Farklı kültürlerden insanlar anlaşabilir mi?

Iste. Herkes tam tersibi soyluyor

Ben siirtliyim sözlüm elazığlı. hatta kendisinden 2 yaş büyüğüm. ancak bizim avantajımız sözlüm baba tarafından kürt. ayrıca ikimiz de öğretmeniz. bu tarz şeyler olunca kültür farkı pek önemsenmiyor. siz de ortak noktalar arayabilirsiniz ilişkiniz içerisinde

Yaptığı şey baştan çok yanlış kültür farkıyla da alakası yok bari başlamadan uzak durun

Var tabi ben doguluyum eşim karadenizli zıt kutuplar gibi ama hiç bir zaman bu aramız da sorun olmadı çok şükür ama her erkek aynı diye birşey yok umarım sorunlarınız hallolmustur

Bı insanı siyasi görüşü ile mi seviyorsunuz her doğulu da hdpli olack diye bişey yok bende Kürtüm doğumluyum ama ailemde hdpli çok çok yok denecek kadar az var.. Ayrıca siz karşı tarafın örf adetlerine karşı aşırı ters olmadığınız sürece başlarını öne egdirecek hareket yapmadiktan sonra bı ortama girildiği vakit eşinizi olsn ailesini olsn küçük düşürücü sözler söylemedikce sorun olacağını sanmıyorum belki çok çok iyi anlayacaksınız onuda bilemezsiniz

Biliyorum abla haklisin. Enistemin biru de kurt. Amcam bana tarafim olay cikartmistu uztlerine vazife gibi( o yuzden lzf cikarirlar diye korkuyorum yaparpar da yani. Bana dua eder misin?

Eğer herkes aynı kültüründen insanlarla anlaşsaydı görücü usulü veya akraba evliliklerinin hepsi mükemmel olurdu... Burada önemli nokta kişi, bireydir. İlla aynı şehirli insanlar anlaşır diye bir kural yok. Kaldı ki insanlar kendi sülale, akrabasıyla anlaşamıyor.. yemişim aynı kültürü yani. Kişi kendini ne kadar geliştirmişse, ne kadar kültürünün ona dayattığı baskıcı, sabit fikirlerinden arınıp, ufkunu genişletmişse, cahil kalmamışsa, bir şeyleri kendi kafasıyla idrak etmeyi öğrenmişse, yanlışı doğruyu sadece kendi kültürünün bakış açısı ile değerlendirmemeyi bilmişse o zaman sağlıklı bir ilişki olabilir. Yani siz bence karşınızdaki insana bakın her şeyden önce. Çok gelenekçi mi, aile düşkünü mü... daha ortada bir şey yokken sülalesinin size istek atması hiç ama hiç iyi bir işaret değil. Beni seviyorlar, içlerine alıyorlar diye düşünürsünüz ilkten canım cicim yaparlar sonra sizden bir dünya beklentiye gireler... hayatınıza fazla müdahil olmaya başlarlar. Bence görüştüğünüz insan yukarıda yazdığım kendini geliştirebilmiş biri değil gibi gözüküyor...

Son düzenleme:
Galiba öyle. Tanımıyorum hicbirini. Kanup etmiyorum geri atiyolardi. En son onu da cikardim takipten

Olmaz dusunun biz esimle ayni memleketteniz ailesi koyde yaşiyor ona ragmen anlasamadigimiz seyler oluyor.farkli kultur hep sorun cikarir

Bence anlaşmak çok da doğu batı meselesi değil. Yani farklı ülkelerde doğup büyüyen farklı dinlere mensup insanlar bile anlaşabiliyorken Türk kürt alevi sünni deyip anlaşamazsınız demek doğru olmaz. He bakarsınız duruma, yaşayışına, görüşlerine ve tercih etmezsiniz o sizin bileceğiniz iş.

Bide cevremi duyun ohooo. Sen ic anadolu insanisin dogu anadolu kulturunde yapamaSin vs vs neler neler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…