Farklı şehirde yaşayan aileme giderken eşim de sürekli ailesini getirmek istiyor

Oğullarını karşı tarafa kaptırmaktan korkuyorlar cidden oğullarımın bireyselleşmesini tek başına hareket etmesini istiemyolar benimkiler her dışarı çıktığımızda akşam mesaj atarlar geldiniz mi naptınız nerwye gittiniz yahu size ne evlenmişim yanımda eşim istersem geceyi dışarıda geçirirm
Kayınaile mi mesaj atıyor döndünüz mü diye?

Ay erkekler biraz saf mı yoksa işlerine mi geliyor bilmiyorum da sizin ananız mecbur mu dünürleri ağarlamaya? Misafir demek 3 öğün yemeği demek, çarşafı pikesi bilmem neyi demek. Bak düşündüm yine sinirlendim.

Benimki de istediği yemek olunca kendi anasına değil benimkine söyler. Anası beceriksiz çünkü. Kendi anası makarna haşlar önümüze koyar benim anacığım sarmaydı içli köfteydi mutfaktan çıkamaz.
Artık kayınvalideye gider gitmez ben söylüyorum eşime “ne yemek istiyorsan annene söyle, anne yemeğini özlemişsindir” diye.

Az önce başka bir arkadaşın konsunu okudum oda 9 aylık bebeği olduğu halde kayınvalidesi kayınpederi rahatsız oluyor diye gününü gelinin evinde yapmak istemiş kocası gelmiş annem gününü bizim evde yapsın ne var ki bunda diyormuş ona şaşırıp peşine gelip bunu okudum daha nelere şaşıracaz hayret vallahi. İnsanda biraz empati düşünce olmaz mı aileniz her tatilde onları da ağırlamak zorunda mı ne saçma bişey senin yerinde olsam tek gitmek için plan yapar gider ailemle hasret giderir rahat rahat vakit geçirirdim o kafadaki kocanı da peşine götürmeye gerek yok o seni düşünse sürekli böyle bi teklifle gelmez hadi heveslik bir kez iki kez gelsinler. E her tatil de kuyruk gibi ne işleri var canım çağıran eşinizde kabul edip gelen ailesi de çok suçlu saçmalık 🤦🏻‍♀️

Eşinizi kırmak ama birazda yanlış yaptığını anlatmak istemiyorsaniz şu şekilde ifade edebilirsiniz. " Kafama takildi, bende çalışıyorum benimde içimde bazı heveslerim var bunları nasıl göremedin üzüldüm açıkçası. Mesela ben kendi ailem ile özel olarak vakit geçirmek istiyorum, benim olmasa belki annemin benimle başbaşa vakit geçirmeye ihtiyaci var. Üstelik dünür gelince yemegiydi temizligiydi bu telaslardan ekstra bişey anlayamicak. Zaten ağustosta beraber gideceğiz, Haziran'da benim için ve ailem için biraz anlayışlı olmanı beklerdim senden". Baktın laftan anlamıyor yaygarayi bas, çok saçma çünkü bu durum. Bana kalsa baştan denildiğinde yapılmaliydi da sırf kırmak istemedim dedin diye önce ılımlı konuş dedim.

Merhaba sevgili arkadaşlarım, tavsiyenize ihtiyacım var. 3 yıllık evliyim evlendikten sonra memleketimden 1000 km uzaktaki bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi de bizim yaşadığımız şehirde yaşıyor. Yıllık izinlerimi 2 ye bölüp yarısını özlediğim aileme memlekete, yarısını da eşimle tatil planlarımız için ayırıyoruz. Bu sene de Haziran’da 1 hafta eşimle kendimize ayırdık Ağustos’ta da memlekete gitmek istiyorduk. Ağustos’ta kayınvalidemle kayınpederim de bizle benim memleketime geleceklerdi. Hazirandaki tatil planımızı da eşim memlekete mi gitsek dediği için memlekete gitmek üzere değiştirdik plan yaparken eşim annemleri de çağıralım dedi ben de annenler zaten Ağustos’taki izinde gelecekler dedim ama eşim şimdi de gelsinler nolcak araba var nasılsa diyor. İşin aslı ben biraz bozuldum ama bişey de diyemedim.Eşimi kırmadan her iznimde ailesini memleketime götürmek istemediğimi nasıl söylerim bunu nasıl teklif ediyor anlamıyorum kayınvalidemlerle bi sorunum yok ama zaten bütün yıl onlarla yakınız ben kendi aileme gideceğim zaman da hep onlarla gitmek istemiyorum haksız mıyım? Benimle aynı durumda olan veya çözüm önerebilecek var mı?
Tabi ki haklısınız gidince aynı yerde mi kaliyorsunuz ya da ordaki süreçte hep yanınızda mi oluyorlar peki ? Özellikle bu sekildeyse onlarinda ısrarla gelmesi saçma ve ayıp bence. Sonuçta senede bi hafta ailenizi görüyorsunuz özel konuşmak birebir vakit geçirmek istemek en büyük hakkınız. İş biraz esinizde bitiyor onun orta yolu bulması lazım siz zaten fikrinizi açıkça belirtmissiniz ..

Bu kadar salak fikirler yumurtlayan kocalarinizi neden kirmaktan bu kadar korkuyorsunuz yaa. Ay şu sitede okuduklarimdan gina geldi valla. Hanimlar kendinize gelin , bu anasinin kuzucuğu andavallar sizi kirmaktan hic korkmuyor. Ne kiymetli kocalariniz var kirilacak diye odunuz kopuyor ya. Dunyanin en sacma şeyi. Ben memlekete gittigimizde avm ye giderken kaynana bizle gelse sinirime dokunuyor. Siz şaka misiniz? Bu hayati boyle yasamaya niye meraklisiniz bu kadar. Ayrica yine ayni noktaya geliyoruz. Kendi ailenden uzak, eş ailesine yakin yasamayi kabul eden kadinin basina gelmesi kacinilmaz olan seyler bunlar. Eş ailesinin sehrinde yasanmaz. Ben bunu bilir bunu soylerim

Ne munasebet bir sefwrinde gelmekwri bile sacma o senin duygularini onemsiyormu hayir? Ben ailemle yanliz olmak istiyorum zaten her zaman sizinkilerleyiz diceksin zorla ailesini misafir ettiremez sizinde sesiniz ciksin biraz

“Ben ailemle takılıp gezmek istiyorum, kv kp ağırlamak istemiyorum, tatil dediğin dinlenmek eğlenmek için var misafir ağırlamak için değil. Burda zaten görüşüyoruz onlarla, memleketimde de görüşmeyiverelim.” dersen sorun olmaz herhalde.

Ay daha neler duycaz bu sitede🤦🏻‍♀️ yılda bir iki ailemi görmek yalnız vakit geçirmek istiyorum eş ailesi ne alaka ya çanta gibi. Eşim böyle bir teklifle gelse bir bakarım ona bidaha böyle bişey söyleyemez ne münasebet yani. Eşiniz size istediği mantıksız şeyleri teklif edebiliyor siz eşimi kırmadan nasıl söylerim diyosunuz ona da hayret

Söylemeniz lazım. Ben geçen sene kurbanda aynı sorunu yaşadım. Abimlere giderken peşime kayınpederim takıldı birşey diyemedim. Eşimle kavga ettik. O kavgadan sonra bu sene daha farklı. Eşimin ailesi çocuklarda araba var onlarla gideriz dediğinde “ bize göre plan yapmayın “ dedi. Verdiğiniz her taviz sizden bir parça götürür.

Merhaba sevgili arkadaşlarım, tavsiyenize ihtiyacım var. 3 yıllık evliyim evlendikten sonra memleketimden 1000 km uzaktaki bir şehirde yaşıyorum. Eşimin ailesi de bizim yaşadığımız şehirde yaşıyor. Yıllık izinlerimi 2 ye bölüp yarısını özlediğim aileme memlekete, yarısını da eşimle tatil planlarımız için ayırıyoruz. Bu sene de Haziran’da 1 hafta eşimle kendimize ayırdık Ağustos’ta da memlekete gitmek istiyorduk. Ağustos’ta kayınvalidemle kayınpederim de bizle benim memleketime geleceklerdi. Hazirandaki tatil planımızı da eşim memlekete mi gitsek dediği için memlekete gitmek üzere değiştirdik plan yaparken eşim annemleri de çağıralım dedi ben de annenler zaten Ağustos’taki izinde gelecekler dedim ama eşim şimdi de gelsinler nolcak araba var nasılsa diyor. İşin aslı ben biraz bozuldum ama bişey de diyemedim.Eşimi kırmadan her iznimde ailesini memleketime götürmek istemediğimi nasıl söylerim bunu nasıl teklif ediyor anlamıyorum kayınvalidemlerle bi sorunum yok ama zaten bütün yıl onlarla yakınız ben kendi aileme gideceğim zaman da hep onlarla gitmek istemiyorum haksız mıyım? Benimle aynı durumda olan veya çözüm önerebilecek var mı?
Açık açık söyleyeceksiniz bunda alınacak bir şey yok karşı tarafın kendi kendine anlamasını beklemeyin

Arkadaşlarım toplu yanıt olsun annelerimiz sever birbirleriniz ama sonuçta herşeyin yeri farklı ve benim memleketim çok güzel yemyeşil bir yer ziyaret gezi niyetiyle gelmek istiyorlar bizden başka orada tanıdıkları yok ve evet annemlerin evinde kalacaklar ya şuan onlara sormadık bile belki de gelmeyecekler 2 kere ama benim canımı sıkmaya yetti . ben bu tarz muhabbetleri hiç sevmiyorum bana teklif etmesi bile yanlış bencede biraz saçmaladı . Ama onunla tartışmak istemiyorum ben de o öyle diyince pahalı oluyor hevesim kaçtı diye konuyu kapattım bakalım belki anlar kabahatini
Valla iş esinizde bitiyor. Eşiniz teklif etmeyecek böyle birşeyi. Ne alaka, yılda bir gordugunuz ailenizde onların ne işi var.

Bu kadar salak fikirler yumurtlayan kocalarinizi neden kirmaktan bu kadar korkuyorsunuz yaa. Ay şu sitede okuduklarimdan gina geldi valla. Hanimlar kendinize gelin , bu anasinin kuzucuğu andavallar sizi kirmaktan hic korkmuyor. Ne kiymetli kocalariniz var kirilacak diye odunuz kopuyor ya. Dunyanin en sacma şeyi. Ben memlekete gittigimizde avm ye giderken kaynana bizle gelse sinirime dokunuyor. Siz şaka misiniz? Bu hayati boyle yasamaya niye meraklisiniz bu kadar. Ayrica yine ayni noktaya geliyoruz. Kendi ailenden uzak, eş ailesine yakin yasamayi kabul eden kadinin basina gelmesi kacinilmaz olan seyler bunlar. Eş ailesinin sehrinde yasanmaz. Ben bunu bilir bunu soylerim
Kelimesi kelimesine katiliyorum yorumunuza. Hala kirmaktan bahsediyorlar ya konu sahiplerine daha cok sinir oluyorum. Acik acik birseyi soyleyemeyeceginiz insanla evlenmeyin sonunda mutsuz olan hep siz olursunuz kamu spotunu da vereyim. Boyle empati yoksunu kocalarida madem evlendiniz bosanmicaksinizda kıra kıra ogretin dogruyu yanlisi.

arkadaşlarım fikirleriniz için çok teşekkürler evet böyle birşeyi teklif etmesi eşimin yanlışı ama erkekler biraz düz bakabiliyorlar biliyorsunuz ağırlamayı onlar yapmadıkları için ziyaretin külfete döneceğinin farkına varamıyorlar sadece nezaketle çözmek istedim o beni sinir etti diye ben de onu sinir etmek istemedim çünkü yapı olarak biraz ince düşünürüm ve kalp kırmak istemem bu da benim sorunum farkındayım . onun ailesiyle bir sorunum olmadığı için olay benim ailemi istemiyormusuna dönmesin diye size danışmak istedim belki benimle aynı durumda olanlar vardır diye daha konuyu o tarafa da sormadı neyseki belki kabul de edilmeyecekti bile. . neyse bana bukadar dönüş yeter konuyu yoruma kapatacağım yazan arkadaşlarıma tekrar teşekkürler eşimle konuyu açıkça konuşacağım. iyiki varsınız

Oğullarını karşı tarafa kaptırmaktan korkuyorlar cidden oğullarımın bireyselleşmesini tek başına hareket etmesini istiemyolar benimkiler her dışarı çıktığımızda akşam mesaj atarlar geldiniz mi naptınız nerwye gittiniz yahu size ne evlenmişim yanımda eşim istersem geceyi dışarıda geçirirm
Neden size ne diyemiyorsunuz? Ne saçma ya büyük konuşmayım ama asla hesap vermem.

Ben çok tuhaf bir şey göremedim bunda. Şahsen benim başıma gelse biz de gelelim deseler çok sevinirim. Hemen aileme söyler biz böyle kalabalık geliyoruz var mı istedigin bir şey derdim. Onlar yine evde otururlar siz arada eşinle baş başa çıkarsınız dışarı gezmeye vs. Artık ne aktivite varsa. Tatiller kalabalık daha güzel olur zaten.

Bence istememenizin sebebi eşinizin ailesinden sıkılmak. Altta yatan başka sorunlar var gibime geliyor.

Back
X