Farklı siyasi görüsten iki insanın evlenmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kim neyi destekliyorsa desteklesin diyorsunuz da destekleyemiyoruz işte sorun o bu ülkede milyonlarca oy alan ikinci muhalefet partisi başkanını hapse attılar. Bu süreç hukuksuzdur salın bu adamı diyen AİHM kararını tanımadılar. Seçmenin oy verdiği parti kazanınca seçim tekrarlattılar. Herkes özgür değil. Benim okul arkadaşımın babası Enis Berberoğlu müebbet hapis cezası aldıydı mesela. Kızı Dilara'ya söyleyin bunu diyin herkes özgür Dilaracım baban da özgürdü içerde diyin.

Partinin kendisi insanlara terörist, kız mıdır kadın mıdır bilemem gibi şeyler söylüyor. Geçen içişleri bakanının kendisi bizzat twitterda Boğaziçi LGBTI araştırmaları klübüne sapkın dedi, tutuklattırdık dedi. Bu insanlara sapkın diyen terörist diyen bakanın kendisi. Hatta Twitter bu nefret söylemini sansürleyince Twittera da çattı :KK70: Muhalefete alkolik diyen seçmen değil milletvekilleri, bakanlar. Seçmen yine parti mensuplarına kıyasla çok daha insancıl ve ılımlı. Kıyafete göre başörtüsüne göre muhafazakarlığa sağ görüşlülüğe göre adam ayrıştırmam. Ama şu söylemlere bilinçli bilinçli oy veren adam benim gözümde benimle aynı insani değerleri taşımıyordur. Selam veririm kibar davranırım insaniyet namına o kadar.
Şuan ama benim dediğimi anlamayıp farklı yerlere çekiyorsunuz. Ne dediniz seçmen ılımlı valla her partinin fanatik her şeye körü körüne inanan kesimi var. Ben herkese saygı duyarım. Biri kapalı diye illa sağ görüşlü değildir. Atatürkçü olup sağ görüşlü olan insanlarda var. Özgürlükten bahsediyorsak sen şuna verdın oy koyunsun deme gıbı lüksümüz yok ve ya mhp ye chp ye oy verıyor dıye kalkıp insanları farklı lanse etmek gıbı laf saymak gibi bir lüksümüzde yok. Seçmen olarak bunları diyorum. Siyasetçiler gözler önünde tartışıp ama kameralar kapalı olunca bile eminim kulislerde muhabbet şu bu ediyorlardır. Örnekler vermişsiniz şimdi benim ne düşündüğümü bilemezsiniz. Ben hiç bir partiyi körü körüne destekleyen biri değilim öyle olanıda sevmem. Her kesımde bu tarz kanserli insanlar var. Benım yakın arkadaşımın kız kardeşi geçen sene haberlerde herkes görmüştür yolda dersaneye giderken kadının biri başörtüsünü çekıp fırlattı. Bunu yapan ınsanlarda var. Ya da ya bu açık gidin Avrupa ya diyen saçma insanlarda var. Varda var yani bu konu çok çetrefilli derin konular giren çıkamıyor. Neyse herkesin yorumu görüşü farklı insanların düşünceleri hep aynı olmuyor bıze düşen hakarete başvurmadan saygı duymak

İyi de bunlar sevgili. Demek ki uç farklılıkları yok. Fanatiklik seviyesinde takım tutar gibi parti tutan hangi partili olursa olsun evlenmeyi bırak arkadaşlık edilmez. Çok itici böyle tipler körü körüne kapılanlar.
14 yıl önce ülkede buzdolabı olmadığına inanan biriyle elbette kimse evlenmesin mesela
Peki köy evindeki buzdolabının tam 14 yıllık olması kadjajajaja...
Sanat eseri barındırıyorsak evde 😌

Peki köy evindeki buzdolabının tam 14 yıllık olması kadjajajaja...
Sanat eseri barındırıyorsak evde 😌

İşte buna inananla zaten sevgili olmayı bırak arkadaş olamaz insan. Demek ki sorgulamıyor akıl süzgeci olmayan biri.
Konu sahibesi zaten sevgili olabiliyorsa evlenebilirde o zaman.

Şuan ama benim dediğimi anlamayıp farklı yerlere çekiyorsunuz. Ne dediniz seçmen ılımlı valla her partinin fanatik her şeye körü körüne inanan kesimi var. Ben herkese saygı duyarım. Biri kapalı diye illa sağ görüşlü değildir. Atatürkçü olup sağ görüşlü olan insanlarda var. Özgürlükten bahsediyorsak sen şuna verdın oy koyunsun deme gıbı lüksümüz yok ve ya mhp ye chp ye oy verıyor dıye kalkıp insanları farklı lanse etmek gıbı laf saymak gibi bir lüksümüzde yok. Seçmen olarak bunları diyorum. Siyasetçiler gözler önünde tartışıp ama kameralar kapalı olunca bile eminim kulislerde muhabbet şu bu ediyorlardır. Örnekler vermişsiniz şimdi benim ne düşündüğümü bilemezsiniz. Ben hiç bir partiyi körü körüne destekleyen biri değilim öyle olanıda sevmem. Her kesımde bu tarz kanserli insanlar var. Benım yakın arkadaşımın kız kardeşi geçen sene haberlerde herkes görmüştür yolda dersaneye giderken kadının biri başörtüsünü çekıp fırlattı. Bunu yapan ınsanlarda var. Ya da ya bu açık gidin Avrupa ya diyen saçma insanlarda var. Varda var yani bu konu çok çetrefilli derin konular giren çıkamıyor. Neyse herkesin yorumu görüşü farklı insanların düşünceleri hep aynı olmuyor bıze düşen hakarete başvurmadan saygı duymak

Yok ben sizin yorumunuzdan yola çıkarak genel konuştum, şu aralar gündemden dolayı çok üzgün ve sinirliyim. Size özel yazmak istemedim aslında. Yani demek istediğim ayrıştırmayı milletvekillerinin kendisi yapınca insan ister istemez kendi de ayrımcı oluyor. Bu kadar insan hakları ihlali yapan bir görüşü bunları diyen bir görüşü kısacası beni bu kadar ezen bir görüşü nasıl desteklersin???e dönüyor iş. Amaç etiketleme veya küçümseme değil, demek istediğim, sen beni bu kadar baskılayan bir şeyi destekliyorsan, bana terörist diyen adama Reis diyorsan ben seninle ne konuşayım? idi.

Mesela ben Ruanda'da yaşıyorum, şöyle bir örnek vereyim, Habyarimana hükümeti 94te Tutsilere karşı soykırımı başlatan hükümet. Ben Tutsi olayım. Habyariamana hayranı komşum olsun. Diyeyim ki ona "nasıl desteklersin Habyarimana'yı? Adam bize böcek diyor yahu, onun yüzünden Zaire'ye kaçtık." Komşum bana diyebilir mi ki "Kutuplaştırma yapma! Habyarimana'yı destekleyenlere koyun diyemezsin!!! Hutulara yönelik ayrımcılık yapıyorusn!" diyemez çünkü ben orda en temel hak ve özgürlükleri ihlal edilmiş bir insanım.

Yanlış anlaşılmasın asla iktidarı soykırımcı hükümetle karşılaştırmıyorum, aman yanlış anlaşıp hakaret suçundan ihbar etmeyin gözünüzü seveyim, öyle bir kıyaslamam filan yok, haşa. En uç örneği verdim, absürde indirgedim ki hakları ihlal edilen ve ayrıştırılan kesimin öfkesinin ayrıştırma veya kutuplaştırma olmadığı anlaşılsın...

Yoksa elbette etiketleme filan yanlış ve bu kadar kutuplaşma yanlış.

Bu arada başörtülü, kapalı, dindar veya muhafazakar insanlar hakkında hiçbir şey dememiştim, kapalı birine bakarak hangi partiye oy verdiğini nasıl bileyim, böyle bir çıkarım yapmak bence de çok saçmadır. Kapalılık hakkında hiçbir şey demedim, kadın ne isterse onu giymeli. Başörtülülere yapılan saygısızlıklar da insan hakları ihlalidir bence, bu iktidara yönelik öfkeden bambaşka alakasız bir şey bence...

Son düzenleme:
İyi de ben illa ki çevrenizde farklı görüşte insan olsun, aynı görüşte olduğunuz insanlarla takılmayın, farklı bir görüşteki insanla evlenin demiyorum ki. Bu da olabilir diyorum evlilik için.

Farklı görüşler sorun değildir diyorum. Kişinin etrafında hep aynı görüşte olduğu insanlar varsa ve kişi yine de farklı görüşler ile ilgilenip bunları inceliyorsa bu çok güzel bir şeydir ki bence zaten olması gereken de bir şeydir.

Tekrar söyleyeyim; size "illa çevrenizde farklı açıdan bakmanızı sağlayacak birilerine ihtiyacınız var." demiyorum. Etrafınızda böyle bir insanın olması sizden bir şey eksiltmez aksine size bir şeyler katar diyorum. Farklı görüşlerden korkmayın diyorum.

Konu iki farklı siyasi görüş olduğu için siyaset çerçevesinden konuşuyorum. Biraz daha açıp anlatmışsınız ya hani, bunları sorun etmeyecek sağ görüşlü insan tanımadım demişsiniz ya ben tanıyorum. Verdiğiniz örnek en yakın arkadaşlarımdan biri için geçerli ve şu an 6 ya da 7 yıllık evliler, çocukları da var ve inanın mutlular.

Olay sadece iki kişinin birbirine saygı duyması. Ben tabii ki eşim olmadan tek başıma tatile gidebilirim ya da eşim gidebilir. Ben sürekli eşimle birlikte olamam. Kadın kadına tatile, kafa dağıtmaya ihtiyacım olur. Aynı şekilde eşimin de erkek erkeğe takılmaya ihtiyacı olur. Erkek arkadaşlarıyla sohbet etmeye, erkek muhabbeti yapmaya ihtiyacı olur. Benim kız arkadaşlarımda kız muhabbeti yapmaya ihtiyacım olduğu gibi. Bunlar garip şeyler değil ki. Mümkün olmayacak şeyler de değil. Sadece karşı tarafın kişiliğini kabul edip dediğim gibi ona ve kendinize saygı duymanız gerekir.
İyi de siz çok istisna bir örneksiniz. Mesela dindar insanlara göre, din kişisel değildir. Ülkemizdeki dindar erkeklerin kaç tanesi, eşinin alkol alıp dekolteli giyinmesine ses çıkarmaz? Biraz mantıklı düşünmek lazım. İstisnalar kaideyi bozmaz.

Evlenir elbette. 😊

Bir kere kişinin siyasi görüşü yaşamı boyunca değişebiliyor, buna rağmen bu forumda bu farklılıktan çıkan kaç boşanma konusu gördünüz? Her 15 yılda bir eşler mi değişiyor? 😂

Anne babaların çoğunun siyasi görüşü yaş farkı gereği gençlerden farklı olabiliyor, oturup anne baba mı reddediliyor? 🤦‍♀️

Siyaset yaşamın merkezi değil. İki taraf bunun bilinciydeyse ve yemek masasında siyaset kavgası çıkarmayacak kadar akıllıysa geçinip giderler. Dünyayı kurtarmıyoruz arkadaşlar 🙄

Siz bana eş ailesi ilişkilerinden, kumardan, genel kültürden, eğitim seviyelerinden ve birbirlerine duydukları saygıdan bahsedin anlarım.

Yok ben sizin yorumunuzdan yola çıkarak genel konuştum, şu aralar gündemden dolayı çok üzgün ve sinirliyim. Size özel yazmak istemedim aslında. Yani demek istediğim ayrıştırmayı milletvekillerinin kendisi yapınca insan ister istemez kendi de ayrımcı oluyor. Bu kadar insan hakları ihlali yapan bir görüşü bunları diyen bir görüşü kısacası beni bu kadar ezen bir görüşü nasıl desteklersin???e dönüyor iş. Amaç etiketleme veya küçümseme değil, demek istediğim, sen beni bu kadar baskılayan bir şeyi destekliyorsan, bana terörist diyen adama Reis diyorsan ben seninle ne konuşayım? idi. Yoksa elbette etiketleme filan yanlış ve bu kadar kutuplaşma yanlış.

Bu arada başörtülü, kapalı, dindar veya muhafazakar insanlar hakkında hiçbir şey dememiştim, kapalı birine bakarak hangi partiye oy verdiğini nasıl bileyim, böyle bir çıkarım yapmak bence de çok saçmadır. Kapalılık hakkında hiçbir şey demedim, kadın ne isterse onu giymeli. Başörtülülere yapılan saygısızlıklar da insan hakları ihlalidir bence, bu iktidara yönelik öfkeden bambaşka alakasız bir şey bence...
Aynı düşüncedeyiz. İşte böyle insanlar var. Her taraftan körü körüne yanlışları bile destekleyen kesimler var. Bende aslında kıyafeti genel olarak söyledim yani bu tarz insanlar var. Öyle etiketleme yapan kesimler var ki bazen ağzım açık okuyorum.

İşte buna inananla zaten sevgili olmayı bırak arkadaş olamaz insan. Demek ki sorgulamıyor akıl süzgeci olmayan biri.
Konu sahibesi zaten sevgili olabiliyorsa evlenebilirde o zaman.
Bak inanmak ile mış gibi yapmak arasında dağlar kadar fark var. Onlarda inanmıyor, doğruyu biliyor aslında. Ama diyorum ya parti tutar gibi takım tuttukları için onu da savunuyorlar.
Bi bizim ülkede gördüm bu kadar takım tutar gibi parti tutulduğunu.
Kimse kendi tuttuğu partinin yanlış ya da doğru söylemlerini ayırmaya gerek duymuyor. İnanmış gibi yapıyor ve bunu can hıraş savunuyor.
Bu tür adamlardan da korkulur açıkçası.

Şu zamanda gördüm ki parti eşittir hayat görüşü eğitim seviyesi (okul okuması değil kendini geliştirmesini kastediyorum yoksa herkes üniversite okuyor). Böyle olunca da ben farklı görüşten biriyle yapamam benim görüşüm var mı derseniz beni temsil eden bir siyasi parti yok ama görüşüm asla sağ görüş değil ama eşim Atatürkçüdür mesela yani taban tabana zıt görüşlerde değiliz. İşin içine aile girince olay değişiyor eşim kardeşlerimi çok sever kendi kardeşim olsa ancak bu kadar severdim der. Gelin görünki kardeşimin görüşü çok farklı ve konu siyasete geldiğinde iki tarafta kırıcı olmamaya çalışıyorlardı taki bir gün çok kötü kavga tartışana kadar. İşte o tartışmadan sonra soğukluk girdi araya yani sadece sizin görüşleriniz değil ailenin görüşleride çok önemli ha aileler hiç bir araya gelmiyolarsa ve siz yada eşiniz alttan alabiliyorsa bi şekilde yürür ama aile kısmı cıksss olmaz.

Kesinlikle öyle bizim ülkemizde tek sorun saygı meselesi yok. Farklı görüşlerde arkadaşlarım var sohbet ederiz siyaset hakkında ama asla bir kere zıtlaşma yaşamadık. Objektif bakabiliyoruz. Biri sağcı biri solcu olsun vs istediğini destekleyebilir. En irite olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bunu yapan her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var. Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok. Herkesin kafasında belli bir yapı oluşmuş muhafazakar ise şu parti şu tarz ise şu parti kıyafete göre analiz bile yapılır hale geldik. Saygı duymayı beceremiyoruz.
En irrite olduğum da o şu görüşten asla arkadaş dahi olmam diyenlerden. Ben hayatıma aldığım insanların kişiliğine karakterine bakarım. Zaten düzgün karakterdeki kişi de tutup benimle siyasi kavgaya girişmez ben ona o bana saygı duyar

Kim neyi destekliyorsa desteklesin diyorsunuz da destekleyemiyoruz işte sorun o bu ülkede milyonlarca oy alan ikinci muhalefet partisi başkanını hapse attılar. Bu süreç hukuksuzdur salın bu adamı diyen AİHM kararını tanımadılar. Seçmenin oy verdiği parti kazanınca seçim tekrarlattılar. Herkes özgür değil. Benim okul arkadaşımın babası Enis Berberoğlu müebbet hapis cezası aldıydı mesela. Kızı Dilara'ya söyleyin bunu diyin herkes özgür Dilaracım baban da özgürdü içerde diyin.

Partinin kendisi insanlara terörist, kız mıdır kadın mıdır bilemem gibi şeyler söylüyor. Geçen içişleri bakanının kendisi bizzat twitterda Boğaziçi LGBTI araştırmaları klübüne sapkın dedi, tutuklattırdık dedi. Bu insanlara sapkın diyen terörist diyen bakanın kendisi. Hatta Twitter bu nefret söylemini sansürleyince Twittera da çattı :KK70: Muhalefete alkolik diyen seçmen değil milletvekilleri, bakanlar. Seçmen yine parti mensuplarına kıyasla çok daha insancıl ve ılımlı. Kıyafete göre başörtüsüne göre muhafazakarlığa sağ görüşlülüğe göre adam ayrıştırmam. Ama şu söylemlere bilinçli bilinçli oy veren adam benim gözümde benimle aynı insani değerleri taşımıyordur. Selam veririm kibar davranırım insaniyet namına o kadar.
Bakanla mı evleniyor konu sahibi :D

bu eleştirdiğiniz söylemlerin karşısındaki kesimin söylemleri de çok insancıl, çok barışçıl. Başörtüsünü Sümerde fahiseler takardi diyen, kemik kadrosu hala boyle düşünen, kendine oy vermeyen insanları meslekleri bazında onlar bana göre öğretmen değildir virt değildir zirt değildir diyen bir grup var.

ve bu grup 90li yılların sonu 2000li yılların başında sırf kıyafet tarzı nedeniyle insanları eğitim hakkından ettiler, çalışma hakkından ettiler. baska ülkelere gitmelerini tavsiye ettiler. en temel haktan bahsediyorum egitim ve para kazanma. alin size insani değer. bu mu insani deger? bu kendi gibi düşünenlere verilen deger.

bu eleştirdiğiniz söylemlerin karşısındaki kesimin söylemleri de çok insancıl, çok barışçıl. Başörtüsünü Sümerde fahiseler takardi diyen, kemik kadrosu hala boyle düşünen, kendine oy vermeyen insanları meslekleri bazında onlar bana göre öğretmen değildir virt değildir zirt değildir diyen bir grup var.

ve bu grup 90li yılların sonu 2000li yılların başında sırf kıyafet tarzı nedeniyle insanları eğitim hakkından ettiler, çalışma hakkından ettiler. baska ülkelere gitmelerini tavsiye ettiler. en temel haktan bahsediyorum egitim ve para kazanma. alin size insani değer. bu mu insani deger? bu kendi gibi düşünenlere verilen deger.

Ben 32 yaşındayım, başörtülülerin eğitim hakkını engelleyen ben değilim. 90lı yılların sonu 2000li yılların başında ben çocuktum. Başörtülü arkadaşlarıma yönelik hayatımda tek bir kaba kırıcı ayrıştırıcı söylemim olmadı. Çünkü başörtüsü bana göre normal bir kıyafet. Ruanda'da yaşıyorum, işyerindeki takımımın, kankalarımın yarısı başörtülü. CHP'ye oy verdiğim birkaç zaman oldu ama çaresizlikten oldu çünkü AKP ben 14 yaşımdan beri iktidarda. AKPnin benim kuşağıma yaptığı hak ihlallerinin bizi Gezi'de coplamasının filan karşılığı bilmemkaç sene önce bir grup CHPli fosilin başörtülü kadınların eğitim hakkını ihlal etmesi değil.

Hele bugün 20li yaşlarındaki Boğaziçili öğrencilere yapılanı filan bununla hiç haklı çıkaramazsınız. Boğaziçili kimi tanıdıysam hiçbirinin başörtüsüne karşı söylemi yok. Kaldı ki okuduğum liseden dolayı arkadaşlarımın yüzde 90ı filan Boğaziçilidir tanıdığım hiçbir öğrencinin başörtüsüne karşı negatif bir bakış açısı yok. O zaman neden bu öğrencileri tutukluyorlar?

Eleştirdiğim söylemlerin karşısında başörtüsü karşıtları yer almıyor. Bize yaşattıklarının, Y kuşağına, Z kuşağına yaşattıklarının sebebi 90larda üniversitelere başörtüsü yasağı getiren kaz kafalılar değil, bu onların bahanesi.

Son düzenleme:
Ben 32 yaşındayım, başörtülülerin eğitim hakkını engelleyen ben değilim. 90lı yılların sonu 2000li yılların başında ben çocuktum. Başörtülü arkadaşlarıma yönelik hayatımda tek bir kaba kırıcı ayrıştırıcı söylemim olmadı. Çünkü başörtüsü bana göre normal bir kıyafet. Ruanda'da yaşıyorum, takımımın kankalarımın yarısı başörtülü. CHP'ye oy verdiğim birkaç zaman oldu ama çaresizlikten oldu çünkü AKP ben 14 yaşımdan beri iktidarda. AKPnin benim kuşağıma yaptığı hak ihlallerinin bizi Gezi'de coplamasının filan karşılığı bilmemkaç sene önce bir grup CHPli fosilin başörtülü kadınların eğitim hakkını ihlal etmesi değil.
ben de 35 yaşındayım. o donemi ve sonuçlarını en iyi bilenlerden ve yaşayanlardan. ben de sizi coplayanlardan değilim. yani kaç sene önce oldugunu bile tam bilmediğiniz bir kaç kadının dediğiniz olay aslında binlerce kiz çocuğunun hayatını az ya da çok etkiledi. coplanmanizla karşılaştırıp küçük görmüşsünüz ama o dönemde coplanan sürüklenen sadece eğitim almak isteyen hemcinslerinizdi. is oyle sandığınız kadar da basit degil, çünkü bazı şeylerin geri dönüşü yok. o dönemde egitiim hakkiniz elinizden alınmışsa ya da kat sayi saçmalığı yüzünden istediğiniz mesleğe yonelemediyseniz bu bir kaç sene değil bir hayat demek. bir kaç sene deyip gecistiremezsiniz. ve ayni kemik kadro hala pusuda. hiçbirine güvenmiyorum. Bana pislik gibi baktıkları o dönemi unutmam mümkün değil.

ayrıca yorumumda sizi hedef almamışım. sizin bahsettiğiniz grubun tam karşısındaki siyasi partiyi hedef almışım. neden üstünüze alındınız?

Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.
Evlen gitsin

Merhaba kızlar. İki farklı siyasi görüşten insanın evliliği ileride sorun yaratır mı? Bu sekilde evli olan tanıdıklarınız var mı? Yani bir akp'li ve chp'li evliliği sağlıklı bir evlilik olur mu? Yoksa bir yerde kopar mı?
Not: aileler sağ görüşlü, sadece çocuk sol görüşlü.
Sağ sol görüş farketmez önemli olan anlayışla karşılayıp düşünce özgürlüğünu kısıtlayıp laf etmemesi ben herkesin görüşüne saygı duyarım tek beklediğim şeyde bunu bana dayatmamasi olurdu ben istediğim gibi dusunebilirim sonuçta bana dayatmadagi sürece istediğini savunabilir bunu yapabilecek misiniz birbirinize karşı münakaşa etmeden durabilirseniz ne âlâ

Ben 32 yaşındayım, başörtülülerin eğitim hakkını engelleyen ben değilim. 90lı yılların sonu 2000li yılların başında ben çocuktum. Başörtülü arkadaşlarıma yönelik hayatımda tek bir kaba kırıcı ayrıştırıcı söylemim olmadı. Çünkü başörtüsü bana göre normal bir kıyafet. Ruanda'da yaşıyorum, işyerindeki takımımın, kankalarımın yarısı başörtülü. CHP'ye oy verdiğim birkaç zaman oldu ama çaresizlikten oldu çünkü AKP ben 14 yaşımdan beri iktidarda. AKPnin benim kuşağıma yaptığı hak ihlallerinin bizi Gezi'de coplamasının filan karşılığı bilmemkaç sene önce bir grup CHPli fosilin başörtülü kadınların eğitim hakkını ihlal etmesi değil.

Hele bugün 20li yaşlarındaki Boğaziçili öğrencilere yapılanı filan bununla hiç haklı çıkaramazsınız. Boğaziçili kimi tanıdıysam hiçbirinin başörtüsüne karşı söylemi yok. Kaldı ki okuduğum liseden dolayı arkadaşlarımın yüzde 90ı filan Boğaziçilidir tanıdığım hiçbir öğrencinin başörtüsüne karşı negatif bir bakış açısı yok. O zaman neden bu öğrencileri tutukluyorlar?

Eleştirdiğim söylemlerin karşısında başörtüsü karşıtları yer almıyor. Bize yaşattıklarının, Y kuşağına, Z kuşağına yaşattıklarının sebebi 90larda üniversitelere başörtüsü yasağı getiren kaz kafalılar değil, bu onların bahanesi.

Rektörlük binasına tek bir adım bile atmamış öğrenciler, rektörün odasını (!) basan teröristler olarak yaftalanıyor. En acısı da özellikle orta yaş, araştırmaktan aciz, ana akım medya ne verirse beyin süzgecinden geçirmeden hafızaya atan gruplar bunlara körü körüne inanıyor. 2 gün önce bir arkadaşım sırf çantasında boğaziçi rozeti taşıyor diye otobüsten linç dilerek, din düşmanı, terörist denilerek atıldı.
Yıllar önce sanırım gülse birsel bir konuşmasında türkiyeyi boğaziçi gibi yapmalıyız demişti. Ama maalesef boğaziçi küçük bir türkiye haline getirilmeye çalışılıyor. Bu sebeple tüm üniversite arkadaşlarım mezun olunca yurt dışına gitti. Hoş beyin göçü yapanlar da vatan haini diye yaftalanıyor ama neyse. Olan biz kalanlara oluyor burada.
Türkiyede siyaset ve din bazen çok tehlikeli boyutlara ulaşabiliyor. İnsan haklarından bi haberiz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X