Farklı Mezhepten Evlenen Var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mayhoS

Guru
Kayıtlı Üye
29 Ağustos 2007
179
3
296
İstanbul
Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Ya halen bu tür şeyler kaldı mı gerçekten inanamıyorum. İnsan ayrımı yapmaktan ne zaman vazgeçeceğiz hiç bilmiyorum, gerçi bakılırsa umutta yok bu konuda.
Mantıklı düşünülürse ne kadar saçma bir şey olduğunun farkına varmanız lazım. :işsiz: :işsiz: :işsiz:

Valla senle aynı durumdayım benim tek sıkıntım ailemin kesinlikle olmaz demesi yoksa bizim hiçbir sıkıntımız yok ailesi falan el üstünde tutuyor ama aileme anlatamıyorum

Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.

Valla benim eşim Alevi. Ailelerimiz birbirlerini tanımadan önce ufak bi önyargı vardı o da. Ya onlar bizi istemezse, bizimkilerde de ya seni istemezlerse gibi bi durumdu. Ben hiç anlam verememiştim o zaman. Sonra tanıştılar iki tarafta karşısındakinin öyle düşünmeyen insanlar olduğunu anlayınca çok çok iyi anlaştılar. Bizim için zaten asla problem olmadı. Muhafazakar aile, Alevi aile durumunda biraz sorun yaşayanları duydum ama onda da muhafazakar aile genelde kızlarına müdahale edileceğini düşündüğü için ya da Alevi aileden muhafazakar aileye gelin gidenlerde baskı olursa diye korktuğu için yani eğer ailenizin tek endişesi sizseniz onu da anca tanıdıkları zaman aşarlar.

Bereber olduğunuz insana bağlı. Karşınızdaki kişiye şunu sorun "ikimizin mezhebi farklı benim yaşam tarzıma saygı duyacak mısın?". Kafanızda sorun yaşayacağınıza dair bir izlenim varsa bir kez daha düşünün. Hassas konular bunlar ne söylesek yanılırız.

farklı mezheplerdeyiz sevgilimle dine bakış açımız aynı ne o çok mezhep kurallarına uyuyor nede ben bu yuzden sorun olmuyor ailelerde evlilik olurken edecek profilde değil etseler bile biz çok ciddiye almayız gibi.

Bereber olduğunuz insana bağlı. Karşınızdaki kişiye şunu sorun "ikimizin mezhebi farklı benim yaşam tarzıma saygı duyacak mısın?". Kafanızda sorun yaşayacağınıza dair bir izlenim varsa bir kez daha düşünün. Hassas konular bunlar ne söylesek yanılırız.
Onların ailesinde bu duurm olmuş karşı tarafın ailesi bu konuya karşı değil ve görüştüğüm kişi bana saygı duyuyor dediğim gibi çok farklılıklarımız yok. Sorun benim ailemin çevrenin etkisinde kalıp sürekli o buu dedi şunun şöyle olmuş onlar böyle diye benim modumu düşürmesi ve bende haliyle ikilemde kalıyorum. yoksa hiçbir sorunumuz yok kişiyle.

Mezhep nedir? Dini ritüellerini kaçırmadan yapıyorsa çiftler mezhep evet sıkıntı olur ama Anadolu Müslümanlığı gibi cumadan cumaya bayramdan bayrama gibiyse sıkıntı olmaması lazım. Bu arada ben farklı kültürden biriyle evlendim tavsiye etmiyorum

Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Politik düşünceleriniz aynıysa, ikiniz de dini aynı boyutlarda yaşıyorsanız mezhep sorun olmaz. Misal ben boşandım. Mezhep ve ırk farklıydı. Politik olarak farklı düşünüyorduk. ( politik düşünce önemli)Mezhep hiç problem olmadı. Boşanma sebebi değildi yani. Ama yaşam tarzınız, hayata bakışınız önemli. Ablamın eşi de bizim mezhepten değil. 14 yıllık evliler. Ama dediğim gibi ikisinin yaşam şekli aynı.

Ben tavsiye etmem. Bugün sorun çıkmaz yarın çıkar. Tecrübeyle sabit. Uğruna herkesi karşına aldığın adam birgün karşına geçip ailem seni istemiyor sen tesettürlüsün, farklı mezhepteniz zaten ben de ateistim filan diyebiliyor. Davul bile dengi dengine sözü benim için çok doğru. Hiç öyle aşk için dağları delmeye engelleri aşmaya filan gerek yok-muş . Denk miyiz? Soru çok basit

Eşimin alevi olduğunu evlenmemize 1 ay kala falan ablasından öğrendim. Sormayacak kadar umursamamışım. İkimiz de umursamadığımız ve ailelerimiz bizi yetişkin insanlar olarak görüp bu tip konularda karışmadıkları için bizde problem olmadı. Bizde olmaması sizde olmayacağı anlamına gelmez ama.

Bu tarz konularda aileler de işin içine fazlaca girince olaylar dallanıp budaklanıyor.

Politik düşünceleriniz aynıysa, ikiniz de dini aynı boyutlarda yaşıyorsanız mezhep sorun olmaz. Misal ben boşandım. Mezhep ve ırk farklıydı. Politik olarak farklı düşünüyorduk. ( politik düşünce önemli)Mezhep hiç problem olmadı. Boşanma sebebi değildi yani. Ama yaşam tarzınız, hayata bakışınız önemli. Ablamın eşi de bizim mezhepten değil. 14 yıllık evliler. Ama dediğim gibi ikisinin yaşam şekli aynı.
Doğru mesela oruç tutmuyorsun namaz kılmıyorsun , tesettürlü değilsin, alkol alıyorsun x mezheptensin . Aynılarını yapıyırdun y mezheptensin. Bu durumda tabi ki sorun olmaz ama iki taraf da farklı uygulamalar yapıyorsa özellikle çocuk olunca işler karışıyor mezhep noktasında. Siyasi görüş zaten çok çok önemli. Ben siyasi görüş olarak farklı olduğum birisiyle yapamayacağımı bildiğim için kesinlikle elerdim

Bizde hiç sorun olmadı. Hatta önyargılı olanlar bile gördü içimize girince. Şimdi bizi bizden çok över eşimin ailesi. Ama medeniyet seviyesi mühim. Örümcek kafalılarsa ne yapsan boş.

Ben varım.
Eşim ne etraftan ne de ailesinden zerre etkilenmez ama... Etraftan etkilenen biri ise çok zor olur diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X