Farklı siyasi görüsten iki insanın evlenmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benle esimde farkli gorustendik ama akli basinda insanlariz koru korune bagli degildik.esimle tanistiktan sonra zamanla fikirlerim degisti ve onun tarafinin daha mantikli olduguna karar verdim.suan hicbir siyasi tarafi tutmuyoruz ikimizde bakalim ilerde ne olacak.iki taraf delicesine bagliysa olmaz ama goruslere karsi saygiliysa neden olmasin

Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)

Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.

Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.
Bence sizin bakış açınız daha dar. İnsan çevresinde kimseden etkilenmeden de farklı çerçevelerden bakabilir durumlara. İlla çevremizde farklı açıdan bakmamızı sağlayacak birilerine ihtiyacımız yok.

Siyaset çerçevesi dışına çıkamıyorsunuz mesela şu an. Hayat tarzından bahsediyorum ben. Biraz daha açayım öyleyse. Ben sol görüşlü bir insanım mesela. Rahat giyinirim, alkol alırım, eşim yanımda olmadan eğlenmeye çıkarım, erkek arkadaşlarım var, denize girerim, arkadaşlarımla tatile giderim vs. Benim bu yaşam tarzıma uyum sağlamayı bırakın sorun etmeyecek sağ görüşlü (hatta ılımlı- ortayolcu vs) bir insan tanımadım şimdiye kadar. Ben de onların yaşam tarzına uyum sağlayamam muhtemelen.

Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim :(

Ban geliyor okey.

Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)

Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.

Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.
Verdiğiniz örnek çok absürd yalnız.
Ben bir sergide bütün tabloları incelerim, görürüm, hikayesini araştırırım, öğrenirim, eşimle de paylaşırım, o da kendi öğrendiklerini benimle paylaşır ve tüm tabloları incelemelerimizin sonunda eşimle aynı tabloyu beğenmiş olabiliriz, bu bizim aynısını beğendik diye bunca şeyi öğrenemediğimiz, konuşamadığımız ya da bilmediğimiz anlamına mı gelir şu durumda?
Farklı tabloyu ya da aynı tabloyu beğenmemiz bizim öğrenme alanımızı, keşfetme alanımızı daraltmaz hatta hiçbir şekilde etkilemez, siz böyle aynı düşünen hiçbir şey öğrenemez diyerek çok dar bir mantık yürütüyorsunuz.

Eşimle aynı görüşteyiz. Siyaset, toplumsal gündemler, felsefe, sanat, müzik, film, kişisel gelişim, spor, magazin her konuda konuşabiliyor, bildiklerimizi ve yeni öğrendiklerimizi birbirimizle paylaşabiliyoruz ama sizin tanımınıza göre sırf ikimiz de Atatürkçüyüz diye tek renk simsiyah boşanılması gereken bir evliliğimiz varmış da haberimiz yokmuş bizim :KK70:

Sanki siyasi görüş denince evde sürekli bir miting var gibi bir düşünce oluşuyor ama aslında
siyasi görüş, hayat görüşünü belli eder. Farklı görüşlerden insanlar çok yakın arkadaş olur, akraba olur,
eş ailesi olur ama eş olmaz. Beraber kuracağınız hayatta görüş farklılıkları olur, çocuğunuz olsa nasıl yetişeceği
hakkına ayrılıklar olur. Bence olmaz. Ben şahsen değil siyasi görüş vegan olduğum için hayvan eti yiyen biriyle bile bir
aile kuramam.

Bence bunun yaşlı yada genç diye değişimi olmuyor,fikir neyse onu savunurlar değştiremezsiniz onları.
Muhakkak savunur ama mesela gençlerde gördüğüm biraz daha tahammüllü olabiliyorlar en azından. Direkt reject etmiyorlar karşısındakini. Ama tabi bu benim gordugum, yanlis da olabilir

Homifobik, dinci(dindar değil) takim tutar gibi siyasetçi tutan biriyle asla olmak istemem. Çünkü ben ne kadar özgürlükleri savunsam da böyle olan arkadaşlarım beni yaşam şeklim yüzünden hep disladi. Kocamda tahammül edemem

parti başkanları gibi olur valla evde miting havası :D saygılılarsa elbette olur ama saygı yoksa farklı takımlılar bile kavga ediyor

Kankim burası Avrupa mı ne yaptın yeşillerle sosyalistler filan. Bizdeki siyasi gerilim ancak Mısır'da Suriye'de filan vardır, hadi biraz medeni ülkelerle kıyaslayayım: belki kongre binasını basan Trumpçılarla polisi protesto eden siyahiler arasında vardır. Çok yakında birbirimizi kesicez o kadar gerilimliyiz. Yürümez bence, imkansız.
Evet, türkiyen in baştan ki halinde hiç problemsiz olurdu ama şimdi olucak iş değil. Haklısın.
Burda bile, evetçiler Türkiyeye haber veriyorlar, türkiye in siyaset üzerine kritikli konuşan olunca. Sade benim kaldığım köyde, 3 tane Türk iş adamı çeşitli Avrupa memleketinde tutuklanmislar, türkiye üzerine kritikli bir şey yazdıkları için Facebook da. Arabistan'a benzedi artık ve ne yazikki, sonu Suriyey e benziyecek. Sanki bu durumu isteyenlerin baştaki rahatlık kı*ına battı.

Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim :KK43:

Ban geliyor okey.
Benimde farklı görüşten arkadaşlarım var hatta benim için zıt görüşün ötesinde var olmaması gereken bir görüş
Ama onları çok seviyorum çünkü muhteşem kalbe sahipler paylaşımlarına da kalp atar geçerim, yeri geldiğinde konuşur tartışırız dozunda, bana inadına bir şeyler atar dalga geçerim gülüp eğleniriz. Sapık demesi de siyasi görüş değil sadece terbiyesizlik. Burada bir rahatsız olmayan ben varım herhalde.

Fikirlerini birbirine sürekli anlatıp, karşı tarafı ikna etmeye çalışmazlarsa olur bence . Ama zor sanki.. Farklı görüşten insanlar dışarıda kendi fikirlerini anlatınca tahammül edebiliyorum ama aynı evin içinde sabredemem.

Siyasi görüş sadece siyasi görüş değil artık. Siyasi görüş=hayat görüşü.
Adam sola yakın demissiniz mesela, alkol alır kadın arkadaslarıyla görüsür konusur, bunlar sizin icin sorun yaratır mı? Atıyorum sizi de serbest bırakır sonra siz beni sevmiyooo kıskanmıyo:(( der misiniz? Yani örnekler o kadar cok ki. Benim görüsümün uymadıgı kisilerle arkadaslık yapmak bile beni yoruyor. Kafam beynim kaldırmıyor. Evlilik zor is bence.

Bence sizin bakış açınız daha dar. İnsan çevresinde kimseden etkilenmeden de farklı çerçevelerden bakabilir durumlara. İlla çevremizde farklı açıdan bakmamızı sağlayacak birilerine ihtiyacımız yok.

Siyaset çerçevesi dışına çıkamıyorsunuz mesela şu an. Hayat tarzından bahsediyorum ben. Biraz daha açayım öyleyse. Ben sol görüşlü bir insanım mesela. Rahat giyinirim, alkol alırım, eşim yanımda olmadan eğlenmeye çıkarım, erkek arkadaşlarım var, denize girerim, arkadaşlarımla tatile giderim vs. Benim bu yaşam tarzıma uyum sağlamayı bırakın sorun etmeyecek sağ görüşlü (hatta ılımlı- ortayolcu vs) bir insan tanımadım şimdiye kadar. Ben de onların yaşam tarzına uyum sağlayamam muhtemelen.
Benle olursun hacı bende senin gibiyim ama solcu değilim bak elektriğimiz tutabilir😂😂

Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim :KK43:

Ban geliyor okey.

İyi de bunlar sevgili. Demek ki uç farklılıkları yok. Fanatiklik seviyesinde takım tutar gibi parti tutan hangi partili olursa olsun evlenmeyi bırak arkadaşlık edilmez. Çok itici böyle tipler körü körüne kapılanlar.
14 yıl önce ülkede buzdolabı olmadığına inanan biriyle elbette kimse evlenmesin mesela

İyi de bunlar sevgili. Demek ki uç farklılıkları yok. Fanatiklik seviyesinde takım tutar gibi parti tutan hangi partili olursa olsun evlenmeyi bırak arkadaşlık edilmez. Çok itici böyle tipler körü körüne kapılanlar.
14 yıl önce ülkede buzdolabı olmadığını düşünen biriyle elbette kimse evlenmesin mesela

Doğru aslında, ben biraz konudan uzaklaştım. Sevgililerse çok uç farklılıkları da yoktur.

İyi de ben illa ki çevrenizde farklı görüşte insan olsun, aynı görüşte olduğunuz insanlarla takılmayın, farklı bir görüşteki insanla evlenin demiyorum ki. Bu da olabilir diyorum evlilik için.

Farklı görüşler sorun değildir diyorum. Kişinin etrafında hep aynı görüşte olduğu insanlar varsa ve kişi yine de farklı görüşler ile ilgilenip bunları inceliyorsa bu çok güzel bir şeydir ki bence zaten olması gereken de bir şeydir.

Tekrar söyleyeyim; size "illa çevrenizde farklı açıdan bakmanızı sağlayacak birilerine ihtiyacınız var." demiyorum. Etrafınızda böyle bir insanın olması sizden bir şey eksiltmez aksine size bir şeyler katar diyorum. Farklı görüşlerden korkmayın diyorum.

Konu iki farklı siyasi görüş olduğu için siyaset çerçevesinden konuşuyorum. Biraz daha açıp anlatmışsınız ya hani, bunları sorun etmeyecek sağ görüşlü insan tanımadım demişsiniz ya ben tanıyorum. Verdiğiniz örnek en yakın arkadaşlarımdan biri için geçerli ve şu an 6 ya da 7 yıllık evliler, çocukları da var ve inanın mutlular.

Olay sadece iki kişinin birbirine saygı duyması. Ben tabii ki eşim olmadan tek başıma tatile gidebilirim ya da eşim gidebilir. Ben sürekli eşimle birlikte olamam. Kadın kadına tatile, kafa dağıtmaya ihtiyacım olur. Aynı şekilde eşimin de erkek erkeğe takılmaya ihtiyacı olur. Erkek arkadaşlarıyla sohbet etmeye, erkek muhabbeti yapmaya ihtiyacı olur. Benim kız arkadaşlarımda kız muhabbeti yapmaya ihtiyacım olduğu gibi. Bunlar garip şeyler değil ki. Mümkün olmayacak şeyler de değil. Sadece karşı tarafın kişiliğini kabul edip dediğim gibi ona ve kendinize saygı duymanız gerekir.

14 yıl önce ülkede buzdolabı olmadığına inanan biriyle elbette kimse evlenmesin mesela
Kesinlikle öyle bizim ülkemizde tek sorun saygı meselesi yok. Farklı görüşlerde arkadaşlarım var sohbet ederiz siyaset hakkında ama asla bir kere zıtlaşma yaşamadık. Objektif bakabiliyoruz. Biri sağcı biri solcu olsun vs istediğini destekleyebilir. En irite olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bunu yapan her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var. Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok. Herkesin kafasında belli bir yapı oluşmuş muhafazakar ise şu parti şu tarz ise şu parti kıyafete göre analiz bile yapılır hale geldik. Saygı duymayı beceremiyoruz.

Asla yapacağım bir sey degil. Eşler saygı gösterse aileler gostermez. Ortak büyütülen çocuk hangi tarafin ideolojisine göre büyüyecek?

Lanet olası sülalemin lanet olası erkekleri, cenaze evinde tutulan kolonyadan bile mezhep farki kavgasi cikarmislardi. Cenaze evinde düşünün. Boş herifler anca lak lak.

Yani aile kurmak icin denklik şart diyorum. Maddiyat, siyasi görüş, dini görüş, görgü, kültür... her konuda denklik huzur getirir. Baska sebeplerden huzursuzluk yasanmaz demiyorum. Ama bu konularda hep ortak paydaya varilir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X