İsmail çok tuhaf adamdır üç kuruş için hesap sorandır.
Şşş ismail yine ben geldim. Geçen gece için kusura bakma, son günlerde biraz duygusallaştım. Ama bilirsin ki yontulması imkansız olan bir kütüğüm. Duygusal hallerim 3 günden fazla sürmüyor, keşke sürebilse. Geçen gece diyordum, nasıl yazdıysam sonradan okuyunca kendime şaşırdım. Benden mi çıkmış ki o cümleler. Kusura bakma tekrar, kafam gidip geliyor arada biliyorsun. Evet, hem de çok iyi biliyorsun.
Sek sek sekerek ismail, rastık çekerek ismail...
Bu şarkı hiç susmuyor. Amerikan filmlerindeki şizofreni sahnelerine atıfta bulunmuyorum hayır. Odanın köşesinde beni izleyip sohbet etmeye çalışan bir arkadaşım da yok zaten. Çocukken hayali arkadaşım olmasını çok istemiştim ama nasibime komşunun sümüklü kızı düştü. Hayallerimi aşan bir düzlüğe sahipti. Neydi adı, heh tuba. Mahalle kavgasında arkasından dolanıp saçını çektim de kan davasına dönüştürdü olayı. İsmail bak ne diyeceğim, bugün hiç duygusal değilim. Sen de diğerleri gibi yap, anlamaya çalışma. Ben de anlayamıyorum kendimi. Ötekiler gibi yap, başka konu aç mesela. Yap bunu İsmail...
Liseyi 6 senede bitirmiş, cin gibi çocuk bizim ismail...
Ben erken bitirdim de ne oldu İsmail. Benden 3 yaş büyük çocuklarla aynı sınıfta sözde zeka yarıştırdım da ne oldu. Bir b.k olmadı. Ben hala kitaplara baktığımda onların içinde olmak istiyorum. 20 yıl önce olduğu gibi. Bir keresinde gözlerimi kapatıp kitabın içine girmeye çalışmıştım. 7 yaşında olabilirim belki de daha fazla. Ne önemi var? Gerçekliği inkar etmek işime gelmişti işte. Hala öyle İsmail, hala... A nın şapkası var ismail, halamı karıştırma!
İsmail bildiğin bir şey daha var. Takıntılıyım. Lakin kaldırım çizgilerine basmamak için çaba sarf etmedim. Simetrik olmayan tablolar da umurumda değildi. Zihnime taktım bir kere, keşke bana ait olmasa diye. Mutlu olmak neden bu kadar zor ismail? Hoş, artık mutlu olmak istediğimden de emin değilim. Huzur belki, birazcık da sessizlik.
Arada uğrarım sana. Takıntı demişken, buna taktım işte. Tam da şu an içinde bulunduğum duruma. Arada böyle gelip yazacağım sana. Unutursam hatırlat.