Farklı Mezhepten Evlenen Var mı?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Mezhep farklı olabilir ikiniz de müslüman değil misiniz. Din konusunda çok tutucu değilseniz olur bence.

Mezhep nedir? Dini ritüellerini kaçırmadan yapıyorsa çiftler mezhep evet sıkıntı olur ama Anadolu Müslümanlığı gibi cumadan cumaya bayramdan bayrama gibiyse sıkıntı olmaması lazım. Bu arada ben farklı kültürden biriyle evlendim tavsiye etmiyorum

Neden tavsiye etmiyorsunuz? Bosandiniz mi?

Bence anlayisli ve acik olmak önemli, tabiki saygili da. Bunlar olduktan sonra neden yürümesin bir evlilik. Olumlu örnekler var etrafimda.

Ben varım ve esimle cok mutluyum esim bana sen bana bn sana saygi duyduktam snra sorun yasamayiz ikimiz evin içindeyiz aileler dort duvarda ne oluo bilemez kimseyide ilgilendirmez demisti oyle de oldu bnde cok dinle butun olan bir insan deilim ama asla karismaz nikahimiz oldu dede de geldi dini nikah icin imamda çocuğumuz oldu babanne kuranda okuttu anane kurbanda kesti cok sukur herkesin gonlu oldu ilerde cocugum kndisine babannesi inandigini ananesi inandigini bide anne babasinin düşüncelerini dinleyip kndi kararini kndisi alacak insallah nesekilde hayatina devam etmk isterse oyle devam eder saygi herseyden once geliyor bunu unutmayin evlenmeden once mutlaka konusun nikahta hoca nikahi olurmu diye cocuk olunca kuran okutabilirmiyim die

Şuan sizin için bi sıkıntı yok gibi gelebilir ama çocuğunuz olunca herşey değişebilir..var öyle ayrı mezhepten tanıdığım sevdiler evlendiler ama bi tarafın ailesi fazla baskın çıktı doğmamış bebege don bictiler büyük kavgalar yaşandı bosanmadilar ama illa araya bı soğukluk girmiştir ve kendi kendilerine sormuşlardır acaba yanlismi yaptık evlilikle diye

Aileler bir araya geldiginde ortam buz kesmeyecekse,
düğünde nisanda dogumda, bir taraf kendi rituellerini yerine getirirken, diger aile karsı çıkmak, küçük gormek gibi tepkiler vermeyecekse,
cocuk yetiştirme konusunda hem esinle sen hem de aileleriniz kendi mezheplerinin gerektirdikleri yönünde baski olusturup çocuğun kafasını karistirmayacaksa dusunulebilir bu evlilik.

Ama ben tercih etmezdim. Benim ailemin tavirlarini biliyorum. Benim icin cok yipratici olurdu. Eşim de ailesi de cok üzülürdü. Kimse inandigi sey icin hor görülmemeli. Kimsenin buna hakki yok. Ama aile buyuklerine anlatamiyorsun.

Esim de farkli mezheplerin yogun oldugu bir memlekette dogmus. Evlilik oncesinde de yakin bir zamana kadar da hala, mezhebi xxx degil dimi diye sorular aldim annemden. Yani bu işe kalkısacaksaniz ailenizi iyice ölçün tartin. Artılarını eksilerini yazin değerlendirin. Umarim kararinizdan dolayi cok mutlu olursunuz.

Ben aleviyim yani ailem çünkü ve ben deistim, eşim Sünni; mezhep değil ama bu inanış işi ailelerin kültürü oluyor ve kültür farkı asla aşılamiyor bir yerde tıkanıyor evlilik, 22 yıl oldu eşimi seviyorum üç çocuğum var ama geri dönüş olsa evlenmezdim....

Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Şafi Hanifi gibi mi?
Ben şafiyim, eşim hanifi hiç aramızda mezhep farkı söz konusu olmadı.Zaten eşimde namaz, oruç vs pek yok ondan belkide 😁

Karakterler mezheplere, dinlere endeksli de haberimiz mi yok?
Siz karşınızdakinden eminseniz, uyumlu olduğunuza inanıyorsanız kulağınızı tıkayın. Ama eminseniz.

Selam kızlar. İçinden çıkamadıgım bir durum var. Kısaca anlatayım. Farklı mezhepten biriyle beraberim çok farklılıklarımız yok. Anlaşıyoruz hayata bakışımız aynı. Fakat aileme çevreden sürekli birşeyler söylüyorlar. O mezhepteki kişilerle evlenen tanıdıkları hep ayrılmış yok o mezhepten olan bi kız nişanlısını terkedip başkasına kaçmış. Abilerim ve babam evlenirsem mutsuz olacagımdan eminler ama babam yine de istersen kabul diyor. Bu tarz şeyleri duyunca modum düşüyor ve mutsuz olacagımı düşünüyorum. Size sorum mezhebinizden farklı biriyle evlilik yapanınız var mı ? Mutlu oldunuz mu sorunlar çıktı mı ? Teşekkür ederim.
Ben aleviyim ve sünni birisi ile evliyim. Evliliğim tam oturdu derken hep ailelerin farklılığı yüzünden çatırdıyor.
10 yıl sevgililikten sonra evlendim ve o zamanlar hiç farkımız yok gibi gelirdi ama evlilik çok farklı. Çok zıt aileler ve sorun kesinlikle oluyor, sonuçta bizi o zıt aileler büyüttü.
Alevilikte kadinlarda kapanmak yok (yemeni yazma bağlanır ama kimse saçın teli görünmesin günah diye düşünmez), ibadet perşembe akşamı yapılır, günde 5 vakit namaz yoktur, ramazanda oruç 3 gün tutulur, asıl oruç 12 gün Muharrem orucudur, musayiplik vardır, yol vardır, cem vardır, 4 kapı 40 makam vardır vs vs.
Alın size bin bir çeşit farklılık, kimse benim gibi kendisini kandırmasın rica ederim. Farklıyız ve sorun oluyor.
Farklı dinlerden olunduğunda inanın daha az sorun olur çünkü iki taraf da Müslümanım derken apayrı yollardan gidince sorun oluyor.

Ben eşim farklı mezhep ben Alvym bir sorun yaşamadım Allaha şükür..ama ilk evliliğimde aynı mezheptik evlendiğim gün dayak yediğini biliyorum... İnsandan insana çok fark canım 5 parmağın beşi bir değil öyle değilmi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X