Farklı siyasi görüsten iki insanın evlenmesi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim :KK43:

Ban geliyor okey.
iste mesela bu eger bir iliski olsaydi, olmazdi. cunku karsi taraf uc noktaydi. sen de uc noktaya tahammul edemezdin dogal olarak.

bana kalirsa bunlar gercekten yetisme tarzi ve kultur meselesi. benim cok cok yakinim olan birinin babasi siyasetci, bir ortamda konusulurken biri bildiginiz babasina kufur etti “serefsiz ulkenin gelecegiyle oynadi” dedi. o yakinim olan kisi cevap dahi vermedi. cunku biliyor ki anlasamaz, o anlasamayacagi kisiyi de yaninda tutmadi bir daha gorusmedi. halbuki saygili konussa, kufur etmese benim yakinim olan kisi duzgunce konusurdu. yani o, o saygiya sahip duzgun bir insan ama karsisindaki degildi.

bu arkadaslikta da, sevgililikte de her seyde ayni. karsilikli saygi olunca her sey belli bir noktaya kadar cozuluyor. senin yazdigin ornektekiler saygisiz, sen de onlara tepki gosterince fanatik olmuyorsun yani. 😂 saygisiza hosgoru gosterilmez zaten.

Bunlar nasıl yarumlar ya 😳 kaçıncı yüzyılda kaldınız sağ sol bilmem kaç yılındaydı ❗ Siyasi parti çok önemli degil yaşayışlar önemli, kültür önemli. Yani bir taraf çok muhafazakar bir taraf daha rahatsa sorun olur ama ya da bir taraf milliyetçi bir taraf teröristse yine olur ama açık olup ak partiyi tutanda var ,kapalı olup chp yi tutanda. Atatürkü sadece chp ye has yapmaktan vazgeçin. Komik oluyosunuz.. Ak partiliyim ve atamı seviyorum. Atatürkçülük açıklık degildir bu kadar dar düşünmeyin😯😯 yaşayış ve doğru bilinenler arasında uçurum olmasın siyasi parti önemli degil bence.

Verdiğiniz örnek çok absürd yalnız.
Ben bir sergide bütün tabloları incelerim, görürüm, hikayesini araştırırım, öğrenirim, eşimle de paylaşırım, o da kendi öğrendiklerini benimle paylaşır ve tüm tabloları incelemelerimizin sonunda eşimle aynı tabloyu beğenmiş olabiliriz, bu bizim aynısını beğendik diye bunca şeyi öğrenemediğimiz, konuşamadığımız ya da bilmediğimiz anlamına mı gelir şu durumda?
Farklı tabloyu ya da aynı tabloyu beğenmemiz bizim öğrenme alanımızı, keşfetme alanımızı daraltmaz hatta hiçbir şekilde etkilemez, siz böyle aynı düşünen hiçbir şey öğrenemez diyerek çok dar bir mantık yürütüyorsunuz.

Eşimle aynı görüşteyiz. Siyaset, toplumsal gündemler, felsefe, sanat, müzik, film, kişisel gelişim, spor, magazin her konuda konuşabiliyor, bildiklerimizi ve yeni öğrendiklerimizi birbirimizle paylaşabiliyoruz ama sizin tanımınıza göre sırf ikimiz de Atatürkçüyüz diye tek renk simsiyah boşanılması gereken bir evliliğimiz varmış da haberimiz yokmuş bizim :KK70:
Biraz önce de yazdım tekrara düşmüş olacağım ama yine yazayım. Tabii ki eşinizle aynı görüşte olabilirsiniz. Bu bir suç değil ben illa ki farklı görüşte olduğunuz biriyle evlenin, farklı görüşte olduğunuz kişilerle arkadaşlık yapın demiyorum ki? Bu kadar uçlarda anlamaya gerek yok hiçbir şeyi. Ben diyorum ki, eşler arasında farklı siyasi görüşler olabilir. Karşılıklı olarak birbirlerine saygı duyuyorlarsa, saygı çerçevesinde fikir alışverişi yapmayı becerebiliyorlarsa bu bir sorun olmaz. Sizinle aynı düşünen bir insandan da hiçbir şey öğrenemezsiniz demedim ki. Dediysem de yanlış aksettirmişimdir.
Aynı görüşte olan kişilerin evliliklerinin kötü olacağını, boşanılması gereken bir evlilik olduğunu da söylemedim. Farklı yerlere çekmeyin olayı.
Aynı görüşte olan kişiler zaten çoğunlukla görüşleri konusunda hem fikir olacaktır konumuz o değil ki. Konumuz farklı görüşte olan kişilerin anlaşıp anlaşamayacağı ve evet anlaşabilirler diyorum. Çok da güzel olur diyorum. Olmak zorundadır, aksi halde çekilmez olur, boşanmaya gider demiyorum.

Ben X görüşlü yakın akrabalarıma bile tahammül edemiyorum. Bu kadar körü körüne bağlanmak, her şeyi savunmak, uğruna canını verecek olup fakirlikten gebermek bana hep saçma gelmiştir.

Bu sebeple eşim farklı görüşten olsa ailesine de tahammül edemezdim.

O yüzden ben yapamazdım.

En iriye olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bu her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var.

Kim neyi destekliyorsa desteklesin diyorsunuz da destekleyemiyoruz işte sorun o bu ülkede milyonlarca oy alan ikinci muhalefet partisi başkanını hapse attılar. Bu süreç hukuksuzdur salın bu adamı diyen AİHM kararını tanımadılar. Seçmenin oy verdiği parti kazanınca seçim tekrarlattılar. Herkes özgür değil. Benim okul arkadaşımın babası Enis Berberoğlu müebbet hapis cezası aldıydı mesela. Kızı Dilara'ya söyleyin bunu diyin herkes özgür Dilaracım baban da özgürdü içerde diyin.

Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok.

Partinin kendisi insanlara terörist, kız mıdır kadın mıdır bilemem gibi şeyler söylüyor. Geçen içişleri bakanının kendisi bizzat twitterda Boğaziçi LGBTI araştırmaları klübüne sapkın dedi, tutuklattırdık dedi. Bu insanlara sapkın diyen terörist diyen bakanın kendisi. Hatta Twitter bu nefret söylemini sansürleyince Twittera da çattı :D Muhalefete alkolik diyen seçmen değil milletvekilleri, bakanlar. Seçmen yine parti mensuplarına kıyasla çok daha insancıl ve ılımlı. Kıyafete göre başörtüsüne göre muhafazakarlığa sağ görüşlülüğe göre adam ayrıştırmam. Ama şu söylemlere bilinçli bilinçli oy veren adam benim gözümde benimle aynı insani değerleri taşımıyordur. Selam veririm kibar davranırım insaniyet namına o kadar.

Evlenmeden önce sağ görüşlüydüm. Eşim de sol görüşlüydü. Ama mesela ben kapalı değildim, eşim de namazında niyazında bir insandı. Bu ülkede neden sol görüşlü insanlarn hala inançsız gibi yargılandığını anlamış değilim. Eşim siyaset konuşmayı çoook sever ama kimseye düşüncelerini empoze etmeye çalışmaz. Bu tavrı kavga etmeden herşeyi konuşmamıza olanak sağladı. Ve ben sol görüş bir insan oldm😃 yaşam şeklimizde değişen hiç bir şey yok. Sadece ailemle çatışmaya başladım. Babam sağ görüşlü olduğu için bize laf sokar bazen ateist oldun falan der bana😝 Ama seçim zamanları dışında hiç de sorun yaşanmadı kimseyle aramızda. Bakış açıları değişebilir. Ama mesele neye inandığın değil bence nasıl inandığındır. At gözlüğü mü takarsınız. Hakkaniyetli mi olursunuz. Çizginiz belli olacak.

Olmaz çok zor. Kişilerden biri apolitik olsa biri partili olsa belki. Yani mesela iyi parti-chp veya akp-mhp ilişkisi de sıkıntı çıkarmaz büyüm ihtimalle. Ama bahsettiğiniz partileri destekleyen insanların hayat görüşleri çok zıt. Böyle sevgili bile olunmaz bence.

Kesinlikle öyle bizim ülkemizde tek sorun saygı meselesi yok. Farklı görüşlerde arkadaşlarım var sohbet ederiz siyaset hakkında ama asla bir kere zıtlaşma yaşamadık. Objektif bakabiliyoruz. Biri sağcı biri solcu olsun vs istediğini destekleyebilir. En irite olduğum kısım şu partıyı tutanlar şöyle oluyor şu partiyi tutan şöyle koyun oluyor bunu yapan her kesimde olan insanlarda var. Ya bırakalım kim neyi destekliyorsa desteklesin herkes özgür herkesin kendince sebebleri var. Kalkıp yok biri koyun oluyormuşmuş yok biri geniş alkolik oluyormuşmuş ne alaka yani kutuplaşmaya gerek yok. Herkesin kafasında belli bir yapı oluşmuş muhafazakar ise şu parti şu tarz ise şu parti kıyafete göre analiz bile yapılır hale geldik. Saygı duymayı beceremiyoruz.

Hah bu işte objektif bakamıyor demek ki konu sahibesi. Evlenilir mi diye sorduğuna göre ben olsam çocuğun yerinde evlenmem.
Siyaset bizim ülkemizde filler tepişir çimenler ezilir modunda. Halbuki hepsi birbirinin aynı ettiği lafı inanarak söyleyen siyasetçi bir elin parmağını geçer mi şüpheliyim.

Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim :KK43:

Ban geliyor okey.

Bu yorumla içimi yaktınız
Pırıl pırıl gençler heba oluyor kaç gündür
Çok üzücü :(

Eskiden düz bir öğretmen olan bir tanıdığım çok iyi bir dairede müdür oldu torpille :D
Çocukları aynı şekilde istedikleri işe girdiler, eğitim vasıfları yerde olmalarına rağmen :D
Ve bu çocuk benim eğitimimi vs asla beğenmez. Şaka gibi ama gerçek. Torpilsiz sınavla çalışarak kazandığım okulların kapısından giremez ama beğenmez.

Ben mesela bekar olsam, böyle bir ailenin oğluna da aileye de asla tahammül edemezdim. Çok iticiler.

O yüzden bence arada ne kadar fark var ona göre değişir. Yani iki taraf da fanatik değilse, siyasetle çok iç içe değilse bence olabilir. Ama bu yukarıda bahsettiğim aileye mesela sol görüşlü bir kız gelin gitmemeli. 2 aya kalmaz bileklerini kesecek seviyeye gelir.

Erkek arkadaşımın biri refah partiliydi ve biz 7 göbek mhp liyiz.En son o atatürk ün camileri afedersiniz ahır yaptığını savunurken bende o dönem aşırı dinci kişilerin ingiliz sömürgesi altına girmek istediğini ve bunu savunduğunu söylemeye çalışıyordum ve birbirimize hakaret ederek ilişkiyi bitirdik.Diyeceklerim bu kadar.İnşallah anlaşırsınız çünkü benim bu tür insanlara tahammülüm yok.Ama bu tür konular konuşulmadan çok iyi anlaşıyorduk fakat zihniyet meselesi çok farklı birşey.Sonuçta benim çocuğum olduğu zaman nasıl yetişecek o çocuk??

Mükemmel evlilik diye bir şey yoktur. :)

Tabii ki aynı görüşte olduğun kişilerden de bir şeyler öğrenebilirsin ama aynı çerçevede olan şeyleri öğrenirsin. Bir tabloya bakıp o tabloda görmediğin bir detayı görürsün ama yeni bir tabloyu öğrenemezsin.

Evlilik için mesele sadece birbirine saygı duymak. Eşini sadece siyasi görüşü için seviyorsa kişi bir şey diyemem ama eşini başka özellikleri için sevmişse siyasi görüşünün farklı olması bu sevgiden bir şey eksiltmez. Belki dediğiniz gibi aşamayacak insanlar vardır orasını bilemem ben kendi bakış açımı söylüyorum. Kendi yaşadığım tecrübeleri aktarıyorum.
Ya farklı siyasi görüşler tabi olur, ama türkiyede siyasi görüş çoğu zaman hayat tarzını yansıtıyor. Bu sebeple akp-chp, iyi parti-hdp gibi parti mensubu insanların birlikteliği çok zor. Ben dünyaya muhafazakar bir bakış açısıyla bakan birine aşık da olamam sevemem de mesela, bir başkası aynı şekilde solcu birini sevemeyebilir. Tabi ki ben eşimi siyası görüşüründen dolayı sevmem sadece, ama hayat görüşümüz aynı değilse çoğu konuda hem fikir olamayız ki? Çocuk nasıl yetişecek? En basitinden bu partilerin mensupları genelde diğerlerine vatan haini terörist gözüyle bakıyor bu nasıl olacak? Benim savunduğum parti eşime terörist gözüyle baksa, ya da aynı şekilde eşimin savunduğu televizyonlarda bana terörist dese hoşuma gitmez.

Aynı dil , aynı din, aynı ırk gerçekten önemli değil benim için. Irak'tan Amerika'ya uzanan bir ilişki geçmişim var. Amaaaaa ben de farklı siyasi görüşten , farklı dünya görüşünden biriyle asla evlenmezdim. Evde annemle farklı gorusteyiz mesela. İğrenç bir sey. Yıllardır Asla haber izlemiyorum beraber. Bu, tek oy verme meselesi değil ki. Olaylara bakışı bile etkiliyor. En basiti bugünlerde olan Boğaziçi eylemleri. Bana göre gerçekten çok üzücü bir şey, tepeden inme birinin böyle köklü eğitim kurumuna atanması ve öğrencilere yapılan muadalahe. Ama annemin WhatsApp hikayesine denk geliyorum , böyle teroristler...ile başlayan nefret söylemleri paylaşmış.
Hadi o anne, atsan atılmıyor satsan satılmıyor ama hayat arkadaşımda böyle bir şeyi yaşamak asla istemem

Eski sevgilim koyu akp li ben ise chp liyim. Olmuyor konu sahibesi olmuyor o beni kendi partisine çekmeye çalıştı laf söyletmedi aynı partiden olmayan biriyle zor yani. Çünkü karşılaştırma bile yapılmıyor onlar öyle bunlar böyle diye diye kavgalar başlıyor. Tavsiye etmiyorum sevgi de bir yere kadar anlaşmak önemli

Ben artık herkesin aynı kişiye aynı duyguları besleyeceğini düşündüğümden sorun olmayabilir diye düşünüyorum :) inşallah yanılmam. :(

Siyasi görüşleri kenara bırakacak kadar seviyorlarsa tabiki yürür.yok ikisi de dikbaşlıysa yürümez. Bir aile içinde babanın annenin chpli çocukların ak partili olduğunu gördüm yani saygı varsa önemsiz birşey

Bunlar nasıl yarumlar ya 😳 kaçıncı yüzyılda kaldınız sağ sol bilmem kaç yılındaydı ❗ Siyasi parti çok önemli degil yaşayışlar önemli, kültür önemli. Yani bir taraf çok muhafazakar bir taraf daha rahatsa sorun olur ama ya da bir taraf milliyetçi bir taraf teröristse yine olur ama açık olup ak partiyi tutanda var ,kapalı olup chp yi tutanda. Atatürkü sadece chp ye has yapmaktan vazgeçin. Komik oluyosunuz.. Ak partiliyim ve atamı seviyorum. Atatürkçülük açıklık degildir bu kadar dar düşünmeyin😯😯 yaşayış ve doğru bilinenler arasında uçurum olmasın siyasi parti önemli degil bence.
Ak parti atamızı pek sevmediği için insanlarda böyle bir algı var. Ak partili bir insanın Atatürk’ü sevmesi çok mantıklı gelmiyor.

Ben evlenmem.
Şimdi burada alınmasınlar ama Türkiye'de takım tutar gibi parti tutuluyor.
O partinin doğrusunu savunup yanlışını asla dile getirmiyorlar.
Karşındakide böyle çıkarsa o evlilik yürümez.
Ki çıkması da muhtemel, zira biraz fragman görmek isteyen girip Twitter'a baksın. 2 büyük partinin seçmenleri habire birbirlerine sövüyorlar.
Ben sol partiliyim, sevdiğim kişinin ailesi sağ partili.
Onlarla konuşmaya başladığım zaman başımın sağ tarafındaki sinirler yukarı doğru çıkıyor, en sonunda taşıyor gözüm seğirmeye başlıyor sinirden. :D
Hele ki gündem siyasi birşey olmasın, annesi sürekli durum atıyor whatsappta. 😂
Ama oğlu sol partili işte. 😌
Ona rağmen yine düşünüyorum acaba evlensek fikirlerimi özgürce belirtebilir miyim diye.
Vazgeçiyorum.
En iyisi kendin gibi birini bulmak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X