Fazla mı hassas davranıyorum

parla kusu

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2024
54
8
8
26
Merhaba kızlar daha önce belki bahsetmiş olabilirim geçici süreliğine eşimin ailesi ile birlikte yaşıyorum evimin bitmesi 1 ay kadar sürecek o yüzden 1 ay daha burdayım burda eşimle birlikte yalnız olmamak tabi ki biraz can sıkıcı ama asıl sorunum bu değil. Eşimin ailesi sağolsunlar bize karşı çok iyiler zaten ama sorun şu ki eşimin yalnızken bana karşı olan ilgi alakası yok gibi ben şuan hamileyim ve 4. Ayım bu zamana kadar hep güzel geçirdim süreci ama son bir kaç gündür bel ağrılarım çok şiddetli olmaya başladı eşimle eskisi gibi yalnız kalıp konuştuğumuz süre çok kısıtlı ve eşimin annesi de rahatsız diz ağrıları çok fazla oluyor biraz da hassas biri yani en ufak bir zorlanmada hemen hasta olup kötüleşiyor eşim de haliyle annesinin iyi olmasından yana çok endişeli ona sonuna kadar hak veriyorum ama bu süreçte bana karşı aynı hassasiyetle olduğunu söyleyemem yani mesela annesini bir iş yaparken görse yardım edip elinden alır ama bana karşı aynı durum söz konusu değil kendimi annesiyle bir tutmuyorum ama bu süreçte biraz ilgi de bekliyorum bunu eşime açıkça söylerim belki ama yanlış da anlaşılmak istemiyorum

İçten içe alınıp eşinizin anlamasını beklemek yerine ona açıkça soylemelisiniz.
İyi ve etkin şekilde iletişim kurmak bir çok sorunu çözebilir.

Yapmayın iş beliniz ağrıyorsa direk eşinizden yardım isteyın teklif beklemeyin . Belki bugüne kadar iyisiniz die farkedememiş olabilir belli ki başka probleminiz yok .erkek biraz geç idrak ediyor Sağlıkla gelsin evladınız
Teşekkür ederim öncelikle belki de ben çok duygusal yaklaşıp eşimin de anlamasını zorlaştırıyorum

Merhametli bi eşini var belli ki . Size de kıyamaz azcık nazlanıverin :)
Evet aslında öyle kendi evimizdeyken daha çok ilgilenir hasta olsam alakadar olur beni yalnız bırakmazdı ama ailesinin yanında aynı verimi görmüyorum bu arada yeni ev aldık ve bu süreçte kafasının çok fazla dolu olduğunu biliyorum ama bende bu süreçte en çok eşime ihtiyaç duyuyorum

Evet aslında öyle kendi evimizdeyken daha çok ilgilenir hasta olsam alakadar olur beni yalnız bırakmazdı ama ailesinin yanında aynı verimi görmüyorum bu arada yeni ev aldık ve bu süreçte kafasının çok fazla dolu olduğunu biliyorum ama bende bu süreçte en çok eşime ihtiyaç duyuyorum
Ya tabiki de ister istemez kendını cekmıstır aile evinde olunca .

Bende hamileyim eşimin hormonları da oynuyor 😀onlarda biz gibi duygu karışımı yaşayabiliyormuş

Sanırım eşimin annesine karşı olan ilgisi benim çok hoşuma gidiyor ve aynısını bekliyorum

Şöyle bir durum var, erkek bakış açısından yazıyorum. Siz hamilesiniz, hasta veya yaşlı değilsiniz. Öncesinde sorununuz olmamış. O yüzden eşiniz durumun ciddiyetini kavrayamamış olabilir. Onun tahmin etmesini beklemek yerine talep etmek daha mantıklı olacaktır. Anlayamayabilir, algılayamayabilir. Bunlar normal şeyler. Siz talep edersiniz, reddeder. O zaman iş değişir. O yüzden talep edin.

Şöyle bir durum var, erkek bakış açısından yazıyorum. Siz hamilesiniz, hasta veya yaşlı değilsiniz. Öncesinde sorununuz olmamış. O yüzden eşiniz durumun ciddiyetini kavrayamamış olabilir. Onun tahmin etmesini beklemek yerine talep etmek daha mantıklı olacaktır. Anlayamayabilir, algılayamayabilir. Bunlar normal şeyler. Siz talep edersiniz, reddeder. O zaman iş değişir. O yüzden talep edin.
Evet dün konuyu açtıktan sonra biraz sakince düşendim ve eşime şikayetlerimden pek bahsetmedim ve bu ev konuları yüzünden başının ne kadar dolu olduğunu düşünemedim sanırım annesine olan o güzel ilgisi ve bizim şuan da tek kalamayışımız beni bu düşünceye itti

Back
X