- 27 Mart 2017
- 9.508
- 48.086
- 548
- Konu Sahibi Kararsiz93
iste mesela bu eger bir iliski olsaydi, olmazdi. cunku karsi taraf uc noktaydi. sen de uc noktaya tahammul edemezdin dogal olarak.Fanatiklik, açık görüşlülük filan denmiş ama aynı ülkede mi yaşıyoruz ki? Benim de karşıt görüşten arkadaşlarım var kibar davranıyorum hepsine ama mesela polis şiddetini, sevdiklerimin coplanmasını savunan şeyler diyor, tanıdığım sevdiğim insanların hedef göstermesine, hapse girmesine "hak etmişler" gözüyle bakıyor, paramızın değeri gün be gün düşerken ekonomi çok iyi diyor, ben çiçek gibi ALES puanım, dil puanım, çok iyi bir fakülten aldığım gayet yüksek lisans GPAim ve prestijli masterıma rağmen kadro bulamıyorum yurtdışında çalışmak zorunda kalıyorum ama o torpille buluyor, aldığım insan hakları eğitimime 180 derece ters düşen şeyler söylüyor, siyasi görüşümü Twittera bile yazmaya korkuyorum onun yüzünden, LGBTI arkadaşlarıma SAPIK diyor, pardon da bu kişiye karşı açıkgörüşlü filan olamam kusura bakmasınlar. Oyyy ne kadar fanatiğim
Ban geliyor okey.
bana kalirsa bunlar gercekten yetisme tarzi ve kultur meselesi. benim cok cok yakinim olan birinin babasi siyasetci, bir ortamda konusulurken biri bildiginiz babasina kufur etti “serefsiz ulkenin gelecegiyle oynadi” dedi. o yakinim olan kisi cevap dahi vermedi. cunku biliyor ki anlasamaz, o anlasamayacagi kisiyi de yaninda tutmadi bir daha gorusmedi. halbuki saygili konussa, kufur etmese benim yakinim olan kisi duzgunce konusurdu. yani o, o saygiya sahip duzgun bir insan ama karsisindaki degildi.
bu arkadaslikta da, sevgililikte de her seyde ayni. karsilikli saygi olunca her sey belli bir noktaya kadar cozuluyor. senin yazdigin ornektekiler saygisiz, sen de onlara tepki gosterince fanatik olmuyorsun yani.