Faturalarla başım dertte

iki Kişi yaşayan evde dahi elektrik faturamız 150 lira geliyor . Faturalarınız aşırı yüksek değil normal çünkü gelen zamlar faturaları uçuruyor kendinize suç bulmayın hayat çok pahalı buna faturalar da dahil ... Ayrıca aynı ilde ilçeden ilçeye bile farklılık gösteriyor . Kesin hata var diyorsanız ilgili kuruma başvurup itiraz edebilirsiniz böyle bir hakkınız var

iki Kişi yaşayan evde dahi elektrik faturamız 150 lira geliyor . Faturalarınız aşırı yüksek değil normal çünkü gelen zamlar faturaları uçuruyor kendinize suç bulmayın hayat çok pahalı buna faturalar da dahil ... Ayrıca aynı ilde ilçeden ilçeye bile farklılık gösteriyor . Kesin hata var diyorsanız ilgili kuruma başvurup itiraz edebilirsiniz böyle bir hakkınız var
Evet, annemle sayaçlarımız bile farklı . İlçe de yakınız ama farklı. Eşim eski evlerde, eskiden kalmış sayaçlar daha yavaş dönüyor diye düşünüyor:KK53:

yeni tasindigimiz evde ilk fatura yulsek geldi dedik temizlik yapildi camasir bulasik eksrta calisti normal ikinci fatura 400 lerde geldi normal duzene donduk normal gelmesi lazim bi ariza var diye kayit olusturduk geldiler baktilar bisey yok diye kagit yolladilar 3. faturada yine yuksek geldi dedik yeter , herseyin fisini cektik esim indi bakti sayaca fir fir donuyo hic bisey buzdolabi dahil calismadigi halde dairenin sigoratsini kapattik yine donuyo detayli dilekce yazdik bu sefer sayaci sokup incelediler , aa bozukmus sayac dediler. sonra duzeldi.ilk itirazimizla kalsaydik daha cook odicektik.
kisaca , sayacta sorun olabilir mi? sarteli indirip bi bakin bakalim ne durumda.

yeni tasindigimiz evde ilk fatura yulsek geldi dedik temizlik yapildi camasir bulasik eksrta calisti normal ikinci fatura 400 lerde geldi normal duzene donduk normal gelmesi lazim bi ariza var diye kayit olusturduk geldiler baktilar bisey yok diye kagit yolladilar 3. faturada yine yuksek geldi dedik yeter , herseyin fisini cektik esim indi bakti sayaca fir fir donuyo hic bisey buzdolabi dahil calismadigi halde dairenin sigoratsini kapattik yine donuyo detayli dilekce yazdik bu sefer sayaci sokup incelediler , aa bozukmus sayac dediler. sonra duzeldi.ilk itirazimizla kalsaydik daha cook odicektik.
kisaca , sayacta sorun olabilir mi? sarteli indirip bi bakin bakalim ne durumda.
Yazın memlekete gidiyoruz. Boş buzdolabı çalışıyor. Buzlukta bir iki parça şey oluyor ya da olmuyor. Çalışmayan dolapta koku oluyormuş.Biz de boş olsa da çalıştırmıyoruz. Evde yokuz. Dolap açıp kapanmıyor. Isı kaybetmiyor. O halde bile 40tl felan fatura geliyor.

Zamlar yapıldı hep üstüste. Doğal gaz , elektrik. O yüzden bu yıl çok olacak gibi.
Ben kombiyi geceleri açıyorum. Daha şimdiden çok gelmiş . Ama normal hep zam yapıldı. Bence ondan.

Bizim iskan alınmadı henüz ve aboneliklerimiz ayrı. Adımıza fatura geliyor. Sadece su ortak.
Kaçak Sayaç bağlattırılmıştır o zaman çünkü iskan alınmayan her bina İnşaat görünür ve fatura tek gelir (sizin dediğinizde doğru olabilir) bilemiyorum

Kaçak Sayaç bağlattırılmıştır o zaman çünkü iskan alınmayan her bina İnşaat görünür ve fatura tek gelir
Hayır elektrik idaresine gidip kendimiz başvuru yaptık evraklarımızla. Ortak sayaç kapatıldı panodaki daire saatleri aktif hale getirildi. Ancak tarifemiz şantiye tarifesi elbette. Adımıza geliyor faturamız.

Apartmanda en çok su elektrik doğal gaz benim ki .🤦‍♀️Bu millet ne yapıyor bilmiyorum .

Evin kat irtifakı tapusu var. Kat mülkiyeti tapusu yok. Bizim müteahhit bayağı belediyeye borç yapmış . Sonra battı. Son projelerindeki evleri teslim dahi edemedi. Biz de başvuru yapmamıza rağmen mükiyet tapumuzu alamadık. Son imar affı da bizi kapsamadı.
Ama iskanı var mı? İskanımız varsa da , bu sebeple alakalı mı bilmiyorum. İnsaat firması 2007 de 500 tl bizden abonelikler için para aidı. Sonra eve taşınırken 2008 de tekrar elektirik ve suyu açtırıp , abone olmak için 500 tl daha ödedim. Bilemiyorum gerisini de

Ama iskan olmasa faturayı üzerinize alamazsınız illa ki vardır, iskan olmayınca tek fatura inşaata geliyor ve dairelere bölünüyor ilk taşındığımızda bizde öyleydi sonra iskan alındı her daire kendi elektriğini üzerine aldı
Bence saatinizi kontrol ettirin, bulaşık makinem, çamaşır makinam her gün çalışır, süpürgem de öyle, haftada bir kez ütü ve elektrikli çaydanlık kullanıyorum, derin dondurucu da var , holümde, salonumda ve mutfağımda spotlar var, bu ay gelen faturam 101 tl anlattığınıza göre epey tasarruflu kullanıyorsunuz bu kadar gelmemeli

Hayır elektrik idaresine gidip kendimiz başvuru yaptık evraklarımızla. Ortak sayaç kapatıldı panodaki daire saatleri aktif hale getirildi. Ancak tarifemiz şantiye tarifesi elbette. Adımıza geliyor faturamız.
Haklısınız binanın projeye uygun yapılması durumunda izin veriliyor olabilir

bizde iki kişiyiz sürekli evde biri var genelde 80-90 geliyor ama bizim evde sürekli laptop,tv açıktır gece 2-3e kadar.

Bende çok çoook şıkayetçiyim.200 geldi Enson. Evim küçücük lojman.herşey normal çalışır.ama düşmüyor düşmüyor.en son elektrikçi çağırdık.hesap kitap yaptı.buzdlabım aylık 70 lira yakıyormuş.termisifon da 60 lira yakıyormuş.yılbaşından sonra zam gelince en az 250 öderim galiba.ama içim acıyo artık ya.küçük sobalî bi evde ödediğm faturaya bakın
Buzdolabinizin markasi ne acaba. Bende elektirikten cok sikayetciyim. Esimin, 3 haftasinda evde oldugu ay 90 tl geldi. Cildirdicam artik son ayda 150 tl. Olcumleri nasil yaptirdiniz

Buzdolabinizin markasi ne acaba. Bende elektirikten cok sikayetciyim. Esimin, 3 haftasinda evde oldugu ay 90 tl geldi. Cildirdicam artik son ayda 150 tl. Olcumleri nasil yaptirdiniz
Canım benimki biraz eski model .çeyizlik vestel B sınıfı nofrost.zaten çeyizimi kurarken servis bu dolap çok yakar demişti.bizde 1 ayın 1 haftası evdeydik 100 lira gelmişti

Ayni dertlerden muzdaripim gecen aybutun fisleriaksamdan cektimcok dikkat ettim150tlgeldi elektrik😢

Ayrıca dolabın üzerinde klwayt falan bişeler yazıyo.onu sattlere çarpıp bişeler yaptı.öyle buldu elektrikçi

150-200 bana normal gelmedi hiç anlattiginiz sekilde. Bizim son fatura 70 lira gelmiş. En yuksek elektirik faturam 110 gelmisti o da gecen sene ocak ayindaydi galiba. 2 kişiyiz ben gun içinde evde de vakit geciriyorum.
Sabaha kadar da gece lambasi yaniyor, aksamlari full cay makinasi calisiyor, kedinin su şelalesi hep calisiyor fişte...

Back
X