananlar sağlam kumaş mı ben anlamadım :)
Ki “boşan” ı bir tavsiye olarak görmüyorum.
Buraya ne yazsam muhalifsin giggles , genelde herkese öylesin. Bunu vazife mi edindin bilmiyorum.
Umarım böyle yadırgadığın şeyler başka türlü önüne çıkmaz. Ben fazla hoşgördüm en büyük hatam bu oldu benim. Neticelerini yaşıyorum evet.
Kumaşın yok demek öyle bir karakter sergilemiyorsun demek
Bunu çok aşağılayıcı niye algıladınız hiç bilmiyorum

Durumu bi değerlendirelim:
Eşiniz ataerkil bi kafa yapısına sahip
Siz değilsiniz
Eşinizin ailesi de ataerkil
Ve bu insanların hiçbiri bu saatten sonra değişmeyecek
Boşanmayacaksanız yapabileceğiniz ne var gerçekten?
Durumu kabullenmek ya da ömür boyu dertlenmek
Sağ twix sol twix hesabı (çikolata reklamıydı)
Siz alınmadan ben önden açıklayayım

Şu her zamanki seda sayan tarzı beddua kısmını da geçelim artık
Hiç etkilemiyorum

Şimdi de Corona dönemi, bu kadar akraba görüşmeleri fazla bence. Uzak durun mesafenizi koruyun

Valla cahillerle eş olmak çok zor bence . Eş derken kocadan bahsetmiyorum valla aile ile de eş olunuyor . Bende bazı şeyleri görmemişim ve daha sonra anladım birde kocamda 10 sene sevgili olduk 🙄 adamın ailesi resmen kör cahil bence . Geçen akşam oğluma banyo yaptırdım havluya sardım o arada eşim annesi ve ablaları ile konuşuyormuş görüntülü. Çocuğu eşime verdim . Çocuk bornozlu yatağın üzerinde oturuyordu battaniyeye sardık saç kurutmak için . Kv ler sadece başını kollarını görüyorlardı . Kv diyor ki oğlum hadi ayağa kalkta kızlar seni görsünler 😳 benim oğlan ayağa kalkacak aklınca görümcelerin kızları da oğlanım pipisini görecekler . Kadın bu kadar yAni ben bunu evlenmeden görmedim işte çünkü çok az zaman görüştük birde bazı şeyler yaşanmadan fark edilmiyor . Kp e kalsa kadın çalışmazmış mesela gibi gibi bir ton şey . Atsan atılmazlar resmen az muhattap olmak lazım bu tiplerler

Aslında ben sizi de anlayamıyorum. Eşinizi tanıdık artık dibine kadar ataerkil. Siz neden şaşırıyorsunuz bunu anlamıyorum. Geçen ev işi ile ilgili eşinden yakınan bir kadına; ben eşime bulaşıkları yıka deyip başka bir odaya gidemezdim demiştiniz. Size cevap yazan başka bir üyeye de düşüncelerinden dolayı işte bu yüzden boşanmalar artıyor demiştiniz. Fark etmeseniz de siz de eşinize uygun birisiniz. Zaten eşinizde bu yüzden sizi seçti.

Evlenmeden eminim ki bir iki sinyal vermiştir ama önemsememişsinizdir. O nedenle size tavsiyem önemsememeye devam edin.

Çocuk konusunda henüz çocuk yokken, çocuk baba evine yakışır kafasında olduğunu söylemiştim.
elbet etkinlendiği noktalar var bence.
Bilmiyorum yorfö

Buraya ne yazsam muhalifsin giggles , genelde herkese öylesin. Bunu vazife mi edindin bilmiyorum.
Umarım böyle yadırgadığın şeyler başka türlü önüne çıkmaz. Ben fazla hoşgördüm en büyük hatam bu oldu benim. Neticelerini yaşıyorum evet.

Size hakaret etmemiş. Kumaş derken yapınız demek istemiş yani sizin yapinizda yok boşanmak, karsi cikmak demek istemiş.

Fazla hoşgordum demissiniz bakin işte benim de bahsettigim bu, eşiniz sizin ortaligi yikma ihtimaliniz oldugunu bilse sizinle evlenmezdi zaten kaldi ki siz de herseyi bu ladar hos gorerek eşinizle evlilige gidemezdiniz yani yapinizda yok bunlar. Bunu diyor arkadaş.

Çocuk konusunda henüz çocuk yokken, çocuk baba evine yakışır kafasında olduğunu söylemiştim.
elbet etkinlendiği noktalar var bence.
Bilmiyorum yorfö

Çocuk baba evine yakışır ne demek acaba

Ay yalan yok
Öyle ciddi yazılmış ki insan bi şüpheye düşüyor 😂
Bide kırmızı yapmışsınız

Oysa ki çok yerde denk geldik

Beni en çok sen anlamalıydın :KK66: :-)

Bide düzgün yazsam ah şu klavye

Kumaşın yok demek öyle bir karakter sergilemiyorsun demek
Bunu çok aşağılayıcı niye algıladınız hiç bilmiyorum

Durumu bi değerlendirelim:
Eşiniz ataerkil bi kafa yapısına sahip
Siz değilsiniz
Eşinizin ailesi de ataerkil
Ve bu insanların hiçbiri bu saatten sonra değişmeyecek
Boşanmayacaksanız yapabileceğiniz ne var gerçekten?
Durumu kabullenmek ya da ömür boyu dertlenmek
Sağ twix sol twix hesabı (çikolata reklamıydı)
Siz alınmadan ben önden açıklayayım

Şu her zamanki seda sayan tarzı beddua kısmını da geçelim artık
Hiç etkilemiyorum
Tamam teşekkürler (:

Bide kırmızı yapmışsınız

Oysa ki çok yerde denk geldik

Beni en çok sen anlamalıydın :KK66: :-)

Bide düzgün yazsam ah şu klavye
En geriye gidip kontrol ettim senin için
Ben diyılım kırmızılayan
Ben genelde güler geçerim 😂

Valla cahillerle eş olmak çok zor bence . Eş derken kocadan bahsetmiyorum valla aile ile de eş olunuyor . Bende bazı şeyleri görmemişim ve daha sonra anladım birde kocamda 10 sene sevgili olduk 🙄 adamın ailesi resmen kör cahil bence . Geçen akşam oğluma banyo yaptırdım havluya sardım o arada eşim annesi ve ablaları ile konuşuyormuş görüntülü. Çocuğu eşime verdim . Çocuk bornozlu yatağın üzerinde oturuyordu battaniyeye sardık saç kurutmak için . Kv ler sadece başını kollarını görüyorlardı . Kv diyor ki oğlum hadi ayağa kalkta kızlar seni görsünler 😳 benim oğlan ayağa kalkacak aklınca görümcelerin kızları da oğlanım pipisini görecekler . Kadın bu kadar yAni ben bunu evlenmeden görmedim işte çünkü çok az zaman görüştük birde bazı şeyler yaşanmadan fark edilmiyor . Kp e kalsa kadın çalışmazmış mesela gibi gibi bir ton şey . Atsan atılmazlar resmen az muhattap olmak lazım bu tiplerler
Haklısınız, evlenmeden görülmüyor. Yani ben gelen eleştirileri anlamıyorum. Hiç mi tanımadın vs. Benim giyimime gezmeme hiç karışmaz. Benim sıkıntım aileler ile ilgili. Evlenmeden aileleri nasıl tanıyayım?

İnanmak istiyorum düzeleceğine. Ben değişmeye başladım aslında. Tuhaf yanlış gelen hiçbir şeye susmuyorum. İçsel olarakta değiştim, o saf görüşüm kırıldı daha gerçekçi bakıyorum.0
Ben eşinizle çok uçlarda olduğunuzu da düşünmüyorum açıkçası.
Siz de aileye bakış, kadın erkek ilişkileri konusunda, belli düşüncelere sahipsiniz. Buna kötü de demiyorum. Ama ayrı iki dünyanın insanı gibi yaklaşmaya gerek yok.

Aileyi çok kafaya takıyorsunuz ayrıca takmayın. Eşinizle orta boy yol bulduktan sonra aile meselesi halledilir.

Kültür farkı ne yazıkki zamanla evliliği ele geçiriyor. Eşinle problemin olmasa dahi ailesinin verdiği huzursuzluktan dolayı zamanla aranız açılıyor.

doğu ve batının yetişme tarzı gerçekten farklıymış zamanında bana da çok söylediler de sanırım anlamak istemedim. eşimin asimile olduğunu düşünmem,mega şehirde oluşu, müzisyenlik yapışı sanırım cezbetmişti beni. zaten nişanlıyken de farklı şehirlerdeydik kendisi yalnız yaşıyordu. bir nevi de görücü usulü tanışıp evlenmiş bulunduk.

koloniler halinde yaşıyorlar.d yapışıklar yani osurunca hep beraber osuruyorlar düşünün ki öyle bir bağlılık. sözde gelinlerine değer veriyor gibi görünüyorlar ama tatlı dille de olsa sürekli hizmet hürmet bekleyişleri herşeylerini ortaya koyuyor.

Eşimle olan problemlerimi sürekli aştım, ama ailesinin arada oluşundaki problemleri asla aşamadım.(ki en büyük etken bu) böyle mükemmel evliliği bir de çocukla taçlandırdım.
Sadece eşimle çoğunluk iyi şeyler de yaşasak ne yazıkki bir avuç kötü olaylar beni artık soğuttu. boşanırdım çocuk asla engel değil fakat kızım hasta babasına ve bana hatta bizim bir arada oluşumuza en ihtiyaç duyduğu dönemlerden geçiyor...

çok uzattım sanırım arkadaşım benden sana naçizane tavsiye belki de evliliğin şuan çok yeni olabilir, ama arada çocuk yokken bırakıver gitsin. amaaan ailesinden banane deyip geçme hayatının her alanında zebellak gibi karşındalar. evliliğinin kırılan noktası olacaklar. eşin ailesinden vazgeçemeyecek ve bu kısır döngü hep devam edecek. sonunda olan sana olacak.
Ben de soğuyorum soğudukça taşlaşıyorum. Ama ümidim var... Çabuk yılmak istemiyorum😌

Ben genel bir şey demek istiyorum
Kimse kendini coğrafya kaderdir aman türk erkeği işte kültür işte diye kandırmasın

coğrafyanın kader olmasının sebebi yani böyle denilmesinin sebebi çoğu insanın kendi anne babasının kalıplarındsn çıkamayıp kendi çocuklarını da öyle yetiştirmesi bu şekilde birikip birikip geliyor

sonra aaa coğrafya kader
Hayır efendim etrafa bakamayan zihinlerimiz kaderimiz

Aslında ben sizi de anlayamıyorum. Eşinizi tanıdık artık dibine kadar ataerkil. Siz neden şaşırıyorsunuz bunu anlamıyorum. Geçen ev işi ile ilgili eşinden yakınan bir kadına; ben eşime bulaşıkları yıka deyip başka bir odaya gidemezdim demiştiniz. Size cevap yazan başka bir üyeye de düşüncelerinden dolayı işte bu yüzden boşanmalar artıyor demiştiniz. Fark etmeseniz de siz de eşinize uygun birisiniz. Zaten eşinizde bu yüzden sizi seçti.

Evlenmeden eminim ki bir iki sinyal vermiştir ama önemsememişsinizdir. O nedenle size tavsiyem önemsememeye devam edin.

Katiliyorum. Birde eklemek isterim: Belli bir yasa kadar hersey kültür ve yetistirme tarzi. Ondan sonra bilincli hareket etmek. Yani adamin isine geliyor ki bu yasam tarzi benimseyip devam ettiriyor

Ben genel bir şey demek istiyorum
Kimse kendini coğrafya kaderdir aman türk erkeği işte kültür işte diye kandırmasın
coğrafyanın kader olmasının sebebi yani böyle denilmesinin sebebi çoğu insanın kendi anne babasının kalıplarındsn çıkamayıp kendi çocuklarını da öyle yetiştirmesi bu şekilde birikip birikip geliyor
sonra aaa coğrafya kader
Hayır efendim etrafa bakamayan zihinlerimiz kaderimiz

Eklentiler

• Screenshot_20210321-214511.webp
    Screenshot_20210321-214511.webp
    14,9 KB · Görüntüleme: 61
Back
X